37
  • BiroAndras
    #37
    Nem egészen világos számomra, hogy a mostani magyar kormány hogy tud felelős lenni az MS a '80-as évek óta tartó sikeréhez.
  • TeFigyeljHaver #36
    Köszi a hozzászólásodat, habár a "fair use" csalit nem veszem be.

    Ugyancsak köszönöm az SG Moderátort, hogy nem törölte a #34-st.

    Habár 30+ éve vagyok idekint, mert nem tetszett a havi 90-Ft "ösztöndij", de manapság úgy látom, hogy az akkor luxus volt. Akkor legalább mindenki tudta, hogy kik kezében van a fegyver...láthatólag.

    De most, manapság hogy müködik a rendszer ? Ide dugok egy 20-ast, oda egy 40-st. és máris müködik a "demokrácia".

    Magyarország elvesztette a becsületét.

    És ezt látva, "a könnyem kicsordul"

    Sándor
  • Tyberius
    #35
    Kérdés: Neked mi bajod?
    Válasz: Nem tudom, de nem is érdekel. Ha Neked az Apple a "jó", a Microsoft meg a "gonosz", és mindehhez még a magyar kormánynak is van valami köze, akkor az már nem olyasmi, amivel itt a fórumon meg tudunk küzdeni. Kérd agyturkász segítségét. De tényleg.

    Amiről a cikkben szó van, az egy egyszerű téma. Minden oprendszerhez, okosabb telefonhoz, PDA-hoz, sőt egyes mp3-lejátszókhoz is lehet letölteni témákat. Ezeket általában magánszemélyek készítik, önszorgalomból, és tök ingyen terjesztik. A neten százával találhatsz ingyenes website-okat, ahol letölthetsz ilyen-olyan témákat, amiktől mondjuk úgy néz ki a telefonod, mint egy számítógép-kijelző a Star Trekben. Csak éppen a Paramount ezért senkit nem fenyeget perrel. Az ilyesmit a jogtulajdonosok általában a "fair use" kategóriába sorolják, és békén hagyják. Az Apple nem. Ez a felháborodás alapja.
  • TeFigyeljHaver #34
    Kérdés:

    Miért mindig másolják az Apple-t ?

    Miért nem találják ki a dolgokat maguktól ?

    Válasz:

    Mert egyszerüen nincs rá eszük.

    Az úgynevezett "népmüvelet" manapság, már okosságra nem tanít. Inkább csak az, hogy "tiszteljük a törvényt" ha árt, ha nem...tiszteljük a kormányt, ha árt, ha nem, fogadjuk el a saját magunk megalázását, ha tetszik ha nem; építsék a kormány erödöt, adják el a meglévö épületeket 1milliád Euróért, és röhögve lopják el mind azt a pénzt, rátok szarva...És ti erre szavaztok. Megérdemlitek. Most igyátok a levét.

    Ez a külömbség az Apple és a Microsoft között.

    Az Apple nem akar uralkodni.

    A Microsoft igen.

  • Su0my
    #33
    nehogy azt hidd, hogy csak ez készül így...
  • Tyberius
    #32
    Én azért az Apple-t nem marháznám le. Annak idején sok mikroszámítógép-fejlesztő vágott bele a bizniszbe saját platformmal, saját oprendszerrel, mára az IBM-kompatibilis PC-k már mindent és mindenkit lemostak ebben a szegmensben, az egy Apple-t kivéve. Szerintem ez önmagában eredmény, és állítom, hogy ez nem kis részben annak köszönhető, hogy a Macintosh kialakított magának egy, a PC felhasználói bázisához képest szűk, de állandó rajongói tábort, vevőkört, imázst, nevezzük ahogy tetszik.

    Az OSX szabad felhasználása bármilyen PC-n lehet, hogy rosszat tenne ennek a képnek, lehet, hogy nem. Gyanítom, hogy Jobsnak van elég esze, hogy ezt el tudja dönteni. Mindig is ő volt az Apple sikerének a kulcsa: jellemző, hogy miután otthagyta a céget, az dögrovásra került, mikor visszatért, fellendült. Kíváncsi vagyok, hol tartana most az Apple, ha Jobs mindvégig ott marad.
  • Athlon64
    #31
    Teljesen egyetértek veled!
    És az XP SP2-vel szerintem is nagyon stabil rendszer és nem nagyon van olyan, hogy nem megy egy XP-re csatlakoztatott HW, hiszen a mai napig az WinXP az alapértelmezett oprendszer a PC-ken.

