CES: Ismertették a Vista Ultimate extráit

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A Novell Netware a win elott soksok evvel tamogatta mar azt a fajta ACL-ezest, amit most winen lehet latni. "

mégis fél évtizeddel megelõzte pl a linuxot benne, macos-t ill osx-et pedig vagy egy évtizeddel...
De azért a novell acl-je is elég messzi volt a mai acl-ektõl és akkor hol vagyunk még az active directory acl-jeitõl. Ja igen, mit nem tudsz linuxon? Pl olyan multimaster replikációjú certificate store-al integrált cimtárat mint amilyen winen az AD. (és akkor hol vagyunk még ennek a programozhatóságától, integrálhatától)

De megnézehtünk linuxon (vagy más os-en) pl exchange-sharepoint-office 2007 szintû integrált csoportumunka és üzenetkezelõ rendszert is vagy akár olyan caching array-eket mint az isa 2006-ban. (természetesen cimtár ingetráltsággal, ezer féle programozahatósággal stb-stb)

"futtatni sparc/power6/pa-risc/zSeries/... gepeken"

minek? amikor pl stratus szervereket hot-swap cserélhetsz processzort, memóriát, vezérlõkártyákat windows alatt...

"real time utemezo"

használhatatlanok általános célra. speciális célra ott van windows.ce ami rtos...

"halozat fele transzparens grafikus alrendszer"

minek amikor az x pl röhejesen tetû az rd-hez képest... Én rd-vel gprs-rõl vezérlek útközben wines szervereket.

"- _hasznalhato_ ASLR"

lásd vista. ha nem használható, akkor bizonyitsd...

"hasznalhato_ MAC framework (pl. RSBAC)"

CAS

"package manager"

lásd az AD policy alapú szoftver teritõ modulját
Ez utobbit rosszul tetted... 😊
a linux nem windows

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Ez utóbbit visszavonom.

Gracie Barra

Ezért is nem telepítem még fel. De potenciálisan biztonságosabb.

Ugyanazokat meg nyilván nem tudja mint a linux, de nem is akarja. A linux sem akarja ugyanazokat tudni, mint a windows.

Gracie Barra

Az XP-nel nyilvan jobb, ezt nem vitattam (bar az XP-ben mar valoszinuleg kevesebb felfedezetlen sechole van, a vista meg tul uj).

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Hát a jó dolgokat sajna kihagyták belõle. Igazából egy XP++. Mindenképpen jobb annál. Biztonsági szempontból elég nagy elõrelépés.
Az árát sajna nem éri meg, de nekem ingyé lesz😊

Gracie Barra

Amennyiben admin-kent virusoztal, es/vagy nem allitottad be jol. Azert ennyire nem volt elszabva az XP sem.
Egyebkent most az iparagi ujitasokrol volt szo, az XP ebbol a szempontbol nem annyira relevans...

Nem erról beszélek. Eddig mindent megtehettél alaphelyzetben, mindenhez volt jogod. És ezen keresztül a vírusoknak is.
Na ennek vége (amíg a sok hülye ki nem kapcsolja ezt a funkciót).

Gracie Barra

Hát valaki erre izgul, valaki meg a hálózat felé transzparens grafikus alrendszerre. Elõbbire többen.

Az emberek jobban érzik magukat tõle, ha szép dolgok veszik õket körül.
(amúgy vicces, hogy sokan lefikázzák a windows csicsáit, aztán ajnározzák a linux 10x feleslegesebb csicsáit😄)

Gracie Barra

Nah, a jogosultsagkezeles az pont egy olyan dolog, amiben a winben nagyon nem ujdonsag. A unix/vms mar akkor tamogatott DAC, sot MAC access control-t, amikor a PC-n a legkomolyabb OS a CP/M volt.
A Novell Netware a win elott soksok evvel tamogatta mar azt a fajta ACL-ezest, amit most winen lehet latni.
Eshat minthogy a vilag nem allt meg itt, egy Trusted Solaris (de akar egy linux RSBAC-val, STOP-ot mar nem is emlitem) sokkal fejlettebb jogosultsagkezelest tamogat, mint a win.

Video az asztalon, hmm. Hát ha videozás mellett mást is akarok csinálni akkor zavar hogy a háttérben mozog valami, ha csak videozni akarok akkor fullscreen mediaplayer. De azt elismerem ha ez nem lenne akkor még az idióták is furcsállnák hogy miért kell megvenniük a nagy semmit mert az xp-nek majd megszûnik a támogatása ...

Blasta
HASZNOS???
A mozgó háttérkép?????
Az minden csak nem hasznos.
Erõsebb vas kell hozzá, ergo pénzt kell költeniük ahelyett, hogy csodálnák a csodás statikus háttereket...
Lehet, hogy érdekes, de senem hasznos és senem praktikus ez a marhaság...
Csak a csõcseléknek jó, tudnak majd mivel gizdulni.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

En ezt talaltam a temaban: http://arstechnica.com/news.ars/post/20070105-8557.html

Troppauer: tenyleg, az kimaradt
- chroot jail
- hypervisor-os paravirtualizacio
- OS-level virtualizacio (mint linuxon az openvz, solarison a zone-k).

