45
-
BiroAndras #45 "az tény, hogy így több pénzt harácsolhatnak össze."
Feltűnt már, hogy a win-t egy profit-orientált cég fejleszti? Értelem szerűen pénzt akarnak keresni a termékükkel, úgyhogy az ingyenes update csak egy ideig megy. Ez pont így van a legtöbb termékkel. Gondolom te is szeretnél időnként pénzt kapni a munkádért. -
BiroAndras #44 Sajnos valóban még elég gyér a driver támogatottság, de azért annyira nem rossz a helyzet. Az XP-vel is hasonlóan volt.
"- 5.1 éppenhogycsak valami csodafolytán lehet bekonfigolni (rosszabb minöség!)"
Hát, a SB Audigy nekem se müxik, de az alaplapi AC97-et alapból felismeri, és megy is szépen 7.1-ben.
"- video kari > szevasz (értsd: nem megy)"
Nem tudom, neked milyen van, de az összes ATI kártyához, és majdnem minden NVIDIA is van driver.
"- alaplap > szevasz"
Nekem simán felismerte az MSI lapomat.
"de amit én kurvára nem értek azaz, hogy miért kell neki 2* annyi ram meg minden?"
Az új fícsörök tömege indokolja. Egyébként, ha belegondolsz, az XP megjelenésekor 128 mega volt az általános, most meg már legalább 512, de inkább 1 giga. Tehát relatíve sokkal kevesebb memóriával beéri a Vista.
"nem ez lenne a fö indok az uj OP rendszer fejlesztésére? hogy minél jobban optimalizált, keveset egyen, gyors legyen???"
Azonos fícsörök mellett igen, de a Vista nem csak egy optimalizált XP, hanem sokkal több. A fícsörök többsége nem olyan látványos, de azért vannak.
Néhány dologban még így is gyorsabb a Vista. Például a megjelenítés az Aero-val kevesebb CPU-t használ, mivel a GPU vett át egy csomó feladatot. -
Alfa Of NS #43 Szerintem a Vista-ban vannak jelentős változások, de megértem az angolokat, ha nem váltanak rögtön. Egyrészt a változások se nyílvánvalóak most, másrészt komoly összegekről van szó. -
wanek #42 Itt van egy kis tapasztalat a pistáról...
Lehet, hogy a britek is tapasztaltak ilyesmit, és azért nem ajánlják? -
turul16 #41 És te miért idézel , a nagy tiszteletben álló MS Evangelist Sting úrtól.
Már a nevének említse is flamet szül, és még bele se olvastál abba, hogy mit hord össze. -
Cleawer #40 na ,nem én hanem és... -
Cleawer #39 Na igen ,most sokáig tartott a $ útja az Mstől a müncheni atyákig...
Az lenne az értelmes h esetleg,1 picit megtámogatják a magyar linux fejlesztőket,én az uhut kicsiszolják fényesre,olyanra h átlehessen arra állni,és azért meglehetne azzal spórolni pár (10)milliárdot...
A kecske is jollakna és a pénzünk se vándorolna a vadkaptalizmusba. -
BStage #38 csak aztán nehogy ők is később jöjjenek rá a befürdésre, aztán vehetik újra ezressével a ms szoftvereket mint münchen, a "linux város".
szóval, hogy ki és mit spórolt és mit vesztett, azzal várjuk meg, mi lesz pár év múlva ezeken a helyeken, mert münchen pl egyre nagyobb bukás, angolok ugye helyből dobták a teljes linuxos átállást, openoffice-ról is volt pár vissza migrálás ms office-ra stb-stb.
De minek is raktad ezt egy vista-s topicba? Csak úgy a flame kedvéért? -
#37 "mivel nem látják az áttörő újításokat a fejlesztésben."
olvasson utána egy kicsit. KB az egész kernelt újra írták, az XP-vel ellentétben, amelyet csak tovább fejlesztettek mégis áttörés volt. A Vista az alapoktól kezdve újra lett írva, nem csak foltozva. -
turul16 #36 http://arstechnica.com/news.ars/post/20070112-8606.html
A Franciák, most spóroltak 1.7 millió eurót azzal, hogy az OpenOffice -t választották, MS Office license megújítása helyett. 15000 gépen, amire 2.7 millió euró lett volna az MS Office.
A nagy spórolás közepette talán hazánk is vetemedhetne effélére. -
#35 Tudom, de sitemaxx kezdte! -
#34 Számold össze az előző windóz generációkra mennyit költöttek, hogy 2001-re a piac 90%-át lenyúlják!
