34
  • HJPOWER
    #34
    Bakker, én nagyon drukkolok nekik, mekkora ötlet! Wááááá ;)
  • freeman07
    #33
    Az utorrent.hu oldalon olvastam, hogy állítólag a thepiratebay.org oldalnak napi 40 000 eurós reklámbevétele van. Szerintem ha kicsit meghúzzák a nadrágszíjat, akkor nem is kellene sokat gyűjteni.
  • teddybear
    #32
    Ajánlom figyelmetek be.

    Ez a cég szigetek adás-vételére specializálódott, talán a legnagyobb ezen a téren.
  • NEXUS6
    #31
    A Tremors sorozat egyik részében volt egy tök jó párbeszéd, valahogy így:

    - (Military ekszpert) Akkor most precíziós fegyverekkel megsemmisítjük a szörnyet.
    - Mit jelent ez tulajdonképpen?
    - (Military ekszpert) Napalmmal mindent elpusztítunk egy 4 négyzetmérföldes területen.

    Lol
  • Béla bácsi
    #30
    Hehehe. Csináltak már furcsább, pofátlanabb módon is országot a XX. században.
  • Gerygrey
    #29
    vesznek egy szigetet és kikiáltanak ott egy függettlen államot.

    És ha én egy nagyméretű, felfújható gumimatraccal beevickélek az atlanti óceán közepére, akkor fogom magam és kikiáltok ott egy országot, ami csak az enyém? És kinek kiáltom ki, úgysem hallja a kutya se :D LOL
  • awender
    #28
    Majd a Bush közbelép és a maga finom diplomáciai megoldásaival jól lebombázza őket.
  • raingun
    #27
    Sokan azt felejtik el hogy egy független államnak önmagának kell megvédenie magát. Vagyis ha fegyveresen megtámadják (mindegy hogy egy ország hadserege, vagy egy valódi kalóz banda) akkor legyilkolhatnak ott mindenkit leszarva a szuverenitást.
  • nirriti
    #26
    Tehát ha adok 1 kis pézt a szigetre akkor kaphatok koponyás lábszárcsontos útlevelet?

    Esetleg a hátulján meg mondjuk egy RIIA felirat áthúzva vagy valami.

    Nekem teccik a dolog :D
  • szotyikaa
    #25
    Remélem sikerül nekik :D nagyon komolyy :P
  • ProClub
    #24
    Egyszer láttam a német TVben egy riportot Sealandről. A brittek ki akarták már akkor is füstölni, de nem sikerült nekik. A tulajdonosa pedig high security szerverek üzemeltetéséből tartotta fönt magát. Mint látszik egész sikeresen, mert az a TV adás már pár éve volt.

    Tehát az internet hozzáférés adott, helikopter adott a beszerzésekhez és a mostani lakói tudtommal még honvédséget is szerveztek. Nagy húzás lenne, ha sikerülne. És gondolom, nagy lenne a fölháborodás, ha valamelyik állam erőszakot alkalmazna azért, mert torrentoldalt üzemeltetnek. :)
  • carville
    #23
    LoL...
    És mit csinálnak, ha egy gonosz kiadó bekattant igazgatója gondol egyet, oda megy és lemészárol mindenkit? Más országok nem ítélhetnék el, nem? :)
  • Cactus
    #22
    Pontosabban 3 tengeri mérföld, ami 5,556km esetünkben.
  • Cactus
    #21
    Nagyon hiányos a cikk, próbálom egy picit kiegészíteni:

    "A Wikipedia vonatkozó cikke szerint szigetet a II. világháború idején építették az akkori nemzetközi vizeken, mintegy 7 mérföldre a parttól. 1967. szeptember 2-án Paddy Roy Bates angol hadnagy kitűzte a zászlót és kikiáltotta magát az "ország" hercegének. E tettéért bíróság elé került, de kiderült: a nemzetközi jogok szerint cselekedett. Az országot csak Anglia ismerte el hivatalosan önálló államként."

    Mondjuk ez de facto dolog, azaz a gyakorlat szerint független, ami az angolszász jogrendszerben végülis "legális".

    "Az 500 millió fontos kikiáltási ár még az eladó szerint is meglehetősen önkényes, egy spanyol ingatlancég becslésére alapszik."

    Ez a szám is hiányzott a cikkből, de azért így már látható, hogy a plan B lesz az esélyes :) Egyébként szemét ember, mert a spanyol cég £65,000,000 és £504,000,000 közé teszi az árat, ő meg rögtön a maxot akarja behajtani.

    Egyébként van ezeknek mindenük, alkotmányuk, pénzük (sealand dollar), saját bélyegük. Szal vicces az egész, de sztem tök buli.

