34554
-
#28586 zergnél alapprobléma, hogy amellett, hogy a megfelelő buildingek kellenek az egyes egységekhez, még befigyel a lair/hive/greater spire is. Ezek mind plusz-plusz másodpercekkel eltolják az erősebb egységek bevetését, mert nemhogy a buildinget fel kell húzni (megjegyzem, az infpit és a spire sem rövid idő mire felépül), de még ki kell várni az átalakulást is. Ennyi idő alatt a terra bőven kiszarja a thorokat, a toss pedig a kolosszust.
És akkor még sehol se vagyok, mert kb. az összes légiegység cukorból van, három lövés és kampó, az infestorokat ha rosszul kezeli az ember, ingyen kill az ellenfélnek - főleg ha most még a fungallal is babrálnak, az még jobban el fogja venni az emberek kedvét, hiába a 30% plusz armorosok ellen, ha egyszerűen nem lehet életben tartani.
A viking 10-es range gusztustalanul nagy, azt mindenképp visszaszedném kicsit, vagy megemelném az árát, mert amikor kihoz cirka 30 vikinget, az egy az egyben bedarálja a komplett légierőmet.
A másik nagy szívfájdalmam még mindig a zerg scouting. Az elején küldök dronet, az rendben van. Utána a terra satcomol agybafőbe, a toss szarja ki az olcsósított, hamarabb készen levő ÁLCÁZOTT observert. A terra scout nyilván érinthetetlen, buk 25 energiát, az obsot ha leszeded, max bukott sacc 50 mineralt. Hogy a zerg scoutoljon: jobb esetben sikerül egy changelinget beküldeni (erre az esély persze sacckb. 1 a 10-hez), rosszabb esetben ki kell hozni az overlord speedet (nyilván, midgameben már van akkora haderő, hogy amint a bázisához érek, kiszedjen), és még így is nagy az esélye, hogy bukok 100 mineralt, és a hozzá tartozó supplyt. Hiába a gyors egységkihozás, attól függetlenül ez még odabasz a gazdaságnak...
Tán leülhetne a blizzard a legnagyobb játékosokkal a három fajból (Athene????? ), és meg lehetne beszélni közösen, hol mi a probléma és hogy lehetne megoldani... Persze erre majd akkor kerül sor, ha piros hó esik... -
#28585 Uhh bocs ezt nagyon benéztem, nem figyeltem hogy az ultra az Utlralisk cavernre utal :D -
#28584 carrier:
gw 150/0 65
cc 150/0 50
sg 150/150 60
fb 300/200 60
nincs itt a carrier ára és build time-ja
= 750/350 235
ultralisk:
pool 200/0 65
lair 150/100 80
infpit 100/100 50
hive 200/150 100
ultra 150/200 65
= 800/550 360
-
#28583 -
#28582 Hát így van. Láthatjuk, hogy a zerg tier 3-mas egységek több sebből is véreznek. Nem véletlenül olyan ritkák a pro meccsekben is. Ellenben colo-t, thor-t "minden" meccsben látni. Nekem a fő bajom az, hogy nagyon lassan és nehézkesen lehet őket előhozni. Ez után jön a második bajom, amit te is leírtál, meg amit Máté is írt: ha lingek eszik az ellenfelet, akkor az ultra oda sem fér.
