22
-
dez #22 :P -
lee56 #21 oké győztél, feladom :)) -
dez #20 Hát persze, csak annyi, hogy az SM3 és SM4 kisebb különbsége nem teszi semmissé a DX10 előnyeit. (Geometry shaderre, ami az SM4 része, nem is reagáltál.) Egyébként is butaság szerintem, hogy semmi új effektre ne számítsunk a hétköznapokban, csak gyorsulásra. Éppen a gyorsulás teszi lehetővé, hogy olyan új effekteket alkalmazzanak a gyakorlatban, ami eddig max. 1-2 demóban jelent meg, mert túl lassú volt. És ugye a geometry shader... -
lee56 #19 Wááááá kikészítesz , attól hogy dx10 a téma (mellesleg bőven témábavágóan szóltam hozzá) , még beszélhetünk részleteiben róla, vagy meg tiltod? :) . A dx10 főként teljesitménynövelő és optimalizáló fejlesztéseket tartalmaz, nemtudom már hol olvastam, de a lényeg az volt, hogy ne várjunk tőle tengernyi uj grafikai effektet, sokkal kevesebb ujdonság lesz benne ILYEN TÉREN, mint az előző generációs SM-fejlődéseknél SM1-SM2, vagy SM2-SM3m teccikérteni? :)) (De mára elegem van már a magyarázkodásból, adj egy kis szünetet plz :D) -
dez #18 Csakhogy mi itt a DX10-ről beszéltünk (pontosabban az ide vonatkozó 3D-s részről), nem csak az SM-ekről. :)
Mellesleg a geometry shader is a SM4.0 része, ami eleve nem kis újdonság. -
lee56 #17 csak a SM4.0-ről beszéltem ott, a dx10 sokkal több mint csak a SM-ek, amiről már csomó helyen irták (pl crysis kapcsán), hogy nem fog olyan mértékü grafikai elérelépést jelenteni (a SM4-ről van szó még mindig) mint az eddigi SM fejlesztések, de most már ismételgetem maga, legközelebb olvassd át 2x amit irok, minimum
A SM3.5 pedig csak poén volt (tekintettel arra, hogy nem lesz akkora fejlődés), ugytünik a humorérzékeden is van mit fejleszteni ;) -
dez #16 SM3.5? És a geometry shader? (GPU alapú scene-generálás és -manipuláció.) Összességében is eléggé át lett dolgozva a DX10, és ezen belül a 3D-s rész, így sok olyan dolog is megvalósítható, ami DX9 alatt reménytelenül lassú lett volna. -
dez #15 Inkább 8600, nem? -
BiroAndras #14 Én már túl vagyok a DX10-es HW beüzemelésén, úgyhogy csatlakozom a sürgetők csapatához. -
huuu #13 Itt is az ár dominál!
Egy jó 7600Gt emberi áron és jöhet a dx10.
No meg a játékok. -
lee56 #12 És a dx10 pontosan ebben (is) lesz jobb, jobban kihasználja majd az erőforrásokat, nézz csak meg egy bő cikket a dx10-ről, és nem kell ahhoz dx10-et tudó kártya, ahhoz hogy ezt érezd is. Most akkor miért is baj, hogy sürgetjük itt a M$-ot? -
lee56 #11 Félreértettél, a sietség a dx10 és a vistára értendő, optimalizálni pedig ezekre is lehet, persze ahhoz mindennek meg kell lennie, ahogy Inquisitor is mondta, utánna már a kiadók/programozóktól függ, már ha játékról beszélünk.
Attól még hogy dx10 lesz, nem tünik el a SM3.0, és ez nem presztizskérdés, h elég-e vagy nem. Nem beszélve arról, hogy SM4-ben minimális újjítások lesznek a többi SM fejlődéshez képest, inkább nevezték volna SM3.5-nek :). -
who am I 7 #10 És miért is kellene sietni?Nem elég neked a shader model 3.0?Mit gondolsz mi lenne ha inkább optimalizálnának, és kihasználnák a lehetőségeket?Az optimalizálás user barát dolog, de meghosszabitja a fejlesztési ciklust.Az hogy nem optimalizálnak csak a programozok "lustasága" és a szükebb kiadási időpontok miatt van...
