StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aradebil2
http://sc2rep.com/

fõoldalon szinte csak pro meccs,ki van írva hogy melyiket hol játszották,EPS,Go4SC2 meccseket simán közvetíthetsz még döntõt is,nem hiszem hogy azokat olyan sokan követnék,nem beszélve a random pro ladder meccsekrõl

csuszi
de igen, a legjobb az stalker zela sentry colo ht kombó, de ne felejtsük el, ekkor az ellen egy mmm siege ghost raven viking kombóval jöhet. komplikált sereg ellen, komplikált sereg kell. vagy merészet húzni és lemassolni egy-el, de az all in.

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
jogos a viking, de akkor õ meg arra basz el pénzt, ördögi kör, midnennek van ellenszere, de hogy ht vel begyalogoljon labdaház siege támogatással, az elég valószínûtlen, és akkor a ghostot nem is említettem, ami kötelezõ egység pvt ben. 3-4 colo mozgatva mindig siegetõl el, és szórakozva a labdával nagyon paraszt tud lenni.

csuszi
most azért nem azt szedtem, mert úgy voltam vele, azokat mindenki látta csak én nem😄
de ezek is diamond-ok voltak öcsém, eskü beállítottam. oké hogy a "zsenik" durvák, de leszedek egy repet, gyanús hogy azt 80% már nézte, csak nem az én kommentemmel😞
úgyhogy vagy régebbi pro meccs kell, vagy gyorsabban reagálnom, vagy valami eldugott repeket honnan szedjek? most blizzconról pl oly felesleges mindenki látta az összeset. vagy tévedek?

Aradebil2
colo sztem se éri meg mmm ellen,0 transitionnel hozol 4-5 vikinget és annyi,ht-t nehezebb countereled,és könnyebb is vele játszani,makróról nem beszélve

csuszi
"colo csak mass zerg meg marine-nál éri meg"
itt a válasz a kérdésedre, ugyanis tévedsz, a colo legjobb terra ellen, és a ht. meg persze a sentry. de a colo inkább kell mint a ht, ha nincs pénzed mind3-ra. olyan szépen eszi a colo a labdát öröm nézni😊 csak mikrózni kell vele.

Aradebil2
ez nagyon szituáció függõ,pl ha van storm,simán bekkelj,és süsd szarrá az mmm-t,ha van colod+sok zela(chargeal),és nem túl szûk a hely neki lehet menni
csuszi: könyörgök pro repeket vodolj,és utána nem lesz több gondom😄

Köszönöm neked is. Az unit vétellel mindig elcsúszom

Kezdem azt érezni, hogy minden ellen a ht a megoldás. Voidokat mindig szétkapják, colo csak mass zerg meg marine-nál éri meg dt régen sokszor bejött de ha nem akkor csak felesleges kitérõ más meg nem nagyon van.

+ egy kérdés mit kellen csinálni ha elõl egy nagy mm ball utánna meg tankok éppen letámasztanak támadjanak a zelák vagy hátráljanak? az immortal meg oda sem fog érni a tankhoz

Aradebil2
40? nekem volt másfél órás is,kb 40. perctõl bent kempelt az egyik szigeten,linkeltem is ide asszem😄

Aradebil2
ez nem mucsaröcsöge apám,hanem scrap station xD

unknown nick
LoL a lényeget leírtad 3 mondatban, amit én egy novellában 😄DDDD

Köszönöm a tanácsokat. Persze a támadás nagy baromság volt. Akkor ezek szerint hagyjam a terrant? (de egy expbõl + meg a fenti szigetet is könnyen tudja hozni a sok vikingel õ is maxolhat)

ha hagyom akkor ilyen viking raven mara tank mire kellene menni (tippem az immortal+zela és idõvel ht lenne)

Köszi mégegyszer drownak is

csuszi
látom ara beváltod amit ígértél😄

unknown nick
Letöltöttem, mert tegnap nyerõ szériában voltam ma nem játszok fáradt vagyok és rontanék.

LT remek 😄 Egyik TvP-m 40 perc volt itt. Kiszögelléesek miatt jól védik az expet. 😞

Úgy írom, hogy közben nézem és nem tudom mi fog történni:
Én itt mindig 13 probe-val nyitok, suppy nerf segít ebben. APM-ed fejleszd nem nehéz feltornászni legalább 120-ra, mert 10. perc után kapkodás van. Az elején APM spammelj tudatosan. Szerencsére az ellenfélé sem magas. ~5:30 után valamikor, ha 3 GW-re mész dobj expet. LT-n többnyire makró game lesz (akkor próbálok rusholni ha nincs wallin egy bátor terrannál). Koncepciótlan a kezdés talán bio rushtól félsz, ha a probet elküldöd, ami ott kempelt és fellátsz hamarabb tudod mire buildel, bár jött obsod. Forge felesleges volt ~8:00-nál, ha nincs fejlesztés. Exp rovására terran ellen ne cannonozz. Unittal védd. Késõbb ha már nincs idõd és bizonytalan vagy letehetsz párat. Sose hagyd abba a probe gyártást akkor se, ha túlszaturálod a fõbázist, mert majd késõbb leviszed a felét. ~10 percnél még így is iszonyat mennyiségû elkötetlen resourced van.

