StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
<#wilting>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nem de most ,hogy mondtad még mindig egyik favom a stimes mara😄

Hegi90
nem hinném, hogy a stalker countere lenne a roachnak 😊. Inkább csak "jó ellene is". Aki counterelni akarta a roach push-t, az immortalra ment. Egy idõben kihozott sentry pedig feltudja annyi ideig tartani a roachokat, míg abból az 5 bogárból nem marad csak 2-3 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

BEAST
Nehogy már az legyen a baj hogy egy egység countere tényleg jó ellene.(stalker-roach) 😄 Ha valaki nem megy hihetetlen gyorsan 2 gázra még az elején akkor nem lesz sok sentryje. Sok sentry nélkül pedig elég rövid életû a "fal". Úgy beszélsz a force field-rõl mintha valami folyamatosan használható képesség lenne.

Tényleg, ha már ennyire belejöttem. Említettem már ma, hogy mennyire hányok a stimes maráktól? 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Aradebil2
"Na és visszajönnek az 1 base roachok. És akkor mivan?"
öööö,semmi?

Rage47
most ki nyert? prot vagy terran?
Hegi90
igen, mert ha 1 bázisról hozom a roachokat, akkor már biztos nem fogják szétszopatni a sentryk meg a stalkerek <#wow3> Ne nevettesd már ki magad, semmi köze nincs az exphez ahhoz amilyen problémák voltak a roachal.

De úgy látom nagyon nagy problémát jelent, hogy mostantól nem 0 egységgel techeled végig a az early game-t 😊 (erre is csak a protoss képes).

Na és visszajönnek az 1 base roachok. És akkor mivan?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Aradebil2
szegény zerg nem tudott támadni,de miért nem?mert 2base zerg volt az alap,még jó,hogy nem tudott kiexpelni 15ön és még pusholni is rögtön😊
egyébként most tuti visszajönnek ladderen a jó öreg 1base roachok,még szerencse hogy nem lesz idõm játszani😄

Micro nélkül továbbra sem lesz király a Roach, ha hagyod hogy a zealotok elérjék, továbbra is durván kikap a Roach. A Stalkernek még mindig nagyobb a range-e, és a speedje is jobb. Akkor mirõl beszélünk?

Úgy próbálod beállítani ezt a "túl sok" range upgrade-et, mintha valami marginális szopatás történt volna, amitõl a protoss hirtelen nem tudna a roach ellen mit kezdeni.

Eddig mi volt a roach gyengéje?
-Perfect stalker kite (anélkül, hogy a roach megállhatna lõni, a 3-as range ezt nem tette lehetõvé)
-Menekülõ hellionok ellen nem mindig tudtak ellentámadni, hiába "logikus" counter
-Rampen nem volt akkora veszély, hiába t1.5-ös egység, nem tudott elegendõ számú Roach lõni egyszerre, hiába vittél többet magaddal
-Fast expand style Forge+gateway falat lehetett úgy védeni cannonnal, hogy a roach nem érte el a cannont, a cannon meg elérte a roachot, így biztonságban volt az épület is, a cannon is, csak a zerg nem csinálhatott semmit, amíg nem ment Lairre.
-Force Field szopatta akár az ELSÕ sort is, életképtelenné téve a ranged DPS-t...

EZEKEN a problémákon tökéletesen segített a +1 range. Ettõl még nem sebez jobban a roach, csak valóban úgy érezheti a Zerg, hogy lerakta a Roach Warrent, hogy ha 6 roachhal megy csatába, akkor nem csak 3-al lõhet (ez mekkora vicc oly sokszor), de még late game-ben is lesz értelme maxolt seregû roachokkal nézelõdni, mert amennyi szûk choke van ebben a játékban, rengetegszer csak néztek a hátsó sorok - most +1 sor lõhet.

