44
-
#44 igen, eszembe jutott mar nekem is, hogy a wmv is hasonlo tomoritest hasznal. Vmiert mpeg2 re gondoltam... -
dez #43 Ezt ugye csak viccből mondtad? H.264-gyel van tömörítve, annál az xvid csak rosszabb. (Tehát nem kisebb lenne, hanem még nagyobb, vagy romlana a képminőség ugyanolyan fájlméretnél.) Két videotömörítést meg nem lehet egyszerre alkalmazni. -
BiroAndras #42 "Senki sem fog rendszeresen letolteni 20 gigat csak azert,hogy megnezen egy filmet,amikor egy 700 megas divix minosege is pont eleg."
A jobb filmeket érdemes letölteni HD minőségben. 1-2 év, és nem is lesz probléma sem a letöltése sem a tárolása a 20+ gigás filmeknek.
Amikor kezdtem a gyűjtést, alig fél tucat 1CD-s film fért el a vinyómon, és otthoni letöltésről csak álmodtunk. -
Morden23 #41 Inkább a (tervezett) sorozat történetét összefoglaló film. -
bakagaijin #40 Dél-Koreában meg 25% felett (2006Q1)... Pl. azért mert sűrűen élnek, illetve az állam anno azt tűzte ki, hogy ők most informatikai társadalom lesznek. Lettek is, csak most emiatt majd mindenki valamilyen netes online játékkal nyomul az élet helyett :). -
shabba #39 Ezt nem tudom honnan veszek. Amcsiban 2006Q2 végén 56.5 millió broadband előfizető volt(népesség 19%-a), idehaza 800 ezer(népesség 8%-a). Soha nem voltunk jobbak és hozzájuk hasonló szintet is max akkor fogunk elérni ha bérek terén is felzárkózik az ország, az meg nem holnap lesz.
A kábelnet semmiben nem jobb techológia. Ott a távolság kevésbé gond, de ott meg egy szűkebb kapacitáson osztozik igen előfizető. Mindkét technológiánál a node sűrűség a döntő. Kábelnetnél ha sűrűbbek a nodeok akkor kevesebb előfizető osztozik egy adott DOCSIS kapacitáson, ADSL-nél sűrűbb node hálózat esetén rövidebbek a rézkábel távok. Idehaza sűrű node hálózat sem telecom hálózatban, sem ktv hálózatoknál nem jellemző.
Lehet sőt idővel kell is sűríten a node hálózatot. Viszont ez nem fog gyorsan menni mert évekig tartó fejlesztést kíván. És nem olcsó, százmilliárdos nagyságrendű fejlesztést kíván és minél sűrűbb a node hálózat annál drágább kialakítani, de annál nagyobb sebességet lehet vele biztosítani a fogyasztók felé.
Viszont node hálózatot sűríteni először csak a nagyvárosokban fogja megérni, külföldön is mostanában kezdtek ilyen fejlesztésekbe a nagy telecom cégek vagy az elkövetkezendő években fognak. És ezek a hálózat fejlesztési projectek 5-8 éves időtartamúak és milliárd eurokba kerülnek.
Ilyen pl. a német DT fejlesztése ami a 10 legnagyobb német városban fog megvalósulni az elkövetkezendő években. FTTC+VDSL2 hálózat amin 50-100Mbps közötti sebességet lehet majd biztosítani az előfizetők felé. 3 milliárd euróba kerül ez a fejlesztés. -
#38 Ha már itt tarunk: nektek volt már sávszélesség emelés? Mert nekem még nemigen...
Egyébként a Serenity jól tudom, h a Firefly-t lezáró film? -
ssdb #37 lol... :) 20 GB egy film... az sok -
kvp #36 "Nem is nagyon lehet 1080p-s megjelenítőt venni"
Meg a samsung is gyart ilyen monitort. Nem olyan draga, hogy nem lehetne megvenni. En hasznalok mindenfele tvt/monitort a 288p-s videoton tv-tol (oregebb nallam) az 1440p-s monitorig (most ezen irok). A legtobb embernek eleg a 576i, de az nem jelenti hogy nem jobb egy film mozi minosegben. Mar a masodik vilaghaboru utan volt 1024i-s tv, csak Farnsworth nem tudta elfogadtatni a cegekkel a szabvanycseret. Most vegre sikerult...
