26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#21976 Egy ilyet:
-
#21975 Vegyél egy rotációs mélynyomót baszki, az majd kihasítja a fejedből az agyvelődet, mert sitty-sutty lemegy 10HZ! alá. -
#21974 van itt szétpakolva valamerre egy magnat végfok egy magnat mélynyomóhoz..
avval.
kísérletezgettem, hogy a magnat, vagy a sal mély xól-e szebben
a lakásban egyébként akkumulátor helyett elég egy 220-12 voltos adapter is..
erre a párom hívta fel a figyelmemet
jól van, na. mindenre én sem gondolhatok -
#21973 nem csak nálam az: **katt**
egyébként átolvastam az irományaitokat.
szó sem volt sztereó hangzásról
és csak a te kedvedért..
most a mély hangtartományról volt szó.
aminek elég 1 hangszóró is. még sztereó hangzás esetén is..
(mert tudom, te is csak játszod a hülyét, miközben valahol okos is vagy)
a sztereó rendszerrel az a legnagyobb baj, (időközben mások is rájöttek) hogy csak egy pontból élvezhető (hagyjuk most, hogy hány fokos a tűréshatárral..etc..)
de legalább pár nagyokos megpróbált javítani a hangzáson..
én is csupán ehhez az általatok istenített full elavult rendszerhez annyit tettem, hogy megtoldottam egy mélysugárzóval.
és mint tudjuk, erre azért volt szükség, hogy ne kelljen egy dobozba építeni a bal-jobb dobozzal, ezzel csökkentve az akusztikai interferenciákat.
ennyi -
#21972 Nem tudom, hogy ki az előadó, de anno Joe ezzel sokat tesztelgette a rendszerét. :(
klikk
-
#21971 Ilyenek jöhetnek még, mondjuk egy cd-re való anyaggal! -
#21970 Mivel hajtottad a lakásban? -
#21969 Somogyi, autóba való mély, hogy kerül ide? -
#21968 A nagy orrú -
#21967 Már nem probléma, megvettem azt is, de ez a lemez nekem már néhol túl dzsesszes, ettől függetlenül brutális hangok vannak benne valóban.
-
#21966 Hét ez van haver , sajnos idáig nem tudtam, hogy mivel lehet, kell tesztelni, tetszett nekem a Yello mindig, de fan nem voltam, most már ez a jelző is illik rám. Általában, ENYA, VANGELIS, JMJ, ENIGMA, GREGORIAN, etc... lemezekkel tesztelgettem. -
#21965 hoztam a maga csúnya audiofil nemében 2 db kellemes, rendszer és fül tesztelő nótát (nem pont slágerlistás dalok, de az egyik kifejezetten muzikális), melyek önmagukban is megérnek egy misét, persze lehetőleg ne autóhifi mélyládával teszteljétek....mindkettőben bődületes mélyek vannak, már ha ki tud jönni szépen a többi hanggal együtt a hangfalatokból...
Terje Rypdal-Kompet Gar
Allan Taylor-Colour To The Moon (!)
ITT
'audiophile selection'
-
#21964 sztereó hangrendszerről volt....te meg bedobsz a közösbe egy felnagyított búgócsigát! ez már gondolom nálad a high-end excellent kategória.... -
#21963 a fos képminőséggel inkább nem zavargatnám mflexet..
ezt 1-2 hónapja készítettem ***katt***
lemegy 35 hz alá de az udvaron xebben xólt, mint bent.. -
#21962 maradjunk annyiban, hogy a 35 hz is bőven odabax
igaz van ládám ami mélyebbre is lemegy,
de lakásban bent teljesen felesleges -
#21961 nagy vonalakban egyetértek, nagy átmérő, lassab hangszóró, általában...de ezt némileg kompenzálja egy jó erősítő, mondjuk 17 centiből 40 Hz nem egy nagy szám, de nem is rossz (többnyire ha a hangszóró tudja,akkor már csak térfogat kérdése), bár a jobbak inkább 30Hz felé húznak, 17-eseből még nem hallottam (értsd:nem volt szerencsém hozzá) brutál ütőset, de egy névleges 20-as méretűben már hallottam olyat, amit csak elvétve, hogy bármiylen zenét nyomtam alá, simán lehozta erőlködés, hiányérzet vagy túlzások nélkül, ami hi-end shown is simán megállja a helyét, mondjuk annak hangszóró darabja 250 ropinál kezdődik,amitől ugye nem lesz tömegtermék.
én nem használok külön mélynyomót, ahogy te is írod, szerintem az elcseszné az összhangképet sztereóban (vagy nagyon-nagyon gyorsnak,pontosnak és így drágának kell lennie), a 25-öseim 30 Hz alatt is képesek megremegtetni a házat (ezt be is mértük meg hát érezni is rendesen, mindemelett még nem is lassú vagy kásás), ami most még megfelelő, de igazából a következő hangfalam, ha egyszer még lesz, abba inkább egy minőségibb 30-ast raknék...(a 25ösök mellé ) csak a Yello kedvéért.