Az, hogy a protossok jelentõs része még nem gondolta át, hogy milyen korábbi filózofiát követve fut bele a valamivel életképesebb roachokba, az az õ bajuk. Kevesebb sentry, kevesebb zealot, kevesebb force field /choke cannon abuse, és semmi baj nincs.
Aradebil2
szar meccsek voltak,de fent lesznek mlg weboldalán,huk nagyon gyenge volt,fõleg másodikban,nem tudom mibõl gondolta h muták lesznek,aztán olyan hidrapusht kapott h öröm volt nézni

Hegi90
"majd a kiegben megkapjátok" ahaigen<#wilting>

ezt az elitista szöveget meg nem tudom mire mondtad, szerintem nem is ezt a szót kerested, de mind1.

unknown nick
"Mid game még mindig sucks"

Ne akarjátok átvenni az imba t szerepét, majd a kiegben megkapjátok 😊 Maradjon elitista gamerek faja a zerg. 😊

Sajnos lemaradtam a huk vs idraról. Tud adni valaki egy linket, ahonnan le lehet tölteni a replayt vagy újra nézni?
unknown nick
Még a loserek bracketjébõl vannak meccsek. WB+LB=champhionship match, ha jól veszem ki. Elég fura rendszer.

Hegi90
Inkább pont az volt a poén, hogy a zerg rá volt kényszerítve a turtle-re (ami alapból vicc kategória, ha zergrõl van szó) mivel sehogy se tudott támadni protoss ellen, mert mindent fogott egy szaros FF. <#papakacsint>

"nálunk okosabb és jobb zergek is elismerték,hogy nem látták szükségességét a rocsbuffnak."
Ugye ezt most csak viccnek szántad? Sehol nem olvastam még ilyet, inkább pont az ellenkezõjét, és amiket ladderben is beszélgetek, ott is ugyanezen a véleményen vannak, mint én.

Hegi90
Így van. Early game-ben nagyon le volt korlátozva a pvz. Szinte egyetlen egység volt a roach, amivel lehetett védeni a 4 gate-et, viszont támadni öngyilkosság volt vele, FF-ek miatt semmi esélye nem volt, más lehetõség meg igazából nincs is. Végre lehet agresszívabbnak is lenni protoss ellen. Igaz mid game még mindig sucks 😊

unknown nick
HuK néha nagyon benézi a meccseit, bár ilyen a prot nem nagyon enged hibázni.

Aradebil2
pont ez volt benne a poén,h t1 tossal lehetett fogni a rócspusht.szegény rócsot összevissza toldozgatják,pl miért nem kapott 1 supplyt ismét,vagy +armort?nálunk okosabb és jobb zergek is elismerték,hogy nem látták szükségességét a rocsbuffnak.
de tök mind1,majd mindenki megszokja,és mondjuk ismét standard lesz a 1gaterobo,aztán jóság van

Ez volt a döntõ, vagy most hogy is állunk?

GG Idra. Nagyon tudja a dolgát.

Nem csak attól. De az sem jó, hogy az egyetlen faj, aminek több melee támadású egysége van, akkor az egyik távolsági sebzésû egysége kap 3-as range-t, amit már egy nyavajás ff is kiiktat.
Hegi90
<#eljen>

Aradebil2
miért is vicc kategória?mi befolyásolja jobban egy csata kimenetelét?ha a rócsnak lesz 3-->4,vagy a tanknak/colonak lesz +1?ne legyél már nevetséges

Aradebil2
mert csak a rangetõl függ egy egység ereje,ugye?😄

Jajj, ez a vicc kategória.
Egyes range-nél meg a 2-es rangre buffolás SZÁZ SZÁZALÉK BÓNUSZ!

Protossként aztán fõleg nincs mirõl beszélni, a Stalkernek így is +damage-e van armored ellen, és még a range is nagyobb - nem lesz többé perfect sérülés nélküli roach kite, na bumm.
Lentebb amit progabe említett az nagyon tetszik, én is úgy látom ,hogy ez a játék csak egy darab a kirakóban és még nem jó csak foltozzák de nem akarják teljesen, a protoss kieggel lesz kész a játék és akkor lesz igazán ütõs, akkor éri el az sc 1 et és taszítja le a trónjáról 😄

unknown nick
natalyel: Ott a pont. Ha én kizárólag 1 zealottal állok vagy 4 percig a rámpán, azonnal kiszedne a zerg.

Hegi90
ott a pont.

4-es range sok? A stalker, sentry 6-os range, vagy marine 5-ös, mara 6-os range-e, akkor nem sok? Olyan finomságokat meg se említek, mint tank, colossus, thor. A 3-as volt túlzottan kevés.
Aradebil2
+33% tényleg nem sok😄

Hegi90
zergLING?

