387
  • avman
    de tényleg mit mondjak arra a rengeteg hülységre, amit összeírtál. write-onlyban működsz és képtelen vagy a szövegértés bármilyen formájára. szerzői jogi ismereteid mint kiderült minimálisak (oem liszenszről, mp3, multimédia tartalmakról), tapsztalataim szerint a te pálcatörögető, szemforgató, álszent fajtáddal (aki ha máshol, máskor születik mggyőződéses stasi ügynök, kgb-s, vagy akár gestapos) képtelenség bárminemű érdemi vitát folytatni.
  • Foga
    Öcsém!
    Te nem vagy semmi pacák! :D
    Mégis, hogy érintkezzünk másképpen?
    Milyen cseles akció? Te miről beszélsz?
    Ha nem vennéd észre én a bűnözői oldalon vagyok! :)
  • wanek
    Hazudsz.
  • wanek
    Ne legyél már ilyen egyszerű! Te teljesen hülyének nézel? Ha ennyire bizonyítani akarsz, akkor tedd fel valahova, és add meg az elérhetőségét.
    Még azt sem tartom kizártnak, hogy egy cselesnek látszani akaró akció egyik szereplője vagy...
  • Foga
    Jogos!
    Sajnos azt tapasztalom én is, hogy nem az van hogy be kell nekik bizonyítani, hogy én vagyok a bűnös!
    Nekem kell vazzeg bizonygatnom, hogy tul. képpen nem kéne nekem ezért meg azért ülnöm!
    Alapból el vagyok kaszálva és csak menteni tudom a menthetőt!
  • Deus Ex
    #58: Köszönöm az elismerő szavakat és az építő kritikát, megvizsgálom, mit érdems belőle felhasználni..
  • Foga
    Küld el erre a címemere ([email protected]) MSN, skype, telszám, email vagy akármilyen elérhetőségedet és megbeszéljük!
    Utálom ha hazugnak neveznek!
  • Deus Ex
    #54: Megmutatod te nekik önszántából az összes trükkös védelmedet, mihelyst azt mondják, hogy pedofil videókat töltöttek le tőled, és csak azzal tudod bizonyítani, hogy nem, ha átvizsgálhatják az összes diszket..:-DD
  • avman
    te beteg vagy. némi igazság van ugyan szűklátókörű, ostoba megközelítésedben és retardált, demagóg érveidben, de azért sajnos értelmi képességeid egy nem haladják meg az átlag nyárspolgárért, látószöged pedig egy csőével egyenlő.
  • Midas
    Jó cikk
  • wanek
    Kettőnk közül te látszol idiótának... És ha jól sejtem, akkor notórius hazudozónak.
  • Deus Ex
    #49: Hozzám pontosan egy darab névtelen feljelentés alapján jöttek ki. A feljelentésben lehet akármit írni, amire ráharapnak, más kérdés, hogy mit találnak. A határok emlékeim szerint úgy vannak, hogy 300.000 Ft-ig szabálysértés, felette bűncselekmény, 2.000.000 Ft-t meghaladó pedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény, azt börtön nélkül már nagyon nehéz megúszni.
    Ha semmit sem találnak, akkor az eljárás költségét - szakértő, házkutatás, stb. - nem te fizeted, de ha bármiről kimutatják, hogy jogsértő, akkor attól kezdve tiéd a vizsgálat költsége is, ez általában 300-500 eFt.

Szóval mindenki gondolja meg, hogy érdemes-e ezzel játszani. Lehet, hogy pont azt nem találják meg, amiért kimentek, de annyit biztosan, hogy ügy, és sok százezres fizetni való legyen belőle.
  • Tobacco
    nem nem éri meg.
    Már én is elgondolkodtam azon, hogy ha bakopognának hozzám annyit kapnék, hogy a détunokám is ülni fog.
    Ezért mostanában elgondolkodtam én is azon, hogy csak a dvd filmeket hagyom meg lemezen. minden mást kukába, ami nagyon fontos azt meg a gépen hagyom olyan vinyokon ami raidbe van kötve, és bootoláskor külön kell megadni a vinyok sor rendjét. Mert ha egyszer elviszik a gépet nem fognak tudni mit kezdeni vele.

Az meg röhely hogy azért elkérnek egymilio forintot a szakértök, hogy ránéznek egy lemezre amire rá vani irva verbatim és rámondják másolat.
  • Foga
    Te idióta vagy!
    Tavaly végeztem ME - Gépész Informatika!
  • Foga
    1:Hmm...cseréljünk telefonszámot. Megbeszélünk egy találkát elolvashatod a papírokat.
    2: lófaszt nem mennek ki magánemberekhez! Szerinted akkor én mi vagyok?