Az egészet újra kéne gondolnia a blizzardnak. Ha olyan jól menne az angol, akkor már a hivatalos fórumra is írtam volna. -
#28581 Aha de azért több idő meg több pénz mert a Terran és Protoss buildnél nem számoltad oda az egységet csak az épületet, ellenben a zergnél szerepel a Blord és ultra is. -
NovaTerra #28580 Nem feltétlenül a hosszú tech idő a nagy baj. Thor, colossus, ultra ugyanannyiba kerül. Viszont a harcban 5 db ultra, 5 db thor, 5 db colossus ereje jelentősen eltér. Mivel az ultra range 1-es a másik kettőé pedig nagy, azok adják le az első lövéseket, míg ultra mindig beszed több találatot mire sebzést okozhat. Ha meg marával találja szembe magát, akkor meg egy sima attack move, jobb klikk, attack move, jobb klikk elég a likvidálásához, még stim se nagyon kell, mert mara belassítja. Vagy meg kellene növelni a range-t az ultrának vagy a költségét csökkenteni. Broodlord nagyon jó egység, nem is kelle változtatni szerintem rajta. A gyengesége a többi race erősségében van. Azaz a viking 10-es range-vel hihetetlen messziről lövi, a corruptor vagy muta nem tudja megvédeni. Vagy a corruptor range-ét kellene növelni vagy a broodlordot támadó légiegységekét csökkenteni. -
#28579 op terran :D -
#28578 akkor pihenjen ha visszavonult 5 év múlva -
#28577 aztakurva. -
sirdond #28576 mikor pihenjen,ha nem most? amúgy szerintem a hétvégi tl-n simán ki fog esni hasu ellen, nem hiszem, hogy komolyan veszi a tornát
újabb interjúk:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=201804
ez az mc srác nem valami bőbeszédű :D -
#28575 Nah, kicsit utána-matekoltam a dolognak. Összeadogattam a költségét és az idejét a tier 3 technek. A költség annyira nem is fontos, mivel ugye a zergnek elég 1 épületet lerakni az egységek gyártásához, másik kettőnek meg gyártó épületeket kell lerakni. A hangsúly itt a tech-hez szükséges időn van.
Ami emellett még elgondolkodtató, hogy az általam számolt épület és idő csak és kizárólag az, ami a tech-hez szükséges.
És itt jön a másik csavar: a zerg ezeket az épületeket lepakolva semmi normális egységet nem tud kihozni se védésre se támadásra, kizárólag linget (brood esetében mutát is), míg a másik két fajjal techelve simán hozhatjuk közbe a szükséges sereget is.
colo:
gw 150/0 65
cc 150/0 50
rf 200/100 65
rb 200/200 65
= 700/300 245
carrier:
gw 150/0 65
cc 150/0 50
sg 150/150 60
fb 300/200 60
= 750/350 235
thor:
barrack 150/0 60
factory 150/100 60
armory 150/100 65
techlab 50/25 25 (nincs számolva)
= 500/225 185
battlecruiser:
barrack 150/0 60
factory 150/100 60
starport 150/100 50
fusion c 150/150 65
techlab 50/25 25 (nincs számolva)
= 650/325 235
ultralisk:
pool 200/0 65
lair 150/100 80
infpit 100/100 50
hive 200/150 100
ultra 150/200 65
= 800/550 360
broodlord:
pool 200/0 65
lair 150/100 80
spire 200/200 100 (nincs számolva)
infpit 100/100 50
hive 200/150 100
gspire 100/150 100
= 950/700 395
Hát elég durván hátrányban van a zerg, és amennyire hátrányban van, annyival nem jobbak a tier 3-mas egységei. -
#28574 huk ki fog esni a faszba ha kellyvel dotázik gyakorlás helyett napokon át -
#28573 Jókat lehet játszani zerggel, versenyképes faj, de ha jobban belegondolunk nagyon el van baszva ez a tier 3-mas játék. Valamit csinálni kéne vele, mert röhej, hogy állandóan thorok és colok ellen küzdök úgy, hogy az ultra/broodlord még fényévekre van.
Esetleg lehetne felezni a lair és a hive build time-ját, vagy az infpit és a hive-ét, nemtom, okosoknak kéne kiagyalni, de ez így tutira nem fasza. -
#28572 Az a baj hogy az ultra igazán csak infestor mellett tud hasznos lenni, az viszont már rohadt sok gáz. 3 bázisnál lehet váltani de még kockázatos, inkább 4 fele. Az a nagyobbik probléma hogy a zerg unitja földön a játék közepe fele a hydra lenne, de az meg teljesen haszontalan. -
#28571 jah.
+az overlord szállítós skilljét olcsóbbítani -
#28570 Ultra kurvára semmit nem ér sajnos... Terran összes egysége countereli reaperen és hellionon kívül... Még a marine is, hiába nyomatod fel 6osra az Ultrad armorját, buzi medivecek felhílelik.