Egyként, a vista sokára fog elterjeszkedni nagyobb számban talán 2009 környékén...és sztem 2008-ba lesz majd érdemes dx10-es kártyát venni.Amikoris 50 rongy környékén már sztem kapni fox normális teljesitményü kiforrott driverekkel rendelkező kártyát..és még játék is lesz rá egy pár.(még megkockáztatom azt is, h az akkor 50-60E forintért beszerezhető kártya tudni fog annyit teljesiteni mint egy mostani 8800-as GTX kisebb teljesitmény felvétel mellett) -
lee56 #9 Természetesen globálisan értettem a sietséget, hogy a szükséges feltételek is minél hamarabb megvalósuljanak, hogy minél előbb tudjanak fejleszteni... -
Inquisitor #8 "Szerintem meg inkább siessenek, és minél több gamét fejlesszenek dx10re,..."
Jelenleg NINCS használható DX10 driver az egyetlen forgalomban lévő DX10 kártyához, január végéig biztosan nem is lesz. Ennek hiányában "kissé" nehéz tesztelni, nem de? Ezért halasztottak el egy csomó Dx10-et használó játékot tavaszra vagy nyárra, esetleg ősz elejére. -
#7 Ez a fejlesztőket gyártókat nemérdekli. Újabb kamudolgokat fognak tolni az arcunkba, hogy fogyasszunk jól. -
lee56 #6 pontosan... -
Morden23 #5 Minél gyorsabban kiadják, annál gyorsabban terjednek el a DX10-es játékok (mint ahogyan szokott, ezúttal is csillióan fognak rábukni a 100akárhányezres kártyákra), és amikor elfogy a nyitókészlet, és lejjebb hagy a vásárlási kedv, máris csökkenhetnek az árak/jöhetnek a felső-középkategóriás karik.
Szóval csak csipkedjék magukat, minél előbb van kint, annál jobb mindkét embertípusnak:
1. Aki azonnal megveszi drágáért
2. Aki várni akar, hogy olcsóbb legyen idővel -
lee56 #4 Igaz vannak azért olyanok is, akiknek mostanában (v. inkább pár hónap mulva) érett meg a csere, azoknak jó az időzítésük :) -
lee56 #3 Szerintem meg inkább siessenek, és minél több gamét fejlesszenek dx10re, mert sokkal jobban fog teljesiteni a te gt-d is majd a vistán (dx9-ben természetesen), anélkül hogy egy forintot is költenél bármire, és nem kell beszarni, ONLY-dx10es játékok még jó darabig nem lesznek, gondolj bele mennyi embernek van ma világszerte hivatalosan is dx10-et tudó vkártyája. Nem lenne nagy biznisz mostanság kihozni egy olyan játékot, amit max pár 1000 ember tud futtatni. A jövő már más kérdés, de szvsz nem fog olyan marha gyorsan elterjedni az uj nv, és a még kint sem lévő uj dx10es ati kártyák. Ráadásul nemrég volt egy cikk is, hogy csökken a vkártyák piaca. És vannak még nálad(unk) is "roszabb" helyzetben levők, akik pl. nemrég vettek 1950pro(gt)-t vagy 7900gt-t, és jó ideig ki szeretnék húzni ezekkel a nagyon jó kártyákkal, nembeszélve a közép és belépő szintről, akiknek a többsége nem fog rögtön a boltba rohanni ha, kijön egy uj vkártya széria. Szal no para, és jöjjön a dx10 minél hamarabb. -
#2 Én nagyon várom már az új kártyákat ,mivel már jóideje tervezgetem 1 új gép vételét. -
#1 Helyes, pihenjenek csak. Kell a ráknak a dx10. Optimalizálják csak szépen a dx9 játékokat, most vettem új gépet, hadd' ne kelljen pár hónap múlva videokarit cserélni mert jönnek a dx10 gammák és nem idulnak el a zsír új kártyán ami egy 7600gt, szóval nem is a gagyibbak közül való. Most próbáltam ki az obliviont, és meggyőződtem róla hogy van bőven kraft a dx9-ben, amit ki lehetne még aknázni, nem az újabbnál újabb szarságokat tolni a nép arcába.