Terragen

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nasim
Kellene egy kis help!A képen látni az elsõ lépést,a generált külsõt viszont tetszés szerint akarom formázni,ha jól tudom egy shaderrel megoldható.

Rip
Sziasztok.

Nemrég kezdtem használni a Terragen-t, amihez (tudom, nem szép dolog), kerestem okosítást, hogy a részletesebb render és a nagyonbb felbontás is mûködjön.
A 0.9.43 verzió van meg, de csak olyan találtam, ami a render minõségét "unlock"-olja, a felbontást továbbra sem tudom 1280x960-nál nagyobbra venni.
Korábbi verzióknál (0.9.19) volt mûködõ crack, aminél a nagyobb felbontás mûködött, de én mégis a legutolsó verziót szeretném hastnálni.

Tud valaki segíteni?

Elõre is köszi!

0.9.43

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

macselek
fúú háromszor, ilyen se volt még, max kétszer

berlinboy6329
Bazz,xaraxik a net,sorry!

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Na,itt a kép,ahogy mondtam.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Na itt is van a kép,ahogy mondtam.

berlinboy6329
Na itt is van a kép,ahogy mondtam.

berlinboy6329
Látom ezt a totyikot is csak 2en használjuk.Este hagyom a gépet,hagy töltsön(Death Note),meg Renderelek vmi TG-ben holnap meg..... ill. ma délelõtt felpakolom.

Hmuda
Köszi. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

berlinboy6329
Igaz,mondjuk a TG tényleg nem csinál ilyet.

Amúgy láttam a neved a szülinaposok közt,szal HBD!

Hmuda
Szerintem a Grand Canyonos képek elárulják, hogy többnyire már generált terepeket használok. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

berlinboy6329
Törve nekem tökéletes,csak netrõl kell szadni a terepeket,mert azok kdolgozottabbak,mint amiket a Terragen generál.

Hmuda
Csinálnám én a nagyobb képeket, de ha egyszer még a tört verzió is 512-re hajlandó maximálisan akkor nincs mit tenni. Amúgy mindenki úgy fogja fel azt a képet ahogy akarja. Én úgy tekintek a szélére, hogy ott kezdõdik a meredek lejtõ, ami a távolba húzódó tengernél (az alsó fakóbb kék) ér véget.

berlinboy6329
Haladsz,te csak nemnagyon tartod be a tippjeim,pedig nem azért íromle hogy jó elcsesszed vele a képet.

A havas képpel van 1 kis bibi.Mondtam én neked igaz-e,hogy 2049X2049-es terepeket használj.Ott van pl a Geocontrol progi 30 napig ingyenes.Azzal csinálsz magadnak terepeket VAGY a netrõl is szehedsz.Az a baj a képpel,amit "világvége" effektnek hívunk.Szal a kicsi terep miatt látni a táj végét.

És 1 kis Photoshoppot is elindíthatsz,mert a képek fakóak,de ez a progi hibája.

Hmuda
Grand Canyon

Olympus Mons (nem a valóság alapján lett csinálva, csak generáltam egy nagy hegyet, ráhúztam a Mars felszínt és megtoldottam egy kis hósipkával)

Hmuda

egyeltalan nem rossz a kep!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

berlinboy6329
Az 1. jó!

Hmuda
Csak hobbi szinten csinálom, és akkor is inkább készítek fantáziatájakat, de most így hirtelen ezt tudtam kihozni (nem fekszik nekem a valósághû tájak készítése).

berlinboy6329
A Marsos a legjobb (Y)!

Ha elfogadsz néhány tanácsot😛róbálj meg néhány "rendes" képet csinálni(Olyat ami megfelel a valóságnak,mind atmoszféra,mind felszín szempontjából),kíváncsi vagyok mit tudsz kihozni belõle

A net nagy.Tölts le nagy terepeket,ha már full verziód van.Leaglább 2049X2049-eset,mert a fû,kõ,hó meg Isten tudja még mi amit ráraksz a tájra sokkal szebben fog kinézni,mintha 512X512-es terepen csináltad volna.Sokkal!