    De az olyan kezdeményezések mint az Ubuntu Linux vagy a Suse Linux, amik kitűzték célul, hogy folyamatos előre kitűzött célok alapján központi irányítással feljesztenek és a felhasználó barátság az egyik legfontosabb céljuk, szóval ezeknek is van jövőjük.
    Az Apple meg annak ellenére, hogy főként szoftver fejlesztő, elég nagy marha, hogy nem terjeszti ki az oprendszerét a teljes PC körre, de megjegyezné, hogy csak saját felelőségre telepítse az ember nem Mac gépre. Ezzel szembe hivatalosan tiltja az ilyet.


    És hogy a Mac nem fagy. Szegény Szalu gyerek a fix.tv-n már nem előszőr nem tudja bemutatni OSx-re az éppen aktuális játékot, mert pont akkor nem akart elindúlni valami miatt és legutóbb meg még úgy le is fagyott az OSX hogy a nagy OSX-es gyerek mondta neki , hogy nyomj egy "harver reszetet".
    Na ilyet XP-n talán még sosem kellet csinálnom
    :D
  • Tyberius
    #30
    A Microsoft nem lopta a DOS-t, hanem vette.
    A GUI-t meg az egeret mindketten a Xeroxtól lopták... habár inkább kukázták, ugyanis a Xerox csak ült a mérnökein, nem láttak fantáziát egyik újításban sem, így aztán nem csoda, hogy Palo Altóból idővel szétrajzottak a mérnökök, és hol kötöttek ki? Bizony, Gates és Jobs ölelő karjaiban. Többek között.
    A Microsoft hosszú utat tett meg, szerintem az XP-nek már egészen oprendszer formája van... persze sok Linux és Mac fanboy még mindig a win95 és 98 hibáit rója fel a Microsoftnak. Nekem amióta XP-m és rendes, többé-kevésbé minőségi (olcsóság is szempont azért) alkatrészekből összerakott gépem van, azóta nem láttam fagyást/kékhalált, nem kell buherálni (de ha akarom, akkor lehet), barátságos és jó teljesítményt ad. Ki kívánhatna ennél többet egy számítógéptől?

    Mellesleg a Microsoft, bár nem vallja be, de a piaci sikerét éppen azzal alapozta meg, hogy hagyta, hogy az emberek ellopják a programjait, és mindenféle szutyok gépekre is feltelepítsék, hiszen így mindenki az ő termékeiket ismeri meg, míg az Apple erősen lekorlátozta a szoftverei terjeszthetőségét azzal, hogy a hardverrel egy egységbe foglalta. Így még ha sokak szerint jobbak is az Apple szoftverei, akkor is a Microsoft kerül ki győztesen piaci elterjedtség szempontjából. Amit én nem is bánok. Így mennek a dolgok a kapitalizmusban...
  • Athlon64
    #29
    Na látom még megy a fortyogás! :)

    Hát egy kicsit, hozzáteszek. :)

    Aki egyik oldalra se akar oprenszer terén tejelni az szerintem már elkezdett a Linux felé nézelődni.
    És ha valaki nem akar értetlen arcal a monitor előtt űlni, annak az Ubuntu 6.10-et ajánlom.
    A Suse 10.2 -se rosz KDE-vel, de szerintem sokkal jobb, egyszerűbb használni az Ubuntu-t! És Live módban is elég jó, telepítve meg kifejezetten jó!
  • hungo
    #28
    "Ezt viccnek szántad? A Microfos az, ami az olyannyira kedvelt PC-t szar kínai és kóreai alkatrészekből rakja össze és gyakori a hardverütközés és kékhalál ezek miatt. Míg az OSX tökéletesen együttműködik a Macintosh-sal..."

