34554
-
#33309 Besorolás már megvolt. Bronze. Aztán játszottam bronzeban egyet és összerakott olyannal aki már játszott vagy 400 meccset előttem és diamind, meg gold besorolása volt... Még kicsit játszogattom AI ellen, hogy fejlődjek aztán nekiállok rankeden játszani. Unranked nem vonz annyira.
Az említett trükköket ismerem, be is szopom általában. Mondjuk a proxy bunkerest és rusht azt megszivatttam mindig ghosttal és nuke-kal. Fél seregüket akivel talákoztam ott tárolták nem messze én meg pukk :) Ettől igaz még vesztettem a végén :D:D:D -
Andriska86 #33308 Tegnap ezt játszottam, TvZ.
Nézd meg, szerintem tök izgalmas volt.
Terrannal úgy indítasz, hogy folyamatosan gyártasz SCV-t. Amikor jobb felül látod, h 9 supportot használnak az embereid, akkor berakod még egy SCV gyártását a sorba. Amint összejön 100 pénz, rögtön leteszel egy supply depót, és az pont akkor fog elkészülni, amikor a 11. SCV. Folyamatosan gyártod az SCV-ket, következő épület a barrack, aztán egy refinery. Amint elkészül a barrack, fejleszted a központod, amint az kész, lehívsz egy MULE-t és folytatod az SCV-k gyártását.
Ez a sztenderd indulás. Hajrá! -
skandara #33307 De ahogy mások is mondták érdemes elkezdened majd a besoroló meccseket, mert a gép nagyon tisztességesen játszik, és ha nagyon hozzászoksz ehhez, akkor furcsa lesz emberek ellen játszani:)
Mert az emberek nagyrésze, főleg alacsonyabb ligában trükközik. Dark templar rush, 6-pool, cannon rush, Bunker Rush, proxy gateway, proxy barrack stb stb. Ha nem tudod mik ezek, majd megtudod :D
Szóval amint úgy érzed, hogy viszonylag stabil a játékod nyugodtan kezdj el mások ellen is játszani, sokkal izgalmasabb lesz.
Csak ne húzd fel magad ha kikapsz, inkább keresd meg a hibát hol rontottad el, mert a legtöbb meccset elveszti az ember, és nem a másik nyeri meg ;) -
HUmanHunter #33306 szerintem még filtersc videói is hasznosak lehetnek, a macrot ő is bemutatja, igaz hogy már outdated lehet a unit kompozíció -
#33305 Köszönöm a tanácsokat! Videókat átnézem. Day9-ről már sok jót hallottam :) -
skandara #33304 Art of Starcraft II
Ezt a köteg videót ajánlom tanulmányozni :D
Elkezdtem nézni a replayed-et de Terannal nem vagyok túl jó, így nagyon sok okosat nem tudok mondani, de a lényeg kezdetben nem a micro, hanem a macro, ha elkezdesz igazi ellenfelek ellen játszani csak macroval Gold ligába kerülsz, még akkor is ha csak beküldöd az egységeidet az ellenfél bázisára attack commanddal és nem is nézed mi történik :D
A lényeg, hogy folyamatosan építs SCV-t ha ez megvan az már félsiker:)
Keress valami build ordert amivel az első 20-25 supplyra megtanulod mit építs, mert a meccs elején ez nagyon sokat számít.
De a legfontosabb folyamatos SCV+supply depot építés (ne legyen supply block) Ha ez már megy reflexből akkor jöhet a folyamatos harci egységek gyártása, ha az is megy már akkor esetleg már rá is nézhetsz a támadó seregedre de akkor közben hotkey-kel építs otthon egységeket:) stb-stb
A másik ami még beugrott: ne torlódjanak fel az egységek amikor képzed őket, pl a command centerben ne legyen 4-5 scv képzés alatt mert ezzel becsapod magad, egy rakat pénzt lekötsz amit nem tudsz így másra költeni, pedig tudnád, csak fölöslegesen beraktál 5 scvt.
A másik amit láttam, hogy nagyon hamar rámentél a második gázra és ilyen 50 mineral 600 gas volt sokszor a mérleg. Az elején nem kell 2 gáz, ha csak nem akarsz szupergyors Bansheekat vagy valami hasonló huncutságot.
Az ilyen apróságokra kell figyelni, de Day[9] videóit ajánlom tényleg, főleg Newbie Tuesday-t :)
Reméltem segítettem :) -
#33303 Nem figyelek rendesen még mindenre sajnos, ez tény. De már jó úton vagyok, mint látható előző hsz-ből ;) Köszi! -
#33302 Köszi. Tegnap este már megvertem :)
Jobban odafigyeltem, koncentráltam. Főleg a mikróra és irányítgattam az egységeket hit and run, visszavonulás ha kell stb. Becsapkodtam, harassoltam az expeket és így sikerült kikészítenem.
