47
  • TorrenteXY
    #47
    Én egyszer olyan védelmet láttam hogy a cd lemez alsó rétegéből fizikailag ki volt vágva egy 2*2 mmes darab, és ezzel oldották meg a védelmet. :D Nemtom hogy mennyire feltörésbiztos, de nagyot röhögtem rajta. És a cdt már évek óta használják, nincs adatvesztés. :)
  • dez
    #46
    A helyes alak meg ez: Blu-ray (e nélkül, ez egy márkanév). ;)
  • turul16
    #45
    Szerintem meg vesztett :)
  • GulaSoft
    #44
    blueray akart lenni csak kicsit mellécsapkodtam.
  • GulaSoft
    #43
    Na asszem mégiscsak a bloeray győzött és ennek kifejezetten örülök
  • dez
    #42
    "A kulcsnak valahol a memóriában mindenképpen meg kell lennie dekódolt formában (különben nem tud vele dolgozni a sw)."

    Megoldható, hogy kódoltan legyen csak a memóriában: regiszterbe olvasni az épp kellő darabot, abban kikódolni, és használni. Persze így nem lehet túl bonyi ennek elkódolása, de ahhoz elég, hogy ne legyen olyan egyszerű a huncutkodó dolga, mint így.
  • Yv@n
    #41
    Épp ez a lol az egészben. A mezei user, aki azzal hogy a szomszédnak/havernak másol egyet kevesebb 'kárt' okoz, mint az expert, aki elárasztja vele a feketepiacot. Mégis az előbbit szopatják be a védelemmel.
  • Mardel
    #40
    "a BR NEM ugyan ezt a védelmet tartalmazza! ezt IS!

    ott még van másik két szint, a "vizjel" (bd-rom mark, "amit" audio dvdnél már SIKERESEN alkalmaztak, nem sikerült megtörni), a másik a BD+ amivel menedzselhetők a lemez/player kulcsok ... azaz könnyen feketelistára kerülhetnek lemez/player kombináciok ..."

    Szvsz olyan dolgot nem veszek, amiről nemtudok biztonsági másolatot készíteni.

    HD-DVD rulz.
  • turul16
    #39
    Nem. De ha valamely expert feltöri a védelmet, akkor kiad agy programot amit az egysegsugaru userek is tudnak használni. Na ezt meg lehet akadályozni.
    Az expoert le fogja tudni menteni, de user nem fogja tudni.
    Létezik ilyen koncepció.
    Értelme ennek sincs, mivel a nagyüzemi hamisótók le fogják tudni másolni, ill. fel fog kerülni a netre.
  • arty
    #38
    a BR NEM ugyan ezt a védelmet tartalmazza! ezt IS!

    ott még van másik két szint, a "vizjel" (bd-rom mark, "amit" audio dvdnél már SIKERESEN alkalmaztak, nem sikerült megtörni), a másik a BD+ amivel menedzselhetők a lemez/player kulcsok ... azaz könnyen feketelistára kerülhetnek lemez/player kombináciok ...

    BD coyp prot specs
  • wOlFbYTe
    #37
    A tokozott chipes lemeztől eltekintve a BD formátum is közel azonosan van kódolva, tehát nem megoldás hogy áttérjenek. Törést tekintve nagyjából megegyezik az eljárás azzal, amikor egy cracker csapat kap 4-5 kész termékkulcsot meg egy kódhalmazt, hogy gyártson belőle keygent. Igen hamar megvannak vele ;]

    Egy rutinos teamnek nem hinném, hogy túl sok időbe telne az algoritmus kiderítése úgy, hogy ismerik a bemenetet (a lemezen az eredeti kulcs) és tudják minek kell kijönnie (amit a pdvd kiköp), pláne hogy maga a szoftver vissza is fejti azt.

    A formátum kidolgozói számoltak azzal, hogy előbb-utóbb megkerülik a védelmet és másolható lesz a tartalom. Pontosan emiatt kerül annyiba amennyibe kerül egy ilyen írható adathordozó (4500 egy BD lemez...), a lejátszó horribilis áráról nem is beszélve. Ott már megfizetjük alapból az "őket ért kárt" :/ Valahol mélyen nagyon rossz ez a koncepció. Egyébként sem érdekük a törhetetlen másolásvédelem. Nem véletlen megy most a csata a kiadók és a warez scene között hogy ki releasel előbb az oroszok miatt (TeleCine versus R5).
  • mogyi925
    #36
    Mert általában a mezei userek szokták feltörni a másolásvédelmeket, igaz?
  • turul16
    #35
    "Kemény dorgálást fog kapni a PowerDVD gyártója, mert mostmár hiába módosítanak a szoftveren, hogy a memóriába a kulcs is véletlenszerűen kerüljön ki. Elbukták."

