361
  • Ronny
    nem érzem a különbséget. Abban mindenki egyetértett, hogy az apartheid rendszert meg kellett szüntetni afrikában, miközben az apartheidhez nagyon is hasonló izraeli rendszer zavartalanúl működhet. A cionista izraeli rezsimet akarják lesöpörni a föld színéről, nem a zsidó embereket.
  • Molnibalage
    Előtte meg hányezer évig zsidók? Okostojás...
  • Sanyix
    Egy atombombát nem lehet csak úgy berobbantani kívülről, főleg mert a kritikus tömeg 2 darabban van, és elvileg közvetlenül a robbanás előtt kerülnek össze.
  • Molnibalage
    Miért, az arabok milyen jogon vannak ott? A Jarkmúri csata után lett övék a terület, addig a Biznáci-császárság volt ott az úr. A zsidók onnan származnak, ott éltek, csak az más tészta, hogy azért szórodtak szént, mert a világon mindenki őket üldözte és öltle, pedig nem csináltak semmit, csak dolgoztak és élték az életüket. Mellesleg töbmilló négyzetkilóméter arab területből sajnálsz egy kb. Dunántúlnyi területet, aminek a fele is sivatagos volt és csak azóta termékeny mióta létezik Izrael?
  • assdf
    Inkább az a fő gond hogy miért oda tették izraelt... Mert ugye az arabok eléggé fanatikusok/vallásosak, harciasak, sok törzsből állnak amik állandóan egymással acsarkodnak. (lásd pl irak). Na most ebbe a közegben létrehozni egy új államot erőszakosan, ráadásul egy teljesen más vallású és értékrendü emberekkel... Hát mit ne mondjak ha lenne évszázad baklövése cim, én biztos nekik adnám...

Másrészről meg mindig felmerül mindenkiben a kérdés, hogyha már a nagyhatalmak olyan "jószivüek" voltak hogy külön országot adtak a zsidóknak,akkor azt miért nem a saját területükből adták??? Ugye az USA maga kb. akkora mint európa nem hibatkozhatnak arra hogy nincs hely... Ráadásul ahogy most elnézzem a zsidókat, igazából mindenféle különösebb konfliktus nélkül be tudtak volna ott illeszkedni szerintem.
    Persze ezekre a kérdésekre már sosem kapunk választ
  • Ronny
    már hogyne lehetne eldönteni? A zsidók állam megalapulása előtt évszázadokig palesztínok éltek ott.

"Mellesleg egész Észak-Afrika és a közel kelett, csak a mohamedán vallás elterjedése és háborúi után lett aab föld, addig közük nem volt ott semmihez."

1200 évvel ezelőtt még nekünk sem volt semmi közünk a kárpátokhoz.

A propaganda gépezet nagyszerűen müködik a kettős mérce kialakításában.
  • [NST]Cifu
    Ha olvasod a híreket Izrael tervezi, hogy amerikai segítség nélkül is lebombázza a létesítményeket, Izrael az, aki nem felejti el hetente bejelenteni, hogy Irán a legnagyobb fenyegetés, az Izraeli lobbi az aki amerikát a háború felé sodorja.

De mindezt az után, hogy az iráni vezetés folyamatosan azt hangoztatja, hogy izraelt le kell söpörni a térképről. Izrael pedig nem azt mondja, hogy most aztán minden iránit fellógatunk az első lámpára...
    Azért érzed a különbséget...
  • Randal
    Való igaz, hogy a zsidók se szentek, de azt nem kellene elfelejteni, hogy szinte a legrégebbi civilizációk tömörülnek ezen a területen. Szóval az ő problémáik kicsit régebbiek mint a mieink. Másrészt sajnos én már nemigen látok arrafele kultúrát ahol öngyilkos merénylők rohangálnak.

Ajánlom SHARK13 figyelmébe a Dűne nevű könyvsorozatot, legalább szórakozva tanulnál.

Másrészt ha jól tudom Kína és Oroszország között is van egy zsidó autonóm terület. Sajnos a méretét nem tudom, mert a térképen nem volt feltüntetve a méretarány, az orosz-kínai határ pedig csöppett nagy.

Másrészt valóban nem vagyok fajgyűlölő, de már-már összeesküvés-elmélet szinten van ez a sok-sok francia-angol-amerikai segítség. Igaz ez a kapcsolat is nagyon-nagyon régi...

