Túl sokba kerülnek a munkahelyi szünetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azert ez nem ilyen egyszeru. Aki mar barmifele vezeto (legyen csak 2-3 ember munkajaert felelos) mar lenyegesen tobb levelet kap egy nap (kb 100-at).
Aki magasabb szinten van az meg ennel is tobbet. Egyszer beszelgettem errol a fonokommel, hogy neki napi atlag 400 levele is jon. Persze nincs ideje elolvasni oket igy csak a fontosnak tunokkel foglalkozik. Kozben meg attol fel mikor iteli meg rosszul egy level fontossagat es lesz belolle nagyobb baj.
Zocsi
Sztem meg arról van szó, hogy a közgazdászok által irányított rablókapitalista társadalomnak (és igen direkt fogalmazok így) semmi sem jó... Az, hogy napi 8 órából 126 perc csak arra megy el, hogy levelezgetek, meg telefonálok elég lustácska, és kényelmes munkakörülményekre ad következtetni... Sztem nem az információáramlás a döntõ dolog ebben, hanem manapság már eljutottak a munkaadók olyan szintre, hogy nem szabályozzák ezeket a dolgokat. És itt most nem megszorításokra, inkább prémiumokra gondolok. Bár jogosan merül fel a kérdés, hogy a kapitalista hozzáállásba belefér-e még egy kis bónusz?!
Az meg hogy szegényke vállalatigazgatónak mennyi ideje megy a cseverészére... ad1: egy tisztességes igazgatónak már van titkárnõje, ad2: egyébként is leginkább embercentrikus tevékenységet kell folytatnia (egyeztetések, tárgyalások stb...) a munka fizikális részét meg elvégzik az alkalmazottak.
De én is azt mondom, mint Kurosora (bár kevésbé radikálisan), hogy tök mindegy hogy hogy, de a munka legyen úgy elvégezve ahogy annak kell. Ha nincs kész idõre? Akkor jöhetnek a levonások, simple as red!

Nyílván nem a napi 2-3 mail fáj nekik.

Hát én nem tudom, én munkaidõben szoktam elolvasni és megválaszolni a személyes emailjeimet is. Ez kb. naponta 2-3 levél megirását jelenti, ami elvesz a munkaidõbõl kb. maximum 20 percet összesen. Én ezt nem nevezném bevételkiesésnek, a dohányzó kollégáim ennél sokkat több idõt eldohányoznak egy nap.
igy aztán igazából én nem is értem ezt a cikket. Akit ennyire sokan zaklatnak emailekkel/smsekkel/telefonhivásokkal az vagy ügyfélszolgalátos vagy például egy cég vezetõje. Ez esetben viszont ez beletartozik a munkakörébe, megint csak nem nevezném bevételkiesésnek.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Sir Quno Jedi
És ha valami nincs kész idõre, akkor mehetnek a kivégzõosztagok elé?! Jó módszer, csak gyorsan fogyna a képzett munkaerõ. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha én führer lennék (mert most nem vagyok), akkor csak az érdekelne, hogy a munka idôben kész legyen a megfelelô minôségben az elvárható szakmai szempontok alapján. Hogy hogyan, az már az alkalmazott dolga, nem a folyamat érdekel, hanem a végeredmény.

\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"

Eddig nem sokat dolgozhattál...
A cikk nem arról szól, hogy egyáltalán nem lehetne telefonálni, levelezni, ha ez valakinek a munkája részét is képzi. Arról szól, hogy azzal megy el az idõ, hogy privát beszélgetéseket folytatnak, meg kéretlen leveleket olvasnak. De ezen könnyen lehet segíteni. Nálam ez megoldott dolog.
a munkahelyeken történõ fingások visszatartásából, elrejtésébõl, másra kenésébõl adódó idõkiesés miatti éves bevételcsökkenésbõl minden dolgozó kaphatna egy plazmatévét...

kiszámoltam...

<#vigyor1>
"egy munkatársra átlagosan már majd' három monitor jut, fõleg azért, hogy az e-mailek megválaszolása ne okozzon munkaidõ-kiesést"

HÁÁÁ-HÁÁ

hogy a csába jut egy emberre 3 monitor?
és ha van három monitorom hogy lesz gyorsabb az emilek megválaszolása?

engem az ilyen szövegek irritálnak, nem a wanek-féle dumák. sokszor nem is mond butaságot.

csak hát ugye mindig van valaki aki jobban tuggya és olthatatlan vágyat érez, hogy eme tudását velünk is megossza egy két irritatív mondat közé ékelve.
QuippeR
egy nagyvállalat nem úgy dolgozik, hogy van Gizike meg Árpi munkája, aztán majd külön-külön elintézik a dolgokat, hanem együtt dolgoznak, amihez meg kommunikálni kell egymással. ha meg nem két ember dolgozik együtt, hanem mondjuk 30-40, akkor már nem tíz perc a telefonálgatás, mailezgetés. a jobb megszervezéshez meg sok szerencsét. (más kérdés, hogy tényleg bele kell kalkulálni a kommunikációs idõt is a munkaidõbe, tehát nem szabad, hogy ez meglepetésként érje az embert. csak azt se szabad elhinni, hogy ez 500 milliárd dolláros bevételkiesés, mert egy jó fenét, ha egyszer kommunikálni kell a munka elvégzéséhez, akkor csak a fölösleges kommunikáció jelent bevételkiesést, a szükséges meg bevételnövekedést.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

"egszerüen csak irritálsz
de olyan fokon, hogy ezen nem tudtam egyszerü vállrándítással túllépni" - akkor ne olvasd el, amiket írok 😊
Egyébként pár konkrét példát írhatnál, kíváncsi vagyok, hogy számodra mi az elviselhetetlen, hátha szükség lesz rá <#eplus2>
Mike
😊))
nincs hatalmi tébolyom
egszerüen csak irritálsz
de olyan fokon, hogy ezen nem tudtam egyszerü vállrándítással túllépni

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

?????
Ha már mod nem lehetsz, menj el valahova biztonsági õrnek, ott kiélheted a hatalmi tébolyodat.
Mike
nem emiatt bannolnálak, hanem az elmúlt pár heti produktumod alapján

Olvastad a #2-t?
"ha mod lennék te már rég bannolva lennél az sg-rõl" - LOL!
Valószínûleg az sg modjai a csavarreszelésnél tovább is látnak 😊 Egy ilyen fórumon egyébként is értelmetlen a ban-olás.
Egyébként meg kissé kvalifikáltabb tevékenységekkel foglalkozunk, mint az általad jól ismert csavarreszelés. De te ne is álmodj ilyesmirõl <#eplus2>
Mike
ha mod lennék te már rég bannolva lennél az sg-rõl

nem tudom hallottál-e már róla, hogy nem csak csavarreszelés lehet munka

Mike
ide tudom még sorolni az egylégterü iroda alapzsongását is
az elején mindenki benmaradt, hogy 4 után viszonylag nyugodtan tudjon dolgozni, késõbb már ott volt mindenki 7-ig

Mike
nagyon jó a cím, csak kár, hogy nem errõl szól a cikk

QuippeR
üdvözlet Magyarországon! nincs ügyfélszolgálatos, az végzi el a munkát is, akinek a telefonokat kell emelgetnie, meg a mailekre válaszolni. (ráadásul a munkatársak közötti telefonálás, emailezés legalább akkora