71
-
#31 Az M$ amit berak egy-egy funkciónak az OS-be, amögött komolyabb algoritmusok futnak, mint az első B-747 robotpilótája, és a júzer mégis csak annyit lát belőlük, hogy van ablak, igen-nem, nincs ablak. De azért továbbra is ott dolgozik a mélyben és csak fogyasztja az erőforrást.
Szal a vista komoly alkotás, le a kalappal elötte. De kb annyira biztonságos mint az űrsikló. Csak az indokolja ennek a szörnynek a fennmaradását is, hogy nincs igazi versenytársa. -
Athlon64 #30 Ja és az Ubuntu becsületére váljék, hogy ez a project 2004-ben indúl és mára ott tart, hogy minimum az XP-t már lepipálja felhasználó barátság szempontból!
-
Athlon64 #29 Nos én felraktam a Full verziót és az SB Live-omat nem is látta. Emellet kis piros pötyök voltak a képernyőn itt-ott...
Mind emellet a 10GB-os HDD-mből 1.5GB szabad hely maradt. Tehát szépen foglalja a helyet és mind emellet nincs benne Office, grafikai program...
És ezért még fizessen az ember?
Nos én nem vagyok egy kód mester és ép ezért a linuxot mindig megnéztem, de sose használtam huzamosabb ideig. Inkább csak barátkoztam vele...
Viszont most belefutottam az Ubuntu 6.10-be és nagyon megtetszett.
Ha valaki tud ennél egyszerűbb és szebb telepítőt az szoljon! Ugyanis Live CD-ről történik, grafikus felület alól magyar nyelven.
Az összes gépben található hárdveremet felismerte és szó nélkűl telepítette!
Szép grafikus felülete van. A frissitések automatikusan jönnek és telepűlnek!
És alapból van egy csomó progi az alap telepítésben és mégsem több 3GB-nál!
Most még az Beryl Xgl 3D-s grafikus felülettel küzdök, mert az jelenleg nics alapból, de az igéretek szerint erre is rágyúrnak és elöbb-utobb alapértelmezett lesz.
Amúgy van egy fizetős progi linuxra amivel nem csak OpenGL-es Wines játékokat és progikat lehet futtatni!
Na szóval csak anyit mondok, hogy még mindig lehet javítani a renomén azzal, ha utólag letölthető ingyen progikkal és egyebekkel látják el ezta buta behemódot! :)
-
#28 Jól sikerült a Vista rajtja?
"Az operációs rendszer ugyanis az első hónap során jobban fogyott, mint annak idején a Windows 2000, és bár az XP eredményétől némileg elmaradt, ezt gyorsan behozhatja a január végi megjelenés révén."
Hát a w2000 annak idején elég nyögvenyelősen indult, szal ahhoz képest minden jól sikerül.
És akkor még voltak versenytársak a fizetős fronton. Ma meg 1 ből lehet választani, mint a kádárkorszakban. -
wanek #27 Ez eléggé vergődősre sikerült. Ha egy hw szar, az ikszpé alatt is az lett volna. További vergődés? -
turul16 #26 kártya, értsd GPU :) -
turul16 #25 Miért lenne szar a hardver?
GF 6100 go, annyira nem régi, hogy ki kéne esnie a támogatott hardverek közül, ~2005 -ös, gondolom a lap is Kb. akkori, és ilyen kártyákat nem gagyi chipset mellé raknak.
BIOS hibás volt az alaplap, frissítve, és utánna, ment az XP, nem ritka, hogy el b*sz*k a BIOS -t a gyartók, de frissítés után jó szokott lenni a masina.
-
Benedicht #24 *Ez kb. olyan, mint amikor a roman utakon szetrazod a sportkocsid, es rafogod a kocsira. -
Benedicht #23 Ez kb. olyan, mint amikor a roman utakon szetrazod a sportkocsid. Nem arra terveztek, hogy rosszminosegu uton is eltudjon menni, es ez alltalaban nem is kovetelmeny. -
Benedicht #22 Gondolom nem azt nezte, hogy sz@r-e a hardver, hanem azt, hogy van hozza driver, eleg-e neki.
Valoszinuleg egy tulhuzott procit is kipipal, hogy igen, ez jo lesz nekem, aztan percenkent belefagy...
