StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

holy84
http://www.youtube.com/watch?v=JJFG8jtU0CM&feature=player_embedded

ezért !

\"Sweet Mother of Mercy\" sc2: holy#164 d3: holy#2141

antgecc
Miért pont 13? Mé nem 12, stb...?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Én igyekszem pártatlanul szemlélni a dolgokat. Pl.: Ránézel cella streamjére, sokszor lehet olvasni, hogy FF op, Void op, blink op, WG op. Nem zerg streamet ritkán nézek, de ott általában az ellenkezõje megy, baneling op, muta op, stb. Terran-t meg mindenki szidja😊, kivéve terran játékosok. Bnet fórumain sokszor 30 meccses goldosok nyitnak olyan topicokat, akik nem igazában vannak tisztában mindennel. Én nem érzem, hogy p hátrányba lenne zerggel szemben, t ellen mara+stim eléggé be tesz neki + viking, de lehet nem jól látom.
unknown nick
Még nincs itt a protoss messiás 😊 Szerintem lenne 1-2, ha nem fognák vissza a faji korlátok. Pedig van ott skill, és egyáltalán nem kevesebb összehasonlítva a másik játékosokkal sõt. Nem véletlen, hogy sorban nyílnak a topicok tossról bneten és TL fórumokon. Vicces az hogy másik faj képviselõi szerint, minden toss unit és képesség OP 😄

holy84
Az egy hatalmas vod volt anno !
13gw 😊 überalles 😊

Azért versenyeken elég jól szerepelnek a protossok. CellaWerra tegnap 13 GW-zet😊. 13 gw op😄
antgecc
Felesleges GW-t hotkey-re rakni, alapból W a warpgate. Sima gateway-el edig nem hiszem, hogy túl sokáig játszotok.

Én ha protozok, akkor 5 a GW, amíg GW van. Amint WarpGate lesz, már a W-t használom és 5-ös helyére megy a Robo, 6 SG. 0-án nekem is hatchery-k, nexus-ok és command center-ek vannak.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

holy84
nekem 3 tab unitoknak néha kevés 😞
PL egy zea stalker ht colo seregnél pl !
All army 1
Stalkerek 2 ( blink miatt van külön )
Colo 3 ( ha fel akarom vinni cliffre vagy ki kell mentem jó ha külön van )
HT 4 teljesen külön mozgatom õket ( törékeny lassú vigyázni kell rá ! )

de pl egy phoenix mokánál is kell már 4 tab nekem a unitokra.

greyfox
+1 😊

nekem 4-5 az épület+tab, 1-3 unit 9 az obs.

Steam: greyfox

holy84
Szerintem mindenki 0ra teszi 😊 Legalább is én is...
0 fõépület(épületek)/5 gw(ek)/6robo/7stargate 8ha van observer 😊
1-4 unitok 😊

Unknown, mi mikor játszunk egyet?

StarCraft Forever Fever

unknown nick
Jaja chrono, must have, én úgy csinálom, hogy 0-ra teszem az összes nexust és megállás nélkül probe gyártás (jó mert harcban nem kell nexusra clickelgetni), amire kell chrono arra addig nyomom, amíg koppanásig nem ürülnek 😄 Kivéve ha energiát spórolok valamire.

Remélem mire bronzból feljutsz platináig balanszolják a protot, mert most kicsit maga alatt van, ami alsó ligákban még nem igazán érzõdik.

Köszi, megfogadom.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

holy84
Hali !

Ha tosst választod mainek két dologra nagyon figyelj !

