26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #13343

• mflex #13342
    Jah a Falco..na mindjárt nyomok róla képet...
  • Zephyr Retiring
    no akkor ezt is megdumáltuk

..szóval milyen verziók is vannak azon a falco vinylen?
    nagyon elfelejtődött ugyanis
  • mflex #13340
    "más téma: very cool az új oldaldesign kolléga
    ..eszembe juttatja a fluorescens-es békeidőket annó deckmagnós koromból.
    a deplez után nálam ez volt a csúcs"

pont így vagyok vele én is, mint írtam nagyon retro hangulat lett rajtam úrrá, örülök ha bejön az új skin, remélem mindenkinek...
  • Zephyr Retiring
    affelől nyugodtan alszom cimbora
    ..ha lesz időd és kedved majd reagálsz,
    csak az bosszant kicsit, hogy akiknek a legnagyobb pofájuk volt,
    hogy: csúcstechnológia így, meg úgy, azok most kussba vannak

jön egy kis senki, mint én, s mutat nekik olyat, mint eddig senki még,
    aztán csak azon filóznak, hogy is kéne viszavágni, hogy a "nyúansz"-ukból ne veszítsenek...ami soha nem is volt nekik
    csak a fölényes okoskodásuk, amit jobban tettek volna, ha nagy bölcsen megtartanak maguknak

más téma: very cool az új oldaldesign kolléga
    ..eszembe juttatja a fluorescens-es békeidőket annó deckmagnós koromból.
    a deplez után nálam ez volt a csúcs
  • mflex #13338
    kissebb változtatás történt a fórumban, a júniusi szín a piros
  • mflex #13337
    akkor hogyan lehetne ténylegesen kideríteni, hogy több ezer ft-ért nem mp3 hallgatok wazze?
  • Dióka
    ne húzd fel magad. a szomszéd témában tárgyalgattuk,gondolom annak apropójából nézted végig az összeset. hát a véleményem leírtam ott(gondolom olvastad) a 857-es 2. felében és a 863-asban is. többet nem tudok róla mondani. vagy tényleg pincsipancsi anyagból dolgoztak vagy egyszerűen nem stúdiótechnikát használtak és nem masztereletek rendesen.

Bár a hasonló vizsgált Moby száma kb. 21300Hz után csinálta ugyanezt, a DH meg egy ezressel lejjebb, azért öröm az ürömben, hogy legalább nem 16-18khz volt a felső határ.
    Őszintén mondom ezek csak számadatok, és mivel nincsenek oly távol a CD szabvány felső határától, igazából az is lehet, nem lett volna érezhető plusz,ha tegyük fel 22kHz-ig szaladnak azok a görbék.Bár lehet, ez csak egy suta vigasz.
    Csak egy kisarkított példa.Biztos mindannyiunk hallott már olyan analizált zenét, melyben aztán már ultrarövidhullámok is voltak "papíron", tehát csak úgy repkedtek benne a frekik, mégsem szóltak megközelítően sem olyan "jól" hangzásra,mint ami csak jóval kisebb frekvenciákat tartalmazott. A hangzás és a hallásunk is elég összetett és ahány zene,annyiféleképpen hatnak egymásra, s a fülünk pszichoakusztikai térképe (azaz mit és mikor hallunk meg) is jelentősen eltér egymástól.Biztos, hogy tudnék mutatni olyan bakelit ripet,ami frekiben gyönyörű, mégis egy nagy BOA a hangzása.
    Úgyhogy nézzük a relatív oldaláról a dolgokat.
  • mflex #13335
    "ám egyenlőre síri csend, és hullaszag"

Én még nem szedtem le, de majd nyilatkozom:)
  • Zephyr Retiring
    üdv. csak beköszöntem

...nem számítottam túl heves reakcióra, hisz audiophil területen kevesen mozognak mifelénk ..de...

hagyjuk ki most azt a részt, ami: "hogy a túróba csinálta",...meg ami: "eddig úgy tudtam, hogy a gyári sacd másolásvédelmét lehetetlen feltörni",...meg az "ez lehetetlen"...részeket, s ugorjunk tovább

figyu gyerekek: nagy a csend. nem hallom a "wazze zephyr, már ez is mellbevágott", ...vagy a "mától kidobom a hagyományos audio cd-imet, és csak ilyet hallgatok" hsz-eket.

pedig még csak a belépő szintnél járunk
    na ilyenkor derülnek ki kinek milyen a technikája
    lesznek akik rájönnek, szart sem ér a milliós high fidelity berendezés és a több százezres hangdobozok, ha egy alap dts dekódolást nem tudunk elvégezni. (nem rád vonatkozik tanítványom, te már rég becsukott szemmel hallgatod bryan ferry nótáit)

de szívesen elolvasnám trendboy kolléga, vagy épp bigivan cimborám okfejtegetését ama kérdésről, hogy valóban füllel hallhatóan is jobb minőségben szól az ilyen felvétel mint a 44.1 khz-es társai?

