34554
  • holy84
    Rangsoroló meccsek elsőre ilyenek !
    Kapsz 5 ellenfelet elsőnek első meccsen kapsz egyet a közép mezőnyből ha bocira vered kapsz egy jobbat nála, ha elver akkor egy gyengébbet... és így tovább 5 meccs alatt megpróbálja a rendszer eltalálni hogy melyik ligába vagy való... majd onnantól kezdve amíg nem lesz nagyon egyértelmű a nyerési/vesztési arányod egy darabig csak abból ligából kapsz ellenfelet.
    Minél többet játszol annál jobban tudja a rendszer belőni a szinted és ahhoz minél közelebbi ellenfelet adni.
    Értelemszerűen ha folyamat elvernek egy idő után lejjebb rangsorol ha folyamat elversz mindenki feljebb rangsorol egy másik ligába a rendszer!

Gyakorolni eleinte teljesen jó az AI, kipróbálod az egységeket a BO-kat majd ha már érzed hogy a makrod rendben mehetsz nyugodtan laddere :D.
    Kezdhetsz rögtön is ladderen btw csak eleinte kevesebb lesz a siker élményed ! :)
  • Geno
    van 5 besorolo meccsed, az után berak egy ligaba. innentől igyekszik a szintednek megfelelő ellenfeleket adni. ha sokat nyersz akkor jönnek majd az erősebbek ha őket is vered feljebb rak egy ligaval, es így tovább :-) en platina voltam es besorolon kaptam mastert is...
  • denevérember
    Köszönöm,igen rengeteget segítettél :) Ma rá is szánom az időmet,és keresek néhány amatőr tippet az elejére... :) Egyedül az zavar,tegnap kipróbáltam az 1v1 lehetőséget a multiban,és 3x is de 18+ embereket kaptam ellenem,mondanom sem kell 10p múlva akkora sereggel jött ellenem hogy nem akartam elhinni... Épp hogy legyártottam az első marine-okat. Valamit nagyon bénán,vagy lassan csinálok az tuti... Viszont így,hogy nem fog bedobni ellenem szintén bénát,így hogyan tudok majd fejlődni? A botozást gondolom nem nagyon ajánlja senki,mivel megszokom és "élesben" nem úgy fog viselkedni a player,mint egy bot...
  • DarkHorSe
    legjobb a bronze ligaban bohockodni :D
  • j0nNyKa
    csak kis érdekesség, nyilván itt ezt leszarjuk: StarCraft.II.Heart.of.the.Swarm.Proper-RELOADED

You only need to read FLTs nfo to know that something is wrong. Their release requires you to be online in order to download patch files from Blizzard. This makes their release invalid now, and useless later, when Blizzard disables their crack with patch files. Our release comes with all data required to play.
    Furthermore, the FLT release doesn't support custom (Arcade/Skirmish) maps. Our release does, it supports all maps available offline.
    Finally, their crack does not work with certain CPUs, for instance on the latest AMD 8 core processors. Our crack does.
  • j0nNyKa
    amit te kérsz, azok már advancedebb guide-ok, leírások, szerintem teamliquid-en nézelődj, ott van egy halom ilyesmi

illetve ami esportnál örök igazság: ügyes játékosok streamjeit kell nézni, annál jobban senki nem tudja bemutatni pl. az említett mine-t
  • Geno
    widow mine: jo rushok ellen a rampara, később is jo védeni vele az expet. Nem T vagyok de profi meccseken népszerű a widow mine drop az ellen fél szedoi ellen a mineral mögé. a saját mineralod mögé is jó védeni a bázist muta,oracle egyéb harass ellen. itt ott jo elhelyezni mapcontrol miatt is, pl egy lehetséges támadási útvonalon vagy egy 2-3. expnel. a hellbat szerintem annyira nem hasznos egység, de egy jo medivac droppal jól lehet vele az ellenfél szedoit ritkitani.
  • narumon
    Igen nézegetem, de jobb lett volna valami kézzel fogható (vagy videó), hogy mit hogyan érdemes használni. de ti is segíthettek :)

Pl Widow Mine? Tudom mit csinál de igazán nem találtam megfelelő alkalmazási területet. Ha véletlen gyártok akkor az elején lerakok 2-3db-ot a feljáróhoz a rush ellen valamennyire jó, de ennél értelmesebb felhasználását még nem találtam.

