24
 • BlackRose
  #24
  Nézd... ha fejlesztő vagy, telepíted a Server 2003, az SQL Server 2005, a Visual Studio 2005 és még egy pár apróságot (VMware stb.) és garantáltan nem tud senki az ASUS-al lépni, 1GB működik, 2GB (a napokban bővítettem) repül. Ugyanakkor a gép is nagyon jó minőségű amikor a kezedbe veszed, pl. érzed, hogy mindent elviselhet... átutaztam vele egész európát, közelkeletet stb. és tartja magát már kb. 10 hónapja ez a gépem van. Az Thinkpadok jó gépek voltak, tényleg profi minőségűek voltak de a Lenovo ezt már elengedte (és évekkel ezelőtt a Compaq-ok), a többi, pl. Dell nem rosz, de ocskapiaci műanyagnak néz ki, SONY ok de..., Toshiba jó volt de már nem az, a Fujitsu (USA model ok, Fujitsu-Siemens szemét), évekkel ezelőtt volt NEC Versam, az is jó volt akkor, HP... problematikus van minden de általában nem ok, Panasonic ToughBook (na ez jó, ha megtudod fizetni), Acer... hamar megtörik, ha nem viszed sehová akkor OK de akkor minek a notebook, szóval nekem személyesen volt Compaq, Nec, Compaq, IBM, IBM, Asus... ez kb. az elmúlt 10 év alatt, jelenleg az Asust találtam a legjobbnak, persze a gyenge olcsobb modeleket nem néztem, azok nem érdekelnek.
 • Neurotoxin
  #23
  Kinek mi jön be:) Nézd én már használtam ASUS notit, hát a kijelzőn kívül másról nem tudok pozitívan nyilatkozni. Jelenleg egy HP-t használok (nx6110-Pentium M Dothan) semmi bajom vele, egyszer szervizeltetni kellett, de tanulásra tökéletes.
 • BlackRose
  #22
  Tudjátok mit... egy ASUS notebook szétver minden HP, Dell vagy Lenovot (mindegyikből számtalan volt a kezemben de a sajátom egy Asus, mert jobbat nem tapasztaltam). Ami a Szervereket illeti, ott meg egyhamar nem lesz ki veszélyeztesse a HP-t, IBM-et, Fujitsu-t, Sun stb. Az asztali gépek meg nagyjából mind vacak szemét, kivéve ha magad dobod össze pl. MSI alaplap stb. persze akkor az ára is nagyobb lesz. Van esetleg valami jó ami Workstation néven van a piacon, de az meg méregdrága (egy top komponensekből összedobott géphez viszonyítva), a desktop ma két dologra készül, home useroknak netezésre, és cégeknek office használatra. Ha komolyan akarsz dolgozni, sőt ha komolyan akarsz játszani is akkor nincs olyan desktop amely megfelelő lenne.

  És a HP, IBM,... nem félteném őket, ugyanis ezek a cégek már régen nem a hardware-be kapaszkodnak, hanem a support és a tanácsadás az üzleti model amit magukénak mondanak, és suppor és tanácsadás területén nem tudja őket senki megverni, a hardware-t is ezért veszik tőllük, nem azért mert jobb vagy mert anyámtyúkja, hanem mert teljes szolgáltatást nyújtanak. Ezt a keleti cégek nem fogják tudni egyhamar biztosítani. A Dell kivétel... ők lehet, hogy megfogják érezni egy picit, de nem hiszem, hogy nem lesznek képessek időben átszerveződni.
 • Su0my
  #21
  a lenovok elég gagyi notebookok. Az igazi lenovok. Amelyik típusnevében nincs benne a thinkpad(más kérdés, sztem a az IBM-ek is nagy kalap valamik...)... A lenovok mint lentebb is írták, azt csinálta, hogy kilóra megvette az IBM notebbokkok árusításának jogát és faszán rátették a logójukat a laptopokra. Gratulálunk, eredeti dolog volt, sikerült megőrizni a minőséget, királyak voltatok!
 • Macc
  #20
  Hat normal esetben azt mondanam, hogy jajj neked minoseg, jon majd a sok otvar keleti cucc, dehat erosen megerdemlik a "nagy markak" a bukast miutan zuhan a minoseguk.
 • Supremo
  #19
  He-he-he azért a Samsung monitorait nem mondanám túlzottan sziklaszilárd erősségnek.