Elején nyításra !
Zerg ellen ha pl.: nem mész deriteni, zárj és mindig 8 pylon 10 gw el nyiss egy crone boost-ot tegyél félre az elsõ zeara, kisebb feljárós mapeken egy zea pont lefedi lukat lingek nem tudnak bejutni, és nem fog összejönni a rush, nagyobb feljárós mapen 2-3 probeal zárd a rést míg ki nem jön a 2dik zea, ha látod hogy rushol ! Ha pylon után mész deríteni egy kisebb pályán fogod látni mikor rakja poolt ebbõl reagálhatsz arra hogy mit fog csinálni !
Terran ellen jobban ráérsz mert a java zár és egy nagyobb sereg marine marauder esetleg siege el jön támadni ! Terranok nagy többsége akkor jön amikor már van lassítása és stimje !
Itt azért jó lenne ha derítenél, hogy tudd mi jön szembe veled...
Ha nem megy siege tankra akkor 4gw nyitás teljesen jó zea stalker sentry mass ha expeltél utánna jöhet a HT/colo, ha marad MMM en. Ha variál változtat reagálj rá 😊... PvT ben zea charge über need ! Ha mass factory unitokat hoz immo a legjobb barátod !
Toss ellen alapvetõen igaz az örök szabály hogy colo szám dönt 😊 majdnem mert ha másra techel akkor nem de ha mind ketten gw unit + robo akkor colo szám fog nyerni 😊

Másik, hogy crono bosst mindig menjen el arra ami éppen a legfontosabb elején probera késõbb fejlesztésre szorult helyzetben unitra. Amíg rendszeres derítés játék közben nem megy xelnaga towereket próbáld meg tartani lásd mikor mozog merre ! És néha küldj az ellenhez egy probeot vagy observert ( ha van robod ) hogy tudd milyen setup a sereg odaát !

Mass voidray egy esélyes ne nagyon eröltesd ! Inkább gyakorolod HARD gép ellen a nyításokat, vagy erõsebb AI ellen, gyorsan kiszámítható mit csinál a gép és mikor támad és mekkora armyval meg milyen setuppal, de nyításokat/mikrot/deritést gyakorolni megszokni teljesen jó !

nem vagyok pro de kezdésnek ezek tuti elegek.

Jaja, tetszik. Bár a Terran sem rossz, de azzal inkább 2v2-ben játszom.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

antgecc
Sztem próbálj meg kevesebb egységgel és több fajtával játszani. Az nem jó, ha csak 1-et massolsz. Nagyon könnyû kivédeni. Az se nagyon jó, ha mindig ugyan azt próbálod csinálni. Ez azt jelenti, hogy vaktában játszol és vagy bejön a VR mass, vagy nem. Így meg fogsz állni egy szinten. Deríts mindig! Nézd a help menüt, hogy minek mi a counterje és azokat gyárts. Mindig kombózd az egységeket, hogy tudják egymást fedezni. Pl: zealotot elõre küldöd tankolni (nem engedi elõrébb a hydrákat pl.), mögüle pedig lõnek a stalkerek és egy colo. 1-2 DT hab a tortán. Ha az ellen kiscoutolja, hogy te VR-re mész, ráadásul megvárod, mig lesz belõle 10-20, annyi idõ alatt simán kiépíti a védelmét ellene és kihozza a counterjét, ergó esélyed sem lesz és sajnos megragadsz bronze-ban.

Tehát:
1. derítés
2. munkások
3. egységek kombója (counter)

unknown nick
Protot választottál main fajnak?

*terran-t akartam írni, nem marine-t

Köszi még egyszer a tanácsokat. Kezdek ráérezni a protossra 1v1-ben. Zerg rush ellen még nem nagyon tudom a megfelelõ taktikát, mindig lerusholnak rögtön az elején, de marine meg protoss ellen, ha van egy kis idõm, akkor elég hatékony vagyok. Általában az elején megpróbálom bevédeni a bázist, utána meg gyerünk techelni egészen VR-ig, abból legyártani 15-20-at, és meg sem állok az ellen bázisáig. Ha a fõ hadseregét legyûröm, akkor onnantól nyert ügyem van.
Viszont mindent erre az egy ütõs támadásra teszek fel, tehát ha vesztem az összes egységet, akkor vagy feladom a meccset, vagy, ha van még pénzem, akkor megpróbálok felállni. 😄
Na mindegy, 3 meccs után (nem számítva az elsõ 5 besoroló meccset), 2 nyert, 1 vesztett, Bronz Liga, Rank 7. De lesz ez még jobb is. 😄

Én benne vagyok!

