67
Fotorealisztikus tájképgeneráló program
  • Nasim
    Kellene egy kis help!A képen látni az első lépést,a generált külsőt viszont tetszés szerint akarom formázni,ha jól tudom egy shaderrel megoldható.

• Rip
    Sziasztok.

Nemrég kezdtem használni a Terragen-t, amihez (tudom, nem szép dolog), kerestem okosítást, hogy a részletesebb render és a nagyonbb felbontás is működjön.
    A 0.9.43 verzió van meg, de csak olyan találtam, ami a render minőségét "unlock"-olja, a felbontást továbbra sem tudom 1280x960-nál nagyobbra venni.
    Korábbi verzióknál (0.9.19) volt működő crack, aminél a nagyobb felbontás működött, de én mégis a legutolsó verziót szeretném hastnálni.

Tud valaki segíteni?

Előre is köszi!

0.9.43
  • macselek #65
    fúú háromszor, ilyen se volt még, max kétszer
  • berlinboy6329
    Bazz,xaraxik a net,sorry!
  • berlinboy6329
    Na,itt a kép,ahogy mondtam.

• berlinboy6329
    Na itt is van a kép,ahogy mondtam.

• berlinboy6329
    Na itt is van a kép,ahogy mondtam.

• berlinboy6329
    Látom ezt a totyikot is csak 2en használjuk.Este hagyom a gépet,hagy töltsön(Death Note),meg Renderelek vmi TG-ben holnap meg..... ill. ma délelőtt felpakolom.
  • Hmuda
    Köszi. :-)
  • berlinboy6329
    Igaz,mondjuk a TG tényleg nem csinál ilyet.

Amúgy láttam a neved a szülinaposok közt,szal HBD![torta szmájli]
  • Hmuda
    Szerintem a Grand Canyonos képek elárulják, hogy többnyire már generált terepeket használok. :-)
  • berlinboy6329
    Törve nekem tökéletes,csak netről kell szadni a terepeket,mert azok kdolgozottabbak,mint amiket a Terragen generál.
  • Hmuda
    Csinálnám én a nagyobb képeket, de ha egyszer még a tört verzió is 512-re hajlandó maximálisan akkor nincs mit tenni. Amúgy mindenki úgy fogja fel azt a képet ahogy akarja. Én úgy tekintek a szélére, hogy ott kezdődik a meredek lejtő, ami a távolba húzódó tengernél (az alsó fakóbb kék) ér véget.

• berlinboy6329
    Haladsz,te csak nemnagyon tartod be a tippjeim,pedig nem azért íromle hogy jó elcsesszed vele a képet.

A havas képpel van 1 kis bibi.Mondtam én neked igaz-e,hogy 2049X2049-es terepeket használj.Ott van pl a Geocontrol progi 30 napig ingyenes.Azzal csinálsz magadnak terepeket VAGY a netről is szehedsz.Az a baj a képpel,amit "világvége" effektnek hívunk.Szal a kicsi terep miatt látni a táj végét.

És 1 kis Photoshoppot is elindíthatsz,mert a képek fakóak,de ez a progi hibája.

[Raknom kéne nekem is fel képket]
  • Hmuda
    Grand Canyon

Olympus Mons (nem a valóság alapján lett csinálva, csak generáltam egy nagy hegyet, ráhúztam a Mars felszínt és megtoldottam egy kis hósipkával)
  • Hmuda

• nenad
    egyeltalan nem rossz a kep!
  • berlinboy6329
    Az 1. jó!
  • Hmuda
    Csak hobbi szinten csinálom, és akkor is inkább készítek fantáziatájakat, de most így hirtelen ezt tudtam kihozni (nem fekszik nekem a valósághű tájak készítése).

• berlinboy6329
    A Marsos a legjobb (Y)!

Ha elfogadsz néhány tanácsot:Próbálj meg néhány "rendes" képet csinálni(Olyat ami megfelel a valóságnak,mind atmoszféra,mind felszín szempontjából),kíváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle

A net nagy.Tölts le nagy terepeket,ha már full verziód van.Leaglább 2049X2049-eset,mert a fű,kő,hó meg Isten tudja még mi amit ráraksz a tájra sokkal szebben fog kinézni,mintha 512X512-es terepen csináltad volna.Sokkal!