 • Gerygrey
  #18
  Ugyanezt írtam én is. Csak nem az olcsó gyártó veszi meg a nevesebbtől a selejtet, hanem a neves gyártó adja el nekünk az olcsó gyártó nevével fémjelezve a gyengébb minőségű terméket. Ami gondolom arra vezethető vissza, hogy - a konkrét példánál maradva - a samsung megveszi a toshiba tv részlegét, hogy aztán az ő nevén árulja a gagyit. Hasonló megfigyelhető az autóiparban is, például volkswagen -> skoda. A skodának a büdös életben nem lett volna annyi tőkéje hogy beindítsa egy fabia/octavia színvonalú autó gyártását, a vw-nek viszont milyen jól jön hogy a "nem annyira jól sikerült" golf/passat motorokat is pénzzé tudja tenni. Mondom mindezt úgy, hogy lassan 3 éve egy fabia boldog (és abszolút elégedett) tulajdonosa vagyok, tény hogy nem egy golf, de nekem, kispénzű felhasználónak tökéletesen megfelel arra hogy eljussak vele "a" pontból "b"-be. A pc-piacon is vannak, akiknek az ár az elsődleges, az ő igényeiket kielégíti az olcsóbb termék, amelynek minősége ténylegesen gyengébb mint a neves gyártóé.
 • kvp
  #17
  "lol samsung és taiwani gagyi közt van különbség))) pl?? majdnem minden TFT moncsi lelke samsung képcső."

  Sajnos a tft-k piacan hatalmas a kulonbseg. Ott vannak pl. a gagyi fujitsu-siemens monitorok. (leginkabb a hattervilagitassal van gond) Ezzel szemben az ibm/lenovo, a dell es a hp-is samsung monitorokat forgalmaz a sajat neve alatt. Egerbol pedig logitech-et. Masik problema hogy az olcso gyartok gyakran a nevesek selejtezett alkatreszeit veszik meg. (attol hogy pixelhibas egy panel mar nem lehet markaskent eladni, de pl. olcso monitorba meg jo, ugyanez igaz a memoriakra, csak ott az orajel maximumaval lehetnek gondok)
 • Gerygrey
  #16
  Jut eszembe, a samsung olyan szinten nyomja a "gagyizást" hogy külön brandet ("dimarson", hipermarketekben elég menő az olcsóbb szegmensben) hozott létre azoknak a termékeknek, amelyek nem ütnek meg egy bizonyos mércét.
 • Gerygrey
  #15
  Jut eszembe, a samsung olyan szinten nyomja a "gagyizást" hogy külön brandet ("dimarson", hipermarketekben elég menő az olcsóbb szegmensben) hozott létre azoknak a termékeknek, amelyek nem ütnek meg egy bizonyos mércét.
 • Gerygrey
  #14
  "majd minden tft monitor lelke samsung képcső" lol gondolom majd minden hddvd lejátszó lelke samsung bakelit lemezjátszó motorja.

  Elárulok egy apró ipari titkot a samsungtól. A magyarországi samsung gyárban toshiba tévék is készülnek, és van olyan hogy például egy képcső nem felel meg a samsung szigorú minőségellenőrzési kritériumainak, de még valamelyest használható, akkir az "toshibának még elmegy" alapon, nem kerül leselejtezésre, hanem eladják más néven, olcsóbban ugyan, de mégsem kell kidobni. Ugyanezt csinálják a videokártya gyártók is, mondjuk nem működik egy pár pipeline, akkor az még jó lesz alsókategóriás karinak. Szóval nagy gyártók is csinálnak gagyit, csak adott esetben nem saját néven dobják piacra, kínosan odafigyelve arra hogy a samsung tévé az samsung minőség legyen.
 • sathinel
  #13
  A Dell szerinted az AMD nyomására váltott a procijaira??? LOL nézd már meg akkor hogy alakult az AMD eladása az elmúlt években:D És a Dell meg nem hülye hogy ha valami ráfizetéses lenne akkor is belemegyünk. Nem magyarországon vagyunk. A piac diktál és nem a piacot irányítják. Pl én személyszerint lexarom mit mondanak az újságok. AMD-t veszek mert raktam már össze párat és ár/teljesítményben eléggé király. A másik ok amiért ezt veszem mert mint az MS , az Intel is náci stílusban nyomja az üzletelést. Nézd meg mennyi perük volt
 • sathinel
  #12
  lol samsung és taiwani gagyi közt van különbség))) pl?? majdnem minden TFT moncsi lelke samsung képcső. Még a sony is töllük vesz. Egyébként szeretnék olyan gagyi országban lakni mint Taiwan. Ember nézted már hogy az informatikai termékek nagyrésze onnan származik? Hozzájuk képpest Magyarorszák egy lepusztult begyöpesedett váltani képtelenek társasága. Szerinted kína miért akarja mmég mindíg visszakapni és miért nem erőszakkal próbálja??? Gondolkodj mielőtt beszélsz
 • Lokids
  #11
  IBM és a Lenovo között tényleg csak a címke változott. Az is csak részben, mert még mindíg a ThinkCenter - ThinkVision - ThinkPad-ot használják.
