20
  • _Atti_
    jön majd a 'villanyrendőr'
  • AranyKéz
    Kicsit keresgéltem, és szerintem az Fixor. Bár a weblapja se mond többet annál hogy piros folyadék meg fehér por.

Rendet raktam a Wikipédia megfelelő kategóriájában. Sajna nem túl sok ilyen jellegű robbanóanyagot találtam, ráadásul a Fixor benne sincs.
  • NEXUS6
    red liquid binary: vörös folyadék komponens
    white solid: fehér színű szilárd (komponens)

A video demonstrációs jellegű, nem az elkészítésről a részletekről, a valódi anyagról tájékoztat, hanem hogy létezik olyan vegyület, amely ilyen pusztító erővel rendelkezik.

Azt is mondják, hogy szerencsére ilyen anyaggal még nem sűrűn találkozni a fekete piacon.

Ma még...
  • Praetor
    Németország kezd olyan fos állammá válni a politikusok miatt, mint hitler ideje alatt.

Mintha naponta rendszeresen 3 merénylet lenne Németországban, és heti 20 terroristát fogna el a német rendőrség. Fene se gondolta volna, hogy a jekni fóbiát az angolok után a németek ilyen gyorsan elkapják...
  • PíszLávJuniti
    lol.
    jóhogynem majd megmondja azt is a videó hogy honnan rendeld meg :D
  • k9duli
    Ahogy elnézem a híradót stb...Magunkat kéne megmenteni, önmagunktól:DDDD
    A terrorista meg hasonló, csak hab a tortán.
  • Darth Sith
    "A hivatalos álláspont szerint a cél a terrorizmus elleni még hatékonyabb védelem"
    minden cikknél ez az oks. Vmi újat is kitalálhatnának már, pl az emberek megfigyelésének a tökéletesítése, totális kontroll elérése vagy vmi ilyesmi, amely mégis közelebb áll az igazsághoz.
  • Vorpal
    Pont az a kontinens akaqrja védeni magát hightecchel
    akinek kurvára nem kéne összebalhézni senkivel - és ez persze olcsóbb is lenne.
  • mikloss
    megnéztem azt a videót és nemtaláltam sehol a szótárba azokat az anyagokat hogy mik is azok pontosan vmi: red liquid binary, white solid. Mik ezek magyarul? mert egy gyufáshegyni akkorát robban mint egy mega.
  • NEXUS6
    Sok sikert hozzá: robbanó anyag teszt

Valszeg a videón látható toll müanyag borítása több olyan vegyületet bocsájt ki amivel azonosítani lehetne, mint a robbanóanyag maga. Szal az álcázás tökéletes.;)))

Az idén nem lehetet már folyadékot felvinni a repülőgépekre kézipoggyászban, jövőre már tollat sem lehet? A jövő az utasok testüreg vizsgálat után meztelenül egymástól elkülönítve és megbilincselve utaznak a repülőgépeken?
    LOL
  • BCs design
    de ez lehet érékeli ha a kis rádióban robanóanyag van
  • NEXUS6
    Nahát ma már csak teroroisták (és pedofilok) vannak? Betörők, zsebmetszők, tolvajok már nincsenek is, akikért szintén érdemes lenne a technológián fejleszteni?

"A tervek szerint biztonsági kamerák és robotok kutatják majd át az adott területet terroristák és gyanúsan viselkedő személyek után kutatva. Amennyiben ilyen embereket találnak, azonnal riadóztatják a biztonsági személyzetet. Az árucikkeket és a járműveket azonosítószenzorokkal szerelik fel."

Naccerű, de könyörgöm a terrorizmusnak vajon nem az a lényege, hogy az utolsó pillanatig úgy viselkenek az elkövetők, mintha épeszű állampolgárok lennének. Az eszközeik is olyan eszközök, amelyek hétköznapi tárgyak. Pl kisrádiónak álcázott bomba lásd Lockerby felett felrobbantott Jumbo.

És persze az is kérdés, hogy a terroristák okoznak-e, illetve okozhatnak-e 1 év alatt 123 milliós kárt németországban, hogy csak kifejezetten erre költsenek el ennyi pénzt.

Amúgy a robotika fejlesztésével egyetértek, és a biztonság növelésével is. Csak az ilyen specifikus eszközök marha veszélyesek. Olyanok mint az antibiotikum, ésszel kell használni, mert először is kiirtjuk vele a bélflóránkat (a társadalomnál korlátozzuk annak működését), aztán pillanatokon bellül olyan fajok jelennek meg amelyek rezisztensek (a terroristák sem hülyék, és az elleneszközök valszeg sokkal olcsóbbak).

• Inquisitor
    Nekem inkább beugrott a Dune, ahol mindenféle gépek figyelik nehogy valakit megmérgezzenek, leszúrjanak vagy felrobbantsanak, aztán még is ...
  • Inquisitor
    A betegséget nem a tünet eltüntetésével, hanem annak okozójának megszüntetésével lehet csak gyógyítani.
  • irkab1rka
    Neuromancer,
    YESS.
  • Gabesssz
    Hátha vannak ilyen köts.ök remélem elpusztulnak tüdőrákban..
  • halgatyó
    Ahogy a szemünk kinyílik, egyre inkább átlátszóvá válik ez a "terrorista" duma.
    A terroristákat pont azok pénzelik, akik azután a terrorizmusra hivatkozva a dolgozó középosztály teljes lenyomását készítik elő.
  • csorfab
    pf.. rohadt köcsögök. "terrorizmus elleni harc" persze. diktatúra, basszameg. az első építőkövei. és nem csak a robotokról van szó...
  • mad mind
    "feltűnő viselkedést érzékelő szenzorok és újfajta átvilágító berendezések alkalmazása" Ez vicces lenne, mondjuk egy reptéren, vagy egy állomáson. A sok ténfergő, eltévedő külföldire folyton beriasztana.
  • szombi
    olcsóbb lenne, ha a terroristákra vérdíjat tűznének ki.
    magánosítás...