Aztán szépen leállt mindenki azok támogatásával is, és maradt az XP.
Valszeg itt is ez lesz. Az a plusz 1 milliárd meg marketingre, úgy se kottyan meg. BG a csikkzsebéből kifizeti, legfeljebb idén nem ad az afrikai éhezőknek. -
Morden23 #33 Ez legalább akkora hülyeség, mint hogy 1-2 év múlva csak Visták lesznek a gépeken. -
BStage #32 "Szar a termék? Nosza költsünk még 1 mrd-ot marketingre. "
xp-re mennyit költöttek? Jó nagyot buktak azzal is, mi? -
BStage #31 "ha a titkárő elé nem word-ot raksz rogton kiderül, hogy lövése sincs, hogy mi a szövesgszerkesztés. "
és hol érdekel az engem, amig 100%-osan elvégzi a munkáját? Minek fizessek ki 5x annyit, hogy pl az openoffice nyavajáival is el tudjon boldogulni?
Átfogó ismeretekre az informatikusoknak van szüksége, nem a végfelhasználóknak. A végfelhasználónak (emberek 99%) annyi a dolga, hogy az elérakott programot használni tudja. Igy az iskolában lehet csak linuxot tanitani, csak éppen úgy rugják ki páros lábbal akármelyik munkahelyről, ha pl nem tudja tökéletesen kezelni az ms office-t, hogy nyekken.
(már pedig iszonyatos különbségek vannak tudásban az ms office javára, amit értelemszerűen nem tudsz megtanitani neki linuxon és openoffice-on, mert ott egyszerűen nem elérhető a technológia) -
#30 "Egymilliard dollart terveznek a marketingjere - allitasuk szerint."
Szar a termék? Nosza költsünk még 1 mrd-ot marketingre. Hú, úgy várom mikor lesznek a Barátokköztben jó kis Visztátos beszólások: "Kéne venni olyan windózizét mer az fölszabadítccsa a számítógépben levő erőforrásokat!" Vágási Feri 1995 - Szomszédok.;))) -
strogg #29 Nem eről van szó. Hanme pontosan arról, hogy az inf. ismeret != termék ismerettel.
Ebből fakad az, hogy ha a titkárő elé nem word-ot raksz rogton kiderül, hogy lövése sincs, hogy mi a szövesgszerkesztés. -
#28 Talán azért lenne érdemes pont az iskoláknak váltani, mert mire kikerül a gyerek 1-2 év múlva valószínüleg a gépek túlnyomó részén már Ubuntu, SUSE, Fedora, stb. fog futni. Akkor nem biztos, hogy sokra megy az XP-s ismereteivel. -
strogg #27 Ebből is látszik, hogy az informatikai ismeret != az xp ismerettel :) -
#26 <i>"Mert addigra forradalmi lesz?"</i>
Akkor sem lesz az, csak az XP "szavatossaga" jar le 2008-ban. Akkor mar nem lehetoseg lesz hanem kenyszer (valamilyen valtasra).
Fog meg zuhanni a Vista ara. Egymilliard dollart terveznek a marketingjere - allitasuk szerint. IMHO, ha egy attoro technologiakat felsorakoztato OS-t dobtak volna a piacra, akkor nem lenne szukseg ekkora marketing-gazpedalra Lasd: jatekkonzolok (pl: PS3), viszik mint a cukrot -
Newfronter #25 Ez így van. Szerintem is gyorsabban fog elterjedni mint az XP.
Majd szépen kezdenek nem megjelenni a driverek XP-re, stb....
Na meg ugye ebben az évben lesz olyan játék ami csak Vistára jön ki a Crysis, az már akkora húzóerő lesz hogy ihajj. :D
Nem egészséges tényleg így átcsábítani a vásárlókat, de hát nekünk ebből bajunk nem lesz, sőt... -
#24 Talán azért lenne érdemes pont az iskoláknak váltani, mert mire kikerül a gyerek 1-2 év múlva valószínüleg a gépek túlnyomó részén már Vista fog futni. Akkor nem biztos, hogy sokra megy az XP-s ismereteivel. -
BStage #23 "Szóval szvsz nem lesz akkora sikere, mint várják. Ha el is terjed, nagyon lassan fog. "
szóról szóra ezeket olvashattuk szinte mindenhol 2001-ben az xp megjelenésekor. Aztán 5 év alatt eladtak 400 milliót belőle és mégegyszer ennyi fut warezként. És mondjuk az xp a win2000-hez képest negyed annyi újdonságot sem hozott mint a vista az xp-hez képest. Igaz a legtöbb újdonság a "mélyben" van, az egység sugarú user meg csak annyit lát, hogy más a kezelőfelület, pedig az egy elhanyagolható része a valóban fontos újdonságoknak.