Talán valóban tudnak valamit amit mi nem.
  • NEXUS6
    Igen én is azt tanultam, hogy az a cél, hogy elsődlegesen az élőerőt puasztítsák el a neutron fegyverekkel. Csak ugye ez ellen az erők széttelepítése nagyon jól véd, mert semelyik fél nem akar egy felaktíválódott roncsoktól romoktól hemzsegő országot elfoglalni, ezért a neutronfegyvert mindig is inkább korlátozozz területen lenne célszerű alkalmazni. Ennek ellenére azért elég sokat gyártottak belőle.

Ilyen korlátozott terleten elhelyzekedő de jól védett célpontok, meg pont a ballisztikus rakéták!
    De pl nem is kéne a silókban levő fejeknek felrobbaniuk, elég ha monnyuk a felaktiválódott anyagok miatt az elektronika használhatatlanná válik, vagy amit írtál megváltozik a töltet összetétele pl feldúsulnak a neutron elnyelő anyagok és azért válik használhatlanná.

Szal a konspirációs ösztönömre támaszkodva ez jutott eszembe, hogy ez is egy átvágás, mert valójában ezek nem egyfajta élő erő elleni megtorló, elrettentő hanem valójában első csapásmérő fegyverek, amelyek meg is akadályozzák az ellenséges ellencsapást, lehetővé téve egy atomháború megnyerését.
  • Ronny
    mindíg abbol kell kiindúlni, hogy az izraelieknek semmi jogalapja nem volt ott letelepedni. Tehát ők kezdtek midnent.
  • Molnibalage
    Nana, azt hogy izrael kinek a földje nem lehet eldönteni. Volt az már annyi birodalom fennhatóasága alatt, hogy ehaj. Asszem a haditechnikai topikban volt belinkelve egy oldal, ahol egy flash animáción ez szépen lement. 20-ig számoltam, utána meguntam...

Mellesleg egész Észak-Afrika és a közel kelett, csak a mohamedán vallás elterjedése és háborúi után lett aab föld, addig közük nem volt ott semmihez.
  • Ronny
    hol mondott ilyet Mahmud? Várom az idézetet.
  • Molnibalage
    Én is ezt szoktam felhozni pédának, hogy még az első háborút nem is a palesztinok, hanem a környező arab államok indították az arab testvérek éredekében. Persze miután izrael győzött az első háborúban, at "testvérek" elfelejtettek kivonli itt-ott a palesztín területekről és magukhoz csatolták. A SAJÁT arab barátik miatt nincs a kezdetektől fogva egy tisztességes palsztin állam. Persze ezt sem verik nagydobra. Az arabok még egyámssal sem jönnek ki túl jól...
  • Ronny
    "Vannak olyan emberek akikkel nem lehet együtt élni."

Ez így igaz, mindenki szeret a sajátjai között élni. Tehát mit keres egy zsidó állam palesztín földön? Nem gondolod, hogy ezután a francia példád hülyén veszi ki magát? Észre sem veszed, hogy kettős mércét alkalmazol.
  • [NST]Cifu
    Egyébként amikor ilyeneket olvasok akkor örülök annak, hogy az atomfegyvereket konstrukciótól függően 5-10 évente le kell cserélni, ugyanis a plutóniumban ilyen rövid idő alatt is annyira feldúsulnak bizonyos izotópok amik elnyelik a neutronokat, hogy emiatt tönkremegy a robbanófej. Tehát én nem hiszem, hogy 100 atomtöltete lenne izraelnek, hiszen a nála sokszorta nagyobb oroszország illetve amerika is csak pár száz-ezer töltettel rendelkezik. Az a 100 inkább a teljes atomprogramjuk alatt előállított összes bombátj jelenti, aminek kb 10-15%a használható még ma is.

Attól tartok tévedésben vagy. A plutonium éppenséggel viszonylag jól bírja, a fegyvertisztaságú anyag akár 30-40 évig is elvan, és utána is felhasználható (jelenleg a nagyhatalmak problémája éppen az, hogy sok "felesleges" plutóniumjuk van, így leálltak a gyártással, ami viszont hosszú távon jelenthet problémát, hiszen így leépítették a gyártási kapacitást, amire később az újabb atomfegyvereknél (egy valódi generációs váltásnál) akadály lehet).

A termonukleáris fegyverekben inkább a triciumgáz okoz problémát, aminek viszonylag rövid a felezési ideje, és pár évenként ezt tényleg pótolni kell. De a cikksorozat első részeiben pont ezzel foglalkoztam.
  • Tetsuo
    Neked már átmosták az agyadat, Te egy zombi vagy. Sajna nagyon kevés esély van arra h észhez térj..
  • [NST]Cifu
    A közelkeleten a szart nem Irán csinálja hanem egyértelműen izrael. Libanon lerohanása erre a legjobb példa. A libanoni államnak köze nem volt a terroristákhoz, valamint izrael az előrenyomuláskor nem arra ment, hogy megszerezze a katonai és közigazgatási uralmat déllibanon felett, hanem arra, hogy az infrastruktúrát minél jobban tönkretegye.