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

antgecc
Nah! Kitaláltam a tutit!

A mostani 2v2 mellé beszerveznék egy Micro tournamentet, mondjuk hétfõre, vagy tökmind1 melyik napra, szavazhatunk is róla. 8 vagy 16 ember jelentkezésére volna szükség, mivel 1 tournamentet egyszerre 8-an lehet játszani. Így vagy 1 menet lesz, vagy 2 párhuzamosan.

Mitszótok? Benne vagytok? Csak a fun kedvéért.

Köszi a tanácsokat.

greyfox
Azért a 2v2 3v3 rt is hangulatos, szerintem, én azzal kezdtem 😊
2v2-be valahogy képtelen vagyok a diamondba feljutni, 3v3-ban sikerült.

1v1-ben platinával kezdtem, visszadobott goldba, aztán hónapokig nem is nyomtam 1v1-et. Most újra elkezdtem, eddig 3 win, platina ellen is, remélem folytatódik a streak 😊

Teamben is lehet jó dolgokat tanulni! (vannak kifejezetten csapatra épülõ taktikák) pl.fungal growth+psi storm 😊

Steam: greyfox

antgecc
Én is azt mondom, hogy 1v1-et játsz. Ott minden csak rajtad múlik. Nincs olyan, hogy a társad miatt vesztesz, mert nem segít mikor 2-en rohannak le, és sorolhatnám... 1v1-bõl sokkal többet tudsz tanulni. Nézzél meg naponta 1 pro vod-ot a youtube-on. A munkásokat megállás nélkül gyártsd, figyelj a szaturációra (ne bóklásszanak jobbra balra a munkások, mert már nincs szabad minera, olyan sokan vannak), mindig fejlessz weapont, armort, és mindig deríts!! Ez a legfontosabb. Mindig tudd, hogy mit csinál az ellenfél, mert csak akkor tudsz megfelelõen fellépni ellene.

Bronze ligában az a szopó, hogy kb csak rushol mindenki. Elég idegesítõ, de meg lehet tanulni védekezni ellene, utána már könnyû verni õket és jöhet a silver.

Vazze ti nem alszotok? 😊 Hawkie22 ne izgulj ez természetes én is a hajamat téptem és nem értettem hogy tudnak megverni ilyen könnyedén. Rá kell állni egy fajra 1v1be azzal gyakorolni elöbb én is ezt csináltam, megtanulni a alapvetõ buildeket a fajjal. Olvasni, repeket nézni, de a legfontosabb a gyakorlás. Engem elöször Gold 75 be rakott a gép majd átpakolt bronz 50 be ott most az elsõ 3 helyet ostromlom kb 200 játék után, a lényeg a türelem és kialakul.

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Hanyagold a 2v2-öt. Inkább 1v1 gyakorló ligában kellene játszanod, majd kvalifikálnod magad. Az sem baj, ha bronzba rak, még mindig jöbb, mintha feljebb rakna, ahol gyakorlott játékosok vannak. Akár el is veszítheted emiatt szándékosan a kvalifikációs meccseket. 2v2-ben elég egyszerû játék megy, fõleg a randomban, mivel alacsony ligás vagy ezért a társad is rossz játékos. Viszont 1v1-ben nem baj, ha az ellenfeled rossz, legalább tudsz gyakorolni ellene, ha meg nyersz úgyis feljebb rak a rendszer.
Pedig jó lenne, mert a folyamatos vereség elég lelombozó tud lenni hosszútávon.