Variáld a színeket.Mittudomén csinálsz mondjuk füvet.Megadod a zöld színt,aztán erre a rétegre csinálj 1 alréteget(Add child layer)és állíts be neki sárgás-zöldet,aztá adj hozzá még 1-2 alréteget a fõréteghez,és variáld a zöld színeket,és sokkal élethûbb lesz a megjeleníítésnél.U.ezt kõnél,hónál(hónál csak picit variáld,mert még eltolja a képet)

A net még mindig nagy:Itt Terragennel kapcsolatos dolgokat(surace,terepek) szedhetsz le,és vannak jó kis pluginek a Terragenhez.Ilyen a SOPack,és a Waterworks.(hullámot adhatsz a vizhez például)

Renderelj hatalmasban.Én általában 6000X4000-res felbontásban renderelek,aztán PS-ben retusálo a következõ módon:Képméret kicsinyítése 1280X960-ba/1024-be,Auto level,Auto contrast,és auto color akkor ha nem vmi rusnya színt ad.Aztán ezek után 1 kis sharpen-t,hogy kiemelje az éleket,meg ilyesmiket.

Tennék fel én is,mert van 1 sima Terragenes kép is,de az >10h a renderideje,van TG2-s is,de az nem tetszik+az is kb >10h renderidõt produkálna.

Hmuda
Köcc, igyekszem. :-)

Az újabb darabok:

Ez pedig már a full verzióval készült. A különbség itt tényleg szemmel látható. A címe: Víz a Marson. 😛

berlinboy6329
Fejlõdsz látom.1re jobbak.

Hmuda
Ezt meg most csináltam. Sajna a csillagok olyanok amilyenek, így késõ este nincs jobbra energiám.

Hmuda
Egyelõre nem foglakozok vele komolyabban, csak kontárkodok egy kicsit hébe-hóba, ha épp arra van kedvem. Nem a legjobbak, de negyed óra alatt ennyit tudtam összecsapni. :-)

berlinboy6329
Naaa ilyet.Pakoljatok már képeket!

Viahrfelhõk in TG2!

Martin Rome
hi vki nem tudna nekem renderelni olyant h a felül nézet alul nézet + a 4 oldalnézet.vmi sivatagos területtel ha lehet de lényegébe mind1. elõre köszi

berlinboy6329
Én nem tudom hol bugos,de azt igen h 1X lépett csak ki hibaüzi nélkül,egész hétvégén,pedig szinte egész nap azt nyüstöltem.

Észrevettem 1 halom dolgot,amit nem értek.Nem tudom te mennyie tanulgatod,de feltennék pár kérdést:

1.A terep generálásánál milrt van az,hogy ha néhány értéket elállítok, a kész terep felnyúlik az egekbe.De nem úgy,ahogy gondolod,hanem a terep alapja nyúlik fel az égbe,és azon képzõdnek a felszíni formák.Miért van ez?

2.Hogy lehet nagy kiemelkedéseket csinálni?
3.El lehet menteni a generált terepet?
4.A felhõket,hogy lehet vastaggá állítani?3D-ben vagyok,és mégis papírvéknyak+ami rettentõen zavar,hogy rohadtul darabosan.Nagy teltebb és egybeálló felhõket akarok csinálni,mint például ezen a képen.
5.A surface rétegek,rendernél miért eszeveszettül homályosak?Hiába akarok havas tájak csinálni,a barnásfekete kõréteg világosszürke,a hófehér hó meg sötétszürke.

Egyenlõre ennyi kérdésem lenne.

siri csend es hullaszag nem rossz, azon meg dolgoznek, az anyagokon stb.
Egyebkent elerheto a terragen 2 alpha.
allitolag bugos mint az atom, de lehet erdemes elkezdeni ismerkedni vele..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

berlinboy6329
Ejj,hát senki nem alkot? 😮

berlinboy6329
Ajánlom letöltésre a Geocontrol nevû programot.A Terragen(legalábbis a sima)nem tud szép részletes terepet csinálni,de a geocontorlt erre találták ki.Ja,és tegyétek teljes verzióvá a progit 1 krekkel,v csengessétek ki a pénzt.

berlinboy6329
A sivatag nem rossz,de van 1 tippem:Szedd le a netrõl a SOpack nevû plugint,és van neki 1 olyan beállítása,hogy képeket használhatsz felszínként.Leszedsz 1 vörös sivatagi homokos képet,és berakod,és akkor vörös lesz az egész sivatag,meg élethûbb is.

Hmuda
Síri csend és hullaszag:

Illetve az elsõ próbálkozásom, hogy saját felületet készítsek: sivatag.

macselek
há mégsincs képem.. Nem tok renderelni.. a felénél abbahaggya

berlinboy6329
Ja,és ahogy az 1. hsz-m ben írtam,a Terragen alapjáraton fakó képeket renderel,szóval aki teheti,nyomuljon vég rajta Photoshoppal.Elég szerintem 1 Auto Levels-t,Auto Contrastot,és Auto colort rárakni,de vigyázat,mrt elronthatja a képet,és néha jobb nélküle(mind az image/adjustments-ben van).

berlinboy6329
Galériádba vagy ide.

macselek
nah csináltam egy képet!😄 Hova tölthetem fel?

berlinboy6329
Hát az tök 1Xû.

