Che

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
én is éltem a szocializmusban kemény 4 évet...baromira nem emlékszem semmire belõle 😄DDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Attól függetlenül, nem volt sosem gazdaságföldrajz órám 😄D

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

TS Zolly
Én irtam. Végülis te tudod. 😄

Kommunizmus számomra = a régi rendszerrel. De ha bele akarsz kötni, világon sehol sem volt kommunizmus. Még abban a q nagy szovjet barátainknál sem.

Mivel egykor Magyar hon kommunista állam volt, ezért bátorkodtam azt irni, benne éltem. Párszor itt kitárgyaltuk, nem egy mûködõ dolog ez a kommunista elv. De hát mégis van. Mai idõkben is van ilyen ország, kik kommunista elveket valják magukénak.

1987-en volt az, mikor ha akartam, felvettek volna a KISZbe. 88-an már rendesen aggitáltak, 89-en fenyegetõztek. Fenyegetõzés abban merült ki, a további tanulmányaimat meg kell szüntetnem. 88-an egy szavaló versenyen, Petõfi Falu végén kurta kocsma versét szavaltam el, mert egyszerûen megtiltották, az általam választott vers elõadását. Bár azon nem is csodálkoztam, direkt volt az. 😄 Már lehetett elég keményen érezni, itt az egypárt rendszer vége. De még két évet kelett várnunk a rendes, demokratikus parlamenti választásokig. Addig tudod mi volt a szavazó lapokon? Elárulom neked. Mszmp fõtitkára, szavazni egy emberre lehetett. KB fõtitkára cim, szavani egy emberre lehetett. Stb, stb. Abban az idõben a miniszter elnök Grósz Karcsi volt. Iskolában azért kaptam igazgatói megróvást, mert társadalmi ismeretek órán, mertem kritizálni a poitikáját. Persze egy hithû komcsi óra adó elött. Továbbá. Tudod e mikor ettem én abban az idõben déli gyümölcsöt? Mikor délben megettem egy almát b+! Banán és narancs csak télen volt, lehetett néha kapni, de hosszú sorban állások közepette. Tavasszal voltunk az örsel egy helyi tanácsi ülésen, mint tanulmányi óra keretében. Tanács vezetõi ott ették a banánt az orrunk elött, mikor mi bele sem mertünk gondolni, ilyent lehet kapni márciusban. Boltok polcai, a mai viszonyokhoz mérten, szinte üresek voltak. Ma meg? Vasárnap este friss kenyérre vágyok, elmegyek csak a teszkóba. Világ utlevél számunkra elképzelhetetlen volt. Mi csak a baráti országokba utazhattunk be, évente max kétszer. Világ utlevélt csak a kiváltságosok kaphatták meg.

Szal nekem nem kell bemutatni a kommunizmust. Ennél vannak rosszabbak is. Engem spec nem üldöztek, hisz olyan fiatal voltam, mint a most ebben a poloban bambuló fiatalok. Apai nagyapámat pl megverték, mert hirül vette a beszolgáltatásokat, és a teheneket kivitte ausztriába eladni. De mesélte, rengeteg paraszt [ fõlmûves ] sírva kötötte be a saját lovát a marha vagonokba, mert elvették tõlük. Örüljetek neki, hogy nem ismertétek a Magyar kommunizmus dicsõ tetteit, és örüljetek annak, hogy most, itt, eben az országban éltek, nem valahol máshol, ahol mai napig is kommunizmus van.

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

bocs, Walakóler. Félreértelmeztem a hsz-t😊

de egy tucat könyvet meg lehetne tölteni a bûneikkel. Mi mindenért lehajtottuk a fejünket, még azért is ami nem igaz. Dúrván fogalmazva a fehér bûntudat a nyugati psziché részévé vált. Ezzel szemben állnak a zsidók, akiknek legalább ugyanennyi van a rovásukon. Meghunyászkodnak? Látjuk a Discoveryn, vagy a mainstream médiá bármelyik szeletében a zsidó bûnöket? Nem! Viszont az ellenük elkövetett bûnök folyamatosan napirenden vannak. Történelemtagadás, hazugság, és politikai/gazdasági ellehetetlenítés az eszközátáruk.

ezt nagyon jól látod. A mai világban így néz ki a felállás: a zsidók és a többiek. Nem tudom, hogy honnan veszed azt a hülyeséget, hogy ugyannyi közöttük a bolond mint máshol? Ez egy empírikusan bizonyítható tény? Ugyanannyi ember robbantaná fel magát egy köteg TNT-vel a keresztények között, mint a muszlimoknál? Valószínûleg genetikailag igen, de itt évezredek alatt kialakúlt különbözõ vilánézeti rendszerek állnak egymással szemben.