Tovabb is van, mondjam meg? :) -
Benedicht #21 Hat igen, a firefox frissitesevel nem vagyok megelegedve. Aki felrakta az 1.x vonalat, frissult vegig 1.5.x-re. Aztan kijott a 2.0, es aki nem tajekozodott, nem rakta fel neki valaki, az megragadt ott. Es azota is azzal netezik... -
wanek #20 "Mindez azon a számítógépen történt, amelyre a Microsoft egyik segédprogramja kifejezetten javasolta a Vista telepítését, sőt azzal csábítgatott, hogy az Aero kezelőfelület is simán fut majd." - további kérdés? -
#19 ja és még hozzáteszem a központi driver frissitést is ami minden gondotokat meg is oldana - 21 század és egyedül a firefox rendelkezik ugyahogy ezzel a képességgel? -
#18 Na és mi van akkor ha jól sikerült a Vista rajtja?
Zámbó Dzsimmi is eladott 6 millió lemezt aztán egy szar volt.
Jó lenne felfogni, hogy azért mert szükségszerü váltani ,
még jó nagy leégés ahhoz képest, hogy alig több a 6 éve
kiadott XP nél, és hogy mindez történ attól az időtől kezdve,
amikor pentium 1 esek futottak a piacon.
Megakadt a technológia? megakadt Bil Gates?
vagy az XP szint minden ami elég?
hangvezérlés - publikus kulcs technológiák -
ez mind smafu és nem kell beépiteni az oprendszerekbe
mert minek a hülye usernek - emailezzen ugy ahogy 25 éve... -
Morden23 #17 Egy kérdés!
Csak nem Terratec hangkártyád van? -
Benedicht #16 Egy olyan gepen, amin az xp is csak bios frissitessel futott... -
Benedicht #15 En ugy vettem eszre, hogy az nVidia honlapjarol letoltheto driverrel lassabban megy minden, mint a vista alap driverevel. -
wanek #14 Kritika -
#13 Nálam Vista -n 2 problémám van, azon kívül tökéletes. az egyik hogy sehogy se bírom előhozni azt, hogy szóljon a mélynyomó meg hátsó+középső hangfal (5.1), kizárólag a hangkártya tesztelő programban, a másik pedig hogy még egy Worms world party sem fut el akadás nélkül ^^ legújabb driver fenn, meg minden -
#12 Maradj csak a mosóporopredszerednél az való neked -
roliika #11 Dupla magos notimra nem tenném rá, még ha fizetnének érte akkor sem! :D -
suexID #10 A Vista már elérhető egyetemek hallgatóinak is, nem csak a vállalatoknak. Tapasztalat, hogy csúcskategóriás hardver hiányában eszméletlenül nagy akadályokat tud az ember elé állítani, pl. egy USB kulcsra történő másolás után (ami stagnált vagy 5 percig, ezért leállítottam) az egész rendszeren nem lehett másolni. Ilyen alapvető funkciók hiánya mellett nem ajánlom senkinek a váltást, egészen addig, amíg nem lesz stabil a rendszer és nem lesznek mindenki számára elérhető áron kaphatóak a szükséges hardverek. -
#9 Én is Vistat használok, de a gépek közti netmegosztás valamiért instabil... Egy ideig minden rendben, de aztán 2 folyamat (Application Layer Service meg valami más) is megpusztul és ezután a másik gépet újra kell indítani, hogy újra legyen net.. de ez miden alkalommal előjön, néha a Tálca is "kifehéredik" -
#8 Mivel még nincs hozzá normális GPU meghajtó, ezért érthető.
Viszont AMD(-Ati)-nak itt a lehetősége, hogy írjon normális 64 bites drivereket!:) -
carville #7 Én azért várok még vele. Amikor már a sokadik programba fogok beleakadni ami csak Vistán hajlandó elindulni, majd akkor váltok. Így csináltam akkor is amikor anno 98-ról Xp-re váltottam. :P -
#6 Jól sikerült a Vista rajtja, de lassabban mennek rajta a játékok többsége.
Jelenleg. -
Zedas #5 Én 64bites Vistát használok és egy Logiteches USB hubot kivéve mindent felismert és tökéletesen használ! -
lee56 #4 ámen :)
Mikor lesznek már noórmális driverek a 64bites windózokhoz?
Azthittem vista majd alapból 64bites lesz, vagyis ha 64bites procit ismer fel, akkor ki is használja majd... -
dcyrax #3 ugyan az a helyzet, mint anno a 98- ról xp re váltásnál volt. Senki se akart váltani mert a 98 gyorsabb volt kevesebbet evett stb.. idővel viszont mindenkinek szüksége lesz a váltásra -
Newfronter #1 Pedig mennyien mondták, hogy áááá nem fog elkelni, mert eszi a gépet, meg csak Aero van benne stb... persze-persze, régen is ez volt XP-nél... :D