JAh igen az ok: névtelen bejelentés! Ez úgy szokás, ha nem tudnád, hogy valamelyik kolléga betelefonál saját magukhoz, hogy ide meg oda kéne menni! Így eljutottak hozzám is!
    A kalapból az én nevem ( ipcímem ) került elő! Ennyi!
  • Mynet
    Keresd meg Torgyán Józsi sztárügyvédet! :)
  • wanek
    Ilyen helyesírással még az állítólagos diplomád is erősen kérdőjeles...
  • wanek
    Mellesleg magánemberekhez nem szoktak ok nélkül bekopogtatni.
    Két lehetőség van:
    1. kamu az egész történeted
    2. valamit szemérmesen elhallgattál
  • Foga
    Nem is vártam hogy segítessz. Mindamellett nem azt mondtam, hogy nincs ügyvédem. Annyit mondtam, hogy melyik mennyit kér. Bár sejtheted, hogy nem egy sztárügyvédem van.

Hát a kirendelt ügyvéd meg duplán leszarja, hogy mi lesz az ügy vége.
    Ennyit a halandzsáról!
  • Deus Ex
    #34: Nem ismerem az adott OEM szoftverek licenszelését, ha jogot sértett, azzal nem..

#35: MS szoftverek majdnem mindegyike rossz példa, mert létezik belőlük oktatási licensz, ha jól tudom, a főiskolások/egyetemisták jelentős kedvezménnyel, gyakorlatilag telepítő készlet árában juthatnak hozzá.
    Szerintem sokan nem is foglalkoznak azzal, hogy megkaphatnak-e valamint ingyen, vagy fillérekért, hanem egyszerűen letöltik, és néznek nagyokat, amikor kopogtat a rendőrség.

#37: Ha valami hulladék, akkor nem kell megvenni, de le sem kell tölteni, foglakozni sem kell vele. Sokakban nem tudatosul, de az az igazi pazarlás, hogy órák százait játszanak semmirevaló játékokat. Aki izgalmakra, szép látványra vágyik, javaslom, menjen el egyszer vitorlázórepülni. Egy erős játékgép árából viszonylag sokat lehet repülni, és kicsit másképp néz az ember azután a vacak digitális üveggyöngyökre.

#38: Kockázatot vállaltál, és bebuktad. A kockázat mértékével sok más emberhez hasonlóan te sem voltál tisztába. Ezért - bár a te személyes sorsod szempontjából kínos a dolog - szerencsés volna, ha az eseted szélesebb tömegekhez eljutna, okulásképp.
  • Foga
    Én nem is kishalvagyok, hanem minihal! :)
    SE terjesztés, se árulás se semmi!
    Gondold el most 2MFt alatt van a szerintük általam okozott kár, ingyenes programostúl mindenestül. 1 éve megy a per. Most megyek másodfokra.
    CSak a szakértőnek több mint 1MFt-ot fizetett ki az állam, amit persze majd rajtam akarnak bevasalni. Nem beszéltem az ügyész, a bíró stb stb béréről!
    Szóval akkor ez most megéri?
  • wanek
    Nekem semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy neked legyen egy jó ügyvéded. Egyébként a hivatalból kirendelt ügyvéd nem kezd semmilyen összeggel, tehát ne halandzsázz itt. Ha nincs pénzed, akkor elégedj meg a hivatalból kirendelttel, vagy védd saját magadat.
  • Tobacco
    az a gáz a bsa-val, hogy már minket kishalakat basztetnak, mert muszáj valamit felmutatni, és a nagyokal nem tudnak mit kezdeni, mert bizonyos emberek elteszik a zsiros boritékot.
    Régen nagyon nagyon régen sokat mozgolodtam a pecsába a másolok közt, és sok sztorit hallotam. És a BSA munkatárs se megy be a mediába megveni a gyerekének a palystation játékot 10 ezrekért :D
  • Csuki101
    Nekem természetes az, hogy eredetit vegyek ha ajándékról van szó!!!!!!!!
    Milyen lenne az, hogy egy másolt valamit adjak oda ajcsinak? kb. most 25 ezer forintnyi CD-t és DVD-t vettem a családnak összesen.

Persze, hogy meghallgassam egy zenekar CD-jét, azt nem fogom egyből megvenni! De ez más tészta!