Irán támogatja a libanon területén működő gerilla szervezeteket. Erre a legjobb példa ugye az volt, hogy iránból származó, eredetileg kínai tervezésű hajó elleni robotrepülőgéppel támadtak sikeresen izraeli hadihajóra ezen gerillák.

Izrael azért támadta meg Libanont, mert a területéről hajtottak végre gerilla (v. terrorista, nézőpont kérdése) támadásokat ellenne. Miután a libanoni kormány nem tud/akar tenni a gerillák megfékezésére, izrael kénytelen volt a saját kezébe venni a kezdeményezést.

Egy kicsit nézd az ő szemükkel a dolgokat. Libanon területéről, azt bázisnak használják terroristák. Libanon nem tesz semmi konkrétat a terroristák ellen, és még hathatós együttműködésre sem hajlandó. Megvan a katonai erő, amivel könnyeddén le lehetne gázolni (szinte) minden ellenállást. Túlságosan is csábító, hogy visszavágjon ahelyett, hogy tűrje azt, hogy továbbra is homokzsáknak nézzék...

Meg ugye azt se kell ecsetelnem, hogy kik azok akik foylamatosan szállják meg az arab területeket, és telepítik be a saját lakosságukat a tisztán arablakta területekre, azaz ugyanazt csinálják a palesztínokkal mint chauchesku velünk.

Ajánlom figyelmedbe a fenti térképeket, és megnézni a jelenlegi térképét a térségnek. A palesztin területeket 1949-re Jordánia és Egyiptom foglalta el (arab országok!). Jelenleg létezik egy független Palesztin állam, amelynek a területeiről Izrael kivonult.

A félreértések elkerülése végett nem azt mondom, hogy Izrael a ma született bárány, mert sok vér tapad a kezükhöz, és sok felháborító dolgot is elkövettek. De ne higyjük már azt, hogy az ő és csakis az ő lelkükön szárad az egész konfliktus...
  • Molnibalage
    "Ha olvasod a híreket Izrael tervezi, hogy amerikai segítség nélkül is lebombázza a létesítményeket, Izrael az, aki nem felejti el hetente bejelenteni, hogy Irán a legnagyobb fenyegetés, az Izraeli lobbi az aki amerikát a háború felé sodorja."

Aha. Akkor Irán miért fenyegeti Izraelt? Akkor most azon vitatkozunk, hogy ki fenyegette meg előbb a másikat? Ja és érezd a különbséget. Izrael lebombázná az iráni reaktorokat, Irán elhamvasztaná egész Izraelt atommal vagy anélkül. Melyik a komolyabb?
  • Sadist
    A képen persze csak az uzsidoboz van, a szikladarab nincs rajta.
  • Sadist
    És te örülnél, ha a családodat röpítenék a levegőbe valami állat miatt, aki kitalálta, hogy inkább megelőzik a bajt és ledobnak néhány atomot az országodra? Abban az országban nem csak terroristák és fanatikus háborúpártiak vannak.
    Az egyik tanárom mesélt egy érdekes, de hátborzongató történetet. Járt Hiroshimában, ahol egy múzeumban ki volt állítva egy összeolvadt fém tárgy, meg egy szikladarab, egy fekete folttal. Valami ilyesmi:

Igen, egy uzsidoboz. Először nem értette, hogy mi lehet az a szikladarab a fekete folttal, de aztán rájött, és elborzadt. Ha te is rájössz ledöbbensz majd. Aztán talán elgondolkozol, hogy tényleg kéne-e atomot dobálgatni, a "baj megelőzése" miatt.
  • Ronny
    ezek után, ha valaki a holokauszt ipar létezését és céljait még mindíg nem látja...sajnálom.

undorító
  • Ronny
    elég butus vagy...majd kinövöd(márha tényleg fiatal vagy)
  • lazsi
    Nem tudok azért olyan sokat, csak suliban fizikán vettünk magfizikát. Az én tudomásom szerint a neutron bombának a lényege az, hogy ezek a bombák arra mennek rá, hogy az energiájukat detonáció helyett sugárzásként adják le, tehát, hogy az ellenség infrastruktúrájának ne essen baja, viszont a bonyolultabb biológiai struktúrák mint az emberek a sugárzásba belehalnak. Ha egy neutronbomba egy atombomba közelében robbanna akkor szerintem a neutronok nagyvalószínűséggel bindítanák benne a láncreakciót, mivel ilyen esetben csökken a kritikus tömeg, valamint ugye mind1 hogy a neutronok gyorsak vagy lassúak mert a neutronokat nem is kell lassítani mert az atomfegyverekben az U235 vagy a PU 80% fölött van, az a pár százalék U238 neutronelnyelése itt már nem nagyon számít. De mivel a bombák általában megerősített silókban vannak ahova a sugárzás nem jut le ezért gyakorlatilag nem jó az ellenség arzenélja ellen.
  • Ronny
    éljen az elfogulatlanság.

