20
  • sathinel
    #20
    Pl :

    http://www.youtube.com/watch?v=bXL4_8IdhMI

    itthon nem sokat láttam de ingyen reklámnak király
  • sathinel
    #19
    ) ezt máshol másképp csinálják. mint mondtam lerágott csont de mégegyszer röviden.
    Kint is nagyobb zenészek már nem ugatnak ha töltik a zenét mivel sokan hallgatják és ha tetszik megveszik. Főleg ha van pénz. De itthon is pl nézd meg menni a wow és mennibe kerül havonta és kifizetik sokan. De ha csak rádióban nyomhatják akkor a kolégiumok, iskolák, házibulikon mást fognak hallgatni és más koncertre mennek el. A netet ki is lehet használni nem csak köpködni a sok paraszt letöltőre) és kiadási költség, CD-nyomtatási költség nélkül lehetne árulni a neten akár mint a legtöbb programot mostanság. Infós cégek mintha gyorsabban fognák fel hogy kell élni manapság.
  • zzebi
    #18
    Mekkora boszmesegeket olvasok itt!
    Gyonyoru vilag, a magyarok legjava.
    Ez az, legyunk buszkek arra, hogy lopunk (lasd AgentKis & tarsai)!
  • Morden23
    #17
    "A web nem pénzszerzési céllal lett teremtve,
    hanem kreativitásból és emberi összefogásból."

    A kettő nem zárja ki egymást. MINDEN a világon pénzbe kerül. Ergo amikor fellépsz az sg.hu-ra, akkor ne egy ingyenes hírportált láss csak, hanem egy webes reklámfelületet, ami abból él (többek között), hogy a honlapon található reklámfelületeket értékesíti.

    Amúgy ha végiggondolod, semmi nincsen jutifalatból. Ha szolgáltatok, az nekem pénzembe (időmbe, munkámba) kerül, ergo a szolgáltatásnak ára van, ha meg akarok belőle élni (márpedig ez az embereknél, valamint a családjuknál egy elég méretes hajtóerő).

    Amúgy félre ne érts, nem a zeneforgalmazókat védem ezzel, csak azért mégsem minden fekete és fehér, meg grátisz és lehúzás.
  • AgentKis
    #16
    Pénzért zenét?? Ki látott ekkora böszmeséget?

    Azért csak csak vannak fogyasztó hangyák... Nekem 1 eredeti kazettám volt életemben, azt is a piacon loptam. Mondjuk mivel a piacon, lehet, hogy nem is volt eredeti?
  • AgentKis
    #15
    "A web nem pénzszerzési céllal lett teremtve,"

    Mondja egy webfejlesztő?????????
  • sathinel
    #14
    :D barmok. Én eddig szinte minden játékot feltörve szereztem meg és ami tetszik azért fizetek hogy rendesen tudjak vele játszani. Ha nem ismerem a terméket nem adok ki rá pénzt.... Ez igaz a zenére is. de ez a téma már lerágott csont csak ezek az agyatlanok nem a netet használják fel fejlődésre, hanem a netet korlátozzák hogy tovább zsírosodjanak.....
  • bakagaijin
    #13
    Nem zárták be az isohunt-ot, csupán költözésre kényszerítették. Áttették a szervereiket amerikából Kanadába. Csak ugye a régi szolgáltatótól a szervereket kinyerni, áthurcolni, beüzemelni, hát az időigényes.
  • NEXUS6
    #12
    Tökre egyetértek!

    Akkor most a postavállalatok macerálják az emilezőket, és akinek emilnek láccó fájlt találnak a számítógépén, azt tizenhuszonévre bezárják és százezerdollárra megbűntetik???!!!

    És ugyan így a hírlap kiadók és terjesztők, akinek a gépén nyomát találják, hogy hírportálokat pl az SG-t látogatta, pláne fórumokon osztja meg az értesüléseit azt 10 év villamosszékre ítélik????