Úgyhogy ne siránkozzanak az boltosok! Sokan gondolkodnak így, mint én.
    Ha szeretteinkről van szó, az ember nem sajnálja kiadni a pénzt az eredetire!
  • Foga
    A vádiratot nem az ügyvédem állítja össze! :)
    Tessék: Mondj valakit, aki elvállalja!
    Első kérdése az ügyvédnek: Mennyit tudnék fizetni?
    Válaszom: Amennyit nem eszek a hónapban annyit!
    Szal várom a nevet és a telefonszámot!
  • wanek
    Ez akkor is marhaság! Rossz az ügyvéded!
  • Mynet
    Asszem közésmert: "Egyik rab a másiktól.
    - Te miért ülsz?
    - Megerőszakoltam egy lányt, majd megöltem.
    - És te?
    - Lemásoltam egy Windows-t, egy Photoshop-ot és pár játékot illegálisan használtam."

• Foga
    Ez nem igaz! Ha akarod átküldöm neked a vádiratot. 130 vagy mittoménmennyi rendbeli lopással vádolnak! És nem a boltban loptam dobozostúl lemezestöl! :)
  • Foga
    Jah 150 lemezem volt amit 5 év alatt szedtem össze. Mint írtam abból kb 50 rontott volt. Marad 100! Annak a jelentős része kb 70db MP3 és film, amiket visszakaptam!!!!!!!!!!!!!!
    Tehát marad kb 30 ami játék és szoftver. Nos ezért a 30 szoftverért ( Super Mariótól kezdve minden szerepel benne, tehát nagyértékű csak az a 3 volt amit írtam ), szóval ezért a 30 lemeznyi anyegért üljek 3 évet! Közben ne dolgozzak, az állam eltart és ha kijöttem tuti zsíros állásom lesz priusszal! És a sok fasszal üljek együtt, akik ki tudja mit műveltek! Tényleg ez jogos!

Ügyvéd: Tudod te mennyibe kerül egy ügyvéd? Amelyik nem ért hozzá és leszarja 100eFt első körben! Amelyik ért hozzá és tudna segíteni, az egy lakás ára. Szóval lehet te meg tudnád fizetni, de az én diákhitelemből ezt valahogy nem tudtam/tudom kifizetni!
  • Tobacco
    amig nem produkálják azt a minőséget ami a minimum lenne adig ne várja el tölem senki, hogy bármit is megvegyek eredetibe.
    Eddig ami a kedvencem volt mindig megvetem, mert töbre tartotam egy másolt valaminél. De az utolso két dvd vásárlásom bezárta a pénztárcámat. Mert az egyik filmen monohangsáv volt mig a másikon vhs alapzajos volt a hang.
    már sok esetben jobb minöségel találkozok varezzban.
    Már csak a nintendo játékok érnek számomra annyit, hogy meg vegyem eredetiben.

A pc-röl meg csak annyit, nem elég egy játékot megveni 10 ezerért, még vegyél hozzá 70-100 ezres videokártyát csak azért mert nincs idejük optimalizálni a játékot.

A kiadokról meg csak annyit: vannak kiadok akinek megéri még úgy is az egész, hogy a dvd-ket 600-1000 ft-ért árulják, akkor a többinek miért kell 4-5 ezerért?
    És ha valakinek megéri ilyen olcson dvd-t árulni akkor az audiok miért mennek még mindig horror árban?
  • wanek
    Iszonyú itt a képzavar!
    Ha pl. egy számítógépes program lopásáról beszél valaki, az csak úgy teljesül, ha dobozostul, doksistul, eredeti lemezestül veszed el törvénytelenül.
    Ha egy másolt példányt használsz, akkor az csak illegális, jogosulatlan használat.
    Ugyanez igaz a zenére, filmekre is.
    Tehát egy másolat beszerzése/használata NEM LOPÁS!!!
  • Mynet
    Mint más is írta már, szerencsére egyre több professzionális szoftvert készítő cég, gondolja úgy, hogy kiad egy fundation/student/learning kiadást, ami majdnem ugyan annyit tud mint bármely más boltban/neten megvett példány, csak egy-egy nagyon professionális dologban tér el, vagy még abban sem. Viszont a vele készített forrásfájlokon pl látszik, hogy ez nem egy megvásárolt program, pl ilyet el sem szabadna fogadnia egy megrendelőnek. De arra jó, hogy meg tanulja használni a főiskolás/egyetemista/vagy bárki aki most ismerkedik vele, és ezek a cégek arra számítanak, ha ez a friss diplomás, vmi döntéshozó beosztásba kerül és megkérdik tőle, hogy melyik szoftvert vegyük, akkor nem vaktába mond egyet, mert annak szimpatikus a neve, hanem nagy valószínűséggel azt fogja mondani, amit ismer, amit használt, amin tanult.