    Szerintem neked elgurult a gyógyszered... a Microsoft mióta rak össze alkatrészekből gépeket???
  • BiroAndras
    #27
    Végül is így mindent jól meg lehet magyarázni. Az Apple nem lop, hanem továbbfejleszt, és nem profitra hajt, hanem valamiféle fura jótékonysági szervezet. Az MS meg azt is lopta, amit megvásárolt (pl. DOS), vagy maga csinált (pl. Office), és egyébként sem fejleszt, hanem egyre csak rontja a dolgokat.
  • BiroAndras
    #26
    "A PPC procik sokkal megbízhatóbbak voltak, bár ezen lehetne vitatkozni, de a lényeg, hogy mindig is gyorsabbak voltak, mint az azonos órajelű PC-k."

    Nem az órajelet kell nézni, hanem az árat.
  • TeFigyeljHaver #25
    "Az apple meg jól kitalálta az MP3 lejátszót, ami már évek óta volt a piacon? Most meg az okostelefonnak látszani akaró üveggyöngyöt, ami szintén van, ráadásul nagyobb tudással is?"

    Lennél szives RÉSZLETESEN leírni azt a "nagyobb tudást" ? Meg az olcsób árat ?

    Szerinted, akármivel jön ki az Apple, az mindig szar, annál "sokkal többet tudó" ugyanaz az fajta szar már létezik, és sokkal olcsóbban, és jobban, és többettudóan, és szebben, és használhatóbban, és zsebretehetöbben, és az aksija 10-szer jobb, és a képernyöje röhelyesen jobb, és az ára az Apple szar 10%-a...óh ti idióták a falat kaparva röhögök a ti(k) elvakultságaitokon...mer ugye az Apple az ITSEN (Istar) Ha.Ha.Ha.

    Figyu, haver; van aki szeret szarakodni a gépével...isten áldja...ö dolga

    Van aki csak használni akarja...OK ?

    Vagy csak a fitymádat csörgeted ? Már megint ? (Pellenka ?)
  • TeFigyeljHaver #24
    Hát részben igazad van. Sem a Gates, sem a Jobs nem szent.

    Ami az utánnanézést illeti, van egy elég jó (naggyából ojektiv) mozi, cime; Pirates Of Silicon Valley (1999). Könnyen letölthetö a Torrentról. (sajna csak angolul).

    De; ami nekem (személyesn) fontos, az az, hogy az Apple eleve esztétikusabb, mind filozófiailag, mind gyártmányaiban. Szent, vagy nem szent...

    Ami az MS-t (v.i. Gates)illeti, csakis pénzre megy...akármillyen alapon. Soha nem volt, és soha nem lesz semmi eredetiségük. Csakis, és kirárólag az amerikai bunkóságot kihasználó paraziták, amit sikerült kivetiteniük majdnem az egész világra. Mert azért - nyilvánvalóan - nem csak az USA-ban vannak "kbupdate" szerinti "barmok"...amit én másodozok.

    Ami az "egért" , meg az egész GUI-t illeti, azért az Apple azt igencsak tovább fejesztette(habár lopta, mint az MS a DOS-t)...mig az MS mind 10-évig taposta a DOS szart. ( A problémájuk nem az volt, hogy nyakig ért a szar, hanem, hogy az Apple szél fujt, és a szartömeg hullámzott...) De aztán jött Mr. IBM...aka Mr.Ross Perrot...) If you are good, you can't fight evil...you can only outdo them...capisci ?

    Uttánna tudok nézni; négy nyelven
  • TeFigyeljHaver #23
    Figyu haver; cseréld már ki a pellenkádat.

    Köszi.
  • Picivizipaci
    #22
    Ha nem ismered a sztorit nem mondj lámaságot! Az X felületet a xerox találta fel, és 1 látogatás során nyúlták le! Az egérhez meg semmi köze a mac-nak de csak olvass utána.
  • Penge4
    #21
    "Mig a Microsoft a kezdetektol fogva meglevo otleteket fejlesztett tovabb"

    Így is lehet fogalmazni, de a "meglévő ötletekből gagyi megvalósítás" szerintem találóbb.