Egy 300Gb-os merevlemezre 15 hdtv-s film fer. Ez 2000 ft/film. Meg mindig olcsobb mint egy uj dvd, bar nem sokkal. Ha nem tetszik ujra fel lehet hasznalni a helyet, a dvd-t viszont nem veszik vissza. -
#35 letölteni nem lehet akadály mivel minden hálózaton sávszélesség emelés van (volt ) -
#34 Aham kábelre, aztán lejön 2 film, és már le is korlátoztak... -
#33 8 megába nem férsz be, mert az linksebesség, valójában max 7 mega adsl1-nél.
Egyébként még a képen látható szabványok mellett még van pl vdsl 50mbit-es sávszéllel, és ha jól tudom van már valami újabb is telefonvonalra. -
duke #32 Erdekes technikai demo,hogy "megcsinaltuk",de amugy nincs kulonosebb haszna.Senki sem fog rendszeresen letolteni 20 gigat csak azert,hogy megnezen egy filmet,amikor egy 700 megas divix minosege is pont eleg.Sot az emberek 95%-nak a vhs vagy a VCD minosege is eleg lenne. -
#31 Akkor át kell menni valami kábelTV-s szolgáltatóhoz és kész. Az ADSL eddig is elég rendesen el volt maradva a kábelestől, de valszeg a T-com meg fogja csinálni a fejlesztéseket, hogy az előfizetőit megtartsa, pláne hogy szerintem elég rendesen halálra keresi magát belőlük.
Amúgy nem tudom miért kell a magyar viszonyokra általánosítani, egyáltalán nem biztos hogy olyan szarok. Pl asszem még mindíg jobbak vagyunk szélessáv ellátottságban mint az amcsik. -
shabba #30 Igen csak tudod ez egy ausztál szolgáltató mérésein alapuló adat, és a magyar telecom hálózat nem biztos hogy ezzel 1:1-ben megfeleltethető. Itt más lehet a rézkábel magátmérője, egyebek, ami különbséget fog okozni. Nálunk szerintem hamarabb kezdenek el esni a sebességek.
A másik, annak tök mindegy mire képes az ADSL2+ aki mondjuk 3,4 vagy 5km-re lakik kábeltávban a DSLAM-től. Nála ez semmi változást nem fog okozni.
A VDSL2 pl. 100/100Mbps-et tud de alig 100-200 méterig, utána még dinamikusabb ütemben zuhan a sebessége mint az ADSL2+nak és kb. 1.5km táv után már nem nyújt többet. -
#29 nem tudja valaki hogy a második kerület pasaréti tér környékén hol van ilyen központ? remélem beleférek még a tiszta 8 megába :) -
bakagaijin #28 Az ADSL-nek valóban van 8Mbps-nél egy határa, de technológia már fejlődött közben. Egyre magasabbra és magasabbra nyomják a frekvencia-tartományt, így tudják elérni a növekedést. Forrás: wikipedia
A grafikonon az ADSL sebesség Vs távolság, a használt technológia függvényében Ebből mi a kékek lennénk, ha jól értelmezem... -
avman #27 a hdtv ripekből ítélve jó lesz. sima egylemezes 720p-k minősége már egy sima 82cm -is crt tévén alázza a DL mpeg2. nincs blokkosodás, pixelesedés árnyékos helyeken, stb.
az a gond, amikor nagy felbontás mellé vékonyan teszik az adatfolyamot, így nagy felbontásban láthatod a dvd-s mpeg2 betegségeit (pixelesedés, zaj, blokkosodás). persze ez inkább a valóban nagy képátmérőnél kerül elő. de egy egylemezes, 3600kb/s átlagos tömörítésű 2 pass h264 720p, max. 2 448 kb/s -os ac3 sávval azért egy 100 cm körüli lcd/plazma tévén bizony kifejezetten jól mutat. (persze én csak párat láttam, én projektorról nyomom). de kb. 10x szebb mint a dvd. -
#26 Nagyképernyő alatt mégis mit értesz, 107 centis LCDTV-t?
