28
  • BiroAndras
    "ó az 1 terrabites hard drive-ot sztem senki se fogja tudni kihasznalni !!!"

1. Terra = Föld, tera = ezer milliárd.
    2. Nem bit, hanem bájt.
    3. Te nem tudod kihasználni, de rajtad kívül még van néhány ember a világon. Nekem például már most több filmem van vinyón, és a helyzet csak romlani fog a HD filmek terjedésével.
  • dez
    Ja, ráadásul a műanyag lemez vastagsága nem annyira egyenletes, mint egy felvitt védőréteg.
  • dez
    Ez csak a látszat. A HD DVD esetén egy fél mm-es korongon keresztül (tehát relatíve távolra) kell fókuszálni, a BD-nél meg sokkal közelebbre, eleve jobb optikával.
  • Sanyix
    Hát 3 réteg kevésbé tűnik lehetetlen, megbízhatatlannak, mint a 6 :)
  • noss
    az új formátum nyújtja neked a 7000 Ft/db* árú HD DVD lemezek lehetőségét a sima dvd 200 alatti árával szemben...

*: maxell hd-dvd 15 gb @ médija márk
  • noss
    a tdk ígér. fűt, fát. :)
  • dez
    Inkább kérd meg anyucit.
  • exorcis
    ó az 1 terrabites hard drive-ot sztem senki se fogja tudni kihasznalni !!! az elegge marhasag!!! sztem a 250 gb-az nagyon is eleg, legalabbis nekem!!!de az viszont ngayon tetszik a 7,5 gb-os dvd az jo otlet :) amint tavasszal kijon a hd dvd-egeto veszem eggyet asszem en nagyon kivacsi vagyok az uj formatum nyujtotta lehetosegekre
  • dez
    BD-nél ez a marketing, HD DVD-nél meg az 51.
  • BiroAndras
    Sajnos ez a 200 giga inkább marketing, ahogy a DVD-nél is ígértek 17-et, aztán évekik csak 4.5-öt tudtunk írni.
  • vax
    DMD, AVCHD, Tapestry Media, HVD,- PH-DVD, Protein-coated disc,Two-Photon 3-D, ezeket a rendszereket kidolgozók meg csak malmozni fognak és veszni hagyják az eddig ráköltött összegeket?
  • vax
    Hát ez nagyon állat. Halottam hogy létezik, de még fényképen sem láttam. 16-os volt eddig a legnagyobb amit láttam élőben.
  • Molnibalage
    Hát én ennek úgy látom, hogy az égvilágon semmi értelme, amíg a DVD írás színvonala a béka segge alatt van. 1,5 év alatt a bátyus által megírt DVD-k 5-8%-át már be sem olvasssa a meghajtó és egyes lemezeken levő adatokat csak részlegesen olvas. Én ki nem mernék írni semmi fontosat ezekre a szarokra, amikor még a primitívebb cuccok se bírják a 0 igénybevételt. Volt már számos olyan DVD-m amit 1-2 szer olvastam be 1,5 év alatt, végig tokban volt, totál karcmentes volt, szimulálással írtam, min. sebessséges és még csak be sem olvasta a meghajtó ilyen rövid idő után. VICC!!!