És én ezt a hozzáállás követendő példának tartom.

Másik dolog, hogy igenis főiskolán/egyetemen kérnek olyan szoftverek használatát (és ezekkel elkészítve, ezek fájlformátumába kérik beadni a házidolgozatot), amik dollár százakba/ezrekbe, vagy mégtöbbe kerülnek (sokszor az előadók adják hozzá a cracket is). Pár példa teljesség igénye nélkül MicroCAP ($3995), Solid Edge ($5,000), Windows Server 2003 Ent. Ed. ($3,999), Office 2003 Prof. ($499 - igen prof. mert olyan programokat kell használni ami a simába nincs benne)stb. van még sok, de nem szeretném az időmet tölteni a fölsorolásukkal.
  • Rosco
    Egyetértesz randomly-val? Aki OEM Windows-okat ad el? Az OEM lényege, hogy 1 gépre telepíthető és nem értékesíthető tovább! (Ja, sokat lenyomják az F8-at telepítésnél olvasás nélkül...). Nekem ne prédikálj ezek után.

Ettől meg egyenesen betegre röhögtem magam:
    "Enélkül nem fog bővülni a gazdaság, a járulékbevételtől eleső állam pedig alacsonyabb szintű szolgáltatásokat lesz képes nyújtani. Vagyis, aki lop, az saját magától és a köztől lopja el a jövő egy részét."
    Ebben az országban a legnagyobb tolvaj az állam. Szolgáltatás ohne (nézd meg, mit nyújtanak az állami, vagy államilag támogatott cégek: MÁV, BKV, stb.), adó annál több. Ez az állam nem arra ösztönöz, hogy megtakaríts, hogy befektess, mert ha megteszed, megadóztat. De még mielőtt megtennéd, lenyúlja a bruttó fizud 40-45 százalékát, plusz több mint 30 százalékot lever a munkáltatódon is. Én azt csodálom, hogy van még annyi birka ember ebben az országban, aki évről-évre karácsonykor képes áruhitelbe verni magát. Habár ugye fogyassz és szenvedj.

Egyébként jómagam rászoktam az Interspar-ra, ha már legális szoftvereknél és zenei ill. képi anyagoknál tartunk. A legjobb filmek 1-3 ezer forint között, és örömmel konstatáltam, hoy most már játékprogik is baráti áron beszerezhetőek ott.
  • Deus Ex
    #29 Az értékfelmérés valóban fontos dolog lenne, segíthetné a termékek minőségének javulását. Azonban sajnos warezon keresztül megvalósuló kiértékelést a legritkább esetben követi a teljesítmény elismerése. Ez elvezet a gyártók felelősségéhez is, azért a mai világban talán már nem volna teljesen reménytelen ellehetetleníteni az illegális példányok kiértékelési időszakot követő használatát.
  • stain
    1. A filmeken nem a készítők, hanem a kiadók keresnek
    2. Mielőtt nem volt DVD a kiadóknak ez a bevételi forrás egyáltalán nem is állt a rendelkezésükre (VHS-en csak bolond ember vett meg filmet, mert harmadik lejátszásra már élvezhetetlen volt)
    3. Ha akkora baj lenne, akkor miért nem mennek sorban csődbe a kiadók?
    4. Amerikában 15$ egy DVD és 12$ egy CD (amazon.com). Ha veszel kettőt, akkor már ingyen kihozzák házhoz. Tessék már átszámolni és összevetni a magyar árakkal, a bolti kínálattal és a magyar eladók szociális készségeivel.
    5. Csak az amerikai piacon nyereséges az összes film és zene kiadó, az európai csak a habostorta.

