StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hegi90
Akkor tegyük fel, hogy mákod van, és miközben támadtál, kijött két lárva, amibõl csináltál lingeket. AZtán visszavonulsz, közben jön a hányás-4 lárva, abból is ling. Így összesen van 12 zerglinged, ekkor már kb ha jól el tudod kapni, akkor pont patthelyzet lesz. De mivel látod, hogy lehet nem lesz elég a 12, ezért még csinálsz 4-et 6-ot (amenyi lárvád van épp).

Ez 450 minerálba kerül. Én inkább lerakok 3 spine-t, az bruttó(!) 450, és nyugisan folytatom a drone-ozást.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

holy84
Simán bukod meccset csak nem rögtön ! Ha nem jön be bálna, onnantól toss elõnyben van amit amíg õ nem ront el valamit folyamat hátrányban vagy ! Alapból csak armyban lesz fölényben feltételezve hogy Z folyamat dronezott támadás alatt. De spine miatt újabb army mínusza lesz, és így tovább innentõl már csak idõ kérdése elveszítsd a meccset minden más innentõl Toss hiba !

\"Sweet Mother of Mercy\" sc2: holy#164 d3: holy#2141

Na egy ilyen suplyt az ellenfél falába dolgot megnéznék, már ahol mûködött is. De tényleg, nincs reped hozzá?
A másikat meg nem hisszük el, hogy nem emlékszel... Vagy ez lesz a következõ sg-liga egyik titkos receptje? 😊

Hegi90
Jah, igazad lehet :/
Valójában egy timing pusht akartam csinálni, de sajna egyáltalán nem jött ki a makró :S

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

antgecc
Tehát nem megy be, tehát nem támad, tehát nem bukod el a meccset, tehát nem allin.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

antgecc
Megnéztem. Legnagyobb hibának a hydrát tartom. Manapság használhatatlan unitnak tartom. Mutákkal sztem hoztad volna. Sokkal könnyebb lett volna stormból kimenni, nem megy az idõ/dmg a helyezkedéssel (dmg kiesés, míg hídrák helyezkednek), könnyebb mapkontroll, harass. Hydrákkal míg körbementél.... kaptad az ff-t, a zealotot, stormot. Hab a tortán lett volna a Colo.

Jelenleg pocsék a hydra. Én csak akkor használom, ha nydusozni akarok és kb allin taktikra megyek.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

holy84
Ja csak ha meglátja a P hogy van egy vagy két spine nem öleti meg magát, ha okos 😊

Hegi90
vagy csak okos volt és ling helyett inkább rakott spine-okat.

holy84
Pedig az !

Tegyük fel hogy pylon gw vel zár. PvZ esetén átlag early egy(kettõ) zea kiba ling rush moka miatt. De marad 4 gw az alap tax csak early sentryvel !
Utánna pár stalker vagy zea, az mindegy. Jön a csudi zerg a 4-6 bálnával, FF bálna elé majd pukk pukk ... szevasz ! Innentõl zerg otthon mondjuk ha mákja van akkor is van 5-8 kukaca amibõl rögtön neki áll linget csinálni félve a kölcsön kenyér alaptól... mire elkészülnek kb addigra érnek oda a toss hadak ! innentõl csak az a kérdés mennyi kukac volt ! ha attack közben folyamat ment dronera akkor tuti gg ! ha nem akkor esélyes lehet hogy fogja az ellentámadást.

Hegi90
Ja, meg a DT is szar mapkontroll egység egyébként.

Hegi90
Nah hát tényleg kibaszott op a zerg, nem is tudom hogy lehetne megfogni bármivel is.

Errõl a replayrõl kérnék véleményt.

antgecc
Tegyük fel nem jön be. Mire a prot még legyárt pár zelát a biztonság kedvéért, vagy míg elcsoszog a zerg bázisig, már simán meg kell, hogy legyen az utánpótlásod. Bust ideje alatt pedig drone-t kell tolni, így az eco-d is feljön kicsit. Még mindig tartom, hogy ez nem cheese.

Shieldy
hol kezdõdik ez a gsl?

unknown nick
"A BB bust semmiképp sem allin."

BBust lehet normál vagy gyenge ecoval kivitelezve. Prot viszonylag baneling álló kivéve a zeát, prot ellen az early BBust cheese. Ne feledd korai játék, szinte biztos vesztés, mert ha p túlélte azonnal counter rusholja zerget. Z-nek early baneling techel esélye nincs túlélni, mert 2 zeára idõzített.

unknown nick
Uhh de rossz meccsek voltak.

unknown nick
Mindkettõnél low marad a zerg ecoja=loose.

unknown nick
Early BBust esetén is vesztett prot ellen ha védi.

unknown nick
Azért allin cheese, mert ha nem jön be a zerg vesztett.

antgecc
A cheese-ek általában egyben all in-ek is. A BB bust semmiképp sem allin.