    "Az Apple-nek nincs sajat hardver gyara, tehat mindent kulso cegek elpitenek neki meglevo mainstream alkatreszekbol."

    Ezt viccnek szántad? A Microfos az, ami az olyannyira kedvelt PC-t szar kínai és kóreai alkatrészekből rakja össze és gyakori a hardverütközés és kékhalál ezek miatt. Míg az OSX tökéletesen együttműködik a Macintosh-sal...

    "es azonos platformon (Intel hardveren) ugyanolyan jol, ha nem jobban teljesit, mint az MS tarsa."

    A PPC procik sokkal megbízhatóbbak voltak, bár ezen lehetne vitatkozni, de a lényeg, hogy mindig is gyorsabbak voltak, mint az azonos órajelű PC-k. Egy g3-as Power Bookon lazán fut a PhotoShop, az 1700MHz-es Celeronon meg 512MB rammal küszködik.

    "Igazabol szinte csoda, hogy az Apple sikeres tud maradni a hatalmas MS gorilla mellett"
    Hát ja. Él még értelmes ember a Földön. Persze minél nagyobb lenne a felhasználótábora, annál olcsóbb lenne.

    "Ma mar mindent Kinaban gyartanak! :-)"

    Ez igaz, csak az nem mindegy, hogy 10 éves kínai gyerekek rakják össze, vagy azért olyanok, akik valamilyen gyorsképzésben is részesültek.
  • djxevil
    #20
    Semmit nem tudnak kitalálni magunk hát bújjanak már ez... tiszta szánalmasak...
  • roliika
    #19
    A sok bamba aki a kékhalált gyártja az többezer ember áááám! Áramot, gázt, autót, laptopot, ja és fizetést is szoktak számolni...nem maga a fejlesztés ennyi hanem a munkaerő és az infrastruktúra, nameg a reklám dömping. 1 ember fizuja arrafelé hetente 1500 dolcsi kb...az átlag...igen hetente!
  • csorfab
    #18
    Mégis mi a jóúristen kerülhet 10 milliárd dollárba (2.000 MILLIÁRD FORINTBA???) egy operációs rendszer kifejlesztésén???????
  • zzebi
    #17
    A Microsoft-nak elismerten mas az uzletstrategiaja, mint az Apple-nek.
    Mig a Microsoft a kezdetektol fogva meglevo otleteket fejlesztett tovabb (ha mashogy nem ment, akkor a fejleszto ceg felvasarlasaval), az Apple viszont mindig innovativ volt es egy csomo nagy ujdonsagot ok futtattak be (pl. grafikus felhasznaloi felulet, eger).

    Mindezek mellett valojaban mindket ceg szoftverceg. A Microsoft-nal ez annyira nem meglepo, de az Apple-nel talan nemi magyarazatot igenyel.
    Az Apple-nek nincs sajat hardver gyara, tehat mindent kulso cegek elpitenek neki meglevo mainstream alkatreszekbol. Az Apple termekek hardvereben semmi extra nincs. Amitol sikeres megis a ceg a Microsoft mellett, hogy a szoftveruk viszont lenyegesen felhasznalobaratabb, es azonos platformon (Intel hardveren) ugyanolyan jol, ha nem jobban teljesit, mint az MS tarsa.

    Igazabol szinte csoda, hogy az Apple sikeres tud maradni a hatalmas MS gorilla mellett, de ennek inkabb orulni kene, minthogy szidni oket. Az Apple igazi alternativa, sot a mezei felhasznaloknak szinte az egyetlen alternativa az MS mellett (marmint az amerikai arak mellett).

    Azekutan nem csoda, hogy a milliard dollaros szoftver-fejleszteseket szabadalmaztatjak es minden aron meg akarjak vedeni. Hiszen ebbol elnek...

    (Csak igy zarojelben: a Microsofnak a Vista fejlesztese kb 15-20 milliard dollarjaba kerult.)