    Sőt a tv2-őn, meg a rötlöklubbon az ifjúság lekét a nettől és a számítógépes játékoktól megóvó reklámkampányba kezdenek, felcsillantva olyan opciókat az előbbiekkel szemben, mint a Szerelmes Luszeszíta 10 évadjának leadása.

    Ezek az info terjesztéssel foglalkozó szervezetek/médiákok mind rendkívül sokat vesztettek a net elterjedése óta. De egyedül a kiadók akik odáig merészkednek, hogy kriminalizálják a net felhasználók 90%-át.

    Ez terror!!!!
  • nedudu
    #11
    Sőt ha nem lenne warez nagyon sok zenekarról nem is tudnék akiknek érdemes a lemezét magunkénak tudni. Ugyanez áll a filmre is. Baráti árral simán meg lehet nyerni a vásárlókat.
  • nedudu
    #10
    Nőttek a digitális eladások mert a fogyasztók tudatosan számokat vásárolnak amik tetszenek nem pedig a "szeméttel" feltöltött CD lemezeket. A csökkenés nem a warezzal van összefüggésben, hanem a megváltozott vásárlói szokással. Észrevehetnék már, hogy nem lehet minden szemetet eladni zene címén.
  • huuu
    #9
    Értsék már meg!
    A web nem pénzszerzési céllal lett teremtve,
    hanem kreativitásból és emberi összefogásból.
    Takarodjanak a kiadók a plázákba a cd-boltokba és ott bunkózzanak.
    Itt a közös érdek a cél és nem az ők pénztárcájuk.
  • huuu
    #8
    Légyszi! Nagyon kérek mindenkit!

    Hogy kapja be az MPAA!!!
    Rohadékok bezárták az isohuntot.
    Elvből ne vegyetek eredeti cd-t, dvd-t.
    Webfejlesztő vagyok, és nagyon sok hasznos dolog volt számomra az isohunt-on.
    Miért jó ez nekik? Mocskos szemetek. Az ő pénzéhségük miatt nem találom meg a jó kis segédprogramokat.
  • AranyKéz
    #7
    Sajnáljuk szegény kiadókat, 3 százalékkal csökkentek a zeneeladások. Még a végén tíz merci helyett csak kilencet tud hazavinni az igazgató és egy-két ügyvédhiéna


    Egyébként a kiadók mostani, kitüntetett helyzetét ahhoz tudnám hasonlítani, hogy mondjuk a Tesco veszteségét kompenzálják nagy pénzekkel (az adófizetők pénzéből természetesen), mert akad egy-két tolvaj aki ott éli ki a hajlamait, a Tesco pedig arra használja ezt a pénzt, hogy minden házat átkutasson, nem-e ott van az ellopott áruja (közben megnézik milyen cuccaid vannak, esetleg el is visznek egyet-kettőt belőle, megnézik milyen pornófilmjeid vannak, beleolvasnak a papírjaidba, feltúrják a fiókodat, stb...)

    Kivéve persze azt hogy egy zeneszám nem haszon reményében történő lemásolását csak igen nagy ferdítéssel lehet egy bolti lopással összehasonlítani.
  • Cat #6
    A digitális eladások ugyan 2005-höz képest 2006-ban 86%-al nőttek, de ez korántsem hozta vissza a CD eladások miatt megzuhant árbevételt. És ez itt a lényeg, nem a zeneeladások mennyisége.
  • zzebi
    #5
    A cikk egy nagyon fontos dolgot azert elfelejt megemliteni, megpedig hogy a novekedest elsosorban az Apple termekei huzzak.

    Az iTunes eddig tobb, mint 2 milliard dalt adott el. Ebbol TOBB, mint 1 millard az elmult 12 honapban kelt el. Mara az osszes legalis online zeneletoltes 85%-a az iTunes-on keresztul tortenik az USA-ban. Mivel az iTunes egy dalt tipikusan 1 dollarert arul, ezert rogton kikovetkeztetheto, hogy a bolt vilagpiaci reszesedese is tobb, mint 50% (mivel tavaly 2 milliard dollar volt a teljes forgalom).