A víz felugró ablakában ott van,hogy Water level,fent középen,ott beállíthatod.

Viszont:

1. A vízet sjanos 😞 nem lehet odarakni,ahova akarod.Úgy mûködik,mint az árvíz,hogy csak elárasztja a terepet.

2.Nagyob terepek(Pl 2049X2049-esek) nagyobb részletességet eredményeznek,DE:Sajnos csak regisztrált terragennel lehet elérni(Ha szerencsés vagy találsz pl DC-n cracket).

macselek
Én még azt se tudom hogy hogy kell vizet berakni... a beállítások megvannak, de hogy állítom be hogy hol legyen víz?

berlinboy6329
Igen, a felszyneknál,lehet állítani az adott szín elheyezkedését.

Ott van a min/max altitude,amivel megadhatod,milyen magasságban kezdõdjön az új réteg,vagy épp mennyi az a szint,ami fölött már nem legyen.És van a slope constraits,amivel megadhatod,mennyire lejtõs helyeken legyene az adott réteg.És van még sokminden,amirõl beszélhetnék.Az 1. hsz-ben a magyar oldalon,az útmutató fülön van 1 kis útmutatás,meg tutorial is kezdõknek.

berlinboy6329
Gyakorloj,neked is azt tudom mondani8.Lesz ez még jobb is. 😉

Próbálj játszani a beállításokkal.

Víznál is lehet a hullámok nagyságát állítani,így csinálhatsz nagy hullámokat vagy épp tükörsima vízfelszínt is.Van reflectivity funkció is,ha kötülnézel,ahol a Nap tükrözõdését és a tájét is tudod állítani.

A felszínhez pedig ajánlom a sok Child réteg alkalmazását.

Néhány tipp:

1.Pl fûhöz csilánj kb 3 child layert:1 fõ réteg,azon belül 3 alréteg,amiknek variáld meg a színét.Az egyik barnászölds,a másik sötétzöld, meg ilyesmi.Szóval akármit csinálsz,több rétegetz használj fel.

2. Fontos,hja azt akaord,hogy szép legyen a táj,akkor ajánlom,hogy szedj a netrõl terepeket,amik minimum 1025X1025-sek,de erõsen ajánlott a 2049X2049-es.

Itt van néhány terep,és még galéria is.

Itt pedig regisztrálás után,írhatsz a fórumba,tölthetsz le Fre Stuffokat,köztük terragenes terepeket,és még egyéb nyalánkságot.Ez a honlap nem csak Terragenes,hanem mindenféle progi megtalálható,aminek köze van a 3D-s tervezéshez/modellezéshez.És minden proginak külön galériája van.(Ajánlom a Mayda féle terepeket letöltésre a Free stuffok közt).

zvaragabor
Hozzáteszem, ha van egy sziklás part, akkor annak az oldalát biztosan verné a víz, amitõl az kopik, így nincs azon a részen növényzet, ki kéne kopnia.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Hihetetlen milyen szép képeket lehet ezzel a programmal készíteni, de nekem kicsit szembetûnõ a hegyek és a víz találkozása. Nincsenek kiemelkedõ kis sziklácskák, nincs kisebb part, hanem egyszerûen csak itt a hegy, ott a víz. Amúgy télleg jók.

Chaos Anno Domini

passatgt
berlinboy6329
Szintén renderelek,TG2-ben vmi havas hegyet.Majd kb amennyi ideig csinálta a 320-as képet(22 min),anniyX több ideig csinálja az igazit max felbontásban(nem tom az mennyi)

passatgt
most renderel😊

passatgt
na mindjért én is alkotok valamit😄

Hmuda
Ezeket 3-4 perc között renderelte.

passatgt
egy ilyent mennyi idõ alatt rendelt le?😊

Hmuda
No kicsit szöszöltem. Bocsi azoktól akiknek nem jön be az ilyen "fantáziavilág" dizájn, de most erre volt ingerenciám. :-)

berlinboy6329
Nézzél bizony.

Én is így kezdtem,aztán egyre jobban belejöttem.Elõször nekem is a szürke szikla volt a jó,meg a kk ég,de azóta belejöttem,igaz atmoszférát,meg surfacet,még mindig nem tudok olyan jól csinálni.De ami késik nem múlik.Gyakorolj,tanulj aztán alkoss!

Oldal 1 / 2Következő →