Már elérhetők az első HD-DVD filmek kalózmásolatai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A jobb filmeket érdemes letölteni HD minõségben. 1-2 év, és nem is lesz probléma sem a letöltése sem a tárolása a 20+ gigás filmeknek.
Amikor kezdtem a gyûjtést, alig fél tucat 1CD-s film fért el a vinyómon, és otthoni letöltésrõl csak álmodtunk.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
A kábelnet semmiben nem jobb techológia. Ott a távolság kevésbé gond, de ott meg egy szûkebb kapacitáson osztozik igen elõfizetõ. Mindkét technológiánál a node sûrûség a döntõ. Kábelnetnél ha sûrûbbek a nodeok akkor kevesebb elõfizetõ osztozik egy adott DOCSIS kapacitáson, ADSL-nél sûrûbb node hálózat esetén rövidebbek a rézkábel távok. Idehaza sûrû node hálózat sem telecom hálózatban, sem ktv hálózatoknál nem jellemzõ.
Lehet sõt idõvel kell is sûríten a node hálózatot. Viszont ez nem fog gyorsan menni mert évekig tartó fejlesztést kíván. És nem olcsó, százmilliárdos nagyságrendû fejlesztést kíván és minél sûrûbb a node hálózat annál drágább kialakítani, de annál nagyobb sebességet lehet vele biztosítani a fogyasztók felé.
Viszont node hálózatot sûríteni elõször csak a nagyvárosokban fogja megérni, külföldön is mostanában kezdtek ilyen fejlesztésekbe a nagy telecom cégek vagy az elkövetkezendõ években fognak. És ezek a hálózat fejlesztési projectek 5-8 éves idõtartamúak és milliárd eurokba kerülnek.
Ilyen pl. a német DT fejlesztése ami a 10 legnagyobb német városban fog megvalósulni az elkövetkezendõ években. FTTC+VDSL2 hálózat amin 50-100Mbps közötti sebességet lehet majd biztosítani az elõfizetõk felé. 3 milliárd euróba kerül ez a fejlesztés.
Egyébként a Serenity jól tudom, h a Firefly-t lezáró film?
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Meg a samsung is gyart ilyen monitort. Nem olyan draga, hogy nem lehetne megvenni. En hasznalok mindenfele tvt/monitort a 288p-s videoton tv-tol (oregebb nallam) az 1440p-s monitorig (most ezen irok). A legtobb embernek eleg a 576i, de az nem jelenti hogy nem jobb egy film mozi minosegben. Mar a masodik vilaghaboru utan volt 1024i-s tv, csak Farnsworth nem tudta elfogadtatni a cegekkel a szabvanycseret. Most vegre sikerult...
Egy 300Gb-os merevlemezre 15 hdtv-s film fer. Ez 2000 ft/film. Meg mindig olcsobb mint egy uj dvd, bar nem sokkal. Ha nem tetszik ujra fel lehet hasznalni a helyet, a dvd-t viszont nem veszik vissza.
P4 2,6 GHz | 768 DDR2 ram | LeadTek 6800 Ultra 256 DRR3
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként még a képen látható szabványok mellett még van pl vdsl 50mbit-es sávszéllel, és ha jól tudom van már valami újabb is telefonvonalra.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy nem tudom miért kell a magyar viszonyokra általánosítani, egyáltalán nem biztos hogy olyan szarok. Pl asszem még mindíg jobbak vagyunk szélessáv ellátottságban mint az amcsik.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A másik, annak tök mindegy mire képes az ADSL2+ aki mondjuk 3,4 vagy 5km-re lakik kábeltávban a DSLAM-tõl. Nála ez semmi változást nem fog okozni.
A VDSL2 pl. 100/100Mbps-et tud de alig 100-200 méterig, utána még dinamikusabb ütemben zuhan a sebessége mint az ADSL2+nak és kb. 1.5km táv után már nem nyújt többet.
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
A grafikonon az ADSL sebesség Vs távolság, a használt technológia függvényében
Ebbõl mi a kékek lennénk, ha jól értelmezem...az a gond, amikor nagy felbontás mellé vékonyan teszik az adatfolyamot, így nagy felbontásban láthatod a dvd-s mpeg2 betegségeit (pixelesedés, zaj, blokkosodás). persze ez inkább a valóban nagy képátmérõnél kerül elõ. de egy egylemezes, 3600kb/s átlagos tömörítésû 2 pass h264 720p, max. 2 448 kb/s -os ac3 sávval azért egy 100 cm körüli lcd/plazma tévén bizony kifejezetten jól mutat. (persze én csak párat láttam, én projektorról nyomom). de kb. 10x szebb mint a dvd.