    Nincs az az offuscator ami egy elszant hackertol megvédi a program kódját. Nem tudták volna elrejteni sehogy sem.
    Hibás a koncepció!

    F*sznek kell a a vásárókra terhelni az el_urt másolás védelmek árát, és bepíteni a harverbe is és azt árusítani.

    Ha valami DRM-es marhát érdekel, hogyan kellett volna jól csinálni, úgy hogy engem sem idegesítenek fel vele, és egy mezi PC-n, mezi user nem tudja lemásolni dobjon egy e-mailt. :P
  • dara
    #34
    A kulcsnak valahol a memóriában mindenképpen meg kell lennie dekódolt formában (különben nem tud vele dolgozni a sw). Azt nem nehéz kideríteni, hogy egy sw mely memóriatartományokat használja, úgyhogy lehet akár véletlenszerű is az.
  • dara
    #33
    A BR ugyan ezt a kódolást alkalmazza, úgyhogy ugyanannyira érintett.
  • Vorpal
    #32
    "max átállnak a studiok BR-re" - vicces vagy,))
  • iko
    #31
    Lehet, hogy muslix64 a Sony embere :)
  • arty
    #30
    1.) max átállnak a studiok BR-re
    2.) nem lesz az olyan egyszerű, egyáltalán nem biztos h a pdvdből rájönnek majd a dekodolo algoritmusra :)
    3.) ha pedig nem jönnek rá, akkor a mostani 150 film után megjelenők szépen kitiltják a pdvd6.5ös kulcsát, nem lehet "megkerülve" több filmet "lelopni"

    sajnos.
  • wOlFbYTe
    #29
    A TK a lemezen van tárolva, a lejátszóhoz annyi köze van, hogy dekódolja a kódolt formában tárolt kulcsot a lemezről, majd a dekódolt kulcscsal képes visszafejteni a lemezen a cryptelt információt.
    A srác az AACS leírásából megkapta magát az algoritmust amivel kódolnak és dekódolnak, neki már csak a lemezeken levő visszafejtett TK kellett, amit a PowerDVD hibás memóriakezelése miatt dekódolva megkapott :)

    Értsd: ha letiltanak egy kulcsot, az a lemezt vonja ki a forgalomból, azt meg nem akarják értelemszerűen, hogy a nagy mennyiségben kiadott lemezeiket ne tudd megnézni.

    Mostmár csak annyi van hátra, hogy a PowerDVD dekódoló algoritmusát kiszedjék reverse engineeringgel és azzal megkapod bármelyik behelyezett HDDVD lemez kulcsát, amit felírhatsz az adatbázisba, hogyha később másolni akarod, ne kelljen újra visszafejteni.

    Kemény dorgálást fog kapni a PowerDVD gyártója, mert mostmár hiába módosítanak a szoftveren, hogy a memóriába a kulcs is véletlenszerűen kerüljön ki. Elbukták.
  • Dzson
    #28
    Blu-ray rulz.
  • Vorpal
    #27
    megkerülni - feltörni végül is mind1 a végeredmény a lényeg,
    vagy javasoljátok a cracker mellé a gotarounder terminust is bevezetni?

    persze hogy szeretettel várjuk a módositásokat a védelem érdekében,
    szóval nem akarok lekezelő lenni a programozókkal,
    de az mégiscsak jelent valamit, ha ennyi szabvány és
    tudás után egy olyan formátumot dobnak ki ami villámgyorsan megkerülhető.
    Akkor mi a francnak foglalkoztunk ennyit a másolásvédelemmel eddig?

    És vajon ez csak egy félresikerült próbálkozás, vagy egy tendencia ami
    afelé mutat, hogy változtatniuk kell a módszereiken.