Azt szokták mondani, hogy olyan a holokauszt-tagadás(reviziónizmus) mint megkérdõjelezni, hogy a Föld kerek. Akkor miért ülnek elismert kutatók börtönben ezért? Miért nem zárjuk be õket is? Ezek az emberek úgy kerültek börtönbe, hogy megkerülték az ország törvényhozási rendszerét. Ez Nurenberg óta példa nélküli(Germar Rudolf).

Bandee1987
Ettõl függetlenül milliószor jobb ember, mint Bush.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
nálam akkor lett igazán népszerû, amikor megszopatta Mónikát 😊

nem gondolod, hogy egy kicsit ferdítesz? Az a gond, hogy nem látsz a gazdaságföldrajzon tanultakon túl.

Clintonnak köze volt a szcientológiához, úgyhogy alapból kijár a halál😄
Bandee1987
Érdekes, én utálom Bush-t, utálom Che-t is. Akkor most mi van? (Ha már normális amerikai elnöknél tartunk, akkor ott van Clinton és a demokraták, azoknak kéne a hatalomra jutniuk (részben már jutottak is))

[Walaki]D`Lair
Ja és mert valaki itt írta tegnap, hogy õ élt a kommunizmusban: Magyarországon sosem volt kommunizmus 😊

[Walaki]D`Lair
Mint már oly sokszor leírtam, nem azért ítélem el Che-t mert kommunista eszméket vallott, jómagam is inkább a kommunista UTÓPIÁVAL(!!) szimpatizálok, mint a jelenlegi kapitalista szabad rablással, de újfent elmondanám, hogy a dolgokat nem úgy kellett volna csinálni ahogy Ernesto csinálta...inkább ahogy Fidel megoldotta a dolgokat...le a kalappal elõtte...(most attól eltekintve,hogy micsoda nyomor van kuba nagyrészén 😄D)

Azt amúgy nemtom miért gondolod bens, hogy dél amerikában az USA miatt van nyomor...persze, javarészt szerepet játszik benne azis...de azért ennek számos más oka is van...a globalizáció ellen meg lehet tiltakozni , csak sajnos egy szükséges rossz az országok fejlõdése érdekében...nem lehet elzárkózni "a nyugat" elõl így a 21. században...az, hogy most itt vitázol az interneten, az is az USA vívmánya...az hogy ott krampácsolod a billentyûket, azis...kimész, iszol egy ásványvizet, azis...akármit csinálsz manapság, abban ott rejtõzik a globalizmus...

vagy mondok jobbat...Ne telefonáljunk? Ne nézzünk tévét? ne játszunk a számítógéppel? ne igyunk kólát?

Õk a barátaid:

[Walaki]D`Lair
Jaj de jó is lenne, ha minden ilyen fekete-fehér volna...^^

Tajgetosz, kisfiam, tajgetosz...
HunnernesKonge
1. Ha nem érdekel, minek böfögsz bele?
2. Az általános mûveltséghez hozzátartozik hogy Tudjuk ki volt Ernesto Guevara (Ettõl még persze nem kötelezõ szeretni)
UltimateGamR
értelmes topiccc , azt se tom ki ez a Che , sõt nem is érdekel...

P4 2,6 GHz | 768 DDR2 ram | LeadTek 6800 Ultra 256 DRR3

89
Az hogy valaki elítéli a "kommunizmus"-t (vagyis azt, ami létrejött az eszmébõl), még nem jelenti azt, hogy az USA-t, Bush-t, a kapitalizmust, a fogyasztói társadalmat, a pénz uralmát annyira szeretné
Múltkor találkoztam egy gyerekkel akinek CCCP volt a nick-je, megkérdeztem hogy miért ez a neved? Azt válaszolta, hogy azért mert nem szereti Busht-t<#zavart2><#szomoru1>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

bens
szal inkább neked kéne levenni a szemfedõt.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
igen, és ez az amiért itt is sokan útálják. ami meghatározó, a sok amcsi film ami mind az USA-t reklámozza. azt senki sem tudja h mi folyik ma is délamerikában, vagy a szegény negyedekben az USA-n belül, csak azt tudja a sok kockafejû gyökérgyerek h kinderpinguit kell enni, meg szeretni kell amerikát. Che meg egy terrorista, mert a csodálatos amerika ellen harcolt gonosz módon. ennyi. Bush meg egy áldott jó lélek, mert írtja a sok csúnyabácsit irakban.
ha más miatt nem is, de legalább azért tisztelnie kellene mindenkine Guevarát, mert õ maga oda mert álnni az ellenségei elé. nem félt sem a fogságtól sem a haláltól és nem érdekelte a betegsége meg a sérülései.

