31
  • bakagaijin
    Ez igaz, de egy ilyen cucc kevesebbet fogyaszt... Ez nem világújdonság, léteznek bittorrentes routerek (pl. Asus WL500gp), a poén ott van hogy ezt egy ic-ből csinálja, amit bármibe be lehet tenni. Míg a mostaniak azok egy linuxot is futtatnak mellette. Ez nem baj, csak más a célközönség.
  • kvp
    "Szeritnem csodálatos ötlet. Egy router méretű kis dobozt rákapcsolni a routerre, és az éjjel-nappal tölthet attól függetlenül, h a gépem megy-e. :) Szerintem baromi okos."

Erre jo pl. egy via alaplap is. Az ember berakja egy muszerdobozba (kis femhaz), belerak melle egy merevlemezt vagy egy jo nagy flash kartyat. Innentol lehet rajta barmi, pl. linux de winxp is. Es ha mar ott van akkor jo tuzfalnak es internetmegosztasra is. (egy elofizetes, N db gep) Ha valaki szeret barkacsolni, akkor lehet belole media center is, tehat egy dobozban lesz a letolto, a dvd lejatszo/felvevo es a tv vezerlo is. (igen, van komponens kimenetes valtozat is hdtv-hez) Az egesz ara kb. 30-50 ezer kozott van, legalis szoftverrel.
  • Molnibalage
    Hát nekem van egy ŐSRÉGI grabbelő progim az Audiograbber, még 2000 vagy 2001-es a progi, de már az is tudott 384kbps-ben grabbelni...
  • Gerygrey
    Nem lehet hogy az az mp3 pro? Mintha hallottam volna már róla, hogy olyan is van. De lehet hogy tévedek.
  • Molnibalage
    http://music.allofmp3.com/r2/Emma_Bunton/A_Girl_Like_Me/group_583/album_1/albref_14/mcatalog.shtml

Tessék, teljesen találomra. Ott van az albmut deatilsban, hogy "Bitrate/Quality: from 128 kbps to 384 kbps".

Nos? Szeritem most kéne abbahagyni a baszkurálást, nem poénból irogatom be a véleményem és azt amit tudok. Na béke azt élvezd, hogy van 384-es mp3 is. :)
  • Sanyix
    "Bit rates available in MPEG-1 Layer 3 are 32, 40, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 160, 192, 224, 256 and 320 kbit/s, and the available sampling frequencies are 32, 44.1 and 48 kHz. 44.1 kHz" Szal akkor ami 384kbit az ott nem mp3, hanem valami más formátum, vagy elírták.
  • Molnibalage
    Nem, most mentem fel és találtam olyan albumot amhez azt írták, hogy 128-tól 384 kbps-ig, sőt van CD minőség besorolás is.
  • Sanyix
    mp3 max bitrátája 320kbit/sec nem? :)
  • smv
    Ezt nem tudtam...
  • Molnibalage
    Csak azért mert orosz (én nem ruszki, ne sértegesd őket), nem adnád meg? Nem vagy egy kicsit rasszista? Előbb adom meg nekik, mint egy szaros USA oldalnak bármilyen info-t. Nem oroszt spamaket kapok...
  • virs lee
    Az elgondolásod csak a lényegben hibás: a kiadók elég kapzsik ahhoz hogy ne adják olcsóbban az olcsóbban előállított dolgot, így a közvetítőkön megspórolt dolgot egyszerűen zsebrevágják, ahelyett hogy neked adnák árcsökkentés formájában. Ugyanannyi pénzért meg nyilván nem töltöget az ember, hanem megveszi boltban, akkor már legyen hozzá cd meg kézikönyv is, ha semmivel se olcsóbb.
  • virs lee
    A BitTorrent látványos terjeszkedésbe fogott az utóbbi időben. Hosszas, kitartó próbálkozások után végre sikerült megállapodniuk több filmstúdióval
    Ez lesz a veszte. Ha elmegy bsa fan irányba, senki se fogja használni.
  • silanor
    formatuq: En megatam, mar nagyon regota toluk veszem az mp3-aimat. A vasarlas meg kulonben is egy ezzel foglalkozo cegen keresztul megy akiket megbiztak. Es a fosogalamboknak talaltak ki az internet bankkartyat (mint amilyen en is vagyok) Igy max 5 forintot tudnak leemelni a szamlamrol.