ám egyenlőre síri csend, és hullaszag
    még gondolkodom rajta, hogy érdemes e a következő szintre lépni,
    hisz láthatóan már ez is túl nagy falat volt egyeseknek

...vagy mire gondoljak?.....
  • mflex #13333
    hé Zephyr kollega, ne belépőzz itt, nyomj egy olyat amitől rögtön seggreülünk, afféle durr bele a közepébe rögtön
  • mflex #13332
    mert ugye a pl 2-es kép ami ugyan 20khz vagy több, de olyan "darabos"...
  • mflex #13331
    lehet, hogy pofán kellene vágnom ezt a köcsögöt (hargitay), vagy szar a tau, vagy összevissza mér...vagy most mivan?

kezdek pipa lenni!!!!
  • mflex #13330
    fel keltette az érdeklődésem a DAN HARROW album, na szerintetek:

• Dióka
    okés
    akkor addig én folyamatos készültségben maradok a nagy bummig!
  • Zephyr Retiring
    halihó dióka
    természetesen ez még csak a belépő szint volt
    ..a többi jön fokozatosan

most még csak előmelegítünk. majd szólok, ha a seggreülős rész jön

megvárjuk a reakciókat, s utánna elmerülhetünk szépen, lassan és nyugodtan az audiophile világában...ami ugye nem a kapkodásról szól, hanem pont a lazításról, s hogy eggyéválljunk a zenével...

ebben sem értünk egyet kolléga

..nagyon remélem, hogy nem
  • Dióka
    te figyi már!

amit te itt prezentálsz már letöltés nélkül is megmondom, hogy ennek az SACD minőséghez az égvilágon semmi köze, sőt még csak hybrid SACD-nek sem mondanám,mivel ez már régen nem az (hybrid kkor,ha mellette azaz alatta egyréteggel ott van az eredeti SACD jel), csak az eredeti hybrid lemez AUDIO-CD rétegének sima sztereó audio-CD vagy DTS 5.1 hangzású változatának másolata, rip-je.
    persze letöltöm és biztos jó lesz a térhatás,mint bármelyik real DTS-be kevert zenének, de sztereóban semmivel sem lesz jobb egy HQ audio-CD-nél. Szóval azért elmondhatnád, ez mitől HD?!

ha erre készültél tegnap óta,akkor valamit még kapj össze, mert ettől nem fogunk sem behugyozni, sem lecsücsülni, jónéhány hasonló áll a rendelkezésünkre. a térhatás fasza lesz, repkedjenek a hangok mind a 6 hangfalban összevissza.
    esetleg ajánlok egy DTS genesis vagy michael jackson vagy jarre hasonlót meghallgatásra!

• Zephyr Retiring
    Jó reggelt mindenkinek
    ..leginkább nekem
    hoztam pár cuccot mára, remélem semmit sem fogok kihagyni.
    (a hsz. reakcióimat később olvashatjátok)

először is pár fontos információ azoknak, akik kevésbé jártasak a témában (még) :)
    ajánlott olvasmány és egy kis segítség mielőtt a gyakorlatlanabb kollégák nekifognának a teendőknek:
    akinek a gépén ,(vasán), notebookján, netbookerén...stb... nincs meg a lemez lejátszásához szükséges dts pugin, annak egy egyszerű javaslat:
    ki kell írni sima audio cd-nek (pl. neroval) majd a kész lemezt bele kell helyezni egy dts kompatibilis dvd vagy egyéb lejátszóba, és már hallgatható is a végeredmény.

figyelmeztetés: dts plugin hiányában lejátszáskor csak statikus légköri zaj (sercegés) hallatszik

a tájékoztatás megtörtént, folytathatjuk
    a kiírt lemez hivatalos szabványa: hybrid super audio compact disc.
    korábban is említettem már, de megismétlem: hagyományos cd játszókkal a formátum nem kompatibilis (csak a rend és a gyengébbek kedvéért)
    no akkor picinyeim lépjünk be a hd világába:

http://rapidshare.com/files/238038087/hybridsacd.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/238060515/hybridsacd.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/238082178/hybridsacd.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/238192390/hybridsacd.part4.rar

kibontáshoz a jelszó: zephyrtheking

mindenkinek kellemes zenehallgatást
  • Dióka
    ez csak mobilla készült,nem volt értelme nagyobban nyomni, de majd nyomok egty 10megás HQ képet is róla....
    persze én lakkoztam le egy 5 collos ecsettel!