Variáld a színeket.Mittudomén csinálsz mondjuk füvet.Megadod a zöld színt,aztán erre a rétegre csinálj 1 alréteget(Add child layer)és állíts be neki sárgás-zöldet,aztá adj hozzá még 1-2 alréteget a főréteghez,és variáld a zöld színeket,és sokkal élethűbb lesz a megjeleníítésnél.U.ezt kőnél,hónál(hónál csak picit variáld,mert még eltolja a képet)

A net még mindig nagy:Itt Terragennel kapcsolatos dolgokat(surace,terepek) szedhetsz le,és vannak jó kis pluginek a Terragenhez.Ilyen a SOPack,és a Waterworks.(hullámot adhatsz a vizhez például)

Renderelj hatalmasban.Én általában 6000X4000-res felbontásban renderelek,aztán PS-ben retusálo a következő módon:Képméret kicsinyítése 1280X960-ba/1024-be,Auto level,Auto contrast,és auto color akkor ha nem vmi rusnya színt ad.Aztán ezek után 1 kis sharpen-t,hogy kiemelje az éleket,meg ilyesmiket.

Tennék fel én is,mert van 1 sima Terragenes kép is,de az >10h a renderideje,van TG2-s is,de az nem tetszik+az is kb >10h renderidőt produkálna.
  • Hmuda
    Köcc, igyekszem. :-)

Az újabb darabok:

Ez pedig már a full verzióval készült. A különbség itt tényleg szemmel látható. A címe: Víz a Marson. :P
  • berlinboy6329
    Fejlődsz látom.1re jobbak.
  • Hmuda
    Ezt meg most csináltam. Sajna a csillagok olyanok amilyenek, így késő este nincs jobbra energiám.

• Hmuda
    Egyelőre nem foglakozok vele komolyabban, csak kontárkodok egy kicsit hébe-hóba, ha épp arra van kedvem. Nem a legjobbak, de negyed óra alatt ennyit tudtam összecsapni. :-)

• berlinboy6329
    Naaa ilyet.Pakoljatok már képeket!

Viahrfelhők in TG2!

• Martin Rome
    hi vki nem tudna nekem renderelni olyant h a felül nézet alul nézet + a 4 oldalnézet.vmi sivatagos területtel ha lehet de lényegébe mind1. előre köszi
  • berlinboy6329
    Én nem tudom hol bugos,de azt igen h 1X lépett csak ki hibaüzi nélkül,egész hétvégén,pedig szinte egész nap azt nyüstöltem.

Észrevettem 1 halom dolgot,amit nem értek.Nem tudom te mennyie tanulgatod,de feltennék pár kérdést:

1.A terep generálásánál milrt van az,hogy ha néhány értéket elállítok, a kész terep felnyúlik az egekbe.De nem úgy,ahogy gondolod,hanem a terep alapja nyúlik fel az égbe,és azon képződnek a felszíni formák.Miért van ez?

2.Hogy lehet nagy kiemelkedéseket csinálni?
    3.El lehet menteni a generált terepet?
    4.A felhőket,hogy lehet vastaggá állítani?3D-ben vagyok,és mégis papírvéknyak+ami rettentően zavar,hogy rohadtul darabosan.Nagy teltebb és egybeálló felhőket akarok csinálni,mint például ezen a képen.
    5.A surface rétegek,rendernél miért eszeveszettül homályosak?Hiába akarok havas tájak csinálni,a barnásfekete kőréteg világosszürke,a hófehér hó meg sötétszürke.

