59
Forgalmi dugók a városban!
  • Desiderata #59
    BKK (Budapesti Közlekedési Központ) fogja átvenni a forgalomirányítást.
    Fog valami változni? Szakemberek fogják végre kezelni a lámpákat? Lesz beleszólásunk abba hol van hiba és javítják? Mert ez még pénzbe se kerülne.
  • Desiderata #58
    azért van dugó, mert a lámpák nem alkalmazkodnak a forgalomhoz
  • öregember
    #57
    hüüüüü milesz itt holnaptól.........
  • zmeor
    #56
    szerencs utca, meg telepes meg ezek környékén nagy felújítások vannak
  • Schwarz
    #55
  • Vlala #54
    Salgótarján. Annyira szépítik, meg építik az elkerülő utakat, hogy ennél egy atombomba sem tudna durvábbat csinálni...
  • Schwarz
    #53
    melyik város?
  • Vlala #52
    Nálunk a városszépítés nehezíti meg a közlekedést. Mindenütt építkezések, útlezárások, ideges sofőrök...
  • cadgers
    #51
    Szombathelyen a Zanati út mellett a Vörösmarthy utcában is káosz uralkodik a nap nagyrészében. Ez köszönhető a szűk útnak (2 sáv), valamint a hülyén beprogramozott jelzőlámpáknak. Az út kiszélesítésére lenne lehetőség a parkolóhelyek rovására. Ráadásul a délutáni csúcsban a hazaindulókat még az utca végén lévő körforgalom is belassítja.
  • Vlala #50
    Egy lovat szűnnének meg.
    Aki most feketén veszi a jogsit, ezután is fogja... pontosabn, ahogy Axl írta, CSAK pénz kell, Kreszre nem is kell járnod.

    a.carkey: egy a sok közül, aki száguldozik, mint a vadbarom.
  • mrzed001
    #49
    Hát, én erre szoktam mondani, hogy csak komplett IQ+EQ+pszihológiai profil+stressztesztet követően adnék jogsit az emberek kezébe ...
    Villámgyorsan megszűnnének a forgalmi dugók
  • Pheel
    #48
    Visszakapcsolták a lámpát az Árpád hídon. Most nem volt dugó, de vasárnap van. Gondolom, holnap már lesz. :(
  • Axl Rose
    #47
    Az alapvető probléma ott kezdődik, hogy Mo.-n nagyon könnyű jogosítványhoz jutni.

    Jó vezetési képesség ?
    Biztos úttartás ?
    Jó tájékozodó képesség ?
    Fain reakcióidő ?
    Jó LÁTÁS ?
    Udvariasság ?
    A másik emberszámba vevése ?

    Ez mind nem kell, fölösleges. Csak pénz kell és van jogsid...

    A közlekedési morál és az embereknek az egymáshoz való hozzáállása meg amúgyis olyan színvonalon van, hogy azt jobb meg sem említeni.
  • mrzed001
    #46
    Lényegtelen, hogy csak 2x1 sávos a híd.
    Előzőleg amikor lámpa volt is csak 2x1 sávos volt, és akkor nem volt dugó (mivel a 2 sávból 1 kanyarodó sáv volt, valamint megfelelően volt beállítva a lámpa hogy segítse az kifelé haladást)
  • DJ BP
    #45
    mentőben is ütném, hülye állat...
  • Schwarz
    #44
    mondtam én, h nem 2x1 sávos volt a Tisza híd?
  • a.carkey
    #43
    Azért ez sem semmi!
  • mrzed001
    #42
    Hát igen, erről még régen a híradóban is volt szó, hogy szépen megzsarolták a polgármesterek az államot, hogy vagy kapnak saját hidat, meg sportcsarnokot, vagy nem engedélyezik (az hogy ez éppenséggel hatalommal való visszaélés, meg egyébb "apró" bűntények tényállását bőven kimeríti, ezt most szépen felejtsük el ...).
    Hát nem kaptak, nincs is M0.
  • mrzed001
    #41
    A tisza híd mindig is 2 sávos volt (a lámpa lebontása előtt is természetesen), és mégsem voltak arra sohasem dugók. Lámpákon sokáig volt zöld a ki-be menő járműveknek (áthaladó forgalom támogatása, na biztos ez b-szta a nagyértelmű közlekmérnökök agyát), lényegében a környéken nem volt dugó addig.