A végén lévő statisztika is mutatta, hogy most sokkal jobb volt minden a játékomban. APM-em is megnőtt az eddigi 100 körüliről 190-re spammelés nélkül.
Na meg arra is rájöttem, hogy a vikingek pillanatok alatt szétkapják a colossusokat :) Szóval egyszerűen jobban kell figyelnem és sokmindenre egyszerre, kiismerni az egységeket rendesen, használni a képességeket stb. (pl. stimpakot eddig soha nem haználtam, illetve nem figyeltem rá és elfelejtettem, pedig milyen sokat számít!)
Csak gyakorolnom kell sokat. Nem muszáj végignézned 1 órát, látom magam is hol kell javulnom erősen. Köszi szépen a segítséget!
Azért iszonyat odafigyelés kell basszus... Rendesen lefáraszt. :D -
#33301 csak belenéztem az elejébe, de már 2. percnél majd egy százas income-ot ver rád a gép
1,5-2 mp-et hezitálsz a parasztok gyártása közben -
antiqueA #33300 Még nem néztem meg, de elöljáróban annyit, hogy egy meccsnek nem szabad ennyi ideig elhúzódnia. Egy 40-50 perces meccs már hosszúnak számít, akár több csata után újból elérve a 200/200-at.
Sztem kezdj el emberek ellen játszani. Sorold be magad bronze-ba, aztán toljad az unrankedet. Sokkal többet tanulhatsz belőle.
Este megnézem a meccsed. -
Zenszkij #33299 talán elkéne kezdened játszani -
#33298 No szóval itt van egy replay hard/faster AI ellen. Ebben bírtam a legtovább (1:20 körül) :D
Mit kéne máshogy csinálnom? (Persze ha valakinek van türelme hozzá...)
Replay TvP -
#33297 Spider = Stalker. Gondolatolvasó vagy :)
El fogom menteni mindenképpen. Köszi.
A mikrómat nagyon kéne fejleszteni azt tudom. No meg sokszor azért bukom el, mert jól lerombolom a 2-3 expét az ellenfélnek és vakmerő leszek, továbbmegyek a bázisára, hogy na most majd. Aztán koppanok, mert legyalulják a thor hadsereget és már is elbuktam. Ahelyett, hogy vsszavonulnák kihasználni az előnyömet. -
antiqueA #33296 Az, hogy X jó Y ellen, az nem feltétlen jelenti azt, hogy összeengeded őket és tuti X nyer. Ez nagyban függ a létszámtól, helyezkedéstől, mikrótól (gondolom már tudod mit jelent ez).
Mi az a spider? Stalker? :) A mara tényleg nagyon eszi a stalkereket. Valamit tényleg nagyon elronthattál :) Ha legközelebb gondod akad, mentsd el a replayt. Feltétlen vesztes meccset, mert abból tanul az ember. -
antiqueA #33295 Bronze ligában a stalker massza elég kell legyen, főleg blinkkel. Raksz még hozzá pár zelát, sentryt legalább a shield miattés kész. Ha ennyire ráment a légvédelemre, akkor földön támadj. Rengeteget belevert a turretekbe, vikingekbe, te meg átállsz földre és csak pislog a haszontalan egységekkel. Ha nem tudsz bemenni, ne erőltesd, elég ha nem engeded ki és megfojtod. -
Negritis #33294 háát, az a baj h vikingek szétkaptak ott mindent + seeker missile a ravenből
sok mindent eltoltam az tuti :D
előbb be kellett volna fejeznem sztem, meg sokkal több dolgozót használni
csak hát még kell a rutin meg odafigyelés h ne ragadjak meg 40-50 proben -
Andriska86 #33293 Igen, de ha mondjuk van 5-6 hellionod és micrózol, azok már szétkapnak 6-8 zelát. -
Andriska86 #33292 Gondolom carrierekkel beszorítod és nem engeded terjeszkedni. -
#33291 Mentek majd el, mert nem szoktam. Azt hiszem a protoss sokkal táposabb, mint a Terran. Néztem a guidot. Azt mondja zealot ellen jó a helion. Na direkt kipróbáltam. 2 helion vs 3 zealot. 2 zealot megmaradt a végére. Most akkor mi van???? Mi a jó mi ellen. Tiszta gáz, vagy én vagyok nagyon béna. :D
Ps.: Ja kipróbáltam az elvileg spider ellen jó a marauder dolgot is. 4 spider leszedte 6 marauderemet simán. Hazudik a guide :D -
Andriska86 #33290 Játssz unranked meccseket és lesd el a taktikát a jobbaktól (replay). -
Negritis #33289 nekem ma volt egy majd 2 órás meccsem ember ellen bronz ligában, nyílván sok hibám volt
pvt meccs volt és nem tudtam rájönni mivel kéne feltörni a raven-viking-kumvasok bancshee-turret védelmét
próbálkoztam becsülettel aztán mennem kellett a dolgomra és feladtam
azóta lehiggadva rájöttem 1-2 dologra, de hogy pontosan mivel tudtam volna feltörni arra még annyira nem -
antiqueA #33288 Replayt kérünk, mert ez alapján semmit nem tudunk segíteni. -
#33287 Mit csinálok rosszul? A hard/faster AI-t nem tudom megverni. Megnézem a build ordert és egyéb dolgokat utána és még előbb is végzek mindennel ami elején kell, mint az AI.
