103
  • Szefmester
    könnyebb azonosítás? elég sztem ha win a saját baromságait odarakja.. a tematikus mapparendezés meg praktikusabbnak tűnik nekem és sok sok havernak is.. ennyi
  • Szefmester
    én meg odáig is eljutottam hogy beidomítottam a csajokat.. vegyenek saját gépet.. ;)

legális felhasználás esetén is meg lehet azt tölteni.. csak ügyesen kell csinálni :)
  • Gerygrey
    Jajj mert te aztán nagy májer lehetsz hogy létre tudsz hozni egy más nevű mappát... Lol az ilyet nagyon bírom, hogy lúzer vagy ha windowst használsz nem linuxot (vagy photoshopra nem macet, játékra meg nem konzolt), meg gyökér vagy hogy program filesba telepítesz (amúgy ki mondta hogy c:/program files? Képzeld külön program files nevű partícióm van, és arra mennek a telepítések. Rendszer c:, program files d:, torrent stuff e:. És én még odáig is eljutottam hogy beidomítsam a csajokat hogy mit hova kell rakni :) asszonykám már egyedül leszed torrentről egy dvd iso-t, kicsomagolja és ki is írja.

És ha figyeltél volna, csak annyit mondtam hogy legális felhasználás esetén lehetetlen betölteni többszáz gigát, nemtom miért kell ezen lovagolni, egy szóval nem mondtam hogy személy szerint nekem elég volna a 80 giga, viszont a 250-es vinyóm 70-80%-a warez cuccokra van fenntartva - mint szerintem mindenkinek, akinek 120 gigánál nagyobb vinyója van. És ha nem lenne warez, nem lenne létjogosultsága a több terás vinyóknak. Ennyit akartam mondani. (Amúgy meg egy 10 éves írott cédémben jobban megbízok, mint az 5 éves 20 gigás vinyómban, több problémám volt már ez utóbbival sajnos. És veszett már oda vinyón levő pótolhatatlan (nem warez) cucc, ami ma is meglenne ha akkor kiírom, szóval a nagy vinyó helyett én mindenképp a kiírás híve vagyok)
  • fflx
    te, ezt kifejtened bovebben, hogy ne eljek mar tudatlansagban, hogy mitol is jobb az A konyvtar helyett a B konyvtarba telepiteni a dolgokat???
  • uniu
    rendben, DjJano féle ősmagyar "nikket" fogok választani!
  • Szefmester
    annyira biztosan nem hardcore.. ha egyszer a programfiles-ba telepít... :) én nem ismerek senkit aki így tenne.. max a nővérem és a barátnői.. de ők ECDL-t végeztek :D
  • Kornan
    Nekem csak egy 120GB-sem van,de elférek ezen is,pedig szintén gyűjtöm a sorozatokat.Mondjuk kénytelen vagyok elég hamar kiírni dvd-re ha mást is le akarok szedni,ugyanígy az adatokat,képeket,zenéket,mindent kimentek dvd-re.Már össze is jött vagy 20-30 DVD ami nem filmekkel van tele.Egy 240-esnek örülnék,akkor nemhiszem ,hogy gondom lenne a hellyel.De ha valóban HDTV minőségben szedném le a sorozatokat meg blue ray releaseket töltenék akkor baromi hamar betelne 1TB-s vinyó is.Csak ahoz olyan net is kéne mondjuk VDSL vagy VDSL2,meg nemárt ha a központ közelében lakik valaki. :)
  • kvp
    "Vszinu 1 oshonos panellako hozzaszolasa volt. Nem betonoznak semmit sem a falba, csatornakba csovekbe fektetik. Ahonnan ki/athuzhato. A panelokban is a betonra fektetik es azt ha 100X lefestik es legittelik olyan mintha a falban lenne."

Sajnos ez nem igaz. Sok helyen csoben vezetik es a csovet a vasalas kozze vezettek. Egy ido utan mar cso nelkul siman a drotot huztak a vasalasba, tehat nem lehet cserelni. Viszont legalabb jol birja, mert vastag aluminiumkabelt hasznaltak tehat nem tud rozsdasodni.

"Gondolom, a Google és a Hotmail rendszerébe is belátsz, és 1-2 TB tárhelyel oldották meg a 2GB postafiókokat néhánytízmillió vagy 100+ millió postafiók esetében, a jövő a weben lesz, a weben pedig óriási tárolóhelyekre van szükség már ma is."