    Ja és a másik nagy ötlete a T. nagyérdeműnek ugyanitt:
    2 sáv megy ki, ebből eddig külső ment fel tisza hídra, belső balra el zagyva hídra. Most külső megy az uszodához (zsákutca, forgalom talán 30-50 kocsi/nap), belső be a körforgalomba. Na vajon mit csinál ilyenkor a sok paraszt? Nem, nem beáll a belsőbe, és kivárja a sorát, hanem a külsőn előretör (2-300 métert a sor mellett is), majd elöl bepofátlankodik. És mivel vidékiek (nem a pesti köcsögökhöz szoktak) így szépen be is engedik őket (tovább növelve a dugót).
    A múltkor majden ledarálta a kocsim egy kötsög mert nem voltam hajlandó hagyni, hogy záróvonalon át elém pofátlankodjon
  • Hixer
    #40
    azért az is magyar jellemző, hogy mikor még anno volt M0-ás hírcsomag, akkor hiradóba bemondták, hogy az egyik falu cserébe, hogy átjöhet az M0-ás szeretné ha felhúznának vmit, assze templom restaurációt kértek... Mire a szóvivő mondta a tvnek, hogy persze persze, mindent hiszen ők a lakosság érdekeit tartják szem előtt... Na ezt kár volt, pár héttel később megint bemondták, hogy tíz új település, köztük olyanok is akikkel már szóban megegyeztek mindenféle nyomorult követelésekkel lépett fel, hogy nekik park kell meg szobor, meg hangszigetelőparaván, stb.stb.

    Kész innentől az egész építés sebessége a nullával egyenlő... hihetetlen, azér így akadályozni a folytonos közlekedés feltételeit, alég bunkó dolog, de hiába nem lepődtem meg annyira. Sztem más országba azért nem lett volna ez, ott tudnak a saját érdeken kívül is gondolkodni, a többség talán...
  • Sadist
    #39
    Jah, épp ez a baj. Hiába próbálsz kulturáltan közlekedni, úgyis lesz mindig egy fasz, aki szarik a szabályokra és másokra. Aztán lesz egy öngerjesztő folyamat, mert vagy te szopsz, vagy téged szopatnak.
  • Sir Quno Jedi
    #38
    Én már álltam 2-3 órát párszáz méteren az Erzsébet híd előtt a Krisztinán és azt is kibírtam. Az ember pár év(tized) alatt úgy hozzászokik a városi dugókhoz, hogy a gondolkodása és a vérmérséklete is megváltozik (vagy különben megüti a guta). Ha tudsz menni 25mph felett, már-már féktelen száguldásnak tűnik... :D
  • a.carkey
    #37
    Pestet nem is írtam, mert az szinte sehol sem normális.

    De tény, hogy ha azt akarjuk megnézni, hogy Budapesten milyen lenne közlekedni, ha nem mindenki autóval járna dolgozni, akkor elég csak kimenni vasárnap de az utakra.

    Azért a 80-as években még volt lehetőség közlekedni.

    Kéne egy szép nagy elkerülő, nem beszéni róla, hogy mit kell, hanem megtenni. Senkinek nem lenne baja egyes főpolgáresterekkel és a metro építéssel, ha nem a városon keresztül bonyolódna a fél ország átmenőforgalma.

    Elég megnézni Antwerpent! Tele volt autókkal, de megépült a teljes elkerülő, nincs nyílt színi vasút, ami feltartana bármit is, minden le vagy felkerült a felszín alá/fölé, és lehet bármikor haladni.

