26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    elöször kicsit furcsállottam, főleg a szövege miatt, de aztán zeneileg átjött a téma! ez egy jó szám!

a tied? ahogy látom egy cue szétvágás lehetett előtte,mert a szám elejéből hiányzik pár mp, a vége után meg valószínű ugyanennyivel megy át a következő (miko mission) számba!
    lehetne kérni azt a pár mp-ét az elejére?mert megtartanám és remasterelném 530 megabiten.
  • kaposi1
    Sziasztok Lúzerek,akarom mondani userek!

Mfex kollega átirányításával idekeveredtem.
    Adnék nektek egy zenét amit pár hete kaptam egy kedves ismerőstől.
    Hogy kitől a rar-ban meglátjátok.

Zene
  • mflex #12900
    egyik kevencem LP-ről...

Brian Martin - Sex Tonight.
    5:12 wav

KÓD
    http://rapidshare.com/files/232418097/Brian_Martin_-__Sex_Tonight.wav.zip
  • mflex #12899
    köszi ez jól jött:)
  • Zephyr Retiring
    sziasztok fórumlakók
    ..esetleg, ha valakinek még nincs meg..

part1 (flac)

part2 (flac)
    ..és mivel ez egy tök régi maxi már (2008 decemberi)
    így már lejelszavaznom is felesleges...
    ..illetve csak siettem és lemaradt, mint a múltkor,
    mikor épp csak kikapcsoltam a kiscsaj melltartóját, erre ő benyögi, hogy igyekezzek már, mert a művész pasija mindjárt hazaér a feketeöves harcművészeti vizsgájáról
  • mflex #12897
    A gond az, hogy szerettem több számát is, és mindíg lenyűgözött a hangja, mert éreztem tud énekelni is, aztán jött a hideg zuhany, hogy csak tátog a szépfiú és megjátsza magát...

hát a qva életbe
  • mflex #12896
    jó ötlet!
  • Dióka
    nem venném a lelkemre, ha miattam lenne lumbágód, úgyhogy rendszerességet nem ígérek, meg nem szívesen venném el a helyet semmilyen SACD minőségtől vagy über (Xtranagy hercű) bakelit riptől sem, de idővel majd még tervezek pár számot megosztani a "mi is valójában a HQ?!" sorozaton belül.....

az elmúlt 3 évben, ha nem is ezrével, de több tucatjával raktam fel saját archivumból is dolgokat, (linknyerőhelyek által meg többezret is hoztam) igaz nem elájulós minőséget, de tartózkodtam a mű320-as és 128-as meg a SOKOL hangzás kategóriáktól is. Többnyire a sg90-es és ISD fórumon vagy valahol prezentáltam.....

Sajnos a 80asban és 90-esben még mostanában is ömleszteve hozzák páran az olyan 320-asokat (külön kiemelve, hogy az 320!), amik egy mai (értsd: 5-6 éve elérhető minőségű) normál 128asnak éppen megfelelnek. Persze lehet, hogy ezt sokan nem tudják, nincsenek vele tisztában, de már meg sem említem,mert akkor mindennapi téma lenne.
    -----------------------------------

Pont nemrég hallgattam meg egy rockbanda original HDCD ripjét (annak wav változatát),amitől nem voltam elájulva, miután összevetettem az azonos zenéket a meglévő 320-as mp3-aimmal. Ugye elvileg várhatóan be kellett volna hugyoznom a hangélménytől, de az elvárt melegség (így utólag belegondolva szerencsére) nem öntötte el testemet.

hát nem túl egyszerű ez a HQ-dolog.... ,de azért hallani kéne valamit belőle.

• Dióka
    HQ MINT AZ ÁLLAT

erre összedobhatnál egy jó kis logót és azt majd névjegyként használnánk!
  • mflex #12893
    ok :DD
  • Tötikemester
    Én is tegnap ugyanezt az albumot kaptam meg wavba, egy gondot levettél a vállamról, thanx!
  • mflex #12891
  • mflex #12890
    Ha már szóba került Dora Carofiglio...