    És még egy kis adalék az adakozni szándékozóknak: HA ADAKOZOL AKKOR A PIRATEBAY AD NEKED ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT!!!!! Szal érdemes ;) Asszem még útlevelük is van külön :)
  • PíszLávJuniti
    #20
    jogilag független lehet, mert a környező országok partvonalától távolabb van mint 3 mérföld ( azt hiszem ennyi tartozik egy országhoz )
  • Gerbill
    #19
    Ezen már én is gondolkodtam, hogyv alami kis szigetet megkéne venni, ha sok pénzem lenne. Ha tényleg megveszik a szigetet, akkor szerintem hamar megtelne, ha turistákat is fogadnak:D
  • hopp
    #18
    ezt csinálják elég sokan, offshore cégnek hívják, és alapjában véve teljesen legális, legalábbis ha okosan csinálja az ember.. ;) seychelle szigeteken pl kb 85 euró az éves adó. ha egy erre specializálódott cégen keresztül intézed a dolgokat, akkor ők minden papírmunkát elvégeznek, neked csak évi kb 1000 eurót kell fizetned, bevételtől függetlenül... url-t nem mondok, google-n első nem sponsored link ha "offshore cégalapítás"-ra keresel rá, érdemes nézegetni az árlistát :P
  • Flashy
    #17
    felveszem a kalóz állampolgárságot, levetem a magyart, de lakok tovább itt magyarországon, viszont bármilyen bűnt elkövethetek amit a kalózország törvényei nem tiltanak? vagy oda is kéne költöznöm? á, azért ez nem ilyen egyszerű. ez az új ország csak a szervert védi max, de leginkább vicc.
  • Tetsuo
    #16
    Mi a xarról beszéltek Ti?? Szerintetek ezt az ócska romot vmelyik ország Lismeri majd egy autonóm közösségnek, államnak?? LOL
    Max Irán és Venezuela, de még ők sem biztos..
  • NEXUS6
    #15
    Ha bejönne a terv. Létrejönne egy ilyen állam, amit valamelyik másik állam el is ismerne, és lenne jó néhány állampolgára, akkor ezt a kis szigetet akár el is pusztíthatnák.

    Csak az történne, ami eddig is történt, a pirate-bay továbbra is a neten működő virtuális politikai erőként működne.
    És pont a virtualitásából fakadóan akár az állami státusza is megmaradhatna!!!
  • rigidus
    #14
    Mert a hianyzo infrastrukturak megteremtese tobbe kerulne, mint ha maradna ahol van.
  • AtomHeart
    #13
    Ugy tudom, hogy Sealand-et Anglia nem ismeri el allamkent, mi tobb, az eroditmeny is korabban Anglia tulajdonaban volt. Valamikor talan a '70-es evekben terveztek egy fegyveres csapattal eltavolitani rola a "megszallokat", a tervet aztan a lehetseges emberi aldozatok miatt elvetettek. Ha PB-ek megvasarolnak, es odakoltoznenek, akkor csak megfelelo lobby hianyozna a kiadok reszerol, hogy elovegyek a regi tervet...:^D
  • Teperinke
    #12
    Hehe, majd az amcsik odadobnak egy kisebb bombát aztán volt ország nincs ország. Mi akadályozná meg ebben őket, semelyik ország nem ismeri el ezt az "országot", semmilyen egyezménynek nem tagja...
  • crx
    #11
    Ugye vicc hogy 50 000 dollárért lehet veni valamit aminek országot tituláljak akor mért nem veszünk egyet és no ado oda áteszem székejem és nem csak én hi hi hi
  • NEXUS6
    #10
    Tök jó lenne, és még fejleszteni is lehetne: mondjuk minden emberke, aki folyamodik állampolgársághoz, meg is kapná. Ezzel pl jól meg lehetne akadályozni, hogy valakit a kiadók meghurcoljanak, eccerűen nem adnák ki, vagy nemzetközi diplomáciai konfliktust csinálnának az ügyből.

    Ha európában lenne monnyuk 2 millió állampolgáruk, akkor már is akkora ország lenne, mint pl Szlovénia!!! Micsoda EU-s támogatást lehetne lenyúlni.

    A lehetőségek határtalanok!!!;)))
  • Bijesz
    #9
    Nem Sealand kerül 50.000 USD-be.

    Hanem azt írják, hogy az a B terv, ha nem jön össze a zsé Sealand-re akkor,
    vesznek egy szigetet és kikiáltanak ott egy függettlen államot.
    És itt írják, hogy szigetet más 50.000 USD-től lehet venni.

    Másrészről Cat-nek igaza van, a nethez valahoyg kapcsolódni kell, tehát simán korlátozhatják az egész "ország" net kapcsolatát kivülről.
  • Cat #8
    ahhoz, hogy ott adózz, legalább az év felét ott kell töltened, és ráadásul Magyarországnak kötnie kell azzal az "országgal" egy a kettős adóztatást kizáró szerződést. Ez ugye kizárt dolog.

    Ha nagyon pattog a pirate bay, simán letilthatják a platform internetelérhetőségét, hisz a szolgáltatók Angliában, illetve műholdas kapcsolat esetén más, normális jogrenddel rendelkező országban vannak. Csupán warez esetén persze nem fogja erőltetni a dolgot senki, de pl. ha néhány pedofilszerver is odaköltözik, villámgyorsan elvágják a külvilágtól.
  • totya4
    #7
    Hát, nézd meg a képet, és gondold el hogy pl leruccani egy "szomszédos" boltba nem is oly egyszerű :)
  • Charybdis
    #6
    Hogyhogy csak 50 000 USD? Akkor én is licitálok rá! :) Az tényleg nem sok. Lehet hogy még adózni se kéne, ha ott lenne a cégem székhelye. Ez nagyon poén, lehet venni egy országot :)
  • blendeguz
    #5
    Nekem gyanúsan kevésnek tűnik az 50.000 dolláros összeg.
    Csalást szimatolok...
  • mrzed001
    #4
    Hát igen. Ha a korrupt politikusok miatt a legtöbb országban megvalósíthatatlan, akkor vagy a politikusokat kell lecserélni, vagy az országot :)
  • rotator
    #3
    LOL!
  • QuippeR
    #2
    "Plan B: If we do not get enough money required to buy the micronation of Sealand, we will try to buy another small island somwhere and claim it as our own country (prices start from USD 50 000)."

    azért valahol vicces a dolog, de 50 000 USD-t talán még össze is tudnak szedni.
  • VRSDM
    #1
    minden elismerésem :)

    csak így tovább