Aztán a Helionból átalakuló (Hellbat?) akármit még ennyire sem használom - szintén nem látom át hol lehet jó.

Ami viszont ma tűnt fel (persze szigorúan AI ellen ezek szerint), az a Brood Lord. Pár brood lorddal, az ellenfél (protoss AI) bázisát hátulról totál le lehet gyalulni mire a frontról visszaér a Void Ray-jekkel vagy Carrierrekkel.
  • edios
    támadó egységeket nem hotkeyezed? v mindegyik az 1-es helyére kerül scout után?
  • Geno
    Interneten vannak cikkek tanácsok a különböző fajokhoz magyarul is, ha tudsz angolul akkor meg szinte mindent megtalálsz.
    Szerintem a legfontosabb, hogy ráérezz, mi a te stílusod melyik faj illik hozzád a legjobban. (Nekem ehhez 1 év kellett).
    Játszani, megtanulni a build ordereket(BO, építési sorrend), én az elején úgy csináltam, hogy leírtam a BO-kat kisebb lapokra, és játék közben néztem, hogy mit mikor kell raknom, most már ez felesleges, kivéve ha tényleg van valami érdekes új BO amit érdemes kipróbálni, hogy hatásosabb legyek.
    Ha megvan a fajod, tudsz BO-kat is, jobban belejössz a játékba gyorsulhatsz. Ezt úgy teheted meg a legkönnyebben ha hotkeyeket használsz. Pl én protossal vagyok, 3-as gomb a Nexus, 1-es a scout, 2 a Gateway(később Robo) 5 Stargate 0 Forge. Persze kinek mire áll rá a keze. Pl a derítőddel vagy elfoglalva, és nem akarsz visszanézni a bázisodra (alapból szóközzel visszaugrik amúgy az egyik főépületedre.)Akkor nyomsz gyorsan egy 3-as majd egy "E"- gombot (probe gyártás) az egységeknek is megvannak a gyorsbillentyűi de ezeket írja a játék is.
    Remélem segítettem picit a kezdéshez, derítéshez, fajokhoz, vannak jó leírások, és vannak jó magyar vodok is, valamint vannak magyar versenyek is, azokból is lehet tanulni.
  • yesname #33179
    Ó basszus, most veszem észre, hogy alapból America régió volt beállítva a játékban. Most állítottam át Europe-ra, de így meg elveszett minden... Nem lehet valahogy átkérni onnan a profilt Europe szerverre? :(
  • denevérember
    Nos srácok,megvettem végül a gamet... :) Bele is ugrottam ma a mélyvízbe,számíthatok itt valakire esetleges partyra? 2v2 re gondoltam,de mivel új nekem a dolog,valaki elmondhatna ezt-azt :) Persze csak ha van kedve hozzá... Teljesen amatőr azért nem vagyok,viszont se taktikát,se stratégiát nem tudok még mit mi után mennyi időm van az elején stb...

