34554
  • narumon
    Pedig a HOTS az utóbbi idők legjobb stratégia SP-e szerintem. Kicsit rövid nekem ennyi vele a bajom, de párszor biztos ki fogom tolni. Multizni én meg csak haverokkal multizok általában AI ellen, néha egymás ellen - a bneten szerintem engem mindenki elpicsázna, mert a lasabb stratégiákat szeretem :)
  • narumon
    Egyetértek. A Novát nem is olvastam el, mert nagyon gyenge könyv. A többit elolvastam bár olyan nagyon egyikért sem ugrálok.
  • narumon
    Srácok! Egy dologban kellene segítség; amikor haverokkal csinálunk custom game-et akkor most a HOTS óta a map keresés teljesen átláthatatlan. 1-1 térképből 10-20-30 sor is van amit nem nagyon értek hiszen a tulajdonságait mindegyiknek át lehet állítani. Ez miatt nagyon nagyon sokáig tart mire találok egy normális map-et ami esetleg új és még jól is néz ki. Ráadásul sehogy sem tudom játékosszám alapján sorrendbe rakni így végig kell néznem a 2-es 4-es térképeket akkor is amikor engem csak a 6-8 fős térképek érdekelnének. Én vagyok béna és vannak lehetőségek vagy a blizzardnak sikerült valami teljesen impotens rendszert megvalósítania itt?
  • yesname #33106
    Shift nyomvatartása mellett adod ki a parancsokat és akkor sorban végrehajtja őket.
  • RYO21
    Láttam videókat, hogy egy scv-nek egyszerre több feladatot adott a játékos. Ezt hogy lehet?
  • NovaTerra
    Nova szerintem nagyon ponyva. Egyszer el lehet olvasni, akinek tetszik ez a világ, rajongó, annak érdemes, de mint önálló könyv nagyon gyenge.
    Jeff Grubb-tól a Tűzkeresztség nekem sokkal jobban tetszett, bár már rég olvastam.
  • Flamer
    #33095: mar nem olyan ratyi az ai. :o es gyakorolni kiscsiraknak mint nekem pl jo.

#33096: egyikse. :D nem lehet velemenye az embernek?
  • Különc
    Milyen finnya vagy, ha az SC 2 sztorija tetszik? SC1/Brood War egy geci jó scifi volt, a mostani játék már teljesen más
  • NovaTerra
    Az valóban igaz, hogy teljesen makro központú a játék. Lényegében egy meccs jelentős hányadában a makrot kell mikrozni. Zergnél ez pláne igaz, mert sok melee egység miatt lényegében A-move a legjobb megoldás. Nem érnél vele sokkal többet, ha minden egyes zerglinget mikroznál.
    Muszáj mindig legalább egy bázis előnyben lenni. Mindenhol drone gyártani folyamatosan, köpködni a lárvákat queennel.
    Másik oldalon is kb. ez, annyi különbséggel, hogy az állandó lárvázás helyett, folyamatosan építeni kell a GT-t, vagy barakkot, stb.. És gyártani, gyártani, gyártani.
    Ez a játék ilyen.
  • Magh
    Valóban, egy igazi stratégiai játékhoz (pl. Supcom) nem sok köze van. Ha megmérkőzik két játékos, az egyik sokkal jobban ért a játékhoz, a másik meg kétszer olyan jól makrózik, utóbbi simán győz. Kis túlzással igaz ez a mikró-makróra (early gamet leszámítva nem lehet mikróval kompenzálni, nyilván nem silver vs diamond eltérésre gondolok), de itt a mikró rész sem valódi tudás, inkább csak rutin ujjgyakorlat. Ami engem jobban zavar, hogy itt a HotS, és a metagame döglöttebb nem is lehetne, szerintem nagyon gáz volt az összes eddigi kieges verseny. Megy a dara oda-vissza, de unalmas nézni, mindenki ugyanazt hozza, alig látni már castert, nincsenek meglepetés taktikák, nincs hirtelen rejtett tech (néha van kísérlet pár BC-re, de azokat 20 corruptor azonnal szétszedi; carrier kb. soha). Nincsenek sorsfordító mikrócsaták (BW-ban a Boxer féle medic blind majd ghost lockdown a carrierekre pl.), az egész mikró army splitből áll. Early WoL-hoz képest szerintem nagyon gáz a mostani állapot.
  • j0nNyKa
    valami acsihoz meg kellett verni 7 brutál gépet ffa-ban, azzal úgy nem volt baj, én azon kívül nem mentem ai ellen szerintem soha
  • j0nNyKa
    itt elég jól össze vannak szedve, szerintem a legértelmesebb sc2 könyvek azok, amiknek közvetlenül 0 köze van a játék(ok) sztorijához, pl. a Nova
    ami jobban a játékokhoz köthető, és egész értelmes, az a Queen of Blades
    egyébként pedig szvsz simán kezdj bele megjelenési sorrendben, én anno úgy csináltam, és teljesen jól összeállt az egész (bár hozzáteszem, hogy nekem, mint "igényes" [finnyás] olvasónak jópár nem tetszett)
  • donatus13
    Kis segítséget kérnék az itteni nagy sc sektől, valaki tudja melyik volt az első starcraft könyv ami megjelent? szeretném elkezdeni olvasni a sztorit de nagyon azt se tudom ,hol kezdjem.
  • Különc
    Egyébként te miért vagy ilyen? Bealáztak bronzeban és most dögöljön meg mindenki, aki tud ezzel a játékkal játszani és (sok) pénzt is keres vele?