Hegi90
kivéve hogy a reapert meg a baneling bustot már az alap scoutoló munkással ki lehet matekozni. Az allin cheeset meg most hallom elõször. Allin taktikáról viszont már hallottam.

csuszi
összeszedlek én téged.

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
ugye milyen sok mindenre tanítalak?
tegnap a faszszopó/fasszopó ma meg ez...

antgecc
Hallod, szedd már össze magad, mert ez így érthetetlen 😄

Hegi90
egy hiteles, bölcs, okos úriember<#nevetes1>

unknown nick
6-7 pool-t minden versenyen allin cheesnek mondják egyébként igaz minden cheese védhetõ.

Írtam hogy mass reaper kiiktatva nem tettem hozzá, hogy az új peccsben.

Early baneling bust tényleg határeset, de ha a prot techel 1-2 zeája van védhetetlen, mert nem tudod felderíteni csak mákkal. "A cheese az olyan taktika, ami arra megy ki, hogy aláássuk az ellenfél "standard" játékát, valamilyen idegesítõ, meglepetésszerû dologgal."

csuszi
azt ki se venném a föld alól, egész sereggel ofc. hátha megint próbálkozik ugyanoda és az elõzõ buktáról nem is fogja hogy egy ling ott van.
ez a hegi...

csuszi
vagyis van még pár t cheese, 2v2ben, büszkén mondhatom, hogy 2-öt teljesen egyedül ötlöttem ki itt a nyugdíjas otthonban😊
az egyik hogy supplyt rakok be a terra falba és berobbantom amikor a társ érkezik zelákkal vagy lingekkel.
a másik nem jut eszembe😊

plusz van még az aranyra kirepülés.

Hegi90
1 linggel leveri az expet? <#idiota>

csuszi
t-nek nincs. volt több is, elvették😊
z-nek van még az ellenfél creep-jén ökörködni, hatcheryt berántani és a helyére chambert lerakni.

linget kell használni, a burrow azért jobb anti, mert akkor megépíti az expet, te levered és bukta a lecsót. csak arra kell vigyázni,hogy a minerálhoz kell a burrow, különben nem tudod lerakni az expet, és akkor tudja hogy ott van a kutya vagy a ling elásva😊

antgecc
Egyetértek.

Hegi90
Nem értem, hogy a 6-7 pool, a baneling bust, vagy a reaper miért lenne cheese. Ezek sima openingek, scoutolhatóak (jó, a 6 pool nem, de ha nem tudod védeni a 6 poolt...), csak az agresszívabb fajtákba tartozik.

köszi érthetõ 😄 hát igen, a baj az volt ,hogy nem kémkedtem eleget.

unknown nick
Ahh GSL miatt kapkodok:

Prot: "Régen mûködött a proxy barrack," GW nem barrack 😊

unknown nick
Opsz, donatusnak címeztem

unknown nick
Cheesek
--------
Prot:
Régen a legtöbb cheese neki volt, de a legjobban õt tudták cheeselni, mert csak zerg ellen kell wallinezni (a többi faj ellen veszélyes könnyen leüti az épületeid a rámpán) és egyszerûen be tudnak csempészni egy kullancs munkást vagy valamit 😄
Pl.
- jelenleg a proxy canon az egyedüli életképes cheese, a többinek a beszívása az bad luck,
- Régen mûködött a proxy barrack, de annyira belassították a zealotot, hogy mikor észre vettem a srác már majdnem 2 GW-t oda nyomott én csak akkor kezdtem építeni a GW-t és a forget, könnyen védtem pici mikro-val,
- Proxy Stargate értelmetlen mióta nerfelték a voidot,
Zerg: (ehez nem értek annyira, de ezeket próbálták)
Pl.
- 6-7-8 drone lingelés,
- Proxy hatchery az ellenfél bázisán (könnyû kiszúrni de van egy új pálya nagy platóval ott nem feltétlen),
- Early baneling bust,
Terran:
Pl.
- Mass reaper (kiiktatva),
- Proxy barrack gyakorlatilag kiiktava az elsõ supply igény miatt,
Nem is tudom terrannál létezik még cheese? Talán a bunker rush, de az inkább stratégia, mert nem nagyon rejtik el.

Van még pár, többet sorolok ezek a legismertebbek ... btw mindjárt kezdõdik a RO32 GSL nagy nevekkel.

én a protot utálom 😄😄 a cheese az már mellékes most már ,hogy "megvilágosultam" hát kössz a sok tanácsot be is vetem ezeket mindjárt.

Hegi90
zerg részrõl pedig pár cheese: ellopod a gázt, illetve zvz-ben leraksz egy evo chamberta gáza elé, vagy egy spinet a creep szélére.

Hegi90
A cheese az olyan taktika, ami arra megy ki, hogy aláássuk az ellenfél "standard" játékát, valamilyen idegesítõ, meglepetésszerû dologgal.