Persze vannak amik már bírják a 1080p-t natívban, da azért én még minig nem adnék ki >félmisit
-
shabba #25 A BroadCom-nak már 2 éve is volt olyan decoder chipje ami vitte az 1920x1080i 40Mbps-es VC-1 vagy H.264-gyel kódolt cuccok dekódolását, post processel, hang dekódolással együtt. És valami 35 dollár volt tízezres tételben. Azóta ennek a chipnek már volt 2-3 steppingje és az elmúlt 2 év alatt szinte az összes nagyobb chipset gyártó kínál már ilyen dekóder chipeket. Így az ára is olcsóbb lett most már 20 dollár alatt van. Ezek célchipek, nem igazán összehasoníthatóak egy PC-vel ami hasonló dekódolást tud megcsinálni. -
shabba #24 Én azt olvastam egy fórumon hogy nincsenek igazán hasraesve a minőségétől, homályos, életlen nem olyan részletgazdag, mint pl. az eddigi HDTV-ből felvett és onnan 4.5GB-ra rippelt h.264 releasek. Állítólag még nem tökéletes ez a HD-DVD rip, talán ez az oka. -
#23 na betoltam, kiváncsi vagyok. 1080i projin jol fog mutatni az tuti. csak emelnék már a rohadt sávszélt mert ez nem állapot :) 19 ora :((( -
#22 "Olyan évenként megduplázódik a szélessávú internet kapcsolat sávszélessége, szal 1-2 év és senkinek nem kottyan meg jobban a 20GB mint most az a max 1-2 gigás DVD rip. (év elejétől a tavajihoz képest ua pénzért a 8X ADSL-kapcsolatot kaphatsz csak úgy grátiszba!!!)"
Na arra azért befizetek, hogy a rézdróton meddig lehet növelni sávszélességet...ha jól tudom, a mostani emelés is már a felső határt súrolja, nem beszélve arról, hogy helyfüggő a színvonal...szóval erős technológiai váltás kell!!! Ha minden igaz, a T-Mobile idén 10 vagy 15 Mbit/s-ra növeli a HSDPA jelenlegi 1,5 megás sávszélességét, a jövő a mobil internetben van!
Egyébként látott már valaki rippelt HDDVD filmet? Milyen a minősége? Jobb mint egy full DVD? -
Ryuuzaki #21 Nem is nagyon lehet 1080p-s megjelenítőt venni, eddig 3-4 kivetítőről, féltucat plazmáról és szinte ugyanenyi lcd-ről tudok, ami képes ezt a fölbontást megjeleníteni. Persze ezeket nem nagyon forgalmazzák a narancs és vörös áruházak. Ráadásul piszkosul drágák. A türelem tornaterem... -
BiroAndras #20 "Szinte mindenki bevásárol(t) LCD tvkből, amelyek felbontása 1366x768"
Pont ezért értelmetlen ilyen TV-t venni. Legfeljebb annak jó, akinek nincs pénze nagy képernyőre (kicsiben úgyse látszik a különbség). -
BiroAndras #19 NEkem már vagy egy éve megvan a Serenity 1080p-ben. És van hozz 1600x1200-as LCD-m is, amin már majdnem teljes méretben lehet nézni. A minősége a DVD verzióhoz képest kb. olyan, mint a DVD a másolt VHS-hez képest. -
#18 Nem osztom!;)))
8X -
stain #17 Nekem már van egy kupac HD filmem, DIVX-ben vagy más tömörítésben 2,5-4GB körül tökéletes minőséget lehet kihozni, a DVD elbújhat mellette. És 4,5G meg pont elfér egy DVD lemezen. Továbbá egy átlagos P4-esnek semmi gondja a lejátszással. Én egy Panasonic HD projektorral szoktam nézni ami ugyan csak 720p-t tud vetíteni, de már ez is félelmetes minőség. -
ZoliJ #16 8x? na akkor oszd le a 8-t 2-vel, és mondd, hogy az 8x -
#15 Olyan évenként megduplázódik a szélessávú internet kapcsolat sávszélessége, szal 1-2 év és senkinek nem kottyan meg jobban a 20GB mint most az a max 1-2 gigás DVD rip. (év elejétől a tavajihoz képest ua pénzért a 8X ADSL-kapcsolatot kaphatsz csak úgy grátiszba!!!)
Addigra valszeg a mostani 19' os moncsit is lecseréli az akit ez érdekel, valami nagyobbra.
Szal mire értelmes kínálat lesz a HD anyagok oldaláról, addigra a hw is meglesz hozzá. -
#14 Ezt meg divx be is be kellett volna tomoriteni, es ugy is feltenni a torrentre.... -
1hengeresVmotor #13 hö hö mit gondoltak hogy nem fogják azt csinálni mint eddig hát hajrá csak így tovább !!! -
klastrom #12 Húúú de jó má tőttöm is gecc...
-
#11 Szinte mindenki bevásárol(t) LCD tvkből, amelyek felbontása 1366x768, szóval mit is kezdjen akkor az ember egy 1080p-s (pl: 1900x1080) felbontású filmmel?
Natívban lejátszani egy ilyen filmet sem semmi gépigény, pláne ha még át is kell méretezni lejátszás közben.