Javaslat: vegyük meg a magyart és töltsük le az amerikait. Játékoknál is lehet tudni, hogy mi készült itt és mi nem.
  • Mynet
    Márcsak ezért is vettem meg én anno a Hegemonia Gyűjtői változatát, nem kevés pénzért, előrendelésben, közvetlen a Digital Reality-től, méghozzá az ő "székházukban". Ezzel tudom, hogy biztos hozzájuk kerül a pénz és nem szedik le a boltok, nagykerek a saját részüket a játék árából. Én úgy gondoltam megérdemli a DR, hogy megvegyem eredetibe, magyar játékfejlesztők, jót csináltak, szeretném, hogy még sok-sok jó játékot csináljanak, ami világhírű lesz.
  • Deus Ex
    #26: Pénzbüntetésről beszéltem
    #27: Szívesen megmondom, de egyrészt már volt a BSA, másrészt semmit sem fognak találni.
    Nem hinném, hogy az egyetemi munkához feltétlenül szükséges programok 150 lemezt tennének ki.
    Ha ilyen helyzetbe kerül az ember, akkor már az első kihallgatásra is vigyen ügyvédet.
    Vannak játékszabályok, amelyek nem igazságosak. De, ha valaki játszani akar, akkor ezek szerint kell tennie, máskülönben igen, ülnie kell. De, nem muszály játszani.
    Senki sem mondta, hogy a világon bárhol igazságszolgáltatás van. Jogszolgáltatás működik, a jog pedig olyan, amilyen.

Emlegeti itt mindenki a különféle professzionális célű programokat, egyetemhez, meg csak úgy, mert jól lehet vele szórakozni. Ezek profitszerzés céljából létrehozott eszközök, nem kell rajta csoldálkozni, hogy a magánembernek magánhasználatra nem éri meg megvenni őket. Én makettezem, de ettől függetlenül nem zúgolódom azért, mert nem tudok a hobbymhoz a legkorszerűbb 3D-s, tiz vagy százmilliókba kerülő számítógépvezérlésű nagypontosságú megmunkálóközpontot venni. Nem erre találták ki. A szoftverek esetében viszont elvárjuk, hogy a legújabb, legnagyobb tudású eszközöket ingyen megkapjuk.. nem furcsa ez?
  • postmortem
    Nem kívánok egyetlen hozzászólásra válaszolni, viszont érintenék vagy ötöt.
    Nagyon tetszett a benzines analógia, és ez igaz is. Valóban ha az utcára szarunk előbb utóbb bele fogunk lépni a saját piszkunkba. Az embereknek rá kellene végre jönniük, hogy ha odébblapátolják, attól még a szar szar marad. Nem tudok viszont egyetérteni a hozzászolás azon részével, hogy a letöltés káros és felesleges, és peres úton kellene a jognak érvényt szerezni magánszemélyek ellenében. Pont a fentebb említett termelés orientált társadalom az, amelyik rákényszeríti a piacot a minőségen aluli holmik forgalmazására. Két faktor számít, az idő és a pénz. Nyilván jobb befektetés az, ami hosszabb távon ugyan, de jobban megtérül, ugyanakkor ha a piac minden szereplője így gondolkodna, nem lenne mobil tőke. Igenes lesznek mindig akik megpróbálnak hasznot húzni abból, hogy rövid idő alatt olcsón rossz minőséget állítanak elő. És a felhasználóknak igenis meg kell adni a lehetőséget, hogy mérlegeljék megér-e nekik az adott adott termék x összeget. Ezek után egy értelmes embernek el kell tudnia dönteni, hogy támogatja-e a software készítőit, vagy adott esetben zenészeket, filmeseket...
    Az árszabásnak ugyanakkor van egy másik oldala, pl a túlfizetett alkalmazottak. Nem fogok pl pénzt kiadni mindenfél nyálas szar filmre, mert valami túlfizetett kis liba játszik benne, aki mellesleg atom jól néz ki. Ezeknek a termékeknek az ár/érték aránya megelehetősen nagy.
    Másik aspektusa ennek a témakörnek a reklám érték. Ha közszájon terjed, hogy fú milyen atom meg minden, akkor az egy bizonyos szinten elfogadható a gyártók számára. Ha viszont az terjeng, hogy szar, akkor nyíltsisakos támadás...

Ami a konzol árakat illeti, egyértelmű, hogy a gép nyomott árát a játékszoftveren akarják visszahozni. Ezért sem vennék konzolt...

Ami a médiát illeti, nos a média geci ezt tudjuk Oliver Stone óta. Egy slágerlistás dal, csak tizede egy zene CD-nek. Hallottunk már nem egy úgynevzett egy dalos sztárkáról, akik úgy tűntek el a süllyesztőben, mint annak a rendje. Nyilván mindenki próbál a legjobb arcával fordulni a közönség felé, de akkor engedtessék meg a közönségnek, hogy megnézze a másik orcát is.