Vagy ez a szokásos "ha hazaérek a melóból este ingyen lootot/achievementet/győzelmet akarok sztori? Régebbi, mint az internet
  • antgecc
    Mi az hogy AI-t? :D Én úgy gondolom, épkézláb ember nem játszik AI ellen.... Ráadásul sok vs sok sem mérvadó.
  • Flamer
    igen. a jatekon. :) attol meg nem okosabbak nalad vagy nalam. /nem feltetlenul/. :D
    nos. de ennyi. en nem akarok ezen morfondirozni egesznap. :)

melyik ait vagytok kepesek elverni? v2,v3-ba ?
  • j0nNyKa
    jó akkor jelentse a felét, vagy jelentsen csak 20-at, akkoris durvábban pörög az agyuk, mint pl. neked vagy nekem
  • Flamer
    a 200as apm nme aztjelenti hogy 200 kulonbozo dologra gondol az agya:D
    ja es tegyuk hozza hogy en nem hazsnaltam az agyatlan jelzot mert ez nem feltetlenul igaz. bar sok koreai retardaltnak nez ki .. :D

"néhány sg-s hetente ha 1 értelmes dolgot képes lenne véghezvinni, már előrébb tartana a világ, nemhogy percenként 200-at." :c

• j0nNyKa
    egyébként csak egy apróság, amikor agyatlanul klikkelgetnek az első percben, akkor a kézfejüket edzik a meccs pörgősebb (tehát további) részeire
    mármint bután hangzik az edzés szó egy agyatlan klikkelőszarral kapcsolatban, de ez történik
    az apmről meg annyit, hogy nem az a lényeg, hogy mennyire gyors a kezük, hanem hogy az agyuk kitalálja, hogy percenként milyen 200+ dolgot csináljanak, szvsz le a kalappal

