1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
#102 Te gyökér!!!!:D -
#101 én most nem a topicról hanem az érvedről beszéltem. -
#100 Vega vagy húsevő, ez bizony TÉK #100
ez tény -
#99 de, közvetett módon ők teszik. a kereslet-kínálat játékból ők a kereslet. -
#98 De az egymástfikázás az jó! :D -
#97 olvasd végig a topicot -
#96 húspótló nem kell. -
#95 már ne haragudj, de okádok ettől a felfogástól. ez a legnagyobb marhaság ami mőgé bújhatnak a vegák.
Tegyük fel, hogy igazad van. Növényt miért eszel? Annak is van ugyanúgy lelke, ugyanúgy letépik a kukoricát amit megeszel! A növényeket miért nem sajnálod? Akkor már miért nem gyilkolod le az összes embert, hogy ne egyen állatokat? Sőt! Az oroszlán is húst eszik. Ő is gonosz? De ő egyben állat is, tehát neki szabad. De mégis megeszi a gazellát. Akkor hogy is van ez?
A megoldás egyszerű:
Mindenki fogadja el, hogy a másik milyen: vega vagy nem, keresztény vagy muzulmán, és akkor nem lesz ilyen egymástfikázás. -
#94 Annak nincs köze a húsevéshez, max az eljáráshoz, ahogy ma az állatokkal bánnak. De hát ne a húsevőket okold, mert nem ők teszik ezt az állatokkal. -
#93 igen, de ez a topic most spec a húsevésről és nem a bio és nembio termékekről szól. -
#92 A porszemről az jut eszembe, hogy "nyugaton" már nagyon régóta léteznek olyan családok, akik már x generáció óta nem esznek hust, mert ők igy akarják, és tüntetnek is (nincsenek ketten) a "tömegmészárlások" ellen, és van annyira kultúrált a társadalom, hogy meghallgatja, és elfogadja a mások véleményét, és nem nincs ebből "háború"! Kultúrált tüntetés, és a másik fél TESZ valamit, mert ők is tudják, hogy valahol igazuk van! Az, hogy próbálják az állatoknak (mégha csak kicsit is) az életvitelét megváltoztatni, az neked is "jobb" lesz, ugyanis ha kivinnék a napra, vagyha nem csak olyan tápot ennének azok az állatok, amit adnak nekik (adalékok, stb.), más íze lenne, dehát valahogy a pénz beszél...
És ha nyugaton vannak ilyenek, mert vannak, akkor otthon is lesznek olyan emberek, akiknek valami nem tetszik, és összefogn(án)ak(?), és tesznek VALAMIT VALAMI ellen (akármi), de mivel levagyunk maradva, és saját tapasztalataim szintén (ne vegyétek magatokra, mindenhol vannak kivételek), a Magyar ember nem összetartó! Nem segit (NEM MINDENKI) a másikon! És nemtudom, hogy elég lesz-e a mi generációnk ahhoz, hogy megértse:MAGADNAK csinálod! Nem feltétlen a husevésre gondoltam! -
#91 Szted a zöldségek amiket veszel, a tej izéket amiket veszel, a hús pótló cuccolat amiket veszel ( mer kell ) azok természetes dolgok? lassan már az természetes amit te otthon termesztes, más nem. Génezett zöldségek, előállított szarok... és te ezt megeszed, persze mindenk ettől olyan a népesség mint ami... régen nemigy volt, most meg mit hallasz, temérdek ember hal meg rákban és minden betegségben és ez nem véletlen. -
#90 nekem meg az kell h ne szenvedjenek az állatok. -
#89 vannak egyértelműen rossz dolgok, amik ellen érdemes harcolni. sztem az állatkínzás ide tartozik. -
#88 Há minimum. :D -
#87 ? -
#86 "persze ez ma már teljesen lehetetlen."
