CES: Ismertették a Vista Ultimate extráit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mégis fél évtizeddel megelõzte pl a linuxot benne, macos-t ill osx-et pedig vagy egy évtizeddel...
De azért a novell acl-je is elég messzi volt a mai acl-ektõl és akkor hol vagyunk még az active directory acl-jeitõl. Ja igen, mit nem tudsz linuxon? Pl olyan multimaster replikációjú certificate store-al integrált cimtárat mint amilyen winen az AD. (és akkor hol vagyunk még ennek a programozhatóságától, integrálhatától)
De megnézehtünk linuxon (vagy más os-en) pl exchange-sharepoint-office 2007 szintû integrált csoportumunka és üzenetkezelõ rendszert is vagy akár olyan caching array-eket mint az isa 2006-ban. (természetesen cimtár ingetráltsággal, ezer féle programozahatósággal stb-stb)
"futtatni sparc/power6/pa-risc/zSeries/... gepeken"
minek? amikor pl stratus szervereket hot-swap cserélhetsz processzort, memóriát, vezérlõkártyákat windows alatt...
"real time utemezo"
használhatatlanok általános célra. speciális célra ott van windows.ce ami rtos...
"halozat fele transzparens grafikus alrendszer"
minek amikor az x pl röhejesen tetû az rd-hez képest... Én rd-vel gprs-rõl vezérlek útközben wines szervereket.
"- _hasznalhato_ ASLR"
lásd vista. ha nem használható, akkor bizonyitsd...
"hasznalhato_ MAC framework (pl. RSBAC)"
CAS
"package manager"
lásd az AD policy alapú szoftver teritõ modulját
a linux nem windows
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Gracie Barra
Ugyanazokat meg nyilván nem tudja mint a linux, de nem is akarja. A linux sem akarja ugyanazokat tudni, mint a windows.
Gracie Barra
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Az árát sajna nem éri meg, de nekem ingyé lesz😊
Gracie Barra
Egyebkent most az iparagi ujitasokrol volt szo, az XP ebbol a szempontbol nem annyira relevans...
Na ennek vége (amíg a sok hülye ki nem kapcsolja ezt a funkciót).
Gracie Barra
Az emberek jobban érzik magukat tõle, ha szép dolgok veszik õket körül.
(amúgy vicces, hogy sokan lefikázzák a windows csicsáit, aztán ajnározzák a linux 10x feleslegesebb csicsáit😄)
Gracie Barra
A Novell Netware a win elott soksok evvel tamogatta mar azt a fajta ACL-ezest, amit most winen lehet latni.
Eshat minthogy a vilag nem allt meg itt, egy Trusted Solaris (de akar egy linux RSBAC-val, STOP-ot mar nem is emlitem) sokkal fejlettebb jogosultsagkezelest tamogat, mint a win.
A mozgó háttérkép?????
Az minden csak nem hasznos.
Erõsebb vas kell hozzá, ergo pénzt kell költeniük ahelyett, hogy csodálnák a csodás statikus háttereket...
Lehet, hogy érdekes, de senem hasznos és senem praktikus ez a marhaság...
Csak a csõcseléknek jó, tudnak majd mivel gizdulni.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Troppauer: tenyleg, az kimaradt
- chroot jail
- hypervisor-os paravirtualizacio
- OS-level virtualizacio (mint linuxon az openvz, solarison a zone-k).
A mozgó háttérkép több embernek hasznos, mint ezek együttvéve.
Gracie Barra
Gracie Barra
- futtatni sparc/power6/pa-risc/zSeries/... gepeken
- real time utemezo
- halozat fele transzparens grafikus alrendszer
- _hasznalhato_ ASLR
- _hasznalhato_ MAC framework (pl. RSBAC)
- valami SSP jellegu solution
- package manager
De nem ertem, hogy miert csak linuxra/osxre korlatozod, annyi mas OS van meg...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Lehet hogy en ertettem felre, de ez nem inkabb olyasmi, mint egy NAS az otthoni halon?
Gracie Barra
Meg mivan? Van otthon a gépem, és lementhetem 1 központi gépre, magyarul szerverre a világ másik oldalára? Háháááá! Haladunk ám a szép jövõ felé, mikor minden cucc a neten lesz, nekünk csak 1 kis valamit kell majd cipelnünk, késõbb meg semmit, mert idegi alapon leszünk a hálón...szép új jövõ.
Ugye nem kell említeni, hogy ezek után minden illetékes vagy illetéktelen szerv gyakorlatilag azonnal mindenrõl fog tudni mindent.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
En munkakorbol adodoan leginkabb a security feature-jeit nezegettem, osszessegeben az a velemenyem, hogy vegre elindultak jo iranyba (ezt jelzik meg az olyan aprosagok, mint pl. a PowerShell), de azert meg a hudejotol messze vannak, ujdonsagot (ami tenyleg iparagi ujdonsag, nem egyenlo azzal hogy az XP-ben nem volt) nem igazan sikerult felfedeznem.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
egyrészt eddig is (WinXP) alatt is lehetett pár kattintással az asztalra videót rakni --> Active Desktop ....
Másik, vannak ingyenes/- programok, amik ezt már tudják, és nem esznek sok erõforrást érdekes módon.
3.
egyébként tudom hogy vannak ezek a lehetõségek, de pl.: én se nézek az asztalon videót, de attól még lehet más igen.
Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
A sporteredményeket pedig egy RSS-viewerrel és egy kis ésszel eddig is kényelmesen el lehetett érni... Ezért kiadni +30 rugót.. pff
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
/*WTF?!*/