néhány sg-s hetente ha 1 értelmes dolgot képes lenne véghezvinni, már előrébb tartana a világ, nemhogy percenként 200-at.
  • Flamer
    #33078, #33079, meg a kovetkezo:
    hat hiaba ha megnezek egy mlgt es minden 3. meccs utan elohozzak az apmet :D de mondom engem nem zavar tulsagosan csak vicces volt olvasni hogy masoknak is feltunik hogy mennyire ajnarozzak azokat akik 200apm felett vannak stb.
    nyilvan anelkul is lehet nyomulni es anelkul is lehet nyerni ( #33079 ), de igy kene jaccani annak az elvetemeulteknek is, peldat mutatva.. nem pedig klikkelgetni orrba szajba az elso percbe a minrealpatch meg a ket hotkey-e kozott. :D szerintem..
    persze mint irtam annyira ne merdekell csak mondom vicces volt mastol olvasni. en attol meg ugyanugy fogok jatszani es szerintem is jo game az sc2. :)
  • j0nNyKa
    javítom magam, én nem gondoltam hogy ennyien fognak röhögni a hszeiden, szóval egyetértek, és megkérnélek, hogy fejtsd ki bővebben, miért egy agyatlan, semmilyen szar klikkelőbajnokság az sc2, aztán arra is kíváncsiak lettünk, hogy akkor miafasztól lehetett ez esport?
    mi van még, ja igen, hogy sikerült megfejteni egy videó alapján, hogy ferdeszemű mit néz, illetve kérnénk linket erről a videóról.
    ja és még1, kérnénk a profi haverjaidról egy battletaget, gondolom eu szerveren vannak
    ha még valami felmerül, kérdezek
  • antgecc
    Tévedés. Nem azért pörög a kezük, mert gyorsan végig viszik "A" stratégiát, hanem azért, mert több dolgot csinálnak egyszerre (ahogy írtam is). Leginkább középjátéktól. A játék elején levő pörgés pedig szimpla megszokás, nekik így esik jól. Az pedig, hogy "A" stratégia ellen hozom a "B" stratégiát, kimerül abban, hogy pl. terran marine-siege tankozik, akkor én baneling-mutázok. De ez csupán egy alap, egy alváz, amire felépül az egész autó és ezt nem lehet kimeríteni "A"-"B"-ben. Ott vannak a helyezkedések, időzítések, csapda állítások, kicsalogatás és sorolhatnánk, de minek, a lényeget remélhetőleg vetted.
  • j0nNyKa
    ja mer az a "játékos látja" is csak úgy megtörténik a semmiből, 0 stratégia nélkül :D
    na mind1, nálam ez az első szó óta ülj le egyes kategória, javulni azóta sem sikerült
  • HyperMonkey
    lája=látja
    hite=hitte

Nem csoda, hajnal 3-ig várost építettem :)
  • HyperMonkey
    2 cimbora is tolja elég HC módon... Ők mondták hogy olyan az egész hogy van pl "A" stratégia ami "B" stratégia ellen jó. Minden ilyen stratégiának van forgatókönyve, tehát a gondolkodás mindössze annyi, hogy a játékos lája hogy a másik "A" stratégiával indít akkor ő "B"-vel countereli. És ha pl "B" stratégiát csinál akkor mindig ponosan úgy, akkor és olyan dolgokat csinál amit tartalmaz a "B" stratégia. Ezért pörög olyan gyorsan a kezük a hotkey-eken. mert az remélem egy percig sem hite senki, hogy úgy pörög a kezük hogy látni alig lehet és közben még a stratégián agyalnak... Rájön hogy neki most a "B" stratégiát kell használni és végigjátsza / végignyomkodja a forgatókönyvet. Ezért írtam hogy ez nem stratégia.
  • antgecc
    Ha nem nézte a monitort, akkor mégis mit nézett? Talán regényt olvasott közben?

Az sc2, akármennyire is nem tetszik neked, egy stratégiai játék, mivel különböző stratégiákkal harcolsz a másik játékos ellen. A bázis építéshez is kell stratégia, az egységek összeállításhoz is, elhelyezéséhez, támadás idejéhez, és sorolhatnám... Az, hogy teljesen más fajta stratégia a két játék, az is biztos. Ezt a dolog, hogy csak apm kell a jó játékhoz, nem tudom honnan vetted. Talán onnan, hogy láttad, hogy verik a pro koreaiak a billentyűzetet játék közben? És te ebből azt a következtetést vontad le, hogy aki pro, az azért pro, mert apm king? Tény, hogy kell a jó apm, de ez ahhoz kell, hogy egyszerre több dolgot tudj csinálni. Gyártani, egységet mozgatni, harcolni, stb... De mind emögött stratégia van, ez nem lehet vita tárgya.
  • HunnernesKonge
    OFF:

Van egy WoW-juk 7-8millió aktív előfizetővel, terveznek még hozzá 1 de leinkább 2 kiegészítőt. Marad 5millió játékosuk, és utána nyista a wownak. És a Blizz fejleszt egy teljesen új be nem járatott brandet a Warcraft univerzumot az 5millió éhes kockával meg hagyja szétszéledni(mert tuti nem mindenki menne rá egy uj mmora). Na ez az ami kizárt. Valószínűbb, hogy a mulláról újraírják a WoW motorját, megírnak még 10évre elegendő sztorit a Warcraft univerzumhoz (titan a neve a projektnek haló - wowban a titanok a brutál arcok ők csinálták a bolygókat stb, mégis alig esett róluk szó a 6év játék alatt).

