Európai fellépés a YouTube és a MySpace ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rosszul tálalják. Szerinted hasznos ficsõröket akarnak kidobni...
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Roahadt ge*ik 😉
Õk húzzák le leginkább a zenészeket/mûvészeket!
A jogvédõket kiátkoznám a 'csába és máglyán égetném mindet.
szóval F**K az összes ilyen szervezetnek!
Õk húzzák le leginkább a zenészeket/mûvészeket!
A jogvédõket kiátkoznám a 'csába és máglyán égetném mindet.
szóval F**K az összes ilyen szervezetnek!
Amikor az EU fellép a Youtube ellen, meg az MS-t rákényszeríti egy olyan windows kiadására, amit csak idióták vesznek meg - szégyellem hogy európaiként fémjeleznek.
Nem tudom, hogy kik ülnek Brüsszelben, de vagy nagyon rosszul tálalják a dolgokat, vagy komplett idióták.
Nem tudom, hogy kik ülnek Brüsszelben, de vagy nagyon rosszul tálalják a dolgokat, vagy komplett idióták.
Azért érdemes megnézni a nézettségi számokat is. Kizártnak tartom, hogy hagyományos úton ennyi embert értek volna el. Ebbõl 2-60 millió hitbõl, gondolom lesz/van jópár, aki ennek hatására meg fogja vásárolni a tartalmat.
Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy egy ilyen oldalra feltett magánprodukciót mikor nyúlnak le holywoodban nagy sikerrel. Akkor jöhet majd az igazi nagy perelés a multik részére! Vagy akkor majd pont az lesz a marketing, "A film ami a YouToube-n található klipp alapján készült!".
Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy egy ilyen oldalra feltett magánprodukciót mikor nyúlnak le holywoodban nagy sikerrel. Akkor jöhet majd az igazi nagy perelés a multik részére! Vagy akkor majd pont az lesz a marketing, "A film ami a YouToube-n található klipp alapján készült!".
Sok minden kérdést felvet a net.
Pl mi tartja mozgásban a gazdaságot, a társadalmat?
Ilyenkor szokják mondani, hogy a pénz!
Biztos ez? Vagy inkább az a csere, az interakció maga, aminek a lebonyolításához régebben valóban bonyolult infrastruktúrára, szervezetekre és természetesen pénzre volt szükség.
De manapság már nem kell. A kapcsolat, az interakció és a csere még is megvalósul.
"Gondolod, hogy levegõ az amit most belégzel?...Hmmm" - Morpheus
Pl mi tartja mozgásban a gazdaságot, a társadalmat?
Ilyenkor szokják mondani, hogy a pénz!
Biztos ez? Vagy inkább az a csere, az interakció maga, aminek a lebonyolításához régebben valóban bonyolult infrastruktúrára, szervezetekre és természetesen pénzre volt szükség.
De manapság már nem kell. A kapcsolat, az interakció és a csere még is megvalósul.
"Gondolod, hogy levegõ az amit most belégzel?...Hmmm" - Morpheus
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyébként mini közgazdaságtan. Miért is keletkeztek elõször a kiadóvállalatok? Azért, mert ha Kis Pista bement a Mûvházba, hogy õ ott most koncertezni szeretne, vagy egy áruházláncba hogy tegyék már ki a polcokra az õ cd-jét amit összedobott, lazán kiröhögték volna. Cd-ket gyártani/szórni/értékesíteni csak nagy tételben lehetett, tv-ben reklámozni, promótálni csak nagyban lehetett. Tehát a "méretgazdaságosság" miatt volt szükség alapvetõen a kiadókra. Na, ez az ami megszûnt. Promózni és értékesíteni már "megéri" kicsiben is. Igaz, koncertszervezni még nem, de idõ kérdése 😊. Na, ezért harcolnak foggal-körömmel a kiadók, mert egyre kevésbé van rájuk szükség...
Lehet, de a tv-bõl felvett klippeken ott a station-id. Tehát bárki aki megnézi, egyben a tv "reklámját" is látja egybõl, nemcsak az elõadóét. Egész egyszerûen nincsenek felkészülve a kiadóvállalatok a jelenre. Ennyi.
Egyébként ezek a klipek tökéletesen megfelelõ minõséget képviselnek egérmozi számára, amit egy ipod/iphone/pda vagy akármi mini-hordozható kütyü tud biztosítani. Tehát meg lehet mutatni havernak/ismerõsnek/bárkinek. És a YouTube alapvetõ (mondjuk úgy, leírt 😊) célja... Nem pedig, hogy übertáp minõségben filmeket/zenéket tároljon, mutasson.