(fa)fényező mester csinálta rá a fényezést! asszem kb. 3x kellett újrafújni(mivel a fa ugye szívja a festéket), mire olyan lett,amilyennek kell.
  • mflex #13324
    Nagyobb felbontásban is nyomhattad volna, te lakkoztad le?
  • Musachy
    Ez korrekt.
  • Dióka
    kár, vigaszképpen megosztok veletek egy apróságot, az egyik típusú egyedi frontjaimat. (jelenleg nem az eredeti helyükön)

• mflex #13321
    nem fényképztem, tulajdonképpen ez egy nagyobb fekete doboz, minőségi alkatrészekkel belül, RCA ki-be menettel meg egy táppal...
  • Dióka
    zephyr a szamár! hát ez cuki!
    majdnem komplett állatkert.
  • Dióka
    kép nincs?
  • mflex #13318
    Teljesen retro hangulatom van 2 napja wazze
    Régi hifik etc...
    Van itt Az elektro 55 ahol nagyon szép állapotú lemezjátszókat, erősítőket, deck etc lehet vásárolni, ott mutatta tegnap a faszikám a riaa correctort is.

komolyan gondolkozom rajta, hogy egy régi fasza retro hifi tornyot összeállítsak
  • mflex #13317
    Nagyobb méretű kép nincs róla?
  • mflex #13316

ACTIVATE:

LOSSLESS 1411K 500MB

http://rapidshare.com/files/238078353/activate.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/238079628/activate.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/238080985/activate.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/238082091/activate.part4.rar
    http://rapidshare.com/files/238083165/activate.part5.rar
    http://rapidshare.com/files/238083267/activate.part6.rar

pass:isdmusic.com

• Tötikemester
    Szép, szép, de az én Oristerem mellett labdába sem rúghat. Még apámtól örököltem.

Amúgy: "...nem tetszik semmi meló,
    amit akarok azt csinálom,
    nincs hozzám hasonló..."

Hogy kedvenc íróm dalszövegét idézzem.
  • mflex #13314
    ez egy érdekes kombináció, de nagyon szép:

főleg a tetjén lévő Thorens TD 320 high-end upgrade,mahagóni rózsafa...

a többi ismeős lehet, orion hifi!
  • mflex #13313
    nem lehet semmi meló...
  • Tötikemester
    Egy anyakoca, két csüngőhasú vietnámi, egy bakkecske, és három gida. Tyúkok (sok), kakaska egy darab. Kutya kettő és négy kiscica. Sorrendben: Szendi, Szundi, Hapci és Benő. Na a létszámellenőrzés megvolt mára, mehettek a dolgotokra. (Ezt az állatkáimnak mondtam, nem nektek.) Gondolkoztam egy állatfarmon. De egyre kevesebb van belőlük. Hajdanában (danában) kész állatket volt itt: tehén, szamár (az egy maradt is a szomszédba Zephyrnek neveztem el) birka, sőt még egy lovacska is volt. De folyamatosan fogy a lóvé, s arányosan az állatkák is. A kerti tóból a cicák az aranyhalakat is kiették már, mert nincs mit enniük. Ez egy ilyen világ. Reméljük/remélem lesz még jobb is újra.
  • mflex #13311
    mennyi röfit tartasz? most úgy kiváncsi lettem...
  • mflex #13310
    épp tegnap mutattak nekem egy igen csak komoly riaa correctort, szinte a legjobb cuccokból összerakva, bár az ára borsos, de a hangja... hát azt hallani kell... igazi hq :)
  • Tötikemester
    Mér az nem is jár hozzá? Na akkor vissza az egész. Ne is álmodj többet a malackáimról!
  • Dióka
    kösz, eleget vagyok "állatok" közt én is!
    az erősítővel semmire sem mész,amíg nem cseréled le a 10w-os hangszóróidat!
  • Tötikemester
    Már guríthatod is cimbora. Legalább reggelizem. Zephyr már megint alszik, de dobott egy üzit nekem, hogy ma délután uploadol valamit nektek ide.
    De jól megy egyeseknek. Ez alszik, én meg hordom mindjárt a trágyát a cocák alól. Tényleg Dióka! Ha gondolod adhatok egy kínai csüngőhasút azért a jó kis űrhajós erősítődért! Na, áll az alku?
  • Dióka
    remélem csak hülyülsz,mert ha nem, akkor küldök egy teltebb empéhármat,az egy darabig meg tudja feküdni a gyomrodat.
  • Tötikemester
    Ne izélj már cimbora! Így sem ettem már vagy két napja! Sőt ma reggel még egy egér is kiköltözött tőlem, mert nem talált mit enni.
  • Dióka
    dehogynem sajátok, ámbár újonnan elég drágák, de mondjuk egy fejlesztés miatt kiselejtezett cuccokhoz occsón hozzá lehet jutni....