DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
az egész fórumot? ne mááár!<#nevetes1>

pityu0718
Úgy legyen!! <#eljen>

pityu0718
Bizony nagy az Isten állatkertje. És alacsony a kerítés.......😊
Különben is "itt mindenki bolond, csak én vagyok repülõ"... <#awink>

mflex
Hej, itt nem fogtok vitázni, ha még egy személyeskedés jön, kitörlök mindent!!!

What about the forests?

Italo4ever
te vegyel vissza az arcodbol,bizonyitanod nem kell semmit,de addig ne osszal franko semmitmondo baromsagokat amig nem tettel le semit az asztalra!!!

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
ez az amateros jo,csak ket perc mulva mar el is felejtem vagy mar elis felejtettem XD

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

pityu0718
Szia elõször is.. 😊
Mutatnék Én de valami "kézzelfoghatót" de attól meg lehet elszégyellnéd magad... <#wave>
Figyi haver, elõször is nem igazán hozzád szóltam, csak válaszoltam egy kérdésre a kompikkal kapcsolatban, nem tudom, hogy jössz Te a képbe de nem is igazán érdekes a dolog.
Nem kell semmit sem bizonyítgatnom, pláne nem Neked. (habár, ami késik az nem múlik..)
Szerintem vegyél kicsit vissza az arcodból már ha nem olyan nagy kérés ez. Vagy mégis..? <#wave>

Italo4ever
Tenylwg jo ez a Fm attack,soha nem hallotam rola. ez egy valaki vagy tobben vannak?

Italo4ever
Pityu!

mutathatnal vegre valamit amitol hanyatt vagom magam, valami kezzel foghatot,mert a megmondom a frnakot azt mar sokszor hallottam XD viszont az nalam semmit nem jelent,leirni en is tudok barmit

sot barmikor jobb zenet csinalok mint Mike vagy nickem,csak gyozzetek kivarni XD

mflex
Megszokott space hangok, bár ott van az is, amit ki nem állhatok, de egyébként jó.

Pár perce jelent meg...

http://soundcloud.com/spacesynth-fan/amateras-black-dwarf-2

What about the forests?

pityu0718
<#wilting> Mik vannak itt..? Na, mentem "kompresszálni" inkább, további "hasznos" eszmecserét. <#mf1>

Dióka
<#vigyor>

mflex
Most, hogy ezt is "megtanultam" , hogy ez a kompresszor, csak ahhoz tudnám hasonlítani, mint az egyszerûbb út a kielégüléshez. Inkább nem szedek fel nõt, meg dolgozom rajta. Egyszerûen kiverem! (húzogatom) <#papakacsint><#nevetes1>

What about the forests?

Dióka
IMYke2.0.0.0
A hangkártya miatt nem tudok tucatnyi sávval dolgozni - a legtöbb eddig 8 volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dióka
igaz. nem számoltam tovább....<#nevetes1>

Dióka
csak óvatosan, azért tudd,minél több sávot kompresszálsz (hogy mennyi az annyi, azt csak te látod),annál szarabb lesz a végén az egész hangképed HANGFALON! fülesen ez tûnnhet akár hûdefaszának is,csak hát a füles nem tud 'térleképzeni'.

mflex
kéttucatnyi? óvatosan fogalmaztál, harmor vsti.-n egy fingból elõlehet állítani ezt, "háromezer" félképpen 😄

What about the forests?

Dióka
már kb. annyira érdekes megemlíteni a kompresszort, mintha hangerõt állítanék, hisz még van legalább kéttucatnyi dolog,amivel babrálni lehet akár a basst,akár a végeredményt, ahogyan Imyke fotójának bal oldalsávján is látszódik, de valamiért mindig a 'kompresszort' emelik ki...és ha ezt meglátom,akkor az frusztrál.<#nevetes1> jó, ezt nem tudta Pityu.

Dióka
ez már felsõ határeset, épp nem cseszi szét a fülem, de rendesen rángatja.

Dióka
ez egy jó cikk, igaz csak felülrõl a lényeget érinti, de legalább nem ír hülyeségeket....a végérõl a 3. bekezdésen akkorát röhögtem, gondolom ezt amerikai 'szakemeberek' az amcsi vásárlókról állapították meg.<#nevetes1>

mflex
Ja, hogy ez a kompresszor akkor tõlem ilyet a büdös életben nem fogtok hallani, mert én meg nem szeretem., és bár az invisible-ben, ha használja is, az olyan, mint a hangyafing!

What about the forests?

pityu0718

IMYke2.0.0.0
Igen - ilyesmire gondoltam 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

pityu0718
<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Én meg majd' minden sávon használom (az Ableton saját Compressor-át), hogy összeérjenek a hangok. És a Master sávon is ott van egy 3rd Party, nagyon minõségi kompresszor.
Mindenhol nagyon óvatosan, több tucat meghallgatás után állítgatva van. A végén ráadásul 2-3 rendert is készítek, és az ízlésemnek megfelelõt hagyom meg.

pityu0718
Ráadásul FM Attack elõszeretettel alkalmazza is. <#mf1>

Egy példa rá!!

