22
  • OVBSNM
    És szerintetek mennyi idő alatt ir fel egy HD lemezt ez az iró?

dez, amit irtal a plusszos és minuszos lemezekrol az nagyon erdekes még nemhallottam, de mindennap tanul az ember!
  • angol
    mert marha ember megvesz mindent ha kell neki ha nem
  • crisztof
    Ha az írók csak most jönnek ki akkor 2 hónapja miért árulták már a MM-ben az üres HD-DVD lemezeket
  • dez
    (A másodikban nem vagyok biztos. De logikus lenne, lásd kevesebb fée rá, pedig kisebb a lead-in/lead-out, még egy írásnál is elején-végén.)
  • dez
    A pluszos inkább adatra van kitalálva, illetve több részletben való felírásra (kisebb a lead-in/lead-out), a mínuszos meg inkább egyben felírt filmre. Azt hiszem elsőnek kicsivel jobb a hibajavító kódja is, de emiatt egy picivel kevesebb fér rá.
  • roliika
    Tegyél be minuszost 1 ACER notiba és megtudod! :DD
  • neoG
    japánia
  • Sanyix
    Pl miben jobb? Honnan veszed?
  • Bith
    Japán világ van :D.
  • dez
    Olyan nincs, hogy Japán ország. :)
  • vax
    Olyan 700-800 usa dollár között mozog az induló ára. A lemezek 15-25 usa dollár között mozognak. A blu-ray 900-1100 dollár között, lemezek 25-35 dollár között. Euroban ugyanez megközelítóleg. Japán országban a dollár áraknál kedvezőbb áron mennek mind a készülék mind a lemezek.
  • Yfel
    Ha jol tudom akkor a Sony szamitogepekbe szant BDRW meghajtoja $750.

Ettol fuggetlenul szamitogepre a BD mellett teszem le a voksomat mert joval nagyobb a tarolokapacitasa. Persze az 50$-os DL BD lemezek nekem meg nem elerheto aron vannak :o)

Nem szeretnek ra olyan uzenetet kapni a Nero-tol, hogy "disc burn failed at 4x) :o)))

A nappaliban nekem tokmindegy melyik nyer, de nem fogok semmi nagyfelbontasu cuccot venni (TV-n kivul) amig egy lejatszoval barmilyen filmet meg tudok nezni.

Y
  • Penge4
    Mi bajod a pluszos lemezekkel? Sokkal jobb, mint a minuszos.

Media Markban amúgy LG DVD író is 16-18 rugóért volt.
  • dez
    "Céljuk, hogy az asztali írókkal még népszerűbbé tegyék a szabványt, megelőzve a rivális Blu-ray hasonló próbálkozásait, jóllehet ez utóbbihoz már tavaly elérhetővé váltak egyes típusok"

Na de mégis hogy akarják megelőzni, ha egyszer Blu-ray író már tavaly óta kapható, itthon is? Esetleg elterjedtségben, de azt egy picit talán máshogy kellene megfogalmazni. :)
  • signs
    Én HD DVD-it láttam ugyanott, ha jól emlékszem kb. ugyanilyen árban.
  • roliika
    2000 körül 1 üres DVD is ennyi volt, nem gáz. :)
  • laj
  • rolcsi01
    Ezt nem mondják komolyan, hogy HD DVD+R is van?
  • 1hengeresVmotor
    hmm ez a cikk valahogy eszembe jutatta a pio 106 osomat :) jól eljárt felette az idő
  • SymbioC
    BlueRayt lemezt láttam a MM-ban, ha jól emlékszem 5.5-6e Ft körül...
  • mikloss
    Én a HD DVD korongok árára leszek kíváncsi :)
  • bakagaijin
    Árat direkt nem közöltek, csak hogy a Blue-Ray alá fognak ígérni (tehát kb 1000$). Lemezek egyelőre csak single-layeresek lesznek (tehát 15GB). Viszont ezzel a cikkel ellentétben azt mondják, boltokba nem fog kerülni, csak a gyártóknak adnak el majd direktben. (Ettől OEM persze még lehet :P)