    Nálunk meg úgy építkeznek, hogy lezárják az utat az M0-as miatt, ahelyett, hogy átemelnék felette, vagy leküldenék a föld alá ...
  • a.carkey
    #36
    Jó kis dugók:
    -8 után sokáig a Lágymányosi híd Pest felé (kerülés a Petőfin)
    -Nagytétényi út a Rózsakertnél 16.30 után a qurva kereszteződés miatt, majd ugye a Lidl is épül a közelében, utána már Budafokig fog állni a sor ... (kerülés a 6-os úton)
    -Kosztolányi Dezső tér és környéke reggelente (kerülés a kis utcákon)
    -Erzsébet híd reggelente (kikerülni lehetetlen, max. a kis utcákon átevickélni a Petőfire)
    -M1/M7 bevezető állandóan (kerülni szvsz lehetetlen)
    -Bocskai út felé délután 4 után (a köcsög MZS körtér miatt - kerülni nehéz)
    -a rakpart délután 16 óra körül
    -reggel a rakpart a Margit hídig Óbuda felől (kerülni a Fő utca felé, de ez is csak egy ideig jó)
    stb.

    No igen. Ha egy Suziki nem 1 forint lenne, akkor nem lenne ennyi autó. Ha roncskocsit nem engednének ki zöldkártyával, nem lenne sok dugó. Erre most elvileg már roncsot is be lehet hozni simán ...

    Ha lenne ember betartani a szabályokat, akkor nem lenne sok dugó.

    Ha nem qurnának ki sok 60-as táblát oda is ahová lazán jó a 90 is, akkor nem lenne sok dugó.

    Ha nem lenne elcseszve egyes lámpák időlimitje, esetleg lenne visszaszámláló rajtuk, kevesebb lenne a dugó.

    Ha egyesek nem csorognának a lámpákig, majd mennének át pirosnál, míg a többi beragad mögöttük, akkor kevesebb lenne a dugó.

    Stb.

    A jobb zsaruk azzal szopatják a buszsávban közlekedő faszokat pl. a Rákóczin, hogy amikor elkapják, nem megbüntetik, hanem beterelik olyan utcába, ahol csak visszafelé tud kijutni. Aztán állhatja végig az egész dugót újból. :) Megjegyzem: jó ötlet!
  • zmeor
    #35
    ma 30 perc alatt elértem az Örsről a Bécsi útra reggel 8-tól 8:30 ig

    szép:)
  • Schwarz
    #34
    hát semmit sem javított, szarabb lett sokkal, a sor vége nemegyszer volt már a Szapáry kereszteződésnél, mondjuk alapjában véve ott van elb***va a dolog, hogy a Tisza híd csak csak 2x1 sávos, szóval a kereszteződésben szűkül az út, mindenképpen dugó van. ha legalább a 4-es főút elágazásáig 2x2 sáv lenne, sokkal jobban haladna a forgalom.
  • mrzed001
    #33
    Tapasztalat, hogy nem. Eleve marhaság nagy forgalmú (áthaladó) út kereszteződésébe körforgalmat tenni, hiszen annak az útnak éppen az lenne az értelme, hogy a kifelé igyekvőket a lehető leggyorsabban kijuttassa a városból amire egy lámpa képes is, viszont a körforgalom leállítja a forgalmat (és mint azt minden közlekedéshez egy fikarcnyit értő ember tudja, ha egy forgalmat 40 kmh alá lassítassz, akkor ott bizony dugó lesz (harmonikázás/egyebek))

    Meg valahogy egyébként sem hiszek abban (mármint, hogy véletlen), hogy ugyanott ugyanakkor az egyik héten még az 5 várakozó autó volt a max a lámpánál, 2 hétre há meg már minimum 50 áll a körforgalom miatt.
    Meg azóta is .....
    Biztos megátkozták azok a gonosz útépítők
  • joebacsi
    #32
    hát ha addig lámpás kereszteződés volt a körforgalom helyett, akkor a körforgalom csak javítani tudott a helyzeten...sztem nincs összefüggés a dugó, és a körforgalom között...
  • Vlala #31
    Svédcsavar, a huszonkettes csapdája. Nem akarom, hogy más tököljön előttem, ezért én tökölök mások előtt, és örülök ennek.

