6
-
dez #6 "egy teraflopra tehető"
Na akkor újra elmondanám, hogy a mértékegység becsületes neve: flops (FLoating point Operations Per Second). Az az s ott nem az angol többes szám jele, hanem a secondé (másodperc). Ami nélkül a p is értelmetlen, lévén az a "per" rövidítése ott. Az autónkkal sem 180km-rel megyünk, hanem 180km/h-val. Az, hogy pl. az Indexen általában rosszul írják, nem ok arra, hogy egy számtech oldalon is rossul írják. -
Commandante #5 Ez mind szép és jó, mitöbb meglepöen mulatságos. Én meg, kis buta, azt hittem, hogy az "óvszer+oktatás/szúnyogírtó/TBC-oltás + pasztörizálás" is megteszi.
Meg ugye ezek szerint a számitási kapacitás hiánya, és nem a "szüz lány gyógyítja az AIDS-et elv" az, ami miatt gyerekek ezrei születnek már HIV-fertözöttként. -
#4 Az így megmentett afrikaiak milliói pedig nyugodtan leöldökölhetik egymást mindenféle vallási és etnikai okokból, vagy az élelemért. Viszont legalább vesznek fegyvereket, ezzel is hozzájárulva a világgazdaság növekedéséhez... -
#3 egy terraflop = 5billió lebegőpontos művelet? -
#2 Nem most jutott eszükbe. Már 1,5-2 évvel ezelőtt is halottam egy olyan épülő szupergépről, ami kifejezetten arra készül hogy EGYETLEN sejt folyamatait szimulálja és egyéb igen összetett biológiai folyamatokat. Ez lenne az? Ha nem akkor az már lekészült? -
#1 Ez tök jó, csak azt nem értem hogy miért csak most jutott eszükbe hogy kéne erre is egy számítógép? És azt sem értem hogy miért nincs több ilyen felajánlás, mert hogy pénz az lenne rá, az biztos... legalábbis nyugaton.