17
Dirt (TV)
  • tnm #17
    tudta a fene...:P
  • akyyy
    #16
    ezért kellet topikot nyitni rola
  • raymond01
    #15
    én csak most akarom letölteni, eddig nem is nagyon hallottam róla!
    egynek jó remélem
  • MerlinW
    #14
    Megnéztem az első 11 részt, nemtom mi a jó benne, de tetszik. Érdekes a hangulata. Mindenkinek a skrizo fotóssal van baja, szerintem pont ő az aki viszi a sorozatot. Szerintem jól nyomja a srác, és elgondolkodtató szövege van olykor. Egyedül a Holt párral van tele a bugyrom, őket nem csípem.
  • tnm #13
    harmadik rész felénél úgy döntöttem, cancel.
    Ami a legnagyobb hibája a sorzatnak, hogy ugyan a bulvár sajtó mocskosságát, és gusztustalanságát bőven eltúlozva tálalja, a kiritikai él hiányzik. Utolsó összehasonlítás Studio 60 on the Sunset Strip-pel:
    Valami olyasmi hiányzik, mint amikor Jordan McDeere (Amanda Peet) elutasítja a Search & Destroy-t, ott is túlzóan mocskos műsorral jellemzik azt a tendenciát, amit a reality-k követnek, de ott ki is mondja, hogy ez egyszerűen gusztustalan és a kúltúra sárba tiprása.
    Nem hiszem, hogy a sorozat 13-nál több részre -vagy akárcsak ennyire is esélyes.
    Egyedül nekrofileknek tudom ajánlani, meg azokank, akiknek a valóságshow-k túl mélyek esztétikailag...
  • tnm #12
    még a harmadikat is talán, majd aztán... :D
  • tnm #11
    én még második részt megnézem, aztán majd döntök...
    mondjuk uezt eljátszottam BSG-vel, ott végül az első évad végén, mikor még mindig nem tudtam, hogy jó-e vagy sem, akkor döntöttem úgy, hogy már meg kellett volna győznie arról, hogy jó, szal az ott lett cancel...
  • robotnyk
    #10
    próbáltam megnézni, de borzalmas, legalábbis nekem, kb 40-45dik percig bírtam. unalom, sablonos, semmilyen. pedig jó lett volna, ha Cox egy jó sorozatot húz be, de nem ez lesz az.
  • armageddon666
    #9
    Igen mindre és érthetően, precízen ^^
  • tnm #8
    etimológiailag: a pilot vezetést, bevezetést jelent, mint ahogy a magyar pilóta szóban is felfedezhető, vagy a híradás technikában a pilotjelnél
    a sorozatok első részét szokás pilot-nak is nevezni, mivel ez vezeti be a történetet, ez mutatja be a szereplőket (és nem apróság) többnyire ez dönti el, hogy a sorozatból lesz-e valami
    részletesebb szómagyarázatot a Ponyvaregényben (Pulp Fiction) találsz.
    Arquette, pedig annak a színésznőnek a felvett neve, aki a Jóbarátokban (Frineds aka. Central Perk) a Monica-t játszotta, és időközben hozzáment David Arquette színészhez, akivel a Sikoly trilógia forgatása alatt ismerkedett meg
    Dirt a sorozat címe.
    remélem minden kérdésedre válaszoltam..:)
  • winnie
    #7
    a pilot az az 1. rész.
  • armageddon666
    #6
    Most Pilot vagy Dirt vagy Arquette vagy mi ez? De asszem Dirt, de akkor meg az a Pilot micsoda?
  • tnm #5
    nah, szóval megnéztem:
    Kicsit zavaros ez első rész. És helyenként igen sekélyes, még akkor is, hogyha ilyenkor épp a sekélyességet akarják bemutatni. Pl. az első 20 percben van vagy 10 olyan jelenet, amiben nem d*gnak. Bár pornófilmekre jellemző fedetlen testrészek ugyan nem villannak ki, azért az ember a pocíziókból, az ábrázolás módjából, és a "hangeffektek"-ből még is arra asszociál, hogy ilyen alapvető emberi ösztönöket megcélzó "műalkotásba" csöppent. Ami alapvetően jó az Courtney Cox játéka, bár néha ő is túlságosan rutinból dolgozik. Ahogy szokták mondani nem küzd a szerepben / vagy szerepért eléggé. De azért mégiscsak Courtney Cox, akit fura 10 év jóbarátok után ilyen kegyetlen szerepben látni...
    Merthogy:
    Az alapötlet a következő lenne. Lucy Spiller két híres hollywood-i magazinnak is főszerkesztője. Az egyik a nívósabb Now, a másik az alantas búlvár a Drrt (nem, nem írtam el, valóban így írják a "dört"-nek ejtett lapot.) A lényeg, akiről a Now-ban jót írnak, annak jobb lesz, akiről a Drrt-ben megjelenik egy kis szaftos pletyi az lehúzhatja magát... Esetleg annyira összeroppan, hogy a nap végére már egy bütykös kéz húz egy számot a lábujjára (by: Kútfejek). Tehát Lucy szinte mindenkinek - vagy legalábbis a még 100%-osan be nem futott sztárokon kívűl minden próbálkozónak- a sorsáról dönthet. Nah, mondjuk ez egy kicsit erős a gyomromnak, de viszonylag hihetően van felépítve. Arra azért ügyel Lucy, hogy mindig igazat, vagy legalábbis igazolhatót írhasson. És, hogy hogy jut hozzá a féltve őrzött titkokhoz, mikor mindenki tudja, hogy csak ő hozzá nem szabad, hogy eljussanak az infók... hát itt jön képbe másodszor a hatalom. Tulajdonképpen kicsi ügynök beszervezősdit valósít meg az infókért.