Ha olvasod a híreket Izrael tervezi, hogy amerikai segítség nélkül is lebombázza a létesítményeket, Izrael az, aki nem felejti el hetente bejelenteni, hogy Irán a legnagyobb fenyegetés, az Izraeli lobbi az aki amerikát a háború felé sodorja.

A híres "gonosz tengelye" kifejezés is egy zsidótól származik. Én meghallgattam Mahmud beszédét. A szovjet rendszer bukásához hasonló reszimváltásról beszélt. Ilyenkor jól jön, hogy zsidó kézben van a média.
  • [NST]Cifu
    Ez esetben pont olyanná válsz, mint amilyennek az ellenségedet lefested...
  • Molnibalage
    Anti Ballistic Missileban neutrontöltet? Az meg mi a szarra lenne jó? Miféle kár okozna egy "bejövő" robbanófejben? Szerintem semmilyet.
  • Molnibalage
    Egyébként barátom, ha az USA elkezdene csak úgy lelőzdöni minden gépet, amin neki nem tetsző emberek utaznak, szerinted az USA légitársaságok gépeivel mikor kezdenék el ugyaezt a ellefeleik? Azonnal, ja és onnantól fogva gyakorlatilag egy USA állpolgár jobban tesz, ha nem lépi át USA határát, mert rövid életnek néz elébe.

Egyébként felfoghatnád, hogy itt elsősorban az rossz vezetők miatt van a probléma. Az emerek 99%-as békében szeret élni, csak sajnos a többi 1% nem hagyja.
  • Molnibalage
    Hát a srác a nickjéből ítélve 13 éves lehet, úgyhogy sok foglma nem lehet a világról, de mindenesetre a szellemi szintje nem haladja meg egy 13 évesét, aki orrba-szájba hentel mindenkit a számítógépen FPS-eszés közben....

Nagyon könnyen dönt más életéről.
  • Georgie1224
    Ha jobban megnézed, a közel-kelet felé Izrael egy pajzs USA előtt.
    Vajon miért van annyia US fegyvere? Nemcsak azért, mert az USA ó szegény holokausztos zsidók, meg segítsük őket bla-bla-bla.
    Az hogy a zsidók meg a te földedet vennék el a szemed láttára, hogy hatna rád?
    Olyat csinőáltak az izraeliek, hogy vittek magukkal szemetet, amikor a határokat jelölték ki az ENSZ megbízottak. Elkergették a palesztín csókát és lerakták a cuccaikat, hogy ők 3 napja itt vannak.
  • SHARK13
    Nexus,attól függ. Az ABM rakétákban is fokozott neutronsugárzású töltet volt. De ez sokminden függvénye. Nem egy olyan "csodafegyver" mint amilyennek emlegetik.
  • SHARK13
    Az hogy egy komoly háború esetén a nyugati városokban elszabadulna a pokol az pontosan a ti szemléletmódotoknak köszönhető. Mert a vezetők is olyanok voltak,mint ti. Ezt ki is használták a muszlimok,milliószám özönlöttek be és most már nem lehet tőlük megszabadulni. Nézzétek csak meg,mi lett Párizsban? A szegény kis "franciák" követeltek több segélyt,mert dolgozni azt nem akarnak. És amikor nemleges választ kaptak,akkor azt tették amihez valójában értenek. Előbb utóbb ez lesz itthon is,és minedhol a "demokráciákban". De meg is érdemlitek.
  • SHARK13
    Na tisztázzuk,nem vagyok zsidó,sem zsidó fanatikus. Csak a jövőre kellene tervezni hosszútávon. Vannak olyan emberek akikkel nem lehet együtt élni. Ha a te fejedre hullanának a rakéták és a te feleségedet robbantanák fel reggel a buszmegállóban akkoris ilyen rózsaszínűt beszélnél? Nem hiszem.
  • NEXUS6
    Ez a kérdés marha régen foglakozta és látom, hogy expert vagy a témában:

a neutron fegyvereket nem pont emiatt fejlesztették ki, csak senki nem hangoztatja????
    Úgy elpusztítani az atomfegyvereket, hogy nem okozunk jelentős fizikai pusztítást, ráadásul a silók is csak mérsékelt védelmet nyújtanak ellene?