A kereskedlemi szoftverekről annyit szeretnék mondani, hogy szerintem is igen aggályos, hogy egy op rendszerért lassan annyit kérnek, mint egy olcsóbb gépért. Igenis hülyeségnek tartom ezt a hozzáállást. Nagyon szipatikusak azon licenszek, amelyek szabad teret adnak a felhasználónak mindaddig, amíg a tevékenysége nem jár profittal. Azáltal, hogy csak az használhatja, akinek pénze van rá, lehet, hogy kizárom azokat, akik potenciálisan jobb szellemi terméket tudnának előállítani.
    Az árstratégiát illetően pedig látok esélyt arra, hogy fele ennyiért a szoftverek eladhatóak lehetnek szélesebb körben. Kíváncsi lennék egy sztatisztikára, hogy egy adott szoftver terjesztési élete során hogyan alakulnak az eladások az ár függvényében...
    Szerintem a warez nem elitélendő addig, amíg értékfelmérésre használják. A szoftver gyártóknak pedig rá kellene jöniük, hogy a jogdíjakból sokkal több pénzt lehetne beszedni, mint az egyszeri értékesítési árakból.
  • stevesum
    Hali!

Nekem egyetlen dolog ütötte meg a fülemet a cikkben: xx millió kárt okozott a forgalmazónak...
    Nekem ez a legszomorúbb. Százszámra hallani, hogy a játékfejlesztő stúdiók becsukják kapuikat, de a forgalmazók mindig megélnek.
    Épp ezért (bár amikor tehetem, és olyan játék ami megéri pl. Neverwinter Nights, megveszem a dobozos játékot) azt a törekvést tartom követendőnek, hogy közvetlenül a készítőktől vegyük meg a dolgokat, ha lehetséges. Ezzel támogatjuk őket igazán..
  • Foga
    Sziasztok!
    Hát kedves barátom egyáltalán nincs igazad. Esetleg mond meg a neved és hogy melyik városban laksz. Meglátogatnak majd a BSAs kollégák egy névtelen bejelentésere, fegyverrel egyik éjjel. Összepakolnak mindent. Nálam spec 1 számítógép, kb 150 CD/DVD, melyböl 50-60 rontott volt.
    Nos kihallgatás, fenyegetés...jó kilátások. Közlik velem a rendősrégen hogy azt szeretnék ha 3 évet kapnék!!!!!!!!!!!!!!
    Rendőrök nem foglalkoznak veled. Majd a bíróságon kimagyarázod. Bíró nem ért hozzá és ezt be is vallja a tárgyaláson . Ügyész nem ért hozzá, de közli, hogy 130 rendbeli lopás. Ez bizony 3 év!
    Szakértő egy fasz nem ért hozzá. 100órát dolgozik az ügyemen 1mFt-ért!!!!!!!!
    Ingyenes programokra több százezer forintot számolnak fel.
    Hozom a szerződéseket ( igen nekem vannak ). Leszarják. Bemutatom az eredeti Windows XP-met!!!!! Leszarják!
    Szóval a mérleg: 2 év próba, 500eFt perköltésg!!! De nem az ügyésznek ez nem elég. Ő azt akarja, hogy üljek! És miért? Faszom se tudja! MErt én loptam! Igen a 150 DVD/CDből, volt egy Photoshop, egy Adobe Premier, egy Delphi 3!!!! És igen elloptam, ugyanis az egyetemen nem kaptam volna jegyet az óráimra, ha nem hasznlom őket!
    És kit érdekel? Ezaz! Nem értenek a faszfejek hozzá! Ez lopás, csak ezt szajkózzák! És ezért üljek 3 évet?
    Más: Ha leszúrlak és azt vallom hogy ittam, valamint hirtelen haragból megöltelek, akkor kapok egy felfüggesztettet legrosszabb esetben!
    Erről kéne inkább beszélni!
    Most itt vagyok 25 évesen! Friss diplomás! De pénzem, se lakásom, se semmim! De én mennyek börtönbe, mert volt nálam egy pár program, amin szó szerint a jövőm függött!
    Gondolom lesz hozzászólás! Majd még írók!

u.i: MP3-at, filmet nyugodtan föltsetek le! Szabad! NAgy nehezen a bírónő rájött! Megosztani viszont tilos!!!!!
    Ha valakit érdekel bemásolom az ide vonatkozó törvényrészt!

Szóval most bíróságra járok. Próbálom bizonygatni, azoknak akiken a jövőm függ, hogy mi a helyzet, bár még lehet sosem láttak számítógépet. De én loptam és ezért ülnöm kell! Szal be lehet kapni!