Egyébként ezek a klipek tökéletesen megfelelõ minõséget képviselnek egérmozi számára, amit egy ipod/iphone/pda vagy akármi mini-hordozható kütyü tud biztosítani. Tehát meg lehet mutatni havernak/ismerõsnek/bárkinek. És a YouTube alapvetõ (mondjuk úgy, leírt 😊) célja... Nem pedig, hogy übertáp minõségben filmeket/zenéket tároljon, mutasson.
Majd kitalálják, hogy aki fütyörészni merészel otthon, az is fizessen NEKIK "jogdíjat".
De mivel nem tudják ellenõrizni, hogy ki fütyörészett, majd kivetnek valami átalányadót mindenkire. Amit lehet hologrammos matricával ellenõrizni, a homlokunkon. Mint az üres írható CD-ken meg a memóriakártyákon.
Okádnom kell.
De mivel nem tudják ellenõrizni, hogy ki fütyörészett, majd kivetnek valami átalányadót mindenkire. Amit lehet hologrammos matricával ellenõrizni, a homlokunkon. Mint az üres írható CD-ken meg a memóriakártyákon.
Okádnom kell.
Figyelemreméltó megfogalmazás: "a licencdíjakat nem fizetik meg a jogtulajdonosoknak."
A JOGTULAJDONOSOKNAK. Aha. Holvannak már a zeneszerzõk?
Meg a "másolás megöli a zenét"... bahh! Õk ölik meg a zenét a mérhetetlen feneketlen zsebükkel meg a fos erkölcseikkel!
Micsoda szervezési munka meg pénz... 42 "szerzõi jogvédõ" (=értékteremtés nélküli pénzbezsbelõ) társaság! Nagy buli lehet ez.
Asszem lassan leszokok a zenehallgatásról. Remekül meg lehet élni zene nélkül is.
A JOGTULAJDONOSOKNAK. Aha. Holvannak már a zeneszerzõk?
Meg a "másolás megöli a zenét"... bahh! Õk ölik meg a zenét a mérhetetlen feneketlen zsebükkel meg a fos erkölcseikkel!
Micsoda szervezési munka meg pénz... 42 "szerzõi jogvédõ" (=értékteremtés nélküli pénzbezsbelõ) társaság! Nagy buli lehet ez.
Asszem lassan leszokok a zenehallgatásról. Remekül meg lehet élni zene nélkül is.
amilyen hifi minõségben vannak fent a videók, nem hiszem hogy ezzel kielégülne bárki is.
a szakértõk gondolom még nem láttak egyetlen feltett klippet sem, hogy megtudják itélni 😊
a szakértõk gondolom még nem láttak egyetlen feltett klippet sem, hogy megtudják itélni 😊
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Én is csodálkozva néztem régen, de az ok egyszerû: a premierklipekért versenyeznek a zenei csatornák, és PÉNZT FIZETNEK azért, hogy náluk játszák le elõször, exklúzív felirattal. Persze a többit kiadhatnák publikusan, de itt meg az ok az lehet, hogy ha zeneszámot nem adnak ingyen, a videó (amin ugye ugyanúgy ott van a hang) miért lenne szabadon letölthetõ? Ráadásul az együttesnek hogy ne égesse magát, normális hangsávval kell(ene) közzétennie a produkciót, azt meg ugye kapásbol lehet(ne) rippelni, mp3 lejátszóra áttölteni -> csökkennének az amúgy sem virágzó CD eladások.
Na ez háborít fel a legjobban!!! Megértem, h miért akadnak ki a kiadók azért, h ha valaki ingyen letölti a zenéiket, + filmjeiket. De a klippeket reklámként készítik!!! Azért, h reklámozzák az adott elõadót, h több zenét adjanak el!!!
Ráadásul a klippekekhez sem lehet még pénzért sem hozzáférni!!!
Nem értem miért baj nekik ha valaki ingyen nézi a reklámjaikat!!!
Ráadásul ezeken a videó megosztó portálokon a minõség is csapnivaló!!!
Na jó kidühöngtem magam, most folytassa valaki más😊
Ráadásul a klippekekhez sem lehet még pénzért sem hozzáférni!!!
Nem értem miért baj nekik ha valaki ingyen nézi a reklámjaikat!!!
Ráadásul ezeken a videó megosztó portálokon a minõség is csapnivaló!!!
Na jó kidühöngtem magam, most folytassa valaki más😊