-
szamóca67 #21960 Döbbenetes mélyeket produkálhat pl. egy 17cm-es scan speak mélyközép hangszóró megfelelően illesztett dobozban.(40Hz simán elérhető) Én hallottam ilyet, ezért állítom. A membrán átmérő növekedésével a mechanikai jósági tényező csökken. Gyors, precíz mélyek visszaadásához tehát hátrányos is lehet adott esetben a nagy átmérő. A teljes hangsugárzó minden elemének illeszkednie kell egymáshoz, a lehallgatási körülményekhez, és nem utolsó sorban a hallgatói igényekhez. No ezt nem sikerül több milláért sem elkapni sokaknak. Pedig ott is voltak 20-30cm-es hangszórók a hangsugárzókban. Nekem is van 30cm-es hangszóróval szerelt két 117l-es home made baszreflex hangsugárzóm, ami 100Hz alatt aktív váltóval, erősítővel átveszi az alsó tartományt, és igaz hogy mozgatja a belső szerveket, de minőségi zenehallgatásra pontatlan és lomha. -
#21959 Örülök, hogy mindenkinek megvan a maga Yello kedvence....én csak listában tudnám elmondani azt a kb. 70 számot, ami nekem megadja a Yello-s életérzést.
Vélemémyen szerint a Touch albumnál már nem is igazán a millák számítanak, és vélhetően nem is az erősítőkön omlottak össze azok a rendszerek, hanem egyszerűen olyan mélyek vannak a zenékben, amiket egyszerűen nem tud tisztességesen megjeleníteni, azaz csak nyögvenyelősen tud leadni (esetleg úgy ahogy kiköhögni) egy-egy kisebb méretű -mondjuk 16 cm alatti méllyel rendelkező - hangfal, mint a rendszerben a leggyengébb lácszem, mert ezekhez sokszor igazán jó minőségű 25-30-asok is épphogy elégségesek...és az sem árt, ha akár több is van belőlük
-
#21958 Original "Flag" kazettámat rongyosra hallgattam - a legtöbbet a B oldal 1. számát (ezt) hallgattam :)
A "The Race" 8:08-as verziója nem is izgatott annyira :)
-
#21957 Azaz ez:
-
#21956 Blazing Saddles...
-
#21955 Ja, én is kb. azóta. Jól mozgatja a basszt pl. az Oh Yeah! is, nekem a kedvencem tőlük a Vicious Games. -
szamóca67 #21954 Yello Tuch lemeze a minőségi etalon! A BP-i hányend shown a milliós rendszerek omlottak össze alatta, már ott ahol be merték tenni a lejátszóba.
-
#21953 Kolosinak savanyú a szőlő! Ugyan már, csak a nézettségüket félti a görény!!!
Tudja hogy a kutya se nézné a műsorukat a döntő idején. -
#21952 hát ha ezt sem ismerted, akkor még biztos nem is ismered a Yello érzést! én csak 85 óta hallgatom és szeretem őket, és ez máig nem változott...persze mindig is különcök voltak a zenében és hangzásban is, úgyhogy a sok dallam mellett akad még néhány basszusszaggató szubbasszus tesztelő zenéjük is. -
#21951 Jól van, már a videót is láttam, haladás :D
-
#21950 Dieter Meier meg eszméletlen a mély hangjával. -
#21949 Yello - Of Course I'm Lying
Többek között ezt a számot sem ismertem, de a hangok én nem is tudtam, hogy ilyen mélyeket tud produkálni a jbl-em.
Most már tudom, elképzelem, illetve álmodom, ahogy ez egy GRANDE UTOPIA szörnyetegen megszólal. Eszméletlen lehet, csak is minimum minőségi hifi-n érdemes hallgatni. -
#21948 Már jó párszor meghallgattam.
Aranyos ez a lány. -
#21947 Ez jó!! -
#21946 Van Kati oldalán egy videó ahol egy német srác karaokézta egy bárban a számot.
Kissé már be volt b...va.
Na az óriási volt. Ahogy az birkózott a magyar szavakkal.
De azóta annyi hozzászólás volt az oldalán hogy képtelenség visszakeresnem. -
#21945 Így van.
Egyébként néhány ország nem is tudom hogy gondolta?
Olyan dallal indulni mint például a Portugálok.
Viszont ez a lány tök szimpatikus nekem hogy még a magyar részt is megtanulta fonetikusan.
Nem kicsit szeretheti ezt a dalt, és jó párszor hallhatta már. -
#21944 Be sem jutottak volna azzal a szarral. -
#21943 Csináljuk itt az Olaszoknak a hírverést, akinek mellesleg elég pocsék a számuk mint nagy 5-ös alapból indulóknak. -
#21942 Német szervezés... -
#21941 -
#21940 Basszus ez a zászló továbbra is.
Nem igaz hogy senki se vette észre.
-
#21939 Nagy németek a kommentátori hibát sem tudták megoldani... -
#21938 Mindenképpen egy kellemes hangú nőt. -
#21937 Erről nem ő tehetett .
Említette hogy más országok is kénytelenek telefonról közvetíteni.
Amúgy én nagyon bírom Gundi-t, csak ez a tegnapi este gondolom nem kis bonyodalommal járt a háttérben hogy egyáltalán legyen valami hang.
Amúgy te kit tudnál elképzelni az MTV1-ről aki jobb lenne jelenleg erre a feladatra?