Úgy még egészen használható egység lenne, ha 2es ranget kapna, mert sok gázba kerül és a felesleges mineralokat lingekre fogod elkölteni, amik beállnak az Ultrak elé és így ritka ha hozzá tudnak érni az ellenhez. -
#28569 mármint upgradeket tolni vagy esetleg queent gyártani? -
#28568 szerintem lehessen skilleket használni lairré/hive-á alakulás közben + greater spire-t el kéne felejteni -
#28567 Azon agyalok, hogy valami nagyon el van baszva zergéknél. 1700 játék fölött járok, rengeteg vodot is megnéztem már és amit kurva ritkán és kurva későn láthatunk, azok az ultrák és broodlordok. Terrannál rengeteg thor-t látni, szinte minden játékban ott vannak, protossnál rengeteg colo-t, ellenben hol vannak az ultrák?? Elvileg ultra is tier 3-mas egység, mint pl a thor vagy a colo és mégis nagyon ritkán jut el odáig a zerg, hogy ki tudja őket hozni. Ha ki is hozza az első ultrát a terrannál már 8 thor van, protossnál szintén legalább ennyi colo. Itt valami nagyon el van baszva. -
Oldern #28566 Akit a Frostshockról kibasznak, az általában valóban értelmi fogyatékos részben, mert nem fogja fel, hogy a blogok hogy működnek.
A Frostshock király. Az SCII hu már nem annyira. -
#28565 nem csoda, a wowos oldalukon (fs) is ez megy évek óta, 5 őrült blizz fanboy minden betűt kimoderál ami olyan kérdéseket vetne fel ami nem jön be nekik. -
#28564 -
#28563 Szánalmas az a hely. :)
Nem is magával az oldallal lenne baj meg a cikkekkel. Olyan amilyen, mert rajongói oldal.
Hatalmas negatívum: hun sc2 community építő oldal akar lenni (na erről fogalmuk sincs hogy kellene csinálni). Enyhén önfényező, DE megalapozatlan és burkolt elitizmus árad onnan. -
#28562 Megnyugtatlak, pont leszarom, hogy ki jobb nálam cyberkedésben :) Én örülök, hogy nem erre születtem :) -
#28561 téged miért nem bannoltak még ki innen fspofon? -
#28560 mindig bebizonyosodik hogy mennyire irigyek rá hogy sokkal több játékkal se tudnak olyan szintre eljutni mint ő, erre egyszerűen születni kell, gyúrós haverunknak meg nincs már olyan jó reflexe hogy felvehesse vele a versenyt -
#28559 sztem semmi rosszat nem írtál abban a hsz-ben -
#28558 És amúgy ki kényszerít titeket hogy olvassátok az sc2.hu-t? Meg hogy még mindig Athene generál ilyen kommenteket, hát komolyan mondom -
#28557 csináljunk közösen szebbet, jobbat :D -
#28556 és az a szar, hogy elvileg ez lenne a magyar sc2 közösség központja. Ehhez képest a legtöbb cikk abszolút semmit nem ér. A közösség nagy része pedig idióta (tisztelet a kivételnek ugye) -
#28555 Először lefikáztam őket az athene cikk miatt. Aztán egy másik srác normális hangnemben elmondta ugyanazt kb, mint én, ő is büntetést kapott, erre valaki szintén tök normálisan elmondta, hogy ez mennyire nem korrekt, majd azzal zárta a kommentet, hogy jöhet a ban. Hát kapta is. Erre írtam nekik egy súlyosat és szintén, hogy jöhet a ban. Én is megkaptam. Hála az égnek. Szarfos, semmirevaló oldal, értéktelen hírekkel, cikkekkel. -
#28554 athene keze utolérte -
NovaTerra #28553 Mi történt? Csak nem merészeltél ellentmondani egy moderátornak? -
#28552 lol, elolvastam a hsz-t. Tényleg elég szánalmasak. -
#28551 http://www.teamliquid.net/video/streams/kellymilkies
ha vki hiányolja a hangját
nagy szerelemben hukkal :D -
#28550 hahahahh kibanoltak sc2.hu-ról, szánalmas kis hülyék gyülekezete -
NovaTerra #28549 Szerintem Sen is van olyan jó, mint a felsoroltak. -
#28548 selectet csak kikapni láttam az MLG óta mindenféle random szar netes versenyen, tlo sem véletlenül nem megy vissza, randomként random lett :)
huk streamjén meg azért látszik hogy folyamatosan top koreaiak ellen játszik, és elég jól megy neki -
#28547 "I think Jinro and Huk are the best foreign players, and they could very well win it all. I would like to be one of the favorites to win as well ^^"
takkkkkkarodj már
Select, Kiwikaki, Idra, TLO szerintem megaláznák Hukot percek alatt.