Úgyhogy én nem félteném a vistát, elterjedés szempontjából.
Nálunk pl többszáz gépen kimaradt ki az xp-re váltás, még win2000 van rajtuk, de idén vistára lesznek az utolsó szálig migrálva. Nagyon sok cég van igy, ami mégdurvábbá teszi az xp eladási mutatóit. -
strogg #22 Mi is megnéztük cégnél a vista RC-t (újság lemez mellékletként is megvehető volt) és arra jutottak, hogy nem váltanak. Több gépet pedig már linuxostottak. Szóval szvsz nem lesz akkora sikere, mint várják. Ha el is terjed, nagyon lassan fog. -
wanek #21 Látom, te meg is győzted magadat. Senki sem mondta, hogy ne használd. Használd csak, még sokan fognak így tenni. Aki meg nem, az nem kajálta meg a ms legújabb marketingszövegét, vagy egyszerűen nincs rá szüksége. -
Newfronter #20 [URL=http://channel9.msdn.com/Showpost.aspx?postid=266036]Nézd meg ezt kérlek, és ez még XP-n is megy, de Vistával ezt szorozd meg 2-vel és érezheted, hogy milyen is lesz az "új nap"! ;)[/URL] -
Newfronter #19 DX10, jobb memóriakezelés(nem lassul az oprendszer ha sok program fut vagy van a gépeden), jobb videókari kezelés(DX 9.0L ha nincs DX10 hardvered), .NET 3 vista képességeivel (Vagyis az erre megírt programok), jobb biztonság (mostanában ez nagyon fontos, XP-nél már egy rakat progit kell használni e célból), profi fájlkezelés vagyis inkább jó keresés az állományaid között, jobb oprendszer helyreállíthatóság (saját backup rendszer, illetve jobb system restore), az aero nem a procid eszi hanem a videókarid, de csak akkor ha nem használod, pl. játék közben kikapcsol...
Még nem túl jó az IO kezelése a rendszernek, mert nincs normális chipset driver illetve videókari driver, mert itt sok minden függ a GUI kezelésétől, ezt vettem észre.
Nagy hátránya még a kiforratlan vagy beta driverek.... -
ZoliJ #18 Nemtudom mit problémáztok a SATA vinyókkal, ha csak az van benne, akkor simán felmegy rá az xp sp2, ha meg nem csak az, akkor max lehúzod a telepítés idejére az ide vinyókat -
wanek #17 Így van. A szűken vett oprendszer csak egy alap, ami a hw és a felhasználói programok között helyezkedik el. A ms ezt persze másképp értelmezi, és egy csomó felesleges kacatot is belepakol.
A felhasználó a felhasználói programokkal használja a gépet, az átlag felhasználó az oprendszerrel nem is kell, hogy foglalkozzon (jó esetben), és nem is érdekli, hogy milyen az oprendszer. -
#16 "a dolog érdekessége, hogy az az elvakított paraszt, aki csak az új külsőt látja a vistaban. pölö Home Basicben nincs aero glass"
Aha, szal ezexerint a Brit Oktatási Kommunikációs és Technológiai Hivatal "ilyen elvakított parasztból" áll mert, nem lássák a rengeteg forradalmi újítást?
Megírnád nekik a véleményedet hasonló stílusban?;)
Amúgy mondja már meg valaki végre, hogy mi szűxség a zéróglasszra egyáltalán, ha kb ugyan olyan használhatóság mellett igényesebb hw kell a működéséhez? -
waterman #15 nekem szerencsére nem volt eddig gondom SATA winyóval, de van több ezer felhasználó, aki kicsit sem ért hozzá, a boltban meg azt mondják nekik, hogy nem működni, mert a tied oprendszer ősrégi, venni bölcsen újat, attól neked jobb lenni. és egyszeri user megveszi az új oprendszert és csúnyákat kíván, hogy rövidebb lett jópár zöldhasúval.. -
AranyKéz #14 "a gép hajlandó legyen SATA-s winyóról indulni és telepedni is rá"
nLite
-
waterman #13 javítás a második bekezdéshez:
"mellesleg szerintem az emberek nagy része, akkor vált majd vista-ra, ha már végképp nem támogatja majd semmi. " - az xp-t, meg elődeit..
