vega topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
amúgy hány éve vagy edzõ, h így vágod?
tejet és hüvelyesetket is nyomom rendesen
Nem sportolok és amióta vega vagyok szépen elkezdtem hízni (+20kg 6 év alatt)."
Miért csodálkozol, hogy hízol?
Sajt = széhidrát+zsír
burgonya, tészták = szénhidrát
tej = tejcukor
Grat!
az sg fórum hivatalosan is a neten lévõ legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
az sg fórum hivatalosan is a neten lévõ legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
a vegetárius étrend egészséges, így valszeg nem lesz bajod ha nem sportolsz aktívan, de az elhízás sajnos sokunkat fenyeget. én is hajlamos vagyok rá, ha abbahagynám az edzést hamar elhíznék. sajtból is inkább a zsírszegényet ajánlom, van ez a zacskós mozzarella ami ilyen trutyiban úszkál, na az pl elég jó. tészta helyett rizs, rizstészta, ilyesmi, illetve neten vannak kalóriatáblázatok.
a nyers zödség, gyümölcs is fontos, pl saláta formájában.
én most leadtam 6 kilót egyszerûen azért mert sokkal többet mászkálok mint nyáron és kevesebb idõm van enni
Mostanában én is szépen gömbölyödök, de ez kizárólag a mozgásszegény életmódnak köszönhetem. Mikor rendszeresen kocogtam 20 kg-val kevesebb voltam :D
Be kellene vezetni az ekadaszit (11 szanszkritul) amikor is minden 11. napon csak zöldséget, gyümölcsöt szabad enni és tartózkodni kell minden gabonafélébõl készült kajától.
Én sose szerettem a húst, csak tényleg nagyon feldolgozott állapotban tudtam megenni ( kolbász, szalámi) mert olyan undorító volt, ahogy ott vagdossák, meg a kinézete is nagyon gusztustalan a nyers húsnak...fuj
Aztán vega ismerõseim lettek, és rájöttem, h nyugodtan elvagyok nélküle is, hiszen abszolút szükségtelen az életbenmaradáshoz a hús fogyasztása.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
szal ha nem mozog az ember tok mindegy mit eszik, hizni fog...
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
én amibõl rengeteget eszem az a gomba és a sajt, burgonya, tészták
tejet és hüvelyesetket is nyomom rendesen
Nem sportolok és amióta vega vagyok szépen elkezdtem hízni (+20kg 6 év alatt).
Mi az amire nagyon kéne figyelnem? Mondjuk káros hatást nem vettem még észre, Talán annyi, hogy a szememben egyre több zavaró amõbaszerû valamit látok úszkálni. (ahogy utánanéztem a neten ezek valami elhalt? üvegtestek, bár ahogy olvastam bárkinél elõjöhet, természetes jelenség sokaknál ahogy öregszik).
tehát ugyan ezekkel az anyagokkal növényi táplálékban kevesebb ideig érintkezik a szervezet.
amire figyelni kell az a vas, kálcium, lenmag, ilyenek. ha valaki eszik idõnként túrót, sajtot, gombát, mákot, céklát vagy diót, akkor sokkal tisztább forrásokból be lehet vinni a vasat, fehérjét, e. aminosavakat mint a húsból. ha valaki még tökéletesíteni akarja a táplálkozását, eszik lenmagot néha, és akkor zsírsavakból sem lesz hiány. ami elõny egy vegetáriusnak a húsfogyasztóval szemben, h nem kell figyelni a rostok vagyis a komplex cukrok bevitelére, mert alapból megvan.
ezt tetézi, hogy a tartósítószerek, szinezõanyagok és egyéb mérgek sincsenek annyira hatással egy vegetáriusra, mert a hús sokkal lassabban halad át a beleken (rostok hiányában) mint a növényi táplálék. így az abban lévõ antioxidánsok, egyéb hozzáadott vegyszereknek kb 3-4szer annyi idejük van felszívódni a bél nyálkahártyájába. míg ugyanezek a vegyi anyagokkal növényi táplálékban sokkal kevesebb ideig érintkezik a szervezet.
odóknak pedig nem kell válaszolni, ennyi.
Egy hátránya biztosan van: elhízás.
Rengeteg sajt és szénhidrát (tészták) miatt.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
nézd, akár hogy is nézzük, a csirke ha tehetné és lenne választása, valszeg nem arra használná az életét h odamenjen hozzád és elvágassa a nyakát (mint ahogy a sok zsidó sem arra szerette volna használni h gázkamrámban végezzék). ez asszem evidens. namost innentõl kezdve erõszakos megölése az állatnak, ami persze nem bûn, mert nem szerepel bûnként a törvénykönyvben. csak vannak emberek, akik úgy érzik, h ha lehet élni enélkül is, akkor inkább nem teszik meg. de ha te megteszed, hát áldásom nem adom rá, de nem én fogom megmondani h mit csinálj ...
én is vágtam át csirke torkát. hú, rögtön átmegyek sorozatgyilkos, és prostikat fogok felvagdosni... hát nem éppen. a csirke kaja. azért élt, h kaja legyen. tudom, "nem ez nem így van, a csirke is egy intelligens, érzõ lény, blablabla". hát, nekem még egy se mondta h "vidd a faszba innen azt a kést!" ha boltban élõ csirkéket lehetne kapni, spec az se tántorítana el a húsevéstõl, max több idõ kéne hozzá h ebédet csináljak.