Viszont nekem kell hús. Fogadd el! -
#85 azért azt írd oda mindegyik ilyen mondatodhoz, hogy: "szerintem"
mert nem jelentheted ki csak így, hogy nem helyes szokás... az én értékrendemben pl. helyes szokás az, hogy megeszem a finom husit.
addig minden rendben, amíg elmondod a véleményedet a dologról, de amikor már tényleg ilyen "térítésbe" kezdesz és kerek-perec meg akarod mondani, hogy mi a helyes út, akkor az már gáz... -
#84 Azért ítam. Mi is így vesszük ha lehet, mert magam is szívesebben fogyasztok háztáji baromfit pl. -
#83 Jah és még valami, tudod mitől leszel rákos, beteg és roncshalmaz? a sok szartól amit beléd tömnek természetes alapanyag nevén... nem a hústól ( persze abban is van minden génezett szemét ami jön a nagyhatalmaktól, de nem azt kell venni ) -
#82 Tehát nem azzal értek el változást, hogy vegások lettek, vagy vegásokká térírették a jónépet, hanem a SZABÁLYTALAN és embertelen üzemeket záratták be. Ezzel én is maximálisan egyetértek (mindig is egyetértettem), mert ennek már van némi értelme is, ugyebár. -
#81 #31 -
#80 ha nem eszel húst, azzal csökken a kereslet a hús iránt -> kissebb lesz a termelés -> kevesebbet szenvednek az állatok -
#79 Ezért kell valóban (közel)házi körülmények között nevelt állatokat fogyasztani (azoknak az ízük is jobb). Azonban pl. a kutyámat sem zavarja, hogy nem maga vadászta le a húst/csontot amit kap, ennyit a természetességről... -
#78 nem értelmetlen. az állatvédők már sok kíméletlen intézmény bezárását érték el. -
#77 A Belgának a Hús c. számából!
"hús, hús, hús, egyél húst
a zöldségektől leszel olyan mélabús
hús, hús, hús, megint hús
a növényektől hamarosan elbutulsz
hús, hús, hús, csakis hús
nekem így jó, hogyha fehérje dús" -
#76 de nem én ölöm meg az állatot! mit kínzok egy darab megsütött húson? én csak a fogyasztó vagyok, de mivel igénylem a húst, ezért eszem, egyértelmű! zöldséget is eszem mellette, mert arra is van igényem! mind2-öt igénylem, mert szükségem van rá, igen ha vegetáriánus lennék, akkor nem lenne szükségem a húsra, stb! de nem leszek az, mert azzal, hogy nem eszek húst, attól még nem fog megmenekülni az xy tehén! ugyanúgy levágják, és majd megveszi helyettem más azt a húst! igen, ha sokan lennének vegetáriánusok akkor lehet hogy kevesebb húst vennének, de jelenleg nem látom azt, hogy a zöldségesnél minden raklap üres lenne, a hentes meg nem tud mit kezdeni a rajta maradt húsokkal! -
#75 ezzel egyetlen egy baj van, a hús amit megeszel, nem a természetből jön, hanem innen: #2 és ettől fogva nem a természettel vagy egyensúlyban, hanem a húsiparral. -
#74 Dzsurasszik Park-e?! :D -
#73 Rosszul fogalmaztam:
A lényeg ha én le akarok ölni egy állatot, legyen esélye menekülni, vagy támadni, persze ez ma már teljesen lehetetlen. -
#72 Jesszusom mi megy itt! Ettől féltem!
Nos én nagy természetbarát vagyok, de ettől függetlenül nagyon szeretem a húst. Hogy miért? Mert ember vagyok, az embernek pedig kell hús. Sőt rosszul is fogalmazta: nem attól függetlenül szeretem a húst, hogy természetbarát vagyok, hanem pont azért, mert betartom ezeket a törvényeket, ergo húst eszem. És a hús az hús, nem helyettesítheti semmi. Ok tudom egyes termékek húspótlóak lehetnek, de mindenféle dologból összeállítani a húspótlást egy teljesen csökevényes megoldása a dolognak. Ez kb olyan, minthogy van a rendes ember, aki megszületik, vagy különböző szervekből Frankeinstein kreál egy embert, ami olyan is amilyen. Egyetlen bajom van csak, az pedig az állatok kíméletlen tartása. Sokat szenvednek egész életükben, csak hogy mi megehessük őket, azért "léteznek" és ez már elég cinkes. Szóval ezen kéne változtatni. Az állatok legyilkolása ellen azért nem tudok szólni, mert ez kell, a lényeg a kíméletes legyilkolásuk és hogy rendes életük legyen, ne pedig ilyen céltalan. Ha egy embert megtámad mondjuk egy farkas és megeszi az elég gáz, de hát ez van. Mi is része vagyunk a körforgásnak, és ezt el kell fogadni, így lehet csak húst enni. -
#71 Nem, nem azt irtam.