A neutron fegyver valójában nem a tökéletes elsőcsapás-mérő fegyver???
  • Szocsi88
    Látod SHARK13, az olyan emberek miatt vannak a háborúk, mint amilyen te magad is vagy. Bár mondjuk az igaz: "hogyha békét akarsz, készülj a háborúra". (remélem jól idéztem)
    A cikk tényleg jó. Kiváncsi vagyok meddig fognak még ezek ott háborúzni.
  • Esrohnoil
    "Az intifáda alatt meg kellett volna semmisíteni a gázai övezet jelentős városait."
    Ha ott élnél, nem ezt mondanád, ebben biztos vagyok.
    Szánalmas vagy. Ha mindenki így viselkedne, már rég kiírtottuk volna egymást...
  • NEXUS6
    Tyyűűű! Ez most vicc volt, amiket itt összeírtál?????

24 órán belül Berlin, Párizs, London és NewYork lángokban állna, te őrült!

"Izrael meg jobban tenné,ha nem titkolózna a nyílt titokkal. Sokkal nagyobb erőt jelent ha megmutatod a világnak,hogy van fegyvered és MERED IS HASZNÁLNI !!! "
    Ebben teljesen egyetértünk. Pont ez a lényeg, de ehhez hozzátartozik az is, hogy azt is el kell tudnod érned, hogy a végén még se kelljen használnod azokat a fegyvereket. Részint mert ahogy a kínaiak mondják: a gyakran használt kard éle kicsorbul. Részint meg azért emberek vagyunk, nem ördögök, akik csak a pusztításnak élnek. Ez a diplomácia művészete!

Madeline Albright mondta mielött az amcsik megtámadták Jugoszláviát: "Uraim minek építettük ezt a sok hatalmas fegyvert éveken keresztül, ha soha nem használjuk öket?"
    Ha ő lett volna Reagen vagy Gorbi külügyminisztere már valszeg nem létezne a világ.
  • lazsi
    Egyébként amikor ilyeneket olvasok akkor örülök annak, hogy az atomfegyvereket konstrukciótól függően 5-10 évente le kell cserélni, ugyanis a plutóniumban ilyen rövid idő alatt is annyira feldúsulnak bizonyos izotópok amik elnyelik a neutronokat, hogy emiatt tönkremegy a robbanófej. Tehát én nem hiszem, hogy 100 atomtöltete lenne izraelnek, hiszen a nála sokszorta nagyobb oroszország illetve amerika is csak pár száz-ezer töltettel rendelkezik. Az a 100 inkább a teljes atomprogramjuk alatt előállított összes bombátj jelenti, aminek kb 10-15%a használható még ma is.
  • lazsi
    Te beteg vagy ember. Egy zsidó fanatikus, olyan mint aki előadta a rádióba h dögöljön meg minden keresztény. Mondom ezt úgy, hogy nem érdekel kinek milyen vallása van, mert ateista vagyok, és nem vagyok jobbos se. A közelkeleten a szart nem Irán csinálja hanem egyértelműen izrael. Libanon lerohanása erre a legjobb példa. A libanoni államnak köze nem volt a terroristákhoz, valamint izrael az előrenyomuláskor nem arra ment, hogy megszerezze a katonai és közigazgatási uralmat déllibanon felett, hanem arra, hogy az infrastruktúrát minél jobban tönkretegye. Meg ugye azt se kell ecsetelnem, hogy kik azok akik foylamatosan szállják meg az arab területeket, és telepítik be a saját lakosságukat a tisztán arablakta területekre, azaz ugyanazt csinálják a palesztínokkal mint chauchesku velünk.
  • SHARK13
    Nexus nem értek egyet veled. Fegyvert szállítani kell,mert hol próbálhatod ki a gyártmányodat úgy hogy közben nem a tieid kerülnek veszélybe?
  • SHARK13
    Izrael meg jobban tenné,ha nem titkolózna a nyílt titokkal. Sokkal nagyobb erőt jelent ha megmutatod a világnak,hogy van fegyvered és MERED IS HASZNÁLNI !!! Az intifáda alatt meg kellett volna semmisíteni a gázai övezet jelentős városait. Ezzel ászt tettek vola az asztalra. ehejett helységharccal szaroznak és tűrik hogy civileket gyilkoljanak a terroristák. Szégyen.