HQ MINT AZ ÁLLAT :DD
    LOSLESS 1411K AIFF

part1
    part2
    part3
    part4
    part5

jelszó a szokásos...
  • Tötikemester
    ****most látom, a 2. albumon van az említett 2 daluk****
  • Tötikemester
    A lényeg lemaradt:
    Format: CD
    Audio: APE (IMAGE+CUE+LOG+ART)
    Size: 428 MB
    Time: 79:05

..sorry..
  • Tötikemester
    1992-ben franciaországban kiadták újra az első két albumukat.
    Akiknek ezek még hiányoztak a gyűjteményükből, íme:

lossless1

lossless2

lossless3

lossless4

lossless5
    Jelszavak korlátozott számban igényelhetőek priviben nálam.
    Az érintetteknek már elküldtem...a többiek se késlekedjenek!
  • Tötikemester
    Talán idevaló, amit találtam:
    "Az 1970-es esztendő végefelé új irányzat alakult ki, melynek egyik követője a Landscape nevű zenekar. Stílusuk új divatot alapított, melyet az elektronikus tánczene és a synthpop határolt be.
    Első stúdióalbumuk közel 9 év elteltével jelent meg Landscape címmel.
    Az ezen hallható Einstein A Go Go, és a Norman Bates című számok, meghozták számukra a várva várt sikert.
    2. 1981-ben megjelent albumuk, az Egyesült Királyság akkori hivatalos zenei toplistáján az előkelő 13. helyet foglalta el.
    Az együttes 1983-ig volt aktív. Zenéjük mindmáig kuriózum."
  • Tötikemester
    SzeWavsztok! Dióka, leszedtem a linkjeidet.
    Jó anyag, semmi hiba nics bennük. Az utóbbi 3 év alatt nem láttam ennyi linket tőled (tudod, sutyorogták nem is olyan rég hogy régebben Italocarlos néven futottam errefelé, innen tudom)
    Tartsd meg a jó szokásodat továbbra is, és minden héten mutathatnál valami hasonló prezentációt.
    Ismételten meghajlok nagyságod szelleme előtt:
    ..jaj, a derekam..
  • Dióka
    úgy látom, ezt sosem fogod neki megbocsájtani!
    pedig mint a példák is mutatják, a kölcsönzés nem egyedüli jelenség....
  • mflex #12883
    mint pl buzi Den Harrow-nak Tom Hooker :DDD

ez már sose megy ki a fejemből
  • Dióka
    nem mondod?!
  • mflex #12881
    mindegy tényleg nem emlékeztem már erre...ez van.

2008 szeptember régen volt :D
  • mflex #12880
    és ezt még én másoltam be....
  • Dióka
    ja, nem volt infóm a magánéletéről, sajnos már nem tartjuk a kapcsolatot vagy elvesztettem a telefonszámát? már nem is emléxem melyik.

szóval, ja, tárgyalgattuk a dolgokat
    ---------------

egy ismert csapat talán két kevésbé ismert száma dolby monóban a Mr. Zivago formációtól 92-93ból
    SAY YES
    say yes & tell by your eyes (instrumental)
    ez utóbbi gondolom nem véletlenül sikerült nagy vonalaiban I Like Chopin-esre

hqaudience.com
    isdmusic.com
  • mflex #12878
    mármint dora nicolisi lett a neve amikor beházasodott a nicolisi családba ....

tudom, hogy régebben kitárgyaltuk, de akkor úgy jött le, hogy csak valerie dore és alba, de ennél sokkal több.

A novecento-nak volt az első énekese az is biztos, csak én kiváncsi voltam, vajon hány embernek énekelt még a háttérből.

• Dióka
    nicolosi? mármint, hogy az ő valamelyik csapatában?
    ha a 80asba beírod a keresőbe Dora Carofiglio-t,akkor látszik, hogy már korábban is kitárgyalgattuk a "tehetségét"!
  • mflex #12876
    hmm
  • mflex #12875
    ok szép hangja van ezt már régen is tudtuk, de ez a Nicolosi punci vajon hány "nem tudok énekelni" italodisco picsának adta kölcsön a hagját?

valerie dore és alba az biztos, de olvastam olyat, hogy sokkal többnek.
  • Dióka
    és csak hogy látótérben legyen ez a topik (témakör), emiatt előkotortam az archivumból egy másik, különlegesen egyedi és lírai (álom)hangot,aminek a birtokosa Dora Carofiglio, fogjuk rá, ez sem egy tipikus LQ, pedig még ez is bőven benne van az audio-CD minőségben
    DREAM

novecento-dreamland paradise (88)

hqaudience.com
    isdmusic.com
  • bigivan

Ez valóban GOLD !!
    THX !
  • mflex #12872
  • Dióka
    mostanában ritkábban dobtam anyagot, de ma úgy gondoltam, a sok elmélet után lássuk-halljuk a gyakorlatban is, miről is szoktam nagyokat elmélkedni. most nem foglalnám össze az előzményeket, de én úgy gondolom, hogy egy igazi HQ (nem a lossless "minőség") valahol itt kezdődik.