    Vegszo: Ma mar mindent Kinaban gyartanak! :-)
  • voodoothursday
    #16
    2006 Novemberben mutatták be ezt a telefont érdemes elolvasni speceket is a második linkben, így érdekesebb azért:
    gizmodo openmoko
    OpenMoko specs
  • wanek
    #15
    Maradjunk annyiban, hogy mindkét cég főképp marketingből él.
    A ms is állandóan lop, nem véletlenül perelték már be annyiszor. Amikor meg éppen nem lop, hanem felvásárol valamit, azt is sikerül elb@szniuk.
    Az apple meg jól kitalálta az MP3 lejátszót, ami már évek óta volt a piacon? Most meg az okostelefonnak látszani akaró üveggyöngyöt, ami szintén van, ráadásul nagyobb tudással is?
    Eredeti ötlet itt nem sok van. Mindenki lop, másol, aztán forradalmi újításként próbálják meg beállítani.
  • Penge4
    #14
    Ez nem hír. Az lenne az, ha egyszer az Apple csinálna valami olyat, amit a Microfos nem másol le. Nem csodálom, hogy nincs nekik semmi eredeti ötletük, ezért ilyen fos még mindig a Windows. A marketinghez viszont értenek, hogy hogyan kell lemásolni amin más gőzerővel dolgozott, és abból összehozni egy bóvli szart, majd feldobni egy "jó reklámmal" és az emberek, mint a birkák, veszik egymás után.
  • nedudu
    #13
    A Vistát nem perlik be a sok gadget meg hotspot másolat miatt? ;-)
  • BStage
    #12
    "Még jó, hogy nem tetszik a Apple-nak az, hogy mások is készítenek egy olyan felületet ami hasonló az övékhez!"

    akkor keresse meg azokat akik megcsinálták, de ki a francnak képzeli magát, hogy bloggereket fenyeget, hogy vegyék le a képet meg a linket?
    Egyre jobban el van tévedve az apple...
  • AranyKéz
    #11
    "Lemásolták az iPhone kezelőfelületét"

    Ez... gyors volt...
  • NEXUS6
    #10
    "Tudtommal kinában készűl egy független cég gyáraiban ez a cucc."

    Rosszenyelvek szerint többek között gyermekmunkával. De ezt az előre bejelentett váratlanul végrehajtott ellenőrzések nem bizonyították.;)
  • Athlon64
    #9
    Még jó, hogy nem tetszik a Apple-nak az, hogy mások is készítenek egy olyan felületet ami hasonló az övékhez!
    Hiszen az iPhone tulajdonképpen egy már régóta létező hárdver elemekből összerakott cucc. Amit az Apple ebbe belerakott az a grafikus felület és a kaszni.
    Tudtommal kinában készűl egy független cég gyáraiban ez a cucc.
  • arty
    #8
    Sokadszorra: grats apple.
  • Su0my
    #7
    Ez tényleg elég szánalmas húzás volt az Apple-től. :(
  • NEXUS6
    #6
    Hát ez az Apple, egy kezelő felület, pedig szeretik ám magukat nagy hw gyártóknak hirdetni!

    Ráadásul saját rajongóikat szopatják! Nem először.

    A pénz mit ki nem hoz az emberekből.
  • Theodora
    #5
    Te nem, mert nem itthon azt hiszem az Apple nem tud ilyet levédetni, de az amerikai szabadalmi berendezkedésű országokban viszont igen.
    Lásd Sony konzol irányítóját. Kör, háromszög, meg mi egy más, le van védve.
    Érdekes dolgokat lehet találni az amerikai szabványügyi keresőben: www.google.com/patents.
  • PíszLávJuniti
    #4
    Egykét funkciót is lemásolhattak volna :)
  • wanek
    #3
    Nekem nem tetszik. Egyébként is felesleges más cég termékét majmolni. Ha valakinek az tetszik, vegyen majd olyan telefont.
  • kuci06
    #2
    jól néz ki a téma Nincs ilyen w800i-re is?
    Amúgy meg ezért perelni?? Pfff...
    Ez csak egy egyszerű skin! (halkan hozzáteszem, hogy én már SE k800-ra is találtam ugyanilyen témát, most akkor annek a témának a készítőjét is be kell perelni?)
  • assdf
    #1
    Én most rajzoltam egy nagy fehér kört ide az asztalomra... akkor most perelhető vagyok mert hasonlit az ipod egyik gombjára?... omfg