1.Kennedy messze nem a legnormálisabb elnök volt.
2.Az,hogy ki lövette le nyitott kérdés.

Ebben egyet kell értsek, a világrendünk meghatározza a gondolkodásunk.
Bandee1987
De te az igazságot hirdeted. ^^

HunnernesKonge
Mai szemmel nézve, mert a kapitalista államforma lett az elfogadott...
Ennyi és nem, több. Ha nem Stálinista kommunizmus fejlõdött volna ki akkor most nem Che lenne a köztörvényes bûnözõ a szemedben hanem mondjuk Kennedy...(akivel egyébként semmi bajom, messze a legnormálisabb amerikai elnök volt. Nem csoda hogy a CIA lelövette.)
[Walaki]D`Lair
Persze fiam...😉 Azért néha vegyük le a szemfedõt, hátha látunk nélküle is valamit...😉

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Bazz...azért nem kéne beállítani mint valami modern kori Robin Hood-ot, hogy elvette a csúnya gonosz gazdagoktól amilyük volt és oda adta a jóságos szegényeknek...lószart...mai szemmel nézve egy köztörvényes bûnözõ, egy terrorista volt...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

a Rubicon talán nem😄
89
ja, pl. a Természet Búvár is 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

a cikk alján csak van valami hivatkozás akkor... tesóm is épp ma mondta, hogy elküldi nekem majd a rubicon adott számát, akkor megvizslatom mindenképp
bens
ez igaz, benne van az életrajzában is

bens
aha, akkor most elmondom neked mire való egy újság; pártok, rendszerek reklámozására, hazugságok elhitetésére és a valóság elferdítésére.

[Walaki]D`Lair
Még nincs fent a Ribicon archivumban sem...

[Walaki]D`Lair
bazz...itt a kezemben az újság...gépeljem be? 😄😄😄

[Walaki]D`Lair
LOL ne legyél már hülye bazz gondolkozzál...

Ha lehet, keressük forrást^^
A múltkoriban volt a tévében egy dokumentumfilm róla, amiben nyilatkozott egy fiatalkori egyetemistatársa is, aki azt mondta róla, hogy úgy gondolta, hogy õ bármit bármikor elvehet, mert egyszerûen belefér az ideológiájába, és ezt számos alkalommal meg is tette a saját diáktársaival is.
bens
Che-nek nem volt atomja ember. és ha ismernéd az elveit, akkor nem is hinnél el róla ilyen ökörségeket.

[Walaki]D`Lair
Ezt konkrétan nem én állítom, hanem korabeli okosok...(amúgy ismerem, htx)

[Walaki]D`Lair
LOL...az nem faszság, hogy dobjanak atomot az usára?

bens
az a te bajod h nem ismered a kommunista elveket (alapmûveltség)

bens
mond már el légyszi h mi volt az a faszság.

[Walaki]D`Lair
És milyen elvei voltak? Mondom hogy nem kommunista...inkább sorolták szélsõséges Maoistának...még a szovjetúnió szemében is tüskévé vált egy idõ után annyi faszságot ugatott...

bens
Che nem egy hazug, véreskezû diktátor kegyeiért írtotta a kapitalistákat hanem a saját elvei, a kommunizmus vitte rá erre. nem vonnék párhuzamot egy terrorista és egy forradalmár között.

bens
Rákosiék egy korrupt, sztáinista rendszerbe tartoztak. Che pedig a kommunizmusért harcolt. és ez rohattul nem mindegy.

"Che nem az alapján lõtte fejbe az embereket h milyen a bõrszínük/származásuk, hanem h megvédik-e a szegény réteget nyomorban tartó rendszert, avagy nem. és azért ez nem mindegy."

Rákosiék is! Micsoda egybeesés!

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

bens
jólvan, ügyes vagy. inkább aludj még egy kicsit.

che egy drogdíler volt, meg hivatásos sz@rkavaró.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

bens
és az sem mindegy h valaki maga áll egy sereg élére, vagy hátulról dirigál, és amikor már nincs elõtte senki aki megvédje, annyi bátorság nincs benne (mint Che-ben), h odaáll az ellenség elé. hitler inkább kinyírta magát, csak ne kelljen fogságban szenvednie.

bens
mesélj...

bens
nemtom te h látod, de sztem van különbség. hitler egy diktátor volt, akit legtöbben a fajelméletért gyûlölnek - jogosan. Che egy forradalmár volt, akit a kapitalisták/nagytõkések gyûlöltettek meg sokakkal, mert a szegényeket elnyomó hatalom ellen harcolt. Che nem az alapján lõtte fejbe az embereket h milyen a bõrszínük/származásuk, hanem h megvédik-e a szegény réteget nyomorban tartó rendszert, avagy nem. és azért ez nem mindegy.