Ezeket után ne a méretet, hanem a megbízhatósgot növeljék! Amikor megírják, hogy XY stúdió digitalizál és azon őriz meg az mit jelent? Ők is DVD-re dolgoznak. Mert akkor azok az adatok 10 év múlva már nem lesznek sehol...
  • vax
    6 réteg?! Csinálják két oldalúra akkor ráfér 400 gb és lesz összesen 12 réteg??!!!
    Hát egy biztos a pótolhatatlan dolgaimat nem erre fogom egy példányban felírni. Mégha esetleg nem mozgó lenne hanem statikus álló mint a memória kártyák talán bíznék benne ebben a sok rétekben de így most még nem. Bár az idő mulásával lehet, hogy megváltozik.
  • Sanyix
    Hát memórián hosszú távon változatlanul adatot tárolni pazarlás, mivel sok írásra vannak csinálva. Adattárolásra az optikai jó mert elég egyszerű eszköz egy optikai lemez. Csak annyit kéne csinálni, hogy a műanyagkorongon lévő írható felületet még 1 teljesen sötét védőfelülettel kéne befedni (mert bármilyen fény, főleg napfény károsítja az írható felületet, a pára sem tesz neki jót, és talán a műanyagkorongot is olyan anyagból kéne csinálni ami csak a megfelelő hullámhosszú fényt engedi át. De gondolom ez eléggé megdrágítaná a lemezgyártást, de így talán nem csak kamu lenne a cd-nél is hangoztatott 50 éves élettartam, ami valójában 5 év jó esetben egy átlagos lemeznél, dvd-nél még kevesebb, blu-ray-nél meg hddvd-nél gondolom még ennél is kevesebb lesz.
  • ebertek
    Meg van 64 gigás is: http://www.kanguru.com/flashdrive_max.html
    Csak hát nagyon drága...
  • ebertek
    16 GB-os pendrive már van...
  • Tomalak
    ilyen kis (illetve tőlem lehet nagyobb is) memória kártyákból még nem lehet nagy kapacitású csinálni? Írtózom az ilyen optikai dolgoktól tulságosan védtelenek, meg már winyóm is ment tönkre viszont mem kártyám még soha. Lehet ez off de nem lenne ésszerűbb azokat fejlszteni?
  • BStage
    a kazival az a baj, hogy röhögve beletörölsz bármibe... visszanézel valamit, ahhoz vissza kell tekerned, gyorsan fel kéne vegyél valamit és már törölsz is bele. Ezzel szemben a lemezes/vinyós megoldásoknál ilyen nem fordulhat elő. Ott kitörölhetsz a lemez "közepéről" valamit és annak a helyére bármit felvehetsz, a lyuk elején elkezdi venni, ha elfogyott a hely akkor a lemez végén folytatja egyetlen kocka elvesztése nélkül... Ez ugye kazettánál szóba sem jöhet. A jövő egyértelműen a nem lineáris, véletlen elérésű tárolóké, nyilvánvalóan a flash tipusú memóriáké amikben nincs mozgó alkatrész. De ezek még drágák, addig marad a lemez, vinyó.
  • fourgee
    Én maradok a kazettánál... Nem kell félni karcolástól, nem kell félni hogy rosszul lett megírva a lemez, stb, stb, stb. Ha meg jönnek a HDDVD és BluRay lemezek, akkor azokra végre tömörítetlenül is át lehet majd szépen másolni. :)
  • BCs design
    kiírod 2 lemezre
  • Super DANTE
    Az én vinyómnál 10x több tárhely egyetlen korongon, kíváncsi leszek az első BD-s HD videókamerákra.
  • sztechnika
    Csocsonak igaza van....
  • sztechnika
    Merevlemezt kellene inkább fejlesztgetni,de ne mindig a méretét,hanem gyorsaságát is növelve.
    Gigabyte I-RAM(memóriás "HDD") nagy találmány hisz pl az OP rendszer betöltését kb 10x felgyorsítja,csak ha jól tudom 4Gb a max elfoglalható terület:(
  • CSOCSO
    gut..ezzel csak az a baj hogy kb szefben kell orizni majd a lemezt mert ha megkarcolodik es elszall 200 giga uberfontos adatom akkor lekaparom az arcomrol a bort... a kamcsikba tervezett 8 cm es BD lemez is felesleges.. JVC everio rulez!!!!! beepitett 60 giga merevlemez... 5 ora 1080p felvetel... az ara nem olcso de pont annyiba kerul mintha vennel egy BD lejatszot meg egy normalis kamcsit.
  • Sanyix
    "emiatt is kérdéses, hogy az új lemezek megőrzik-e a kompatibilitást a hagyományos változatokkal."
    Ne gondoljad, azt gondoljad, hogy nem lesz kompatibilis, hogy ezért új meghajtót kelljen venned, és ezzel termelj nekik egy kis bevételt. Nagyon sok dologgal így van ez a számítástechnikában.
  • scorpeeon
    Ez igen, tetszik, majdnem 2szer annyi fér rá, mint a vinyómra :) Gondolom kompatibilis lesz a mostani lejátszókkal, különben nem csinálnának ilyen változatot...
  • BCs design
    Blu-ray powa