Ilyen pl a proxy towerezés, a proxy barrack, a phoenixezés, hogy lerak egy épületet az expedre, blokkolja a rámpádat, stb. Talán a legtöbb cheese lehetõséggel a prot rendelkezik.

Sokan utálják (köztük én is), de ha belegondolunk, ez a harc velejárója.

cheese az micsoda pontosan?😄 kis segítség nem árt ilyen téren szak szavak még nem mennek😄

Hegi90
Pár tipp:
- az elsõ overlordot küldd az expedhez, így látod, ha cheeselni akar a játékos. Néha mozgasd meg kicsit, nézz körbe vele a környéken.
- Az elején csináltál egybõl 6 linget, meg egy spine crawlert. Minek? Mitõl féltél? Nem is derítettél még elõtte. Inkább drone-okat kellett volna.
- Leraktad a crawlert, de szegény egyszer se ölt meg senkit. Le kellett volna vinni az expedhez.
- Miért erõltetted annyira a harmadik bázist? Alig volt munkásod hozzá. Ráadásul ilyen merész helyekre rakni, egyszerûen nem értem 😄
- Próbálj meg jobban odafigyelni a creepre.

Hali! Esetleg valaki meg tudná nekem mondani mitõl lehet, hogy win 7 alatt darabos nekem kicsit a játék? Win xp alatt tökéletes most direkt megnéztem a különbséget. Alig láthatóan de azért zavaróan win 7 alatt kicsit szaggat-darabos. 4 giga ramom van g-skill 1200-as. Nem is tudom mire gondoljak mert feltettem whql drivert azzal is csinálja meg a 10.9- el is... Esetleg valakinek volt hasonló jelenség. Amúgy nem zavarna ha nem Genius hangfalam lenne de át kell dugdoznom a hangot a bass redirection miatt és így gáz állandóan rendszert váltani.

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

antgecc
Naja, tény, hogy nagyon hasznos. Én leginkább drone mentésre szoktam használni. Nem kell elhúzni õket (addig is halhatnak), csak burrow és csókolom. Néha olyan csitt-csatt és annyi egység van a hatch fölött/mellett, hogy az ellenfél észre sem veszi, hogy burrow volt.

Hegi90
"Én zerglingeket szoktam küldeni minden egyes mineral fieldhez. " <#eljen>
Még jobb, ha nem csak a mineral fieldhez, hanem a map összes kritikus pontjára. Mégjobb, ha van burrowod, akkor használdd is, így ha leakarja rakni az expet, akkor muszáj hoznia valamilyen detektort is 😄 Nagyon kevesen használják, pedig szerintem nagyon idegesítõ az ellenfélnek.

antgecc
Igaz, bár én pont fordítva vagyok vele. Nem szeretem megkockáztatni, hogy kilõjék a lordomat. Egyrészt, mert 4 ling ára lebeg a mineralok felett, másrészt a vesztesége supply blokkot ereményez, ami mint tudjuk óriási gond. Ha meg elõre gyártod a lordokat, akkor túl sok pénzed áll benne. Annyiból már kihozod azt a + ling mennyiséget, amirõl írsz, hogy múlhat rajta a menet. És mivel nem 100 mineralért csekkolsz egy expet, hanem 25-ért, így gyorsan kiszámolható, hogy jóval jobban jösz ki, armyban is és rizikóban is.

Hát nem tom, én egy fokkal microsabban próbálom megoldani a dolgokat egy jó ideje és ott azért szükség lehet minden egyes kóbor lingre. Ha kiküldenék a minerálokhoz 1-1 linget mindenhova, talán pont az döntene el egy nagyobb csatát, esetleg harasst. Tehát igyekszem minnél kevesebbet veszteni, ahhoz meg jól jönnek a töltelék lingek. Overt meg úgyis csinálok, szal jó helyen lerakva jó szolgálatot tesz. De hát ez stílusfüggõ.
antgecc
Nem kell az a burrow. Na jó, kell, de nem erre a célra. Nyugodtan hagyd kinnt a linget.

speed upgrade et szinte azonnal szoktam nyomni, a baj az ,hogy a burrowot elfelejtem😄

antgecc
Én sem az overlordokat küldeném szét. Én zerglingeket szoktam küldeni minden egyes mineral fieldhez. Ha bukok egyet, az csak 25 mineral és még supply blokkom sincs. Ellenfél bázisa mellé meg egy overseer changelingezni és kész is van. Changelinget érdemes rögtön dobni, ahogy összejött az energy, ehhez persze úgy kell helyezkedni a seer-el, hogy ne szúrják ki. Másik megoldás, ami drágább, de némely esetben (sok turret, cannon) csak az mûködik: speed upgrade-elt overlordot beküldesz meghalni, amit addig derít, nagyon hasznos lehet.

Köszi szépen 😄 tökéletes leírás, bár sejtettem ,hogy az overlordokat nem hiába küldék szét csak sajnálom a supply losst😄