Mégis pl. Protoss odajön 3 zealottal meg 8 stalkerrel és szétcseszi mindenemet. A kétszer annyi maraudert és marinet Mediavacokkal pillanatok alatt. Mire újra összeszedem a létszámot, addigra Ő meg már colossusokkal álldogál a bázisán és időben nem vagyok elmaradva. Nem értem :( -
#33286 Akinek kimaradt most hozzájuthat egy bontatlan verzióhoz egész olcsón:
StarCraft II : Heart of the Swarm Collectors Edition - 10000 Ft -
#33285 Próba:
1. Force quit SC2, Agent and Blizzard Launcher processes in Activity Monitor.
2. Navigate to the /Applications/StarCraft II folder.
3. Delete the Temp folder.
4. Open StarCraft II and repatch.
Source
4-es előtt egy restartot csinálj a gépnek azért. -
sanya200 #33284 úgy csináltam,dvdről feltelepítettem az e:-re és mikor indítom el akkor ugye frissítést keres majd bedobja az install ablakot,neki se áll frissíteni. -
Negritis #33283 próbáld meg nem dvd-ről telepíteni hanem letöltve, tudom hogy tovább tart, de hátha -
sanya200 #33282 Segítenétek? az lenne a gondom hogy nem tudom elindítani se felrakni vagy nem tudom mivan.Felraktam dvd-ről majd mikor kersi a frissítéseket utána az install ablakot dobja ki ha az e meghajtóra raktam ezt dobja ki, előtte bedobja azt az ablakot hogy aktiválom-e vagy átugrom de kattintani sincs időm egyikre se mert utána ez jelenik meg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Volt battlenet account problémám amin a starcraft 2 volt de azt elvileg megoldottam a support segítségével, már be tudok lépni a battlenetes accountomba és ott van a játék is. -
Negritis #33281 gz :D
én 3x nyeltem tegnap be a 4gate-t :D -
#33280 16:25nel meg 122/132 volt a protoss, 17:00nal meg 3/88 ugy erzem jol sikerult a tamadas :DDDD -
Negritis #33279 ha nincs meg a WoL akkor nem tudsz HotS-t tolni
ez már a Dio2nél és az SC1nél is így volt
ez elvileg egy mocsok drága kieg lemez -
Darun #33278 Ami meg különösen érdekes, nekem még a kampányt se engedi rendesen WoL nélkül, hiába van meg a HoS. :( -
#33277 Ja, ok. -
Negritis #33276 a fordítva nem igaz :D
mert akinek megvan a hots az tud játszani olyannal akinek csak wol van
de wol nélkül nem lehet ugye tolni ami szintén érdekes húzás volt a blizztől -
#33275 Akinek nincs meg, az csak azzal játszhat, akinek nincs meg. És fordítva. Igen, kettő van szakítva. -
#33274 Régen nem játszottam sc2-t, az lenne a kérdésem ezzel a kieggel szétszakították a multis mezőnyt, alapjátékkal rendelkezők nem játszhatnak kieggel rendelkezőkkel, vagy kieg. nélkül is megkapod multira az új egységeket? -
#33273 -
Negritis #33272 nyomtam egy follow, én bronzeba vagyok de ha van kedved tolhatunk majd 1-2 meccset :D -
#33271 Megneztem 2 meccsedet, nagyon keson scoutolsz szerintem amint kesz van az elso barakk mar mehetsz is, tvpben szerintem jobban jarsz 3 raxal aztan mmm foleg ebben a ligaban, vagy mehet 1-1-1(barakk,factory,starport) aztan eldontod hogy milyen buildet csinalsz attol fuggoen hogy mire megy az nmy.
Nem erdemes szerintem annyira mixelgetni az egysegeket vagy bio vagy mech azt csa :D -
#33270 offline