    A felnőttek nagyon, nagyon furcsák...
  • szando
    #30
    ha nem mászol be a kereszteződésbe, akkor az életbe nem jutsz át sajnos, mert más mászik be másik irányból. és így ott állhatsz négy-öt zöldön kresztül. akarsz?
  • mrzed001
    #29
    nem kell meglepődni, szolnok szar hely.
    Hát ezt koránt sem mondanám
    Az viszont biztos, hogy mióta az a 2 kötsög polgálmester elkezdte átalakítani a közlekedést, nos soha nem látott dugók vannak a városban.

    Ott van példának okáért a körforgalom a tiszahídnál, na azt kellene falhoz állítani aki azt kitalálta (meg azt aki elfogadta)
    Soha, még amikor a nem kis forgalmú 4-es főút ment át a városon sem volt akkora dugó, mint mióta körforgalmat tettek le annak a jólműködő lámpás kereszteződésnek a helyére (így persze bebüdösíti a belvárost, megye-, városházát, uszodát a sok várakozó kocsi)

    Ja és persze (ezért) a kötsögök másodszor is nekivágnak dédelgetett álmuk megvalósításának, ami a főút sétálóutcává alakítása. Két egymással párhuzamos (4 sávos) út megy át a belvároson (és végződik az előbb említett körforgalomban) a volt 4-es, és az Ady(ez egy lakótelep meg piac, meg pláza/bevesárlóközpont, meg 2-3 általános közelében, meg egy fősuli mellett, szóval az úton átszaladgálók száma nagy). Na szóval erre a kevésbé forgalmas Ady-ra akarják terelni Szolnok teljes áthaladó forgalmát, és a főutat lezárni sétálóutcának, mert a kötsögök nem szeretik, hogy nagy a forgalum az ablakuk alatt.
    Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy az eddigi hídon átjutási 20-30 perces idő hiretelen 1 óra - és a mission impossible közé fog esni

    Amit ezzel próbáltam leírni, hogy a dugók gyakran NEM az miatt vannak, hogy sok az autó, hanem mert el lett szarva a közlekedés, vagy eleve hülyeség amit kitaláltak a nagyfejesek.

    Ja és hogy BP-en miért vannak nagy dugók a bevezető utakon? Mert azt az elvet követik drága közlekedésmérnökeink, hogy lassítsuk/dugítsuk a bevezető utakat (magyarán direkt), így a belváros járható lesz (az helyett, hogy nagyobb zöldhullámokat tennének az áthaladó forgalomnak, pölö Kerepesi-Rákózcin)
  • roberto0915
    #28
  • dunga
    #27
    Egyetértek! :>
  • dunga
    #26
    Itt, Cegléden, alig 40ezer lakos mellett igen nagy dugók lettek. A városközpotban megváltozott a forgalmi rend, az első 3-4hétben alig tudta az átlag autós, h mikor merre lehet kanyarodni, rutinból vezetnek, semmi tábla, út felfestése nem segített nekik... Elvileg a dugók miatt lett megváltoztatva a rend, de épp visszája jött össze.
  • toysoldier
    #25
  • Gyocsika
    #24
    Pécs 12-15 óra csúcsforgalom :D
  • Schwarz
    #23
    tarkólövés, ez tetszik
  • Sadist
    #22
    Azért van dugó, mert a sok balfasz autós szarik a másik arcába, kurvára nem érdekli senki és semmi saját magán kívül. Csakazért is bemászik a kereszteződésbe, pedig tudja, hogy nem fogja tudni elhagyni, amíg a lámpa pirosra vált. Aztán szépen akadályozza a forgalmat. Persze örül a fejének, hogy 10 méterrel előrébb jutott, de azt már leszarja, hogy közvetetten szop amiatt, amit okozott. Az ilyeneknek ott helyben autóelkobzás és tarkónlövés járna. Ha nem is szűnnének meg a dugók, de jelentősen mérséklődnének.
  • Thanatos
    #21
    erre usa-ban van már emgoldás, van egy sáv ami olyasmi mint a buszsáv, csak az a lényege hogy csak olyan autok mehetnek benne amiben min 2-en ülnek :) nekem tök szimpatikus 5let :) persze ezt se fogjuk soha távenni... :/
  • Thanatos
    #20
    látszi hogy nem voltál még New York-ban :)