ez lemaradt..:) -
waterman #12 megveszik a vista-t, nem megy majd eléggé aztán feltelepítik rá a black box ablakkezelőt.. mióta a 256 megás gépén haverom lecserélte az explorer felületet, kétszer gyorsabban megy.
mellesleg szerintem az emberek nagy része, akkor vált majd vista-ra, ha már végképp nem támogatja majd semmi. helyenként win98-at használnak még, mert nincs pénz jobbra, vagy nincs újabbra szükség (és nem lehet megmagyarázni nekik, hogy ha lene xp, akkor nem kéne rúgdalni az usb-t..)
különben szvsz semmi szükség nem lenne egy újabb windózra. dx10, meg csillivilibb felület - ez belefért volna egy service pack 3-ba is simán. mint ahogy megoldották sp2-ben, hogy a gép hajlandó legyen SATA-s winyóról indulni és telepedni is rá (nekem az volt az egyetlen, ami látványos volt sp2 után..) az tény, hogy így több pénzt harácsolhatnak össze.. de lehet, hogy elfogult vagyok. -
#11 jelenleg egyértelmüen NEM szabad átállni. tegnap ratktam fel az MSDNAA-n letöltött vistát, és tényleg tudom tanusitani:
- driverek oriási hiánya
- 5.1 éppenhogycsak valami csodafolytán lehet bekonfigolni (rosszabb minöség!)
- video kari > szevasz (értsd: nem megy)
- programok > szevasz (studio max, matlab...)
- alaplap > szevasz
- ...
user interface lehet hogy jobb, az nem nagyon érdekel. anyit kellett volna csinálni az XP-ben is hogy az XP-theme-eket is testre lehessen szabni, ne csak 3 legyen és akkor mindenki ellenne....
de amit én kurvára nem értek azaz, hogy miért kell neki 2* annyi ram meg minden?
nem ez lenne a fö indok az uj OP rendszer fejlesztésére? hogy minél jobban optimalizált, keveset egyen, gyors legyen???
mert hát nincsenek olyan ujdonságok benne amik meg is érnék és tényleg indokolná a system req. növekedést... -
nedudu #10 Mondj pár okot amiért Vistára kell váltani az átlagjúzernek. -
Newfronter #9 Pedig jó lenne ha mindenki váltana Vistára, de nem azonnal, mert még nincs sok driver hozzá és főleg nem videókari, ugye ami a lényeg...
Viszont sok újdonságot hoz, csak azt a sima user-ek nem látják, de majd ha jönnek a WPF-es programok akkor fog az álluk leesni. :D -
Vang So #8 Normális esetben a feladat mindig a célhoz megfelelő eszköz használata minél minimálisabb költségből (főként, ha közpénzről van szó és nem magánhobbiról). Amennyiben azt adott cél tökéletesen elérhető egy már meglévő eszközzelm, úgy logikus, hogy nem érdemes a váltásra költen i, különösen akkor, ha az csupán újabb költséget generál (nagyobb teljesítményű hardverek beszerzése a megnőtt gépigény miatt).
Ergo, ez a szervezet józanul és felelősen döntött, amikor nem ajánl 0 haszonnal kecsegtető plusz költségeket jelentő beszerzést.beszerzést (bárcsak ezt látnám itthon is!).A kivárás nyilvánvalóan arról szól, hogy felmerül-e olyan körülmény, amely indokolja a vásárlást, pl. oyan, kompatibilitási, biztonsági, gazdaságossági, funkcióbeli többlet, ami miatt ez megéri.
Az MS naná, hogy olyan helyekre is el akarja adni az új drága cuccot, ahol csupán mondjuk egy notepadot hazsnálnak, hiszen neki ez a szempont, nem az hogy egy intézmény gazdaságosan működjön.
Sok helyen mellesleg ma is DOS-os könyvelési, raktározási stb. rednszereket használnak, egyszerűen azért mert beváltak, működnek (akár egy 386-oson is), megbízhatóak, és semmi okuk arra, hogy drágán másikat vegyenek. -
kbupdate #7 a dolog érdekessége, hogy az az elvakított paraszt, aki csak az új külsőt látja a vistaban. pölö Home Basicben nincs aero glass. -
kbupdate #6 hát sima userként ott is nagyonnagyon nehéz cuncika.