Egyenlőre ennyi kérdésem lenne.
  • nenad
    siri csend es hullaszag nem rossz, azon meg dolgoznek, az anyagokon stb.
    Egyebkent elerheto a terragen 2 alpha.
    allitolag bugos mint az atom, de lehet erdemes elkezdeni ismerkedni vele..
  • berlinboy6329
    Ejj,hát senki nem alkot? :O
  • berlinboy6329
    Ajánlom letöltésre a Geocontrol nevű programot.A Terragen(legalábbis a sima)nem tud szép részletes terepet csinálni,de a geocontorlt erre találták ki.Ja,és tegyétek teljes verzióvá a progit 1 krekkel,v csengessétek ki a pénzt.
  • berlinboy6329
    A sivatag nem rossz,de van 1 tippem:Szedd le a netről a SOpack nevű plugint,és van neki 1 olyan beállítása,hogy képeket használhatsz felszínként.Leszedsz 1 vörös sivatagi homokos képet,és berakod,és akkor vörös lesz az egész sivatag,meg élethűbb is.
  • Hmuda
    Síri csend és hullaszag:

Illetve az első próbálkozásom, hogy saját felületet készítsek: sivatag.
  • macselek #35
    há mégsincs képem.. Nem tok renderelni.. a felénél abbahaggya
  • berlinboy6329
    Ja,és ahogy az 1. hsz-m ben írtam,a Terragen alapjáraton fakó képeket renderel,szóval aki teheti,nyomuljon vég rajta Photoshoppal.Elég szerintem 1 Auto Levels-t,Auto Contrastot,és Auto colort rárakni,de vigyázat,mrt elronthatja a képet,és néha jobb nélküle(mind az image/adjustments-ben van).
  • berlinboy6329
    Galériádba vagy ide.
  • macselek #32
    nah csináltam egy képet!:D Hova tölthetem fel?
  • berlinboy6329
    Hát az tök 1Xű.

A víz felugró ablakában ott van,hogy Water level,fent középen,ott beállíthatod.

Viszont:

1. A vízet sjanos :( nem lehet odarakni,ahova akarod.Úgy működik,mint az árvíz,hogy csak elárasztja a terepet.

2.Nagyob terepek(Pl 2049X2049-esek) nagyobb részletességet eredményeznek,DE:Sajnos csak regisztrált terragennel lehet elérni(Ha szerencsés vagy találsz pl DC-n cracket).
  • macselek #30
    Én még azt se tudom hogy hogy kell vizet berakni... a beállítások megvannak, de hogy állítom be hogy hol legyen víz?
  • berlinboy6329
    Igen, a felszyneknál,lehet állítani az adott szín elheyezkedését.

Ott van a min/max altitude,amivel megadhatod,milyen magasságban kezdődjön az új réteg,vagy épp mennyi az a szint,ami fölött már nem legyen.És van a slope constraits,amivel megadhatod,mennyire lejtős helyeken legyene az adott réteg.És van még sokminden,amiről beszélhetnék.Az 1. hsz-ben a magyar oldalon,az útmutató fülön van 1 kis útmutatás,meg tutorial is kezdőknek.
  • berlinboy6329
    Gyakorloj,neked is azt tudom mondani8.Lesz ez még jobb is. ;)

Próbálj játszani a beállításokkal.

Víznál is lehet a hullámok nagyságát állítani,így csinálhatsz nagy hullámokat vagy épp tükörsima vízfelszínt is.Van reflectivity funkció is,ha kötülnézel,ahol a Nap tükröződését és a tájét is tudod állítani.

A felszínhez pedig ajánlom a sok Child réteg alkalmazását.

Néhány tipp:

1.Pl fűhöz csilánj kb 3 child layert:1 fő réteg,azon belül 3 alréteg,amiknek variáld meg a színét.Az egyik barnászölds,a másik sötétzöld, meg ilyesmi.Szóval akármit csinálsz,több rétegetz használj fel.

2. Fontos,hja azt akaord,hogy szép legyen a táj,akkor ajánlom,hogy szedj a netről terepeket,amik minimum 1025X1025-sek,de erősen ajánlott a 2049X2049-es.

Itt van néhány terep,és még galéria is.

Itt pedig regisztrálás után,írhatsz a fórumba,tölthetsz le Fre Stuffokat,köztük terragenes terepeket,és még egyéb nyalánkságot.Ez a honlap nem csak Terragenes,hanem mindenféle progi megtalálható,aminek köze van a 3D-s tervezéshez/modellezéshez.És minden proginak külön galériája van.(Ajánlom a Mayda féle terepeket letöltésre a Free stuffok közt).