smv: mivel mar van ilyen router igy felesleges. ASUS WL500G/WL500Gx/WL500GP
    Bar a sajat software nem igazan mukodik, de egy kis modositott firmware-el siman lehet kuldeni. Nekem WL500G Premium-om van es most is megy rajta a torrent otthon egy hozzacsapott 60Gigas vinyorol. (bar beallitani meg nem sikerult rendesen igy nem tul nagy a feltoltesem, de ugyis rajovok miert)
  • MrTressy
    Dehogy xar nézd meg egyik legjobb tengeralattjárós film
  • smv
    Szeritnem csodálatos ötlet. Egy router méretű kis dobozt rákapcsolni a routerre, és az éjjel-nappal tölthet attól függetlenül, h a gépem megy-e. :) Szerintem baromi okos.
  • formatuq
    nagyszeru az oldal, te megadnad a credit kartyad adataidat egy ilyen (ruszki) oldalnak?
  • Morden23
    Folyamatosan megy a perelés, ráadásul valami nevetséges összegről volt legutóbb szó, meg WTO-tagságról :)

Ruszkik meg momentán szarnak bele, náluk legális, nem tehetnek róla, hogy máshol máshogy van.
  • Molnibalage
    Máe legalább 2-3 cikk volt itt az sg-n is erről. Még működnek, én már 4 éve ismerem az oldalt.
  • nedudu
    Szénné is fogják perelni az allofmp3-at meglásd.
  • Molnibalage
    Ne magyar online boltban gondolkozz, főleg ne T akármiben. www.allofmp3.com 2 dollárért full albumot kaphatsz 384kbps-ben....
  • Balumann
    Általába az együttesek "szövetségbe" vannak egy kiadóval, meg a studiokkal. Nem rossz elgondolás, hogy neten árulnák, és torrenten küldenék, de nem lesz ilyen soha sajnos, nagy valószínűsséggel. A kiadóknak is, meg a szállítóknak is megkell élni valamiből, és ez a rendszer már kialakult így, egyik sem hagyná, hogy megváltozzon, még ha ez a fejlődést segíteni és elő!
  • Gerygrey
    ARM9 proci van a pár évvel ezelőtti komolyabb okostelefonokban, például a Sony Ericsson P-szériában. Ha így nézzük, ez egy komplett kis proci.

téged még sosem aggasztott, h el kell lopnod a filmeket. (ha mégis akkor komoly erkölcsi válságban szenvedhetsz)
    Engem valahogy még sosem aggasztott, bár az is igaz hogy el sem loptam semmit, csak lemásoltam pár filmet. Ha a tévében nézem, akkor is ingyen van, most nem rohadtul mindegy hogy felveszem vagy letöltöm?

másrészt többen fogják és bátrabban használni, ami szintén kedvez a sebességnek.
    Ez egy baromság. Fizetős cuccot nem hinném hogy többen használnának mint egy nagyobb free torrent trackert. Torrenten pedig az adja a nagy letöltési sebességet, ha sokan osztanak vissza valamit, de én például ha már fizetek valahova, nem fogom feltöltésre pazarolni az értékes chello adatforgalmamat.