TLDR: Ez az új menő mmo gyakolratilag egy wow 2.0
  • j0nNyKa
    azért szeretném én "csak" annyira jól átlátni a dolgokat, mint a koreaiak :)
  • SnowF
    Picit azért reménykedtem benne :)
    Az tény hogy a koreiak nagyon erősek a mechanikus skillekben (nagy APM) de emellett azért nem teljesen hülyék, igaz jobbára egy begyakorolt séma alapján játszanak és meg lehet őket lepni valami váratlannal.

Visszatérve Ketroc-ra, tényleg érdemes nézni a videóit, a nem konvencionális multis stratégiái nagyon élvezetesek, és persze így nem a mindhol látott unalmas taktikákat is lehet látni :)
  • j0nNyKa
    aki szerint az sc2 klikkelőbajnokság azt kurvára nem érdeklik a tények, meg youtube csatornák, lényeg hogy mondtak valamit, amire büszkék lehetnek :)
    te elképzeled, ahogy egy ilyen szakértő fogja magát, leül az általad javasolt youtube csati elé, és megváltoztatja a véleményét?
  • SnowF
    Akik szerint az SC2 klikkelőbajnokság keressenek rá Ketroc21 youtube csatornájára. A srác úgy ment fel Mastersbe hogy gyakorlatilag 50 körüli APM-rő indult és még mindig nincs 100-on sem, inkább jóval alatta. Eszméletlen milyen észjárása és meglátásai vannak a srácnak, nem mellesleg az egyik legjobb when cheese fails epizód is az ő nevéhez fűződik.
    Nagyon érdemes megcsinálni, hogy mit ki lehet hozni a játékból alacsony apm-el ha ésszel játszik az ember
  • j0nNyKa
    mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha olyan agyatlan klikkelőbajnokság, akkor a lol mellett miért ez a másik leghíresebb, elterjedtebb e-sport?
    biztos mindenki szellemi fogyatékos, aki ezzel foglalkozik versenyszinten :)
  • Flamer
    jaja igen. kurvajo allandoan egyhelybe allni nomeg gecizni a sok csizelovel. :D en pl egesz eletembe csak 5-6 1v1t toltam viszont vagy 1000 4v4-et :D sokkal jobban lekot mikor nem azon kell izgulni hogy na mindjart ittvan es legyalul :D

jade. no offense. csak en nem huzom fel azon magam hogy masnak mas velemenye van. :) es amugy en szeretem a jatekot, nem arrol van szo. ha van szabadidom mindig tolok legalabb 1-2t :)
  • Flamer
    haha. :D ezt utalom enis. veri mindenki magat az apmre.. :D nomeg tenyleg megnezel egy pro castot es anyit csinal jatek elejen hogy nyomkodja a ket hotkeyt a base es a parasztja kozott aki scoutol. de meg nincs ott a masik bazisan de azert kattingat/nyomogoat a higher apmert.
  • edios
    mikor hazudtak a közönségnek?
  • Különc
    A blizzard fejesek mindig igazat mondanak, kivéve mikor nem
  • edios
    2 dolog:

- vmelyik blizzard fejes már elhintette, hogy a titan nem az eddigi 3 blizzard univerzumra épülő mmo lesz, hanem új
    - valamelyik blizzcon lore panelen mondta metzen, hogy ued-nak nem szánnak komolyabb szerepet sc2-ben
  • TBTPumpa
    Én is láttam egy másik hazai oldalon hasonló színvonalú hozzászólásokat!
    Srác beírta: "Mit kell csinálni a kurvával az első páján?" (Gondolom Kerrigan akart lenni).
    Kicsit vicc, hogy nem tudják mit kell "csinálni" egy RTS-ben...
    Nameg ez a fajta értelem! Mindig van lejjebb!
  • HeadHunter86
    Azóta törölték az összes kommentet. Szerencsére. Jött az okosabbnál okosabbja. 80% meg arról szólt, hogy így nem megy úgy nem megy.
  • Rage47
    azért van a bronz liga, hogy a lassabb játékosok is érvényesülhessenek.