60
  • Fre576
    dehogy lép ki a microsoft a konzol piacról. Már az x360-al nyereségesek lesznek. Nagyon jó gép lett és erre kezdenek rájönni az emberkék.
  • fourgee
    Valószínűleg a professzionális piacon olyan árak uralkodnak, hogy a Sony-nak még így is szép bevétele lehetett a Beta-ból, szóval annyira azért mégsem bukott. A BluRay is állítólag már 2-3 éve a piacon van, csak más néven, és méregdrágán kínálták eddig, adat archiváláshoz. Ha a Sony ezzel is "bukik", akkor csak az lesz, hogy egyedül ő fogja gyártani, méregdrágán adni, és így is meg lesz a pénze belőle. Itt mások utaltak a PS2-re, hogy annak megjelenésekor egyesek temették a céget. Ha jól tudom, az nyereséges volt, viszont az X-Box végig veszteséges. Meg láttam olyan adatokat, hogy a konzolpiacból a Sony-nak hatalmas nyeresége van, a Microsoftnak meg eddig csak ráfizetés volt a két konzol, mégsem lépett ki a piacról...
  • jin
    Mintha a PS2 megjelenése utáni hozzászólásokat hallanaám. Akkoris mindeki azt mondta, hogy a Sony most belebukik, nem bíja már az iramot. Aztán minden eladási rekordot megdöntött a nagykonzolok piacán.
  • dez
    Az és előtti és utáni rész másra vonatkozott.

Egyébként BUÉK, mindenkinek!
  • Emmegki
    A portolás nem lustaságon múlik. Az időn. És az idő pénz, senki sem akar fél évet várni amíg a portolás elkészül. Nem mindegy, hogy milyen az architektúra, hiába jobb valami az x86-nál, ha túl merész újítás bukásra van itélve. Mondjuk a PS2 sem bukott be a 128 bites procijával, talán ez se fog. De a marketing még mindent elronthat.

#13: Az a baj, hogy nem csak egyet bukott be... És sajnos mind úgy, hogy jobb volt a konkurrenciánál.
  • dez
    Így van. Bár még nem tudjuk, mennyiért lesz. 2000-2500 dollár kicsit soknak tűnik.
  • Yv@n
    Ha tényleg előállítási áron+normális haszon akarják adni, akkor szerintem a ram lesz a legkevesebb :)

Ha pedig funkcionalitásban nem nyújt többet mint az alap, akkor még az elvakult márkabuzik sem veszik majd meg.
  • muerte2
    A SONY bebukott már egy formátumháborút ha jól sejetm és lehet hogy emiat mondom, vagy mert sok dolog rosszul sült el náluk mostanság, olyan mint ha mindent 1 lapra tettek volna fel.
  • dez
    Hát, azért az átlagfelhasználásra összerakott OS itt is-ott is erősen butított (lesz), ami csak kevés ramot eszik (32 v. 64MB), a maradék (PS3 estén 224 v. 192MB) bőven elég rögzítéshez is, és "cipőkanállal" a szerkesztés is belefér.

Persze ha felteszel egy rendes Linuxot, annak elkél a több ram, de ezt viszonylag kevesen csinálják. Szóval ez így még nem teljesen indokolja a számomra a 2x annyi, jelentős költséget jelentő xdr ramot, ami a végárat is szépen növelheti, ami miatt kevesebb lesz a vevő. Bár, lehet, ők sokkal olcsóbban jutnak hozzá ehhez a ramhoz, mint amit pl. az elemzők eddig gondoltak. Akkor persze keveset számít a költsége.
  • Yv@n
    Szerintem bővebb multimédiás lehetőségek miatt próbálkoznak ezzel. Kicsit használhatóbb OS-t rá. linux ugyebár ps3-nál adott, de ha valaki használni is szeretné, akkor az alap kiszerelés elég szerény memória terén. Ha ebbe a verzióba akarnak tenni olyan lehetőségeket, hogy pl műsort rögzíthess vele, illetve kiszit szabadabban használgathasd, mondjuk video szerkesztgetésre, stb, akkro nem árt az a kis tőbblet ram.
  • dez
    Mert biztos vannak, akik nem tennének egy fura alakú konzolt a tévéjük mellé, és hajlandók többet fizetni egy lejátszó külsejű cuccért.
    De amúgy nem értem, minek bele 2x annyi xdr ram.
  • dez
    1. Cell: főleg a lustább és/vagy tehetségtelenebb programozók panaszkodnak miatta, és azok a cégek, amik ugyanazt akarják többfelé portolni. De majd megmutatkozik a haszna, ha jobban használatba veszik.
    2. Blu-ray: csakhogy a Sony elsősorban nem egyszerű konzolgyártó, hanem a Blu-ray sikerében is erősen érdekelt. Így a kettő (Blu-ray és PS3) hosszabb távon egymást erősíti - viszont első körben épp visszafogja a Blu-ray a PS3 érvényesülését.
  • ffxi
    warez a lényeg sztem.
  • nedudu
    Talán, hogy fogyassz, fizess, kussolj? ;-)
  • kanduhr
    Nem értem, mi a fenének kiadni egy külön filmnézésre szánt ps3-mat, mikor arra hamarosan rendes lejátszók is kijönnek.
  • archkoven
    Nyilván nem vagyok kompetens a témában és túl kevés információval is rendelkezem ennek megítéléséhez, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy rendkívül kockázatos döntés volt a Sony részéről a Blueray-re várni. A gép már rég kint lehetett volna a piacon, így viszont egy évnyi hátránnyal indultak egy olyan géppel ami játékra semmivel sem alkalmasabb mint a konkurencia terméke (Xbox360). Ráadásul sokan a Cell-t sem tartják a legjobb választásnak játékkonzolhoz.
    Ha nem lett volna a PS2 akkora világra szóló siker a Sony már azon gondolkodhatna, hogyan szálljon ki a konzolbizniszből a lehető legkisebb veszteséggel. Így a játszma még kétesélyes. Sok múlik a Blueray sikerén.
  • sgbo
    A SONY azért több lábon áll (bár ma már ez sem igaz teljesen)
  • muerte2
    Nagyon szenved a SONY, mint ha érezné a véget. A Commodore is hasonlóan szenveett az elhalálozása előtt
    Remélem tévesen vonok párhuzamot
  • NEXUS6
    Ez a PSX 2 lenne, ha jól láttam valahol.

A PSX (nem a az eredeti playstationról van szó, hanem egy kibővített PS2 volt) gyak egy minden funkcióval felszerelt set-top box/video rögzítő/játékgép volt, ami aztán a kutyának se kellett.

A PS3-ra alapuló változat sem biztos hogy sikeresebb lesz.
  • p00h
    Senkinek se fogja megérni... :)