• kvp
    A chiprol csak annyit, hogy az arm9-es sorozathoz tartozik. Ilyen van pl. a gameboy-ds-ben is. Ez egy sima kis mikrovezerlo, amire veletlenul bittorrent kliens-t telepitettek. Szoftver nelkul par ezer forintert lehet ilyeneket kapni itt Magyarorszagon is. Csak meg kell irni a programot, feltolteni a chip-be, berakni egy aramkorbe es mar mukodik is. (a kedvencem a 100 forint alatti pic chip-re irt webszerver, csak aram es egy halozati csatlakozo kell neki)
  • Anubys
    ...és komolyan azt hiszed, hogy egy 4000 Ft-os filmet odaadnak majd 800-ért torrenten?
    Nézd meg az online zeneboltokat, alig olcsóbb egy album mp3-ban, mintha megvennéd az eredeti CD-t (t-..line online zeneboltjában átlag 2500-be kerülnek az albumok, köztük jó pár olyan, amit a MM-ban megvehetsz 1990-ért... szánalmas)
  • mcganyol
    Theodora, nem teljesen van igazad. Nem olyan rossz dolog ez a torrentezés. Ha legális lenne egyenesen szuper is lehetne. Ne mond, h téged még sosem aggasztott, h el kell lopnod a filmeket. (ha mégis akkor komoly erkölcsi válságban szenvedhetsz) a gond az árral van. hogy egy film 2-3-4ezer ft és annyit bizony nagyon kevés film ér meg. na de ennek az árnak min 80%-a az infrastruktúra, a gyártás, terjesztés ami ez mögött van. ha az egész kihagyható és egy film teszem azt 300 jómagyar forintért letölthető legálisan, akkor nem annyira rossz dolog ez. (persze a cd/dvd gyártóknak, a szállítással foglalkozóknak, a nyomdának, meg a cd/dvd boltoknak szívás:) )
    A másik ami a gondot okozza a letöltési sebesség, de ha a rendszer legális, egyrészt jobban lesz supportálva (most a nem "éppen aktuális", vagy "örök sláger" filmeket torrenten beszerezni kb egyenlő a lehetetlennel... főleg magyarul) másrészt többen fogják és bátrabban használni, ami szintén kedvez a sebességnek.

Egy megnem nevezett hipermarketben az u-571 cimű filmet 199ft-ért lehet megvásárolni. a film nem különösebben érdekel, azóta is eredeti fóliában pihen a polcomon, de ennyit egyáltalán nem sajnálok érte. még ha sz*r akkor sem, mert majd egy nagyon unalmas délutánon lesz mivel elütni 2 órát. ugyanezt 1999-ért nem tenném meg, mert annyi pénzből sokkal jobban szórakozhatok egy unalmas délutánon :)
  • ivjoe
    Hát, ha azt vesszük, h a 8051 ára pár cent csupán...
  • Theodora
    A 21. század technológiai sikerreceptje!
    - Készíts egy technológiát, amellyel illegális tartalmat lehet hatékonyan szétteríteni.
    - Igyekezz megúszni a pereket.
    - Köss szövetséget az ellenséggel.
    - Lábbal tipord el azokat akik miatt sikerült felnőni.

Gratulálok!

Egy kicsit hasonlít a szabadalmi hiénákhoz.
    - Készíts egy általános, "magától adódó" szabadalmat. (pl: Joy adapter --> Low-voltage joy adapter --> Ultra-low-voltage joy adapter (lásd korábbi cikk) ezzel 10 év múlva már lehet is perelni.)
    - Maradj csöndben, és várj amíg lesz 1-2 nagy cég, akikre ráhúzható a szabadalom bitorlás
    - Perelj
    - Vásárolj, magától érthető általános szabadalmakat
    - Akadályozd a fejlődést
  • Bith
    nanáhogy
  • scnad
    Nekem ez bűzlik ... Valahogy pénz ( ezzel együtt DRM ) szagot érzek :S .
  • Sanyix
    nem is vészes a chip ára. Így minden szirszarba beépíthetik :)
  • PíszLávJuniti
    Érdekes elgondolás. Ha beindul, a studióknak megfogja érni bőven. Sávszélességet minimálisat kell csak biztosítaniuk, super seed elég, utána már egymásnak töltögetik föl a kütyük a szeleteket.