Üdv!
  • Daell Drow
    Menu/Help es ott mindent meg talalsz. Melyik egyseg mire jo es mi ellen gyenge stb, meg minden mast, nezd vegig mindent.
  • antgecc
    Csinálsz egy custom game-t, bemész, végig nézed az épületeket, egységeket és elolvasod mit írnak róluk.
  • narumon
    senki? :(
  • Geno
    Egy restart segített, úgy néz ki nálam volt a hiba. Amúgy mikor rámentem a rankedre annyi látszott h keres valamit..de nem talál..nem jelent meg a ligám a play gomb semmi..
  • narumon
    Van valahol valami jó leírás az új egységekről? Hirtelen csak olyanokat találtam ahol csak megemlítik de nem igazán írják ki, hogy melyik képesség mire jó, vagy pedig zavaros leírásokat bétaban bent lévő majd kikerülő egységekről.
    Szóval valami olyan oldalt tudtok mondani, ahol a megjelent játékról van szó és nem bétáról? (Egyébként ezt a részét (is) elbaszta a Blizzard, az embernek fogalma sincs mi és hogyan érhető el és mit csinál...
  • yesname #33172
    Engem meg folyamatosan ledobál a battle.net-ről. Belépek és 1 perc múlva can't connect...
  • DarkHorSe
    nekem ott van minden a helyen, csinalj mar rola 1 kepet :D Kivancsi vagyok
  • Geno
    Úgy értem, nem enged játszani, nem találja a rankedot, csak az AI-t adja be.
  • DarkHorSe
    ugyanolyan meccs mint a tobbi :D
  • Geno
    csak nekem nem jönnek be a ranked meccsek?
  • HUmanHunter
    amíg a rendszer eldönti hogy mennyire vagy amatőr addig nem valószínű, utánna igen
  • denevérember
    A kezdők mennyire érvényesülnek a játék elején? Van lehetőségem hozzám hasonló amatőrökkel összekerülni multiban? :)
  • Daell Drow
    Pontositanak, aprilis 17ig jatszol akkor megkapod.
  • Geno
    Értem én ,hogy húsvét...de engem idegesítenek a warhoundok..:D
  • Fpocok
    TÚLÉLTE!!! upsz spoiler

• antgecc
    Jah, én is egyébként, még régen beszéltük haverokkal :)
  • Geno
    ezt az unrankedet én már akkor kitaláltam, amikor customba sorra mastereseket kaptam goldosként :D, de amúgy igen, jó dolog, és még XP-t is ad :)
  • antgecc
    Egyetértek.

Nagy találmánya a Blizznek az unranked meccselés. Ajánlom azt toljad másnaposan :)
  • Geno
    Hát én besoroló meccsemen kikaptam, besorolt silverbe, aztán 50% felett nyertem, felrakott pár meccs után goldba, majd megint nyertem, felrakott platinába, majd 90. meccsnél kb felrakott gyémántba ahol most kb 50-55% a győzelmi mutatóm.

Amúgy P-vel nyomom és a PvP-m botrányos (38%), valaki nem tud valami jó BO-t esetleg?
  • HUmanHunter
    mik a tapasztalatotok, kezd e már helyreállni a ladder? úgy értem a betaban hallottam sok platinást diást bronzban akik ottragadtak mert nem tudtak feljebb jutni mert annyira erős volt még az is.
  • Geno
    Nem értem miért félnek az emberek a multitól, meg miért gáz az, ha valaki kikap,épp ettől szép ez a játék, meg kell tanulni talpra állni, és tudni kell fejlődni, ahhoz pedig kis energia is szükséges.
    1,5 éve játszok, terran-protoss fajokkal főleg, utóbbi fél évben álltam rá arra, hogy csak 1 fajjal nyomom, mert különben nem tudok rendesen fejlődni. Bronz ligában kezdtem, majd következő pár szezont silverben huztam le, aztán jött egy hosszabb goldos időszak, majd utolsó 2 szezonban már platina és most HoTS-ban diamondban vagyok. ( Nem tudom mert még nincs eléggé kiforrva a játék lehet azért, de látszik a fejlődés és az a lényeg) Most is sokszor kikapok, és sokszor szentségelek egy-egy hülye vereség miatt, amikor másnapos vagyok vagy nagyon fáradt neki se ülök ladderezni, marad a stream meg a vodok. Aki kihagyja a multit, kb a játékot hagyja ki...
  • antgecc
    Teljesen mindegy honnan van a kulcs, a kulcsot a battleneten hozzá kell adni a profilodhoz.
  • denevérember
    Srácok,players.hu oldalról vásárolt még valaki kulcsot? Kaptam infót róla hogy megbízható,de azt nem tudom hogy a telepítés/regisztráció hogyan működik?
  • antgecc
    Ezért nem szabad AI ellen gyakorolni :)
  • TBTPumpa
    Mentem is egy 2v2-t. Hamar el is intéztek... Van mit tanulni!
  • natalyel
    Bármi lehet. Arcade is. Fiam bement egy minijátékra ma, és megkapta a portrékat.
  • Prince of Máté
    Attól tartok ember ellen kell :S
    Egyszer 1 évben azért ki lehet bírni
  • TBTPumpa
    Player vs AI meccs is lehet vagy csak Player vs Player?