  Akik ilyen gépeket vesznek azoknak a Lenovo egyenértékű az IBM-el. Gyakorlatilag ugyanaz, csak más a tulaj. Ugyanazok gyártják ugyanott ugyanazzal, csak a név más.
 • Bitang2000
  #10
  Mi a különbség az IBM és a Lenovo között a hírnéven kívűl? Elcsodálkoznál, hogy pl. mikor a lenovo megvette a pc. diviziót az IBM-től nem észre sem lehetett venni a változást a cimkén kívűl! Mindkettőt kishazánkban gyártják, gyártották ugyanazzal a technológiával ugyanott!
 • Gerygrey
  #9
  Hát azért szerintem a dellnek is jobb ha árul amd-s gépet, mert én ha komplett gépet akarok és ragaszkodom az amd-hez, akkor nem veszek dellt ha nincs a kínálatában amd konfig olyan vga-val, meg mindennel, ahogy én szeretném. Mondjuk én amúgy sem szeretem a gyárilag összerakott, leplombált gépeket, nem is az ár hanem inkább a garancia miatt - ha beszarik a vinyóm, miért kéne az egész gépet végigcipelni a városon? Vagy ha bővíteni szeretném mondjuk. Inkább veszek egy kupac (dobozos) alkatrészt, és ha valamelyikkel gond van, elég azt vinni garis cserére. Persze ha nem értenék hozzá, biztos én is márkás gépet vennék.
 • atomkrumpli
  #8
  lehet hogy erőss de annyival nem ér többet szerintem, én nem szivesen veszek HP nyomtatót ha vehetek canont,epsont amikhez a gyári patron ára töredéke a hphez képest, ezek minőségben sem maradnak le a hptól
 • sh4d0w808
  #7
  Szerintem a "nagyoknak" nincs félnivalójuk - egyenlőre. Az üzleti világban a bevált márkákról ritkán váltanak a cégek; érdemes szemügyre venni, mennyi melójába került pl. az AMD-nek, hogy a Dell is áruljon AMD-s gépeket. Ez csak egy példa és nem is teljesen analóg a cikkel, de én így gondolom.
 • csorfab
  #6
  Gerygreynek igaza van, én soha nem fogok egy Matsutsitushi márkájú laptopot/akármit venni, a Lenovohoz még annyi, hogy, bár megbízható, de azért messze nem éri el az IBM hírnevét
 • Gerygrey
  #5
  Tökmindegy hol gyártják, a gyártástechnológia és a minőségellenőrzési rendszer, a minőségi elvárások ugyanazok. Például a samsung tévék és monitorok magyarországon készülnek (volt hozzá szerencsém jászfényszarun), de a gyárat a koreai főfejesek ugyanazzal a technológiával rendezik be mint ha mondjuk svájcban lenne. Nem a "made in akármi" számít, hanem a brand.
 • Csatti
  #4
  és vajon hol is készül szerinted a nike cipő? meg a márkás pc alkatrész? :)
 • Gerygrey
  #3
  "ruhából szereti mindenki a nyugati márkát hordani, míg it termékből bátran vásárolunk nem nyugati brandet is" - ez hülyeség, egy 25 ezres nike cipő semmilyen plusz értéket nem nyújt számomra az 5000-es noname-al szenben, ellenben a samsung monitor és a taiwani gagyi közt azért van egy "pici" különbség képminőségben. Ruhán tudok spórolni, pc alkatrészből inkább megveszem a drágább, márkás, de lényegesen jobb minőségűt. Noname ramokkal is sokszor megszoptam, elég volt, nem ezen fogok spórolni... Mondjuk lehet h a samsung rossz példa volt, mert az is távolkeleti brand :)
 • zzebi
  #2
  Eleg nagy hiba a HP eseteben csupan a nyomtatokra koncentralni, hiszen az az uzletag csupan csak egy kis resze a HP profiljanak. Ennel sokkal fontosabb a PC uzletag, amiben iden a HP visszaelozte a Dell-t, igy megint a HP a legnagyobb PC gyarto a vilagon. De meg ezeknel is nagyobb a szerver uzletag, amiben szinten nagyon jol teljesitenek.

  A Lenovo markavenet is eleg lazan lehuzza a cikk, pedig sikerult nekik zokkenomentesen, mindenfele minosegi romlas nelkul atvenniuk az IBM PC uzletagat ugy, hogy a vevok bizalma is megmaradt. Ma elmondhato, hogy a Lenovo PC-k presztizse szinte egy szinten van a korabban hiresen jo minosegu IBM PC-k presztizsevel. Ilyen gyorsan talan egy masik azsiai marka sem lett ennyire elfogadott az amerikai IT piacon.
 • DjDano
  #1
  Minden cégnek van egy olyan terméke amiben a legerősebbek HP: nyomtatók, Samsung: Monitor/TV.... ezek belátható időn bellül nem fognak veszélybe kerülni