Annak lenne értelme, ha eleve ilyen felbontásban lenne a film (eleve máris 50%-al kevesebb hely kell neki), és mivel a warezosok nem hülyék egy feleslegesen nagy release letöltésére, ezért én az "LCDTV kompatibilis" verzióknak jósolok sikert a közeli jövőben
-
Korner83 #10 "Mi a búbánatnak tömöríteni ed HDI filmet?"
Pl. hogy 15 Gb helyett "csak" 4-5Gb legyen. (1280x720-re (720p) lehúzva)
"mer az mutat jól az 50"-os 1600x1080 as OLED TV-n! Addig semmi."
Hát az én 19"-os monitoromon ami 1280x1024-ben megy is mérföldekkel jobban mutat mint egy sima DVD. Persze egy sima TV-n nem jön ki a különbség, nade egy monitor, vagy nagyfelbontású TV-n már baromira számít. Kb. ennyire:
http://plastik.hu/2006/12/07/comparison-between-xvid-dvd-hd-720p-and-hd-1080p/
"Én azt a hírt várom, hogy a DivX/XVID/Nero bemuttata/demostrálta/felkerült verzióban a HDDVD rippek csak 4,5-9GB helyet foglalnak el, így azok már lejátszahtóvá válnak a tömeg számára is."
Pont ezt mondom, hogy sorban jönnek az ilyenek csak ugye lehet h. torrent oldalakon, nem a sraki közértben.
"bár nem tudom h egy hd h.264/vc1 -et lejátszó célhardver előállítása mennyiből is jönne ki"
Nem 2 forint lenne az biztos, mivel egy PC esetén is 2Ghz es proci meg fél giga ram nem árt egy ilyen lemez lejátszásához. Ez egy célharver esetében kb. 800Mhz-es procit és 256Mb ramot jelentene meg persze egy totál célhardver specifikus szoftvert. És nem is a hardver elemek miatt lenne drága, hanem a fejlesztési KTS-ek miatt. Persze minden csak idő kérdése. Pár év múlva a HD-DVD-inkre rakjuk a jövőbeli szabványok divx verzióit :) Mondjuk oda már majd tényleg kell a gyors NET:) (Még jó hogy ADSL pont most gyorsul be)
-
#9 Mi a búbánatnak tömöríteni ed HDI filmet? Majd ha lesz BlueRay író akkor lesz értelme átírni HD DVD-ről BR-re, hogy le tudd játszani a jogszerűen megvett ósdi HD DVD-t a szép új óccsó BR lejátszódon, mer az mutat jól az 50"-os 1600x1080 as OLED TV-n! Addig semmi. -
#8 Serenity and Firefly is the best! ;-) -
Theodora #7 Én azt a hírt várom, hogy a DivX/XVID/Nero bemuttata/demostrálta/felkerült verzióban a HDDVD rippek csak 4,5-9GB helyet foglalnak el, így azok már lejátszahtóvá válnak a tömeg számára is.
HD ready DivX lejátszók! -
avman #6 a kristálygömbömbe beletekintve:
távolabbi következmény: majd, eccer, talán a hamis hd-dvd-k kínából elárasztják a piacot, illetve a licensz nélküli hd-dvd lejáccók.(mellesleg ennek elősegítése lenne a legbiztosabb módja a formátumháború megnyerésének :D)
közelebbi: 1-2 dvd-s, 720p hd-dvd ripek megjelenése, mkv konténerben. (eddig ugye csak hdtv ripek voltak), mivel gondolom a premier filmeket is kiadják, így a "hd warez scene" fellendül. esetleg occsókínai mégmindenevőbb dvd lejáccók megjelenése. (bár nem tudom h egy hd h.264/vc1 -et lejátszó célhardver előállítása mennyiből is jönne ki) -
BlackRose #5 Lehet, de ez még nem változtat a tényen, hogy egy olyan film volt az első amely a szabadságért való harcról szól amely a kollektivizmus ellen beszél és amely egyszerűen az emberek szabad életét, gondolkodását teszi előtérbe. Értem én, hogy a szerzői jogokat védeni kell, és ezt támogatom is, de oldják meg úgy, hogy ne büntessék azokat is akik tiszteségesen megfizették. A HD-DVD-ket pl. nem tudod megnézni akármelyik monitoron sem. A szerzői jogok védelme legyen a szerzők problémája és ne háritsák rá a tiszteséges vásárlókra. Ugyanakkor a kalózmásolatok ellen erőteljesen kell fellépni, de nem szabadságkorlátozásal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Serenity_%28film%29