    Tegye fel a kezét aki azt gondolja, hogy a másolásvédelem
    bevezetése után nem lesznek a kedvenc filmjeink elérhetőek
    valamelyik torrent oldalon - igy volt - igy lesz.
  • dara
    #26
    Még ezt sem reprodukálta senki. Egyébként az adatbázisa bővíthető, viszont pont ez az adatbázis a gyenge pontja az egésznek.
  • Yv@n
    #25
    "És a megkerülés is egyelőre csak egy filmnél működik"
    Ezt honnan veszed? Ha letöltöd a mellékelt forráskódot, a hozzá tartozó cfg-ben kicsivel több film szerepel alapban. SW frissítéssel meg tiltogathatják a kulcsokat, ha már egyszer valaki védetlen formában elérhetővé tett egy adott filmet.
  • dara
    #24
    Csak az a probléma, hogy szó sincs törésről (csak a cikk szenzációhajhász címében). Meg lett kerülve a védelem, nem feltörve. És a megkerülés is egyelőre csak egy filmnél működik, az általános megoldás még gyaníthatóan messze van, ráadásul simán sw-frissítéssel le lehet tiltani az érvénytelen kulcsokat.
  • Vorpal
    #23
    Egyetértek : kicsit rövidlátó dolog a titkositásról beszélni,
    amikor a titkositott anyaggal a kulcsot is át kell adnod.
  • Yv@n
    #22
    Lehet olyan titkosítást csinálni, csak éppen a DRM esetében az a személy akitől véded, és akinek meg is akarod mutatni a titkosított anyagot egy és t ebben a ugyanaz. És ezt ebben a formában kivitelezni kicsit sem egyszerű. lévén a visszafejtéshez szükséges kulcsot valamilyen formában tartalmaznia kell az adatnak, és ha rájönnek hogy nyerhető ki a kulcs, pl egy lejátszó programból, akkor már sínen van az ügy.
  • saldi
    #21
    Lehet tobb olyan titkositast is csinalni, amit soha senki nem tör fel, és ezt matematikailag is lehet bizonyítani, hogy nem lehet feltörni. Lást One Time Pad.

    Szerintem különben ez a HD-formátum-védelem-feltöröm dolog már rég le van játszva, mégpedig nyert az internet. Egyszerűen lehet védeni a tartalmat, megoldott a gyors terjedés.

    Ahol nem ez lesz, ott marad a DVD.
  • smv
    #20
    Gratula neki. :)
  • beef
    #19
    "Ez azért nem működne, mert akkor egyetlen előfizetéssel bármit letöltenének, azután pedig azt feltennék valami ingyenes oldalra, vagy csinálnának egy saját oldalt, ahol már csak 4 ezret kellene fizetni ugyanezekért a dolgokért :-)"

    Ez most is így van, csak az "előfizetés" szót cseréld ki "eredeti DVD"-re :)
  • Rolesz
    #18
    Nem hiszem hogy ez meglepetést ként ért bárkit...
  • turul16
    #17
    Akkor el távolítják majd a hardverekböl ezt a sok szemetet ?
    Ha úgy is törhető, minek keserítsék vele az életem.
  • ffxi
    #16
    Inkább netes frissítés építenének bele a lejácóba és így mindig frissülne a kiadott filmek másolásvédelme. Vagy bibi van, mert nincs sehol sem net?
  • M0RN1NGST4R
    #15
    a védelem "feltörése" minden komolyabb lejátszó programban benne van, ami az adott formátumot le tudja játszani. elég ha csak a fejlesztők közül vki kiszivárogtat némi információt erre vonatkozólag. amúgy meg szerintem az összes ilyen védelem halálra van itélve, legalábbis mire széles körben elterjed mint pl mostanra a dvd addigra úgy is lesz ellenszer.
  • VRSDM
    #14
    másrészt, a védelmet is ember irta, aza ember fel is tudja törni... :S
    miféle nagy remények?...
  • scorpeeon
    #13
    Ez gyors volt :)
  • Picivizipaci
    #12
    Adjátok olcsón a DVD-t és egyből nem akarja majd másolni annyi ember.
  • klastrom
    #11
    Ha nem akarják akkor majd beszopják 10x annyira.
    Barmok...
  • irkab1rka
    #10
    Szerintem ezzel egyet fognak elérni. Beszűkül azoknak a köre, akik viszont már üzletet fognak látni benne, hogy lecsupaszítsák az adatot.

    Amúgy nem értem mi ez a nagy buzz. A filmek 99%-a szar.
  • Axon
    #9
    Ez azért nem működne, mert akkor egyetlen előfizetéssel bármit letöltenének, azután pedig azt feltennék valami ingyenes oldalra, vagy csinálnának egy saját oldalt, ahol már csak 4 ezret kellene fizetni ugyanezekért a dolgokért :-)
  • Zedas
    #8
    Az egyetlen használható dolog egy havidíjas korlátlan tartalomelérés lenne, mondjuk havi 5k-ért. Ebben benne lenne bármelyik sorozat, zene, film letöltése.
    Mindenki jól járna, de persze ez nem fér bele a kiadók molekulányi agyába. Mind1, úgyis ez lesz a vége...