Persze vannak amik már bírják a 1080p-t natívban, da azért én még minig nem adnék ki >félmisit
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Na arra azért befizetek, hogy a rézdróton meddig lehet növelni sávszélességet...ha jól tudom, a mostani emelés is már a felsõ határt súrolja, nem beszélve arról, hogy helyfüggõ a színvonal...szóval erõs technológiai váltás kell!!! Ha minden igaz, a T-Mobile idén 10 vagy 15 Mbit/s-ra növeli a HSDPA jelenlegi 1,5 megás sávszélességét, a jövõ a mobil internetben van!
Egyébként látott már valaki rippelt HDDVD filmet? Milyen a minõsége? Jobb mint egy full DVD?
Pont ezért értelmetlen ilyen TV-t venni. Legfeljebb annak jó, akinek nincs pénze nagy képernyõre (kicsiben úgyse látszik a különbség).
8X
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Addigra valszeg a mostani 19' os moncsit is lecseréli az akit ez érdekel, valami nagyobbra.
Szal mire értelmes kínálat lesz a HD anyagok oldaláról, addigra a hw is meglesz hozzá.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#eplus2>#eplus2>
Natívban lejátszani egy ilyen filmet sem semmi gépigény, pláne ha még át is kell méretezni lejátszás közben.
Annak lenne értelme, ha eleve ilyen felbontásban lenne a film (eleve máris 50%-al kevesebb hely kell neki), és mivel a warezosok nem hülyék egy feleslegesen nagy release letöltésére, ezért én az "LCDTV kompatibilis" verzióknak jósolok sikert a közeli jövõben
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Pl. hogy 15 Gb helyett "csak" 4-5Gb legyen. (1280x720-re (720p) lehúzva)
"mer az mutat jól az 50"-os 1600x1080 as OLED TV-n! Addig semmi."
Hát az én 19"-os monitoromon ami 1280x1024-ben megy is mérföldekkel jobban mutat mint egy sima DVD. Persze egy sima TV-n nem jön ki a különbség, nade egy monitor, vagy nagyfelbontású TV-n már baromira számít. Kb. ennyire:
http://plastik.hu/2006/12/07/comparison-between-xvid-dvd-hd-720p-and-hd-1080p/
"Én azt a hírt várom, hogy a DivX/XVID/Nero bemuttata/demostrálta/felkerült verzióban a HDDVD rippek csak 4,5-9GB helyet foglalnak el, így azok már lejátszahtóvá válnak a tömeg számára is."
Pont ezt mondom, hogy sorban jönnek az ilyenek csak ugye lehet h. torrent oldalakon, nem a sraki közértben.
"bár nem tudom h egy hd h.264/vc1 -et lejátszó célhardver elõállítása mennyibõl is jönne ki"
Nem 2 forint lenne az biztos, mivel egy PC esetén is 2Ghz es proci meg fél giga ram nem árt egy ilyen lemez lejátszásához. Ez egy célharver esetében kb. 800Mhz-es procit és 256Mb ramot jelentene meg persze egy totál célhardver specifikus szoftvert. És nem is a hardver elemek miatt lenne drága, hanem a fejlesztési KTS-ek miatt. Persze minden csak idõ kérdése. Pár év múlva a HD-DVD-inkre rakjuk a jövõbeli szabványok divx verzióit 😊 Mondjuk oda már majd tényleg kell a gyors NET😊 (Még jó hogy ADSL pont most gyorsul be)
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
HD ready DivX lejátszók!
távolabbi következmény: majd, eccer, talán a hamis hd-dvd-k kínából elárasztják a piacot, illetve a licensz nélküli hd-dvd lejáccók.(mellesleg ennek elõsegítése lenne a legbiztosabb módja a formátumháború megnyerésének 😄)
közelebbi: 1-2 dvd-s, 720p hd-dvd ripek megjelenése, mkv konténerben. (eddig ugye csak hdtv ripek voltak), mivel gondolom a premier filmeket is kiadják, így a "hd warez scene" fellendül. esetleg occsókínai mégmindenevõbb dvd lejáccók megjelenése. (bár nem tudom h egy hd h.264/vc1 -et lejátszó célhardver elõállítása mennyibõl is jönne ki)
http://en.wikipedia.org/wiki/Serenity_%28film%29
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan