84
Functional Style with a Touch of the Future
  • Tekergo
    Hello!
    Az kilépő gomb hibája csak az elején zavaró amig meg nem szokod, utána már csak nagyon ritkán fog veled megtörténni ez a malőr.(meg azokkal akiknek a kezébe adod és nemértenek hozzá, eddig akiket ismerek senki sem tudta ugy kezelni hogy ne lépjen ki a menüből egymás után 5X)

Ha nem akarod hogy küldjön visszajelzést at SMS-ekről csak kapcsold ki ezt a szolgáltatást az SMS menüben.

Én úgy tudom hogy a Samsung megelőzte a Nokiát az eladásokban, a nokia legnagyobb hátránya a megjelenésében van, érződik még rajta a bunkofonos hatás, de lehet hogy idővel eltűnik majd. Nekem a SE-k a képernyőjük minősége miatt nemtetszenek. A Samsungok messze a SE-k felett vannak, de gondolom ezt te is tapasztaltad.

Ja és végül egy jótanács az új telcsihez, ha még nemszereztél neki zoknit amiben tartod sürgősen tedd meg mert hihetetlen mértékben karcolódik, főleg a hátlapja...
    üdv.
  • Palinko
    a d900 ba már minden hibát kijavítottak! a sony ericson fos. volt egy k700 asom nem sokáig bírtam. nagyon gagyi mobil egy kettő elment a display,megjelent rajta egy alig látható kis folt. pillanatok alatt leesett az ára. nem volt megbízható
    nokiát azért nem veszek soha mert nekem nem tetszenek a színei a külső dizájnról nem is beszélve. rondák a nokiák. nekem egy sem jön be. ha okos dolgot akarok venni veszek egy PDA-t igaz kicsit többért de az jobb is szerintem,szóval a Nokia nem találta el.
  • HoTDoG
    Sziasztok!

A héten cseréltem le SonyEricsson D750i(ugyanaz mint a K750i, W800, csak külsőben más) típusú telómat egy ilyenre. Első látásra beleszerettem, ilyen szép telefont még sosem láttam.

A sony után kicsit furi volt a menüje, meg persze az érintőgomb is, de max 1 hét és már észre sem veszi az ember.

Ami nem tetszett, az az SMS-es része. A Sony-hoz képest nagyon le van maradva. Már maga a környezet amiben írom az sms-t, elég sivár, régies, lehangoló. Nincs rendes visszaszámláló, jelző hogy hanyadik sms-nél járok. Nem lehet tudni, h melyik karakter után melyik jön egy gomb nyomogatásakor, így ha valaki nem tudja fejből, h melyik karakter mikor következik és gyorsan akar sms-t írni, az bizony pórul járhat.
    Sony-nál már megszoktam, ha érkezett egy üzenet, akkor azt nem olyan nézetben olvasom mint amiben sms-t írok, hanem egy letisztult szép környezetben. Ez is hiányzik a Samsungból.
    A kézbesítési jelzés még mindig a jó öreg Nokiás, jön egy külön sms, h kézbesítve lett, amit még persze ki kell törölni, stb. Sony-nál ezt megoldották egy információs képpel, amit le lehetett tudni egy OK megnyomásával.
    SMS írásnál nem lehet szavanként törölni, mert ha hosszan nyomom a kilépés(C) gombot, az egész ugrik... Betűnként meg nagy élmény törölni.

Visszatérve a kilépő gombra, igazán megoldhatták volna, ha már ennyire kézre esik, h ne érintésre lépjen ki mindenből, hanem hosszú érintésre.

A telefonkönyv is elég visszamaradott.

A fényképező szebb képeket csinál mint a szintén 2 megapixeles D750i, de sajna csak kizárólag jó fényviszonyok között...

A telefonálás minőségében is nagyot csalódtam. A hang minősége sokkal rosszabb, ráadásul valamiért néha elmegy a hang, recseg stb, pedig fullon van a térerő nálam is, és a másik oldalon is. Lehet csak szoftverhiba, de alapjába véve is sokkal rosszabb a hang minsőége telefonálás közben.

Van még egy zavaró dolog, mégpedig az, hogy néha magától kikapcsol és bekapcsol a telefon. Nem kapcsol ki teljesen, csak elsötétül a kép, kiírja, h ''Kérem várjon'', majd bejön megint a menü. Lehet ez is csak szoftverhiba, úgyhogy megyek is Hétfőn frissíttetni.

Na meg ez a JAVA-s dolog is...

Összegezve: bár próbáltam magam tartani ahhoz, h Nokián és Sony-n kívül mást nem veszek, ez a telefon elvarázsolt a szépségével. Mással nem nagyon.
    A sony felhasználóbarát menüje, logikus kezelése mellett, a Samsung csak a szépségével ér a nyomába. Tényleg tele van csili-vili beállításokkal, meg papíron is annyit tud mint a többi ''nagymenő'', de a tudásának a MINŐSÉGE az ami lehúzza a telefon színvonalát.

Bár már kezdek megbarátkozni az SMS részével, meg úgy az egésszel, mivel más lehetőségem nincs, de ha lenne se térnék át egy ilyen szép telefonról másikra.

Nem akarok senkit lebeszélni róla, főleg nem azokat akiknek eddig Samsungjuk vagy Motorola-juk volt, mert tényleg egy olyan telefon amivel bárhol megjelenhet az ember.
    Csupán érződik rajta, h nem egy Sony vagy Nokia ami (majdnem)csak telefonokra van specializálódva, hanem egy Samsung ami hűtőtől kezdve mindent gyárt.

Üdv
    HoTDoG
  • Palinko
    nem,nincs nagy kínálat :(
  • Tekergo
    Találtál valami más oldalt ahonnan gamékat lehet leszedni, azon kivül amit én datam?
  • Palinko
    jaja ismerős
  • Tekergo
    Nálam általában az van hogy egyes játékok nemakarnak felmenni, és vannak olyanok is amik felmennek de nemindulnak el.
  • Palinko
    resetelgettem a gépet,kikapcsoltam a programot,majd be,ki be húzogattam az usbt és sikerült :) a softpic pp nél van nálam a baj,nálad hol rendelleneskedik?
  • Tekergo
    Hogyan sikerült megoldani hogy felmenjenek a játékok?
  • Tekergo
    Ez szerintem egy elág jó oldal :D
  • Palinko
    most sikerült egy póker játáékot felnyomni :) szóval megvan az öröm,már csak a jó játékokat várom,mert eddig nem találtam érdekeseket meg szépeket is együtt... amit adtatok linket az inkább progik...
  • Tekergo
    Arra sajna nem, ha találtam volna ittlenne...
  • Palinko
    Tekergő az én problémámra nem találtál megoldást?
  • Tekergo
    Egyre jobbakat találok

"Szevasztok! Hoztak hozzám egy sgh-x660v telcsit függetlenítésre.Egy német oldalon találtam egy kódot amivel sikerült kifüggetleníteni.Tegyetek bele egy másik kártyát (pl.: ha pannonos telcsi akkor vodást) bekapcsolod kiírja, hogy érvénytelen kártya ekkor beütöd a *#9998*3323# kódot. És már független. Nekem így sikerült. na szevasztok!!"

Mondjuk nem pont e 900 de kollágának talán segit...
  • Tekergo
    Árdekes egy oldal... :D
  • Tekergo
    *#9998*4357# HELP (This screen)
    *#0842# VIB (Vibrator)
    *#0289# BUZ (Buzzer)
    *#0228# BAT (Battery Stat)
    *#0782# RTC (RTC Display)
    *#0523# LCD (LCD Contract)
    *#9998*0377# ERR (NVM error log)
    *#9998*5646# LOGO (GSM Logo Set)
    *#0778# SST (SIM Serv. Table)
    *#0638# NET (SIM Network ID)
    *#0746# SIM (SIM Info.)
    *#9998*0076# PN (Production No)
    *#9998*3323# DEAD (Forced Crash)
    *#9998*0667# MMS (MMS Debug)
    *#1234# Software Version

Csak ezeket a kodokat talaltam a te telodhoz, hátha hasznát veszed...
  • kuci06
    semelyiket! Az s40 és az s60 csak a nokiákon van (s60 néhány más telón van még).
    Ezen a samsung saját op.rendszere fut.
  • Palinko
    beírtam és nem jött ki semmi,csak a kódot láttam amit beírtam :(
  • Tekergo
    *#9998*5282#
    ha ezt a kodot beirod a telodba bejön a java menü?
  • Palinko
    dee az szépen működik,de azzal is fel lehet tölteni java játékokat? mert eddig csak az nem tetszik a telóban,hogy nem lehet rá játékot tenni,bár is eddig nem jöttem rá,hogy lehet..
  • Tekergo
    A PC Studio sem megy? Mert az való kifejezetten samsung telefonokhoz...
  • Blasta
    Szevasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogyan lehet megtudni, hogy a Samsung Z540 milyen oprdenszert futtat?
    S40-et vagy S60-at?

Előre is köszi
  • Palinko
    java játék feltöltése... már irtam,hogy nem megy,de eddig ez a hiba nem jelentkezett
  • Tekergo
    Mire szeretnéd használni?
  • Palinko
    ey a softick nevű progi elég gáy... néha nem találja meg a com portot amit kellene,most is csak a com1 et találja és ez elég idegesitő számomra...
  • Tekergo
    Nemtudtok egy jó sakkjátékot mobilra? Unalmas a németóra... :D
  • Palinko
    ty megnézem
  • Tekergo
    Találtam :D tessék
  • Tekergo
    dede, csak elég hamar kitörölték...
  • Palinko
    hát én eddig még nem találtam semmit ami vagy ne indította volna újra telefont,vagy nem indult el. szóval játék tippere vevő vagyok,hogy hol találok valami használhatót...
  • PeeTeR
    ami jo D600 -ra az jo D900 -ra is. (tapasztalt)
    ami java jatekom van annak a 90% mukodik es legalabb az 50% meg jo is :)
  • PeeTeR
    van csak ugyesnek es kitartonak kell lenni. bar onnan inkabb programokat erdemes leszedni. D600 -ra nekem minden mukodott rendesen :)
  • PeeTeR
    me mi volt gaz? mostanaban nem is irtal oda...
  • Palinko
    hát a samsungmobilen nekem nem mentek a játékok,feltöltöttem,el is indult,de nem metn,igaz még csak 1-et próbáltam,de nem szeretek kísérletezni,majd a te linkedrő nézek amit az első commentben adtál.

a moderátoroknak kell szólni,hogy átváltoztassák a nevet...
  • Tekergo
    Nincs moderálási jogom, sajna nemtom átirni :(
  • Tekergo
    Könyörgöm csak a GetJart ne, alig találtam valami használható játékot :S
  • Palinko
    na akkor mindjárt 2 link nektek,talán találtok valami jót
    első
    második
  • Palinko
    ja igen majdnem mindegyiknek más. de a kedvemért azért átírhatnád e900 és d900-ra,mert akkor nekem sem kell újat nyitni :)
    na akkor ez megy is a fav ba
  • Tekergo
    Én próbálkoztam irogatni a d600 topicba de nemnagyon sikerült megtalálni a közös hangot, meg ha figyelmesen megnézed majdnem minden telefonnak külön topicja van...
  • PeeTeR
    nem