    A hihetetlen emelkedes ertheto, ha megnezzuk az iPod eladasok alakulasat:
    Az elmult 5 evben 71 millio iPod kelt el, ebbol csupan a LEGUTOBBI 3 HONAPBAN 21,1 millio!!!
    Az USA-ban, decemberben az iPod-ok reszesedese a teljes MP3 lejatszo piacon 72%-ra nott a korabbi 62%-rol, es ez az arany vilag osszes tobbi regiojaban is nagymertekben emelkedett (bar osszessegeben alacsonyabb volt, mint az USA-ban), pl az Egyesult Kiralysagban, Japanban es Kanadaban tobb mint 50%-al emelkedett az iPod-ok reszesedese a tavalyihoz kepest.
  • Morden23
    #4
    Az alapvető probléma ezzel az, hogy te most egy nagyon szűk rétegre gondolsz. Az mp3 nem csak a warez miatt terjedt el, hanem azért, mert

    1. kiadták az mp3-lejátszó discmaneket
    2. kiadták az mp3-lejátszókat

    Na most tény, ami tény, hogy aki nagy mozgásban van (akár iskola, akár munka, akár azért, mert kőgazdag, nemdolgozó és állandóan rója a Bahamákat), annak egyszerűen NEM PRAKTIKUS az audioCD. Semmi rosszindulat, rosszakarás meg kiadók elleni lázadás nincsen ebben (mármint ilyen szempontból).

    Személy szerint sem annak nem örülnék, ha az autóm lenne tele cédékkel (amikre amúgy is remek hatással van a kocsiban szaladgálás, össze-vissza karcolódás stb.), sem annak, ha egy, az mp3-lejátszómnál nagyságrendekkel nagyobb discmannel kéne rováznom az utcán.

    Ha valaki megvesz manapság egy zenei CD-t, annak két oka lehet szerintem:

    1. Ajándék (azért valljuk be, csak egy bizonyos körön kívül ordenáré taplóság egy noname cd-t nyomni valakinek a kezébe, filccel ráírva, hogy "ZENE")
    2. Riszpekt az adott zeneszerző/együttes irányába, tehát azért, hogy "nekem meglegyen" az érintett zenei kiadvány (én pl. imádom a Pink Floyd-ot, az összes CD-jük megvan itthon eredetiben, de ettől függetlenül a gépemen is megtalálhatóak)
  • Balumann
    #3
    Szerintem máshol lehetséges, hogy aki megtudja, megveszi eredetiben az audioCD-ket. Mivel a letölthető mp3-ak közel sem adják azt a minőséget mint egy audio CD... (habár sajna egyre kevesebb a minőség kedvelő, inkább mennyiségre megy mindenki). Mindenesetre egyre több az együttes, így ez előfordulhat, hogy aki megveszi eredetiben ezeket, azok most sokkal többet vettek. De a warez az tényleg mindig ottlesz, ha valaki vesz is eredeti lemezeket, 100x annyit letölt másból :D
  • Vorpal
    #2
    na tessék : dettó ezt gondolom - warezolunk mint a hülye - ezek meg precedens értékü pereket akarnak ránkvarni, és kiderül, hogy veszik a zenét mint a szart.

    ha legközelebb látok egy énekest az uccán egyszerüen leköpöm.

  • Morden23
    #1
    Gyanús ez nekem.

    Mivel a kalózkodás ügyén nem értek el túlzott eredményeket 2006-ban sem (legalábbis permanens dolog nem sok volt), ellenben a warez-kiszolgálók csak fejlődtek/növekedtek/sokasodtak. Az meg már csak hab a tortán, hogy a zeneletöltés gyakorlatilag a legáltalánosabb warezolási műfaj, még az is csinálja, aki nem.

    Ezt a duplázódást erős kerekítésnek érzem azért.