GOLD
    kell: hqaudience.com
    Hogy jobban érzékeltessem, mire is lenne elegendő a sokak által "kevésnek" vélt audio-cd szabvány (az az ócska 16bit meg 44,1kHz) tájékoztatok mindenkit, hogy ez a zene az audio-cd szabvány csak mintegy 93%-át használja ki!
    Úgy érzem, komolyabb hangrendszerrel rendelkezőknek semmit sem kell külön indokolnom, a zene minősége magáért fog beszélni. Érdemes hangosan hallgatni (mondanom sem kell,vonalszinten)!
    és ha valaki rábiggyeszti valamire, hogy HQ, akkor ennél csak jobbakat szeretnék majd hallani!
  • Zephyr Retiring

ne röhögtess kolléga, inkább linkelj be valami jó kis zenét
    amúgy..rég hívtak kezdőnek, jólesik hogy fiatalítasz
    ma szentimentális hangulatom van, mert az élet rövid...

...lehet, hogy csak 7 hónap
    nosztiztam kicsit a 80'ason is...
  • Dióka
    úgy gondolom, nem szükséges javasolnom helyette semmit sem, hisz ez tök jó a kezdőknek! azaz neked!
    bár a leírás helyett jobban örültem volna valamilyen "eredménynek", bár lehet, nem is kéne ezzel a szarral tesztelgetnek a hk-dat,mert anélkül is kurvajó?!

mStRM!
  • Zephyr Retiring
    ím vala egy rövidke leírás a hangkártya teszteremről:

soundcard scope info
    ...és miután átfutottad, csendben megkérdezném, te mit javasolnál helyette
    ...kis hangmérnököm
  • Dióka
    nem tudtam pontosan,mivel mondtam, hogy mi nem voltam/vagyok. az oszilloszkóppal tisztában volnék, de ugye abból is van ezerféle...hangkártya egyes paramétereire biztos lehet valamennyire használni, bár én mást használnék, vagy ez megmond neked ilyen adatokat,mint pl. felvételnél és lejátszásnál:

frekvencia válasz (többtónusú és egytónusú)
    zajszint, jel-zaj viszony
    dinamika tartomány
    teljes harmonikus torzítás
    intemodulációs torzítás
    sztereó áthallás
    stb.
    16-32biten 44,1-192kHz-ig
    ???
    nem ismerem, de szerintem nem....
  • Tötikemester
    Ez durva volt
    Vissza kéne venni a tempóból kiscsikó
  • Zephyr Retiring
    a hivatalos elnevezése a "kütyünek": 500 mhz-es digitális 4 csatornás oszcilloszkóp..na nem mintha te nem tudtad volna
    a második képen a hangkártyámat teszteltem éppen, de miért faggatózol, ha mindezt te is tudod
    ..hacsak nem azért, hogy mások is tisztábba legyenek pár alapfogalommal
    wescone kollégát meg világosítsd már fel a lossless kifejezéssel kapcsolatban..nem akartam már a fórumán megkérdezni tőle, hogy miért nem hívja inkább "hq wav"-nak, hq sound helyett
  • mflex #12864
    DDDDDDDDDDDDDD

véletlen néztem ide be, de akkorát röhögtem mint egy állat!!!

ti kész vagytok!
  • Dióka
    te most ki akarsz fárasztani engem? nem vagyok én villamosmérnök, sem villanygépész vagy elektromechanikai műszerész, illetve autóvillamossági szerelő sem stb., úgyhogy nekem ne mutogassál ilyen oszcillátoros reverbulvározó triggerelhető ampiltúdógenerátort vagy mifenéket! egyébként mi van a képen, a ma esti EKG-görbéd?