Csalnak. A google cache technologiara epul az egesz. Ha egy spam elmegy 10 millio peldanyban, akkor eleg egyszer letarolni, es belinkelni 10 millio postafiokba. Ha vannak elteresek, akkor csak a kulonbozetet kell kulon-kulon lemententi. (pl. email cim) Ez igaz gyakran kuldozgetett kepekre es ppt-re is. (pl. korlevelek, vicces kepek, stb.) Nemregen volt egy nagy torles, amikor sok olyan tartalmat dobtak el ami egyedi volt. (gondolom rajottek hogy egy tomoritett es lekodolt egyedi vmware image sem anyagi hasznot nem hoz nekik, sem redundanciat nem fognak talalni benne, tehat tenyleg tarolni kellene)

"És mélységében se lehet ennél több, mert annak amágneses térnek valahogy be kell hatolni az anyagba, és egy "kutat" nem képezhet a szomszédos tartományok macerálása nélkül."

Megpedig mukodik, ezt hivjak perpendicular recording-nak. A lenyeg, hogy lefele hosszabb a magneses ter, igy nagyobb lehet az adatsuruseg.

""Üvegszálas kábel a legjobb, és legdrágább. :)"
    Ezt magyarázd el Budapest azon részein, ahol ÜVEGSZÁLKÁBEL van és emiatt évek óta nem lehet náluk ADSL, biztos jót nevetnek majd."

Az uvegszal tenyleg jo, csak pesten 1 darab uvegszal van szetosztva tobb haztomb kozott, tehat lehetne adsl, csak megosztott savszelessegel. Ha van 1000 felhasznalo egy szalra, akkor mondjuk egy 100 megabites uvegszal eseten jutna 100 kilobit minden embernek. (valojaban 128 kilobit jut, ez pont az isdn2 sebessege) Csak alulmereteztek a rendszert es nem kellene mast csak meg ezerszerezni az uvegszalak szamat, vagy atterni gigabites uvegszalra es akkor mar csak meg kellene szazszorozni es mindjart lenne 1 megabites internet. :-)

A leirt technologia egyebkent ilyeszto. Arrol van szo, hogy megolvasztjak a lemez feluletet, majd kis magneses terrel atrendezik az atomokat. Ettol viszont gyorsabban hasznalodik el a lemez. Egesz pontosan az irasok szamanak fuggvenyeben, mint a flash tarolokban. Akkor mar inkabb a HD-ROM technologia es ram diszkek atmeneti tarolasra. (a hd-rom plazmasugarral ir platina lemezekre, oriasi adatsuruseggel es tobb millio eves adatmegorzesi idovel, jelenleg csak katonai adat-archivalasra hasznaljak az usa-ban)
  • PeeTeR
    na mondjuk ez sem teljesen realis mert ha Te a 180GB -al hardcore -nak szamitasz akkor pl nalam a 3*250GB -os tele HDD -re mit mondanal? raadasul irom is oket ezerrel. ezeknek a 90% nem csak szar-szar hogy majd egyszer jo lesz.

meg minek ezen ennyit agyalni? hogy kell -e vagy nem? nem tok mindegy? ugy is lesz.. ha fejetek tetejere alltok akkor is. es majd amikor lesz es pont lesz penzed ugyis meg fogod venni es most ne kezdjen el senki sirni hogy dehogy is mert ugyis meg fogja venni. a nem pont a 36TB -os HDD -t akkor a 20TB -osat. penztarca fuggo... ennyi.

80GB meg szinte semmire nem eleg manasag.
    legalabb egy 250-300 hogy kenyelmesen elferj es ne legyen telebaszva mert akkor csak zakatol de egyben lassul is a HDD
  • BiroAndras
    "Ez azt jelenti, hogy 10*10-nél kevesebb vasatom fér el azon a felületen, ami 1 bitet tartalmaz. És mélységében se lehet ennél több"

Ez a technológia pont arról szól, hogy a lemezre merőlegesen állnak a bitek, vagyis a mélysége jóval nagyobb. Hogy hogyan csinálják, azt ne kérdezd.
  • BiroAndras
    Legális felhasználás lehet pl. saját HD videók készítése (lassan lesznek elérhető áron HD kamerák), meg TV-ből felvett HD filmek (jobb helyeken már van).
  • BiroAndras
    "És itt még kifelejtettem, hogy ha igazán jól használod a géped és a teljesítményre odafigyelsz akkor minimum 30% szabadterületre van szükséged, tehát a 36TB lemez reális kapacitása ez esetben maximum 23TB."

