3
  • avman
    #3
    mindettől függetlenül - kis kivétellel - én nem adok ki anélkül számlát szolgáltatásért, h nem írták alá a másodpéldányomon a számla átvételét és teljesítését aláírásommal igazolom feletti rubrikát, és legtöbbzsör tőlem sem hajlandó átvenni senki amíg alá nincs írva.
  • kow83
    #2
    Ezt én sem értem, hogy ha elküldöm egy cégnek a szolgáltatásomért járó számlát pdf-ben, akkor az ő könyvelőjüknek tuti 100, hogy papíron fog kelleni, r-go kinyomtatják. Hogy a nyomtatás földrajzilag hol következett be, az teljesen lényegtelen.

    A sorszámozás legyen az én gondom.
  • Theodora
    #1
    ???
    2 év után valaki az APEH-ben látott elektronikus számlát? vagy itt most miről van szó?
    "Mindezek alapján jelenleg nincs lehetőség a számítógéppel előállított számla pusztán elektronikus formában való továbbítására, azt a vevőhöz papír formában kell eljuttatni."
    Ezek szerint az elektronikusan aláírt számla nem számla? Akkor meg minek?
    Vagy itt most valaki az "illetve" szót értelmezte "vagy" helyett "és"-nek?

    Vagy ez a cikk arról szól, hogy a pdf printer driverbe nyomtatott számla e-mail-ben elküldve (minősített elektronikus aláírás nélkül előállított számla) nem minősül számlának?

    Vagy arról, hogy a 2. és 3. példány lehet elektronikusan aláírva, de a vevőnek igenis papíron kell elküldeni? vagy papíron és elektronikusan is? És akkor melyik a bizonyító erejű?

    Vagy az APEH honnan állapítja meg, hogy a számlát hol nyomtatták papírra? Vagy már készül az a jogszabálymódosítás, amely kötelezővé teszi a számla tértivevényes és dokumentált postázását?

    Vagy számlát ezek után csak megszemélyesített hologrammal védett, sorszámozott, papírra lehet DNS mintás festékkel nyomtatni?