    Mindenesetre: nem tudom kikerülni ennek a műsörnak az összevetését a másik, ugyancsak ex-Friend, által főszerepelt Studio 60 on the Sunset Strip-pel.
    Sajnos ez a műsor sokban alulmúlja azt, és ez azért lehet fontos, mert van némi párhuzam közöttük a Frineds-es múlton kívül is: itt két hollywood-i hetente megjelenő magazin készítéséről, és készítőiről, ott egy hollywood-i hetente adásba kerülő műsörról, és készítőiről szól a fáma. Azon túl, hogy itt csupán C.C.A.-re építenek, ott felvonultatnak egy egész hatalmas szereplő- és készítőgárdát (imádom pl. Amanda Peet-et, és később még érdekes lehet, hogyha párhuzamot vonunk a két női főszereplő, illetve karakter között).

    Amiért érdemes megnézni a Pilot-ot, azok azok a képi megoldások, amiket én még soha nem láttam, vagy talán soha nem is voltak sorozatban. Már most tudni, hogy az a jelenet klasszikussá vált, és sokat fogják emlegetni, mikor vér hull alá, lágy eső gyanánt, (a még nem említett, zakkant barát képzeletének játéka).
  • tnm #4
    #2 ???
    #1 mivel már tegnap óta tölhető az első rész gondoltam másnak már lehet véleménye... egyébként is miért baj, ha valakinek úgy keltem fel az érdeklődését, hogy nem tukmálom rá a véleményem.
    Valaki úgy is nyitott volna egy topic-ot neki. De köszönöm, hogy benéztél kötözködni.
  • Geeryy
    #3
    mi lett volna,ha akkor nyitsz topicot amikor mar van velemenyed?
  • FLeK0
    #2
    Arquette
  • tnm #1
    Új TV-sorozat Courteney Cox Arquette főszereplésével, az FX-en. Egyelőre 13 részt rendeltek belőle. Linkek, így első körben:


    Ma megnézem Pilot-ot, aztán írok pár sort róla.