"The trees move. Do you not see it?"
sajnálatos módon úgy néz ki perpill ez. kétségtelenül nincs így jól, de ezt a húsevõkre kenni megint tipikus vega torzítás lenne. nem legyõzni és kihasználni, hanem együttélni kéne a természettel. de ennek a sikere nem attól függ h az ember csak zöldségeket, v. húst is fogyaszt, még mielõtt vki elkezdené itt a térítést.
ez az érzelmesség csak az mai kor jelensége
A világháborús veterán a nyers húsnak is örült volna elhiheted csak az addigra már régen nem volt... A krumplit sem azért ették nyersen meg földesen mert az olyan baromi finom, hanem mert annyira ki voltak éhezve.
Az ember úgy is van felépítve mint egy mindenevõ állat.
Lentebb leírtam de akkor mégegyszer(ezt is): sok "primitív" kultúrában esznek nyers húst vagy éppen isznak vért.
A gyümölcs kb. az egyetlen élelmiszer amit úgy ahogy van megeszünk. És az nem azért van mert az ember olyan baromira növényevõ, hanem azért, mert a gyümölcsöt a növény arra szánja, hogy megegyék és ezzel széthordják a magvát - emiatt olyan, hogy könnyen elfogyasztható és gyorsan emészthetõ.
Mellesleg nem tudom minek erõlteted ezt az õzgidázást, te sem szaladsz ki a földekre és tömöd magadba puszta kézzel az érett búzakalászokat, akkor nekem miért kéne nyersen/elkészítés nélkül enni a húst?
Amúgy ha csak arról van szó akkor én minden további nélkül kitöröm neked kézzel a csirke nyakát, vagy agyonütöm az õzgidát, utána ki is belezem, sõt a csirkét még el is tudom készíteni ebédre.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Nos, ha mindenevõ akkor mindenevõként is kellene kinéznie.
Hogy a krumpli nem jó nyersen?
Kérdezz meg 1 II.V.H. veteránt, mennyire örültek ( mikor már elfogyott a kaja) egy krumpliföldnek... csak úgy nyersen ették, az is jólesett.
Nos ki nevez be: húsevõ vs õzgida?
Nah jó, az õzgidának olyan szép szemei vannak, még megsajnálnátok
Akkor legyen egy házityúk. DE ahhoz nem engedélyezett a bunkó, puszta kézzel kell kicsavarni a nyakát, majd éles kõvel kibelezni és nyersen megenni, mert ugye a többi mindenevõ állat sem fõz. Elõ azokkal az ösztönökkel!
persze sokkal egyszerûbb ha 100 példányban leírom hogy szerintem mi a jó és mi az én véleményem, 100szor egymás után nem veszem tudomásul hogy a másik valami egészen mást mond mint amit szerintem mond, de hát hagyjuk figyelmen kívül azt hogy mit írnak a többiek, igaz...
és itt is elmondták már néhányszor
"Ez az emberi létezés célja, h az intelligencia használatával úgymond legyõzze a természetet, és átgázoljon mindenen, h jó legyen, a többi állat meg növény meg forduljon fel ott ahol van amennyiben nem hajt közvetlen hasznot?"
lehet hogy ez neked új de minden életforma célja az hogy õ legyen a legjobb
Meséld már el milyen ízõ egy a talajból frissen kikapart nyers burgonyagumó? Esetleg egy frissel leszakított búzakalász, vagy nyers karfiol? Akkor olyant se együnk?
Vega vagy nem, nem sok emberi étel van amit úgy ahogy a "vadonban" találod megehetsz. Még a gyümölcsöt is megmosod, meghámozod (vannak akik meg is cukrozzák) mást meg pláne.
Meséljétek el, milyen ízû egy frissen leölt állatból (még párolog!!!) nyersen kikanyarított hússzelet?
Fincsi biztos..
Az õzgidát meg komolyan gondoltam. Tényleg szeretnék egy éhes, véRmes húsevõt és egy õzgidát összezárni 1 szobában. AZ emberi intelligenciára való tekintettel lehet nála 1 bunkó, meg egy éles kõdarab. Ha már a természet olyan trükkös volt az emberiség ragadozó voltának megteremtésében, h karmok és agyarak helyett intelligenciát adott az állatok legyilkolásához, és feltrancsírozásához.
a ragadozóknak természet adta fegyvereik vannak, az embernek pedig esze hogy fegyvert alkosson magának és olyan környezetet teremtsen amiben kényelmesen élhet
igen
Sorry az ekezetekert, de kulfoldrol irok.
Csak jeleznem, hogy nemsokara megjelenik itthon is, az egyik leg erdekesebb konyv, a vega eletrol. Nemet nyelven eddig 400.000 pld-ban lett eladva, mert igen erdekesen jarja korul a temat.
Ezt onnan tudom, hogy kis kozom van ahhoz hogy vegre magyarul is megjelenhetett.
A legjobbat mindenkinek.
Vegetarianus elet
Mellesleg nem lehet (butaság) szétválasztani az embert és a civilizációt, mert innentõl kezdve bármely érvelés hitelét vesztené.
Mindenkinek ajánlom csapjon fel néhány anatómiakönyvet:
- ragadozók anatómiája
- növényevõk anatómiája
- mindenevõk anatómiája
- ember anatómiája
A fizika, kémia és biológia törvényei állandóak.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Ezért elég röhejes ez a "az embernek nincsenek oroszlánkarmai nem is ragadozó" érvelés.
Néha jó megismerni a másik álláspontját egy adott témáról.
Ennek semmi értelme. Úgy az egész topicnak nincs.
A vega sosem fog húst enni, a nem-vega meg nem fog azért nyúlkaját, mert bens (nem személyeskedés, ne haragudj, csak te nyitottad) azt mondja elkúrja vele a földet. inkább beszéljetek a szép kék égrõl.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Mellesleg nem csak az õznek a jaknak meg az elefántnak van húsa hanem a rágcsálóknak/rovaroknak is. Azokkal talán még egy vegetáriánus is elbánik...:)
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
mindenevõk vannak