Dióka
bocsánat, tényleg ne merüljünk bele, mert ez amúgysem itteni téma és így megbeszélgetni 'elég kompresszált lenne' mindkettõnknek. <#wave><#nevetes1>

pityu0718
Mint írtam korábban: stílusfüggõ a használata!! <#kacsint>

IMYke2.0.0.0
Így van - és qrva sokan használják is ezt a kompressziót, mert (ha értõ módon, ízlésesen beállítva használják) igazi dancefloor-hangzást tud belecsenni majd' minden zenei stílusba = beindul az ember tõle.

Dióka
ez egy nagyon általános megfogalmazás, maszteringhez én már egyre ritkábban használom (sokan alulértékelik a dinamikára gyakorolt hatását, pontosabban nem is hallják,ezért szarrákompresszálnak mindent), mondjuk nem is állítok hagyományos dobcuccokhoz, szemplerek alkalmazása esetén ez meg nem feltétlen szükséges,bár a digitális dobokhoz jó variálási lehetõség,aki sokat akar játszani

pityu0718
Jól van Dióbá igazad van, valóban ne fárasszunk senkit a technikai dolgokkal, megvannak erre a megfelelõ fórumok.
Amúgy tök mindegy, hogy analóg szintit használ valaki vagy digitálisat(mivel a srác is használ, hallható is..), kompresszálni valóban nem muszáj de nem is errõl volt szó, csak a sidechain kompressziórol, ami azt a bizonyos lüktetést adja, ettõl még nem lesz a zene elcseszve ez csak egy "trükk" 😊
Off vége. <#wave>

Dióka
imádom,amikor ilyen szakdumákat nyomtok analóg szintikkel készült zenéhez (FM Attack elsõsorban ezekkel dolgozik), a kompresszor túlzott használata elcseszheti az összdinamikát, rádióban és esetleg kültéri hangosításhoz, vagy gyenge alapanyagokhoz ez jó módszer, de ütõs, gördülõs dob vagy bassline (fõleg ilyen elektronikus,szintetizátoros és a szempleres alapokkal) külön erõltetett kompresszor használata nélkül is elérhetõ, szóval ezzel nem kell feltétlenül a szerzõnek bajlódnia....neki elég egy szempler is, plusz egy dob elér-kitart idõ beállítás és pont, ettõl még nem kompresszálta szét az egészet...
ez a dob egyébként sincs kirívóan kompresszálva, ettõl agyonütõsebbeket raknak sok mai zenéhez, de szerintem teljesen felesleges megállapítások, hogy jaj de jó ez a limiter,kompresszor, modulátor vagy akármi,hisz gyakorlatilag ms-re lehetne boncolgatni bármit is, de egyelõre fingunk sincs a készítés pontos körülményeirõl és hogy õ pont mit és hogyan tekert vagy használt.....

pityu0718
Uh, jó gyors sidechain.. <#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Direkt -25-re tettem, mert a számban eleve van egy kis kompresszió.

pityu0718
<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy nem Abletonozol, de csak ezen tudom megmutatni:

A képen látható, hogy hol nincs kompresszor, és hol van - a hang hozzá: hallgatható

pityu0718
Viszont a "sima" kompresszor minden masterelés elsõ számú eszköze!

pityu0718
De ezt igen ritkán és csak bizonyos mûfajokban szokták alkalmazni. A space és az italo nem olyan <#vigyor2>

pityu0718
Amivel azt a bizonyos lüktetõ érzést-hangzást lehet elérni a zenében. Ezt a kompresszorok teszik lehetõvé, azon belül is a side-chain kompresszor.
Pld:

Vagy magyarul kicsit hosszabban, részletesebben:

mflex
...de bejött...

What about the forests?

mflex
Mitõl?

What about the forests?

mflex
Na bammeg kösz <#nevetes1><#wink>

What about the forests?

Dióka
én talán az akkori Boytronic és Azul Y Negro közé raknám valahová

pityu0718
<#eljen>

És a kompresszortól milyen kellemes lüktetõ lett az egész szám! Tud a srác!

Dióka
sajnos 'véletlen' nincs meg, de ha jó direkt,akkor úgy megvan. <#nevetes1>
valóabn nem bonyolult szám, hanem egy kellemesen melankólikus Nu-Disco
FM Attack - Invisible (10)

<#wave>

mflex
Fm Attack - Invisible nincs meg véletlenül jó minõségben.

Ezt a számot 2 év alatt mindig elõveszem, és lenyûgöz az egyszerû dallamvilágával. Sok italodisco elbújhat mellette. A vocoder rész pedig egyenesen zseniális, talán én is megpróbálkozom vele hamarosan..

http://soundcloud.com/fm-attack/invisible

What about the forests?

mflex
Ha diszkó vizsgán lennék, szó nélkül rávágnám, hogy Boytronic! <#miaz>

What about the forests?

mflex
Nem értettem, hogy ezt miért írtad, de közben rájöttem, hogy ezzel a jelzõvel illette anno 😄

What about the forests?