Hát én ezt nem értem. Mindig, ha veszítek, akkor megnézem a replay-t, és megnézem, hogy az ellenfél mit csinál. Majd legközelebbi játékomban próbálom alkalmazni azt a taktikát. De minden új játéknál az ellenfél sokkal gyorsabbnak tûnik. Én még csak mondjuk még csak a Zealot-ot gyártom, de õ már Stalker-rel jön, vagy rengeteg Zergling-el, kb. 5-6 perc után.
Ergo folyamatosan vesztek. Csak 2v2-t játszom, kipróbáltam mind3 oldalt már, de nincs olyan, amivel folyamatosan fejlõdnék, pontosabban látszódna, hogy esetleg nyerni is tudok. Mondanom se kell, a társaim se jeleskednek, általában földi egységeket gyártanak nagy tömegben, semmi mást. Mondjuk ez inkább a random quick match-ek miatt van, állandó haverom még nincs, akivel társulni lehetne.
Mi a fenét csinálok rosszul, esetleg hogyan lehetne fejlõdnöm. Még nem tudom, hogy Terran-nal vagy Protoss-al akarok késõbb játszani, szeretnék beállni egy "fajra" és azzal fejlõdni normálisan. Most a bronz ligában vagyok, és az istennek nem tudok onnan kikeveredni.

Különc
<#eljen><#eljen><#eljen>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

antgecc
<#wow1><#levele><#falbav>

unknown nick
...

<#nevetes1>

JackTar
Most ez akkor hogy mûködik, aki az adott csoportban ráér, azzal lehet játszani? Most nincs párosítás, mert az elsõ körben volt egy konkrét ellenfél. Nekem nem, mert én pihenésen voltam..

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

csuszi
jaj drága kenyér aki sírt valaha support miatt ebben a topicban fáradjon át a világ legnagyobb eladásokat produkáló sorozatához a codhoz😊 ismét nagyon faszányosan lett kiadva a game. és megint megvettem😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Kösz!
unknown nick
Egy korei professional véleménye from TL:

Q. How do you predict the success of StarCraft II?
A. It will be a success for sure. It's got every element to be huge in e-sports. We live in a world where we can access the internet while walking, and we can't keep playing a game that's 10 years old. It's already proven by BW and SCII has just as much potential. There is already a bigger range of players and if this is what's become of SCII after such a short time of release, it's already half way there to being the next big thing.

Aradebil2
Mondjuk szerencsém volt, mert nem rusholt egyikük sem, és mire betámadott, már volt 30-40 marine-om, amivel be tudtam védeni magam.

Hehe, mai nap legjobb meccse, 2v2, belépek, ally megkérdezi, mennyire vagyok jó, mondom két napja vettem meg a játékot, erre kilépett. Terrannal voltam, ott maradtam két protoss játékos ellen.
Na mondom, egye fene, gyártsunk csak marine-t. Legyártottam 120-at, és bevertem a két játékost. Nagy tömegben elég ütõs tud lenni a marine. Ez most kicsit feldobta a hangulatom, azután a pár vereség után, amit ma elszenvedtem korábban. 😄

Hegi90
Fasz kivan már a zvz-vel, mostmár énis ezt mondom basszameg <#idiota>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Youtube-on nem találom, adsz egy linket?
Aradebil2
csuszi sen socke meccsel hogy állsz?mert már van belõle egy day9daily😊

Aradebil2
nem pont HUN-1-re gondoltam,hanem mondjuk egy #sg-re

Hegi90
szerintem is...

unknown nick
*csatornát

unknown nick
Fogod még átkozni a HUN cset satornát, ha lesz olyan 😊)

ma este nem jó nekünk, majd esetleg holnap este

JackTar
Ezek szerint vége lett az elsõ körnek, vagy nem? S a 3 napos szabály hogy van pontosan? Meglesz hirdetve majd valamikor a 2. kör, s onnantól kezdve 3 nap van lejátszani? Mi van akkor, ha nem vesszük észre a kiírást, mert van pár hozzászólás, azt az a hír átkerülhet a következõ oldalra..
Vagy lesz ilyen külön lap neki, GRID vagy akármi? Mert azt láttam, hogy az eddigi meccsek összegezve lesznek excelbe, csak a jövõvel nem vagyok néha tisztában:S
Bocs, ha netán hülyeségeket írtam volna

antgecc
Egy normál good game nálam 15 percnél kezdõdik és legalább 2 fajta, de inkább 3, egység játszik.

Aradebil2
tudom hogy nem volt bazz,azt azért írtam,hogy 7 õerc az nem annyira kevés mint elsõre tûnik