Kiwi veszélyesen nyomja. De erre b*sz*tt rá (bocs, de ez kellett).
Idra meg pont olyan, amilyennek látszik: hûvös, higgadt, elszánt, agresszív profi zegling 😊.

Hegi90
egyáltalán nem <#sniffles>

unknown nick
Közvetlen épület mögé kell ezentúl tenni a canon-t és van ahol bizonyos szögbõl úgy is eléri a roach az épületet. 😞

Aradebil2

Aradebil2
ez a rocsréndzs nagyon sokra sikerült így elsõ ránézésre

ja, immorta drop, és szépen kimikrózta

Idra honnan hozta vissza a másodikat!!! Kiwikaki-nak is minden elismerés - nagy harcos 😊 (legyen bár akármilyen hülyén hangzó magyarul a nickje...)

Aradebil2
kiwikaki mekkora király akármi is lesz a vége

Aradebil2
á lemaradtam 😞 immortal drop volt?

unknown nick
Uh micsoda all-in win volt az elsõ. 😄

unknown nick
Kiwi-t szerintem lenyomja idra, mint a bélyeget. Még rutintalan játékos, de késõbb ott lehet nagyon.

unknown nick
A fekete.

Érdekes, hogy bár tyler sokkal jobban mikrózott - szépen blinkelte a stalkereket - mégis makróban úgy elhúzott Huk, hogy gyõzött a túlerõ.
Huk vs LiquidTyler 2:0
Szép meccsek voltak.
Aki látta: melyik volt Huk, a fekete vagy a szürke pulóveres?

unknown nick
Az nekem is bûzlik, hogy van amihez a körmük szakadtáig ragaszkodnak. Bár a Zerget a béta phase 2 környékén kezdték drasztikusan módosítgatni. Ott volt rá több hónap, de nem akkor estek neki, mikor tudták, hogy 1,5 hónap múlva megjelenik. Erõs nyomás hatására adták ki kicsit korábban. Így utólag látszik, hogy milyen szervezett módon építették fel a rendszert daynineoktól kezdve az e-rendezvényekig. Pl ez a balance patch is a MSL és GSL2-nek készült. Kicsit tudatosabban mûvelik, mint sc1-ben, mert annak az faji egyensúlya egy nulla volt bw-ig. SC1-ben nem az e-spotnak balanszoltak, szimplán törõdtek a játékukkal és azért lett sportjáték. Most én úgy érzem megfordult a story.

Prince of Máté
Hát ez szívás 😄 A hivatalos versenyekre kiadhatnának egy "Lan patchet" de ne mindenkinek.

Hegi90
Nekem ezért:

JackTar
Amúgy mi a taktika ZvT-ben, mert olyan hülye vagyok hozzá Terran az biztos befalaz, azt próbáltam gyors sok roach, zergling akármi nem jött, késõbb jön a tank, akkor meg fõleg nem, akkor váltok mutara, de a sok stimpackos marine kiszedi, esetleg thor, de a turretek pl mocskoserõsek, azt próbáltam infestort is, hogy legyöngítsem a földi egységeket, esetleg thort elfoglalni, de még se jön össze semmi. Késõbb jönne az Ultra, de addigra sokszor vége a partinak.. Így mi a megoldás, pár egység mellé baneling? Mondjuk tényleg baneling az jó lenne, csak sose használom, ohh basszus..

ProGabe
így van. fejtegethettem volna még, most kicsit megteszem: az a nagy büdös helyzet, hogy valamit elkúrt a Blizz és nagyon nehezen billenti helyre a dolgokat

máshogy megfogalmazva: olyan egységeket sikerült kreálniuk, amiknek nem volt igazi countere, ezért elkezdtek egységeket balance-olni, nem fajokat. WTF???!!!

nagyon olyan szag terjeng a levegõben, hogy a kiegek miatt van ez a szar helyzet. abban biztos vagyok, hogy jó pár egységnek, amik azokban fognak debütálni már réges-rég megvan a koncepciója. ez persze baromság, mert ez olyan, mintha lett volna az SC-ben egy egység, amit csak a Valkyrie tud hatásosan sebezni. csak hát pénz beszél, a vevõ meg ugat, harapni úgysem tud :S

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

unknown nick
De miért lett 2 supply a rócs? Mert olyan early pushokat csináltak vele, hogy még a terran bio rush is eltörpült mellette. Szinte nem is nyitottak mással a zergék.