16
-
Epikurosz #16 vagy úgy... -
BiroAndras #15 Mert a fúzió beindulása egy kifelé irányuló lökéshullámot hoz létre. Ennek nagysága persze függ attól, hogy milyen gyorsa folyamat. Mivel a gravitáció egyre gyorsabban húzza össze a csillagot, a fúzió sebessége magas hatvány szerint nő, így eléggé valószínű egy jó kis robbanás, ami után stabilizálódik a rendszer. -
Epikurosz #14 "A korai időszakban a Nap nem volt ilyen nyugodt mint most. Erösen fortyogott és nagy anyagmennyiséget lökött ki igen messzire. "
Én erről nem hallotam, de akár igaz is lehet.
Csak azért szólok, mert a korai időszakban a Nap összehúzódott, majd amikor beindult a termonukleáris reakció, a nagy gravitáció hatására, akkor miért lökött volna ki nagymennyiségű anyagot a környezetébe? -
kacsi01 #13 Na mi a helyzet epikurosz? Volt valami hétvégén...? -
sgbo #12 42
(Ugyanolyan : egy univerzumban nem ismerhetjük a választ és a kérdést is egyszerre.)
De legalább jól elvannak vele a tudósok (bár én is inkább partvonalakat terveznék) -
Zro #11 A csillagászat is egy nagy elmélet halmaz, amiket ha egyszer lesz lehetőségünk jobban megvizsgálni szépen megdőlnek, s jönnek az újabb elméletek :)
Ez egy örök körfogás, mivel mindet sohasem fogunk tudni :) -
ssdb #10 még sokat kell vizsgálódni... :) -
#9 tanulság: majd csak sok üstökös elemézséből lesz érdemes általános következtetést levonni (ha egyáltalán érdemes lesz) -
Epikurosz #8 azért nagy a meglepi, mert sok "szar" elmélet bejött. -
BCs design #7 nem értem miér olyan nagy meglepetést hpgy nem jöt be a sok szar elmélet :D -
lee56 #6 "A felmerülő kérdéseknek köszönhetően akár még az is előfordulhat, hogy a Naprendszer kialakulásáról alkotott modelleket is át kell értékelni."
Ez a szép az ürkutatásban, minél többet tudunk meg valmiről, annál több uj kérdés merül fel, és rá kell jönnünk, hogy valójában milyen keveset tudunk :) -
Thrawn #5 Azt se felejtsük el, hogy ezt az egy üstököst vizsgálták az elméletek szerinti százmilliárdos nagyságrendből. Ez ilyen. A többi meg lehet másmilyen. -
babajaga #4 "hogyan juthatott el az üstökösök anyaga a korai Naprendszer forró belsejéből azokba a jeges külső régiókba, ahol az üstökösök az elméletek szerint összeálltak."
A korai időszakban a Nap nem volt ilyen nyugodt mint most. Erösen fortyogott és nagy anyagmennyiséget lökött ki igen messzire. -
#3 http://stardust.jpl.nasa.gov/home/index.html -
#2 ez elég érdekes, de nem említ túlzottan sok konkrétumot a cikk. Valami részletesebb, netán angol cikk? -
Viet #1 Azon nem filoznak hogy gyorshajtásért ne büntesék meg. Ennyi erővel ezt is lehetne.