Amugymeg a húsipar egy óriási üzlet, államok, országok bevételét képezik, szal ez nem az átlag embernél kezdődik... értelmetlen bármi nemű ellenállás:D -
#70 lehet h egy porszem vagyok, de van kb 50 ember a világon, aki miattam vegetárius. és ezzel már nagyon sokat elértem.
nem mondtál logikus érvet. pontosan, az ember fel tudja fogni h hogyan kell elhagyni a húsevést. az állatok nem. azt akarod bebizonyítni h annyi eszünk van, mint egy hiénának? -
#69 Kemencében sült libamáj + közepesen átsült steak, nálam ez a nyerő. Hozzá term. jöhet a zöldségköret, avagy a mazsolás rizs gyömölcsöntettel, mert adjunk a zöldségeknek is! :D -
#68 a vegetárizmus az állatokkal való együttérzésről szól. arról h nem kínozol más élőlényt, csak h te jól szórakozz. nincs egyértelmű káros hatása a szervezetre nézve, de a húsiparban rengeteg állatot kínoznak meg, és ha ennek tudatában vagy úgy össze kell tudnod rakni magadban h helyes-e vagy nem. -
#67 Nem, nem.... te csak egy porszem vagy a gépezetben, ami mintha ott sem lenne... Az ember áll a legmagasabb szinten, ahogy a természetben is megvannak a lépcsők. Az a húsevő állat sem halna éhen ha tudná hogykell nem hús alapú ételeket enni, amit pl te eszel, de mivel neki nincs esze hozzá így belehalna valszeg. Az ember sem lett volna képes fejlődni ha nem vadászott volna, nem evett volna húst... ez kiinduló pont volt, és ha valamit a csírájánál folytunk el az meghal... szvsz amig az ember él és nem veszi át az uralmat a gépiesített, szintetikus világ addig, fog húst enni, és ez igy van rendjén, akár tetszik akár nem... aki mer mártírt akar játszani hát tegye:), én meg megyek eszek egy ki libamájat, meg csülköt... -
#66 Az, hogy mi helyes, mi nem azt nem lehet előre tudni, én igy választottam, hogy ezek után kevesebbre teszem az "adagot" husból, a többiek azt esznek, csinálnak amit akarnak, még akkor is ha nyilvánvaló butaság! Senkit nincs jogom befolyásolni, nem is fogok, mert hiábavaló (lásd #56), még nagyon sok ilyen ember van, akik beletörődnek a dolgokba, és viszi az áramlat a többi "zombival"!
Én fogom magam, és a saját életemet úgy alakitom ki, hogy próbálok kevesebb szemetet "termelni" (bár ez nehéz, mert minden 100x be van csomagolva!), de mégis...
És ha valaki nem fogja fel, hogy miért, nem baj, idővel rájön!
Az ember ösztöne a pusztitás!
Én is ember vagyok, azzal, hogy a számitógép elött irom ezeket a sorokat, kicsit ellentmondásos, de én csinálok más dolgokat, amivel nem ártok senkinek, és semminek! -
#65 amint megmutatod nekem mikroszkóp alatt h melyik az az idegvégződés amivel egy répa fájdalmat érez, igazat adok neked. -
#64 igen, és félreértés ne essék, nem bántok és nem gyűlölök egy húsevőt sem. egyszerűen szeretnék rávilágítani h ez nem helyes szokás. -
#63 az állatok ugyan azt a fájdalmat érzik mint az emberek. innentől kezdve mi az ami nem egyértelmű?