Alapvetõen eddig jó lenne, amit kitaláltál csak szépen lassan szerintem elcsúszol az idõben. Jó döntés a colo elhagyása. Starport jó lenne, de elõre látom hogy nem tudod kihasználni majd. Templar tech kellene inkább a sok raven miatt. Feedback, psi marinra (és amit ér 😄), immo cliffre tett tank ellen. Charge az cool, hogy van. Nincs pozícióban a void. Végül forge-s unit fejlesztésbe is bele fogtál, de az mehetett volna exp után is.
----
Nagyon elcsúsztál idõben. Már exp kellett volna legyen a gold minen, és egy valahol, hogy konstans massolhass fejleszthess. A fõ baj ez volt nem a seeker missile, bár biztos meglepett. Apróságokon bukott a dolog simán hozható meccs lett volna. Saját játékmódom alapján írom, remélem más nézõpontból is ír valaki tippeket.

csuszi
<#puszis>

Rage47
tanulhatna tõled a többi magyar vodkészitö, remélem nézik ezeket
Épp most játszottam egy dotát, és nekem nem volt bugos...

Hegi90
itt

head:akkor bugos, majd javítják.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

csuszi
mindig a csatornámon😊

egy
kettõ

HeadHunter86
Volt. És már 2x nem tudtam. Tegnap se ment.

Csuszi írta sc2-ben, van új vod.
De hol, kérem, hol?

Hegi90
Pedig a dotát csak 5v5-ben érdemes játszani. Egyébként nyilván nem tudsz vásárolni, ha nincs pénzed 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Aradebil2
-2probe egyik gázon
-1000 mineral már 9. percnél,nem költesz
-támadásoddal nem tudom mit akartál,mire besétáltál expig,már hiányzott fél sereged
terrát nem szabad bántani LT-n ha becliffezte magát,simán elõnybe voltál,maxos sereggel meg begyûrted volna

Tõlem mehetne

StarCraft Forever Fever

HeadHunter86
Ennek a DOTA-nak semmi értelme 5v5-ben. Az agyam eldobom milyen laggok vannak. A gépem is alig bírja. Fõleg a 2 giga ram kevés neki :S
Meg azt sem értem hogy az elején még tudok vásárolni, utánna meg nem történik semmi. Fuuuuucck

Daell Drow
A terrana nem volt valami nagy jatekos, siman hozhattad volna.
A tankok ellen mindenkep hoznod kene immortalokat, pilanatok alat szet kapjak.
Amikor betamadtal nagyon a parasztokra akartal meni az expjen, es itt buktad. mig azokat irtotad, a terran szetkapta siman a sereged.
Bocs fiúk én csak akkor írok ide ha gondom van de egyszerûen megõrülök az sc-tõl van amikor megy a játék utána meg nagyon nem Ma épp nagyon nem van sorozatban kapok ki nem túl skilles terranoktól (Persze nem õket akarom szidni én sokkal bénább vagyok hiszen vesztek)

Ebben a gaméban mi a francot kellett volna másképp csinálnom folyamatosan úgy érzem hogy én összevissza próbálkozom de mindegy mit csinálok a terran betámadhatatlan az elején (wall utánna meg egy két tankot úgy is lerak) késõbb meg megindul és nem tudom fogni legyen mmm banshee bc minden volt ma

unknown nick
De jó lenne ha benne lennének a gridben. <#vigyor>

Aradebil2
norgee vs nova?!

unknown nick
Nézegetem a holnapi grid-et annyira közeli tudásúak a játékosok, hogy bármilyen kimenetel lehetséges.

unknown nick
Tegnap megkérdezte pont valaki CellaWerrát miközben majomkodott a képernyõn, hogy szerinte ki nyer zenio vagy idra. Az elsõre tippelt.

unknown nick
Én IdrA-t még nem láttam tét meccsen ZvZ-ben nyerni. Ennek ellenére kicsit megleptés, hogy kikapott.

Más: NaDa, biztos voltam hogy nyer. Még új a game, lehet kicsit botladozik néha, de döntõs lesz még sokszor.

A mai mecseket sem láttam 😞

Aradebil2
az,hogy két gamebõl egy momentuma nem volt,sztem alázás,akármilyen is a zvz

Ez nem volt alázás. A ZvZ-k ilyenek, apró dolgok döntenek, pár korai roach, egy jó baneling támadás, fél perccel korábbi muta, egy jó fungal growth, stb.
Aradebil2
idrát lealázták

Ez nem sima 6pool volt, hanem vitte az összes drone-t is. Kb. pár mozdulaton múlt, hogy bejön vagy sem. Sima ladder meccsen nem találkozol ilyen mikroval.
Hegi90
Már elõre fosok, hogy mi lesz ladderen 😄
Sajna mass ling-bling buildjeimet csúnyán meg fogja ölni 😞

Aradebil2
ez az idra match nagyon nagy volt,tripla overseer-->mass contaminate powa
anti: nada nagyon béna volt,hagyta meghalni a marineokat,egyébként meg persze h be lehet szopni,micro vs micro

Hegi90
Az a pár alkalom a százból nem sokat számít 😄 Egyébként nyilván mikrótól függ, meg krízismenedzsmenttõl (de szép szó).

Nada nyerte a másik kettõt!
BEAST
Ez az overseerkedés zvz-ben egyszerû mégis nagyszerû. :o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

antgecc
És akkor még mondjátok, hogy aki nem bírja védeni a 6pool-t, az nyomi... ha még a pro-k is beszopják, akkor ott lehet vmi, nem?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Hegi90
Na mi lett a nada vs kövérgyerek végeredmény?

OMG! Ilyet se láttam még, Dimaga is, hogy beszopta ezt korábban.
Aradebil2
nadát ki6poolozta egy kövér 16 éves gyerek😄

BEAST
wtf :o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Build order calculator:
http://haploid.nl/sc2/build_order/
Hasznos lehet.

Aradebil2
nah nadára kíváncsi leszek

6pool amúgy is elég gáz taktika, terran ellen meg fõleg. Harvestereinek 45 hp-juk van, 11-et tudnak gyártani kapásból, egy jobb klikk és szépen megjavítják egymást.
Kár check-ért, pedig jó játékosnak tartom, csak ma nem volt az.
Hegi90
check 😞