Olyanokra gondoltam, amiket valaki használ is, nemcsak az ezekben elmélyült szakemberek😊
A mozgó háttérkép több embernek hasznos, mint ezek együttvéve.

Gracie Barra

Jogosultságkezelés.

Gracie Barra

A teljesseg igenye nelkul:
- futtatni sparc/power6/pa-risc/zSeries/... gepeken
- real time utemezo
- halozat fele transzparens grafikus alrendszer
- _hasznalhato_ ASLR
- _hasznalhato_ MAC framework (pl. RSBAC)
- valami SSP jellegu solution
- package manager

De nem ertem, hogy miert csak linuxra/osxre korlatozod, annyi mas OS van meg...

"A Windows Live internetcím birtokában folyamatosan másolatot készíthetünk az otthoni gépeken tárolt anyagokról, illetve távoli hozzáférésen keresztül kezelhetjük ezen másolatokat egy központi tárhelyen. Több gyártó készíti saját megoldását..."

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Jail-ezni lehet windozba? (tenyleg nem tudom 😞 )
"Meg mivan? Van otthon a gépem, és lementhetem 1 központi gépre, magyarul szerverre a világ másik oldalára?"

Lehet hogy en ertettem felre, de ez nem inkabb olyasmi, mint egy NAS az otthoni halon?

Hát ilyen nincs. Viszont a KDE v Gnome alapbol tudja ezeket a csilli-villi szarokat, elsõ lépés a telepites utan kikapcsolni ezeket 😊
És mi az amit a Mac v a Linux alatt meg tudsz csinálni, de windows (akár xp, akár vista) nem?

Gracie Barra

A DX10 egyenlõre csak elmélet. Nincs driwer. Ha lesz, megoldják más oprendszer alá is ahogy a DX9el is tették.

Meg mivan? Van otthon a gépem, és lementhetem 1 központi gépre, magyarul szerverre a világ másik oldalára? Háháááá! Haladunk ám a szép jövõ felé, mikor minden cucc a neten lesz, nekünk csak 1 kis valamit kell majd cipelnünk, késõbb meg semmit, mert idegi alapon leszünk a hálón...szép új jövõ.

Ugye nem kell említeni, hogy ezek után minden illetékes vagy illetéktelen szerv gyakorlatilag azonnal mindenrõl fog tudni mindent.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Peldaul?

En munkakorbol adodoan leginkabb a security feature-jeit nezegettem, osszessegeben az a velemenyem, hogy vegre elindultak jo iranyba (ezt jelzik meg az olyan aprosagok, mint pl. a PowerShell), de azert meg a hudejotol messze vannak, ujdonsagot (ami tenyleg iparagi ujdonsag, nem egyenlo azzal hogy az XP-ben nem volt) nem igazan sikerult felfedeznem.

AtomHeart
Talan kellett volna tegyek meg egy szmajlit a hozzaszolasomba <#awink>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Dx10?

Erre két megjegyzésem is van:
egyrészt eddig is (WinXP) alatt is lehetett pár kattintással az asztalra videót rakni --> Active Desktop ....
Másik, vannak ingyenes/- programok, amik ezt már tudják, és nem esznek sok erõforrást érdekes módon.
3.
egyébként tudom hogy vannak ezek a lehetõségek, de pl.: én se nézek az asztalon videót, de attól még lehet más igen.
Kérnék szépen olyan példát, amit nem tud a MacOS vagy a Linux (külön-külön, nem a két rendszer kombinációjával). És nem flamelés, komolyan, kíváncsi vagyok olyanra, amit Vista alatt meg lehet csinálni, de MacOS/Linux alatt nem.
Ez az asztali video tényleg egy marhaság, viszont a vista igenis sok újdonságot nyújt és éppen nem az egyszeri felhasználóknak hanem a cégeknek.

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

Nem is az a lényeg, hogy nyújt-e újat, de mi a szarért jó, ha az asztalomon videót nézek?? Eszi az erõforrásokat, nem látom a többi asztaltól, nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ahol ez jól jön... Mondjatok EGY példát a parasztvakításon kívül..

Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.

A linux már tudja. Ennyit errõl. A Vista az ég világon semmi újat nem ad az informatikai társadalomnak. Az egyszeri felhasználónak lehet, de összességében semmi újat nem nyújt.
Hát ennek aztán rohadt sok értelme van... könyörgöm, ki akar az asztalán videót nézni? MINEK???

A sporteredményeket pedig egy RSS-viewerrel és egy kis ésszel eddig is kényelmesen el lehetett érni... Ezért kiadni +30 rugót.. pff

Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.

asysoft
Ha minden igaz, kap HDMI kimenetet, és nagyobb HDD-vel jön alapból (bõvebben itt).

/*WTF?!*/

"az Xbox 360 konzol kibõvítése" - he???
AtomHeart
"a DreamScene névre keresztelt megoldás, amely lehetõvé teszi, hogy az asztalon használt háttérképet videóra cseréljük le" <#eljen>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

← ElőzőOldal 2 / 2