Ez elsősorban a rendszervinyónál, vagy más folyamatos használatnál (pl. adatbázis) számít. Sima adattárolás esetén nyugodtan tele lehet tömni.
  • Gerygrey
    Legális, otthoni felhasználást kérdeztem, jóhogy tőzsdeadatokkal, vagy webtárhely üzemeltetéssel, egyéb dolgokkal pár óra alatt megtelíthető egy tera. De ezek nem is kimondottan a home user-ra jellemző tevékenységek. Fotó, videó, filmek, zene, játék, net, pár nagyobb szoftver. Ha csak legális viszonyokat nézünk, akkor szerintem lehetetlenség még 500 gigát is megtölteni. Nekem a 250-es vinyómból a 180 gigás "torrent cucc" partíció most speciel tele van mert "free leech" akció volt az egyik hazai torrent trackeren és megszedtem magam, de ha nem torrenteznék, nem nagyon lenne rajta semmi. Van fent vagy 10 komolyabb játék, (oblivion, sims 2 összes bizbasszal hogy csak a nagyobbakat említsem), adobe cuccok, és a program files mappám összesen 30 giga. És a környezetemben én erősen hard-core felhasználónak számítok... Szóval én azt mondom, hogy normál használatra manapság 80 giga elég, 3 év múlva, ahogy a növekedést figyelem, talán lesz 5-600 az elvárás, de tíz terák semmiképp...
  • Inquisitor
    Több különböző híroldalon láttam az eredeti angol (és egyébb!) nyelvű cikkeket és mindegyiken 300TB volt eredetileg, majd javították. Szóval nem a cikk író szúrta el :)
  • Inquisitor
    "Ráadásul 2010-re simán elérhető lesz az ADSL2"
    Most is, csak kicsi a lefedetség. A mobil cége meg kísrletileg 100-300Mbitnél tartanak telefonos átvitelnél, szóval jó ha belehúznak a "hagyományos" cégek. :)
  • Inquisitor
    "Üvegszálas kábel a legjobb, és legdrágább. :)"

Ezt magyarázd el Budapest azon részein, ahol ÜVEGSZÁLKÁBEL van és emiatt évek óta nem lehet náluk ADSL, biztos jót nevetnek majd.
  • Inquisitor
    "Magyarországon már létezik SDSL 512/512 csak olyan ~13K körüli áron van. :("

Van nagyobb is (1, 2, 4Mbit), csak drága, mert cégeknek szánják.
  • Inquisitor
    "Üvegszálas kábel a legjobb, és legdrágább. :)"

Van nagyobb is (1, 2, 4Mbit), csak drága, mert cégeknek szánják.
  • Remetix
    Pl. elektronikus tőzsdékkel foglalkozó helyeken jól jöhetnek ilyen nagy hdd. 1 évvel ezelőtt egy napnyi adat egy nagyobb tőzsdéről (Island ECN) 4 GB körül volt. De persze az csak egy, ha még emellé jön Nasdaq, New York, Brut, Arca esetleg future-ok Chicago-ból, akkor már simán napi 30+ GB -nál tartunk.
  • halgatyó
    Ijesztő számok. Négyzet-inchenként 50 Terabit az azt jelenti, hogy 12,5 négyzet-nanométer 1 bit. Azaz 3,5nm * 3,5nm -nyi terület. Ebben benne van a két sozmszédos bitet határoló, nem használt terület is, amiről nem tudom hogy mekkora, de legyen mondjuk a fele. Ez azt jelenti, hogy 10*10-nél kevesebb vasatom fér el azon a felületen, ami 1 bitet tartalmaz. És mélységében se lehet ennél több, mert annak amágneses térnek valahogy be kell hatolni az anyagba, és egy "kutat" nem képezhet a szomszédos tartományok macerálása nélkül. vagyis cirka 1000 db vasatom = 1 bit, vagy még kevesebb (Ha nagyon rövid idő alatt kell írni-olvasni, akkor elképzelhető, hogy csak 1-2 atomréteg vesz rész az akcióban)

Vagyis kb. a lehetőségek határára értek. A jövő a térfogati adattárolásé, szerintem. Ha mondjuk 0,1 köbmikronba férne el egy bit (ez sokszorosan nagyobb lineáris méretű bit lenne, mint a fenti winyóé) akkor az kb 1 TB/cm3 lenne. Egy winyó kb. 350cm3, ami még nagyobb kapacitás.

Két nagy problémát látok, de ezt már leírtátok alább. Egyik az adatátviteli sebesség (praktice nem túl használható egy olyan winyó amit mondjuk 15 év alatt lehet teleírni:-) Másik a megbízhatóság. Nekem is az volt az első reakció, hogy inkább legyen az a tároló 500GB de megbízható, mint 30TB de bármikor felhajíthatja a talpait az adataimmal együtt..
  • DjDano
    te meg tanulj meg helyesen írni őshonos amcsi díszmagyar és egy normális nick se ártana :DD

Az összes vesztes fikázza a MS-ot és Billt... Miért? Mert kibaszottul irigyek rá!
  • Sanyix
    Dehogy oldható meg, az ellenőrzőbitekkel kevés hibát szokták lokalizálni, de ha egy egész vinyó elszáll, márpedig ez gyakori, akkor kitörölheted vele.

Amúgy meg házig üvegszál, aztán wlan, ennyi up to 108mbit mindenre elég :)
  • Hawaii
    Nem hinnem, hogy a kovetkezo lepcsofok a modemig huzott uvegszal. Mar az is oriasi elorelepes lenne, ha a hazakig elvezetik, onnan rezdroton is igen korrekt savszelesseget lehet biztositani.
  • Zé
    8 mbit-nél már ki a fene akar filmeket töltögetni? Stream-ként nézem meg a HDD-s filmeket is azonnal.
  • BCs design
    csak 30 :D
  • eax
    "Na jó, akkor úgy kérdezem hogy pusztán legális, és otthoni felhasználás esetén, mi a búbánattal töltesz meg mondjuk egy fél terás vinyót?"

Pl. vmware img-k? Nekem pl. abbol van parszaz GB.
  • valaé valaé ná
    "Amugy talan szepitett is kicsit Bill, ugyanis meg a 33600baudos modem idokben(`97-98) tett 1 olyan kijelentest, hogy a szamitastechnika alapreszeve fog valni az Internet. Pontosabban: szorosan fog kapcsolodni az OPrencerhez es a mindennapi munkahoz. "

96 körül meg azt mondta, hogy az internet el fog tűnni és a fizetős microsoft network fog elterjedni. Sokmindent mondott már az öreg.
  • BlackRose
    És itt még kifelejtettem, hogy ha igazán jól használod a géped és a teljesítményre odafigyelsz akkor minimum 30% szabadterületre van szükséged, tehát a 36TB lemez reális kapacitása ez esetben maximum 23TB. Telepakolt HDD nagyon vonszolja magát, ekkora adatmennyiségeknél ez még jobban lesz érezhető.
  • BlackRose
    Gondolom, a Google és a Hotmail rendszerébe is belátsz, és 1-2 TB tárhelyel oldották meg a 2GB postafiókokat néhánytízmillió vagy 100+ millió postafiók esetében, a jövő a weben lesz, a weben pedig óriási tárolóhelyekre van szükség már ma is. Ugyanakkor pl. én nem valami nagy cégnél vagyok, de pl. többtíz 200-300GB adatbázis van a cégnél ugyanakkor ezek replikálva többtucatnyi helyen. Otthoni felhasználónak ugye jelenleg nem fontos, de pl. 5 év múlva lehet, hogy HD minőségben fogod tárolni a filmeidet, 20-30 Megapixeles fényképezőgéped is elég nagy fájlokat fog majd termelni és ugye ennek is hely kell majd, és miért ne tárolnád a zenét is .wav formátumban (minőség veszteség nélkül - esetleg az iPod is majd 1-2 TB os lemezzel jön), ugyanakkor jönnek a HD felbontású játékok amelyek a DX10-re lesznek készítve, 10x nagyobb részleteséggel, gondolom, hogy egy játék 15-30 GB lemezterülettel indul majd. A virtualizáció szintén eszi a lemezterületet... szóval szeritnetem a 36TB éppen elég lesz, éppen úgy mint ma az 500GB és sokan vannak akinek ez nem is elég (pl. jómagam is) és több HD-t tartanak a gépben.
  • Gabest
    inkább a miniatürizálásra mennének rá, mikrobyte, nanobyte :)
  • roliika
    "A kapacitás ilyen arányú növelése felerősíti az adatvesztéssel," <- Mivan? Megoldhato, hogy ne legyen adatvesztés...ellenörző bitekkel mondjuk, de van sok más módszer is, max a 37 terrából lejön 2 terra...dehát a mostani 40 es vinyókból is lejön kb 3 giga pont ezért/NTFS alatt/.
  • Lokids
    Hmmm. 36 tera... Fincsi.

A rázdrótot minek akarjátok ti kiszedni a falból? Az üvegszálast, meg simán a falon is el lehet vezetni. igaz a sérülés esélye így nagyobb.
  • BiroAndras
    Ataltis -> Atlantis
  • BiroAndras
    "Minden fasságot letöltenek maguknak a nyomi warezgyerekek mert "majdjóleszvalamire" persze dvd-9ben mindent mert úgy kell."

1. Nem minden faszságot. Én pl. sorozatokat gyűjtök (B5, Star Trek összes, BSG, SG1, SG Ataltis, FireFly, Earth Conflict, Invasion Earth, NCIS, ...), és meg is nézem őket.
    2. jobb minőségű xvid a többség.
  • Sliderx
    " Mert szerintem a hdd gyártók nem arra gyúrnak, hogy legyen min tárolni a többezer darabos warez hd film gyűjteményt..."

Hát ebben hatalmas nagyot tévedsz!
    A HDD gyártók nagy ívben tesznek rá ki mit pakol a merevlemezre. Ebből nekik pénz folyik be és nem kevés. Erről van szó. Tisztában vannak ők a mai helyzettel, megvannak az emberik. Nem kell nagy fondorlat ahhoz hogy tudják mivel is telik meg egy vinyó. pénz, pénz, pénz... ez erről szól.
  • BiroAndras
    "Pontosan tudod, hogy a hires: "640kbyte mindeninek" mondatara gondolt kanyecs."

Persze hogy tudom. Mondtam, hogy nem? De hol van abban a mondásban, hogy az az örökkévalóságig érvényes, és az IT semmit sem fog fejlődni?
    Valószínűleg ha a szövegkörnyezettel együtt olvasod, kiderül, hogy az akkori viszonyokra értette.
  • BiroAndras
    "a rézdrótot mióta betonozzák be a falba???"

Nem szó szerint értettem. Kevés házban lehet komoly kőműves munka nélkül új vezetéket behúzni.
  • Emmegki
    Jelenleg van 390 GB-nyi vinyóm. A 160asat használom, van rajta 32 GB. A 200-as backup célokat szolgál, benne sincs a gépben. A 30-as nyugdíjazva van, de rajta is van backup. Szal nem érdekel a 36 TB.

Ettől függetlenül meg fogják tölteni a 36TB-t. Minden fasságot letöltenek maguknak a nyomi warezgyerekek mert "majdjóleszvalamire" persze dvd-9ben mindent mert úgy kell.

Ha nagyon fejleszteni akarnak a vinyógyártók újra feltalálhatnák az 5,25-ös vinyókat. Simán el tudnának úgy tárolni mai technikával is 3-4 TB-ot.
  • shabba
    Azért azzal is számolj hogy az a max 8Mbps, ami valójában nettó max 7mbps lehet csak azoknak fog megadatni akik vonaltávolságban közel laknak a telefonközponthoz úgy 2km-en belül, akik távolabb azoknak jóval kisebbb sebességeik lesznek. A 24mbps-re ez még fokozottabban igaz, ami szinténc csak 22, de ott már erősen 1km-en kábeltávon belül kellene lakni. Szóval ne számolj azzal hogy 24mbps esetén te majd fixen 3MByta-tal töltögetsz akárhol is lax, ráadásul mindenhonnan majd ennyivel is fogják adni a biteket. Ha mondjuk messzebb lax a központtól, mondjuk 4km-re akkor egy 2-3mbps-es sebességnél többen ne nagyon reménykedj, hiába fogják emelni most up to 8-ra aki ilyen messze lakik annál ez semmi változást nem fog hozni. És később emelhetik akár up to 24-re is az sem fog.
  • Gerygrey
    Na jó, akkor úgy kérdezem hogy pusztán legális, és otthoni felhasználás esetén, mi a búbánattal töltesz meg mondjuk egy fél terás vinyót? Mert szerintem a hdd gyártók nem arra gyúrnak, hogy legyen min tárolni a többezer darabos warez hd film gyűjteményt...

Off: ez a 8 megabitre emelés mikorra várható? Chello-ról tudni valamit? (Gondolom ha már a tré emel, akkor ők sem maradnak ki a jóból. Csak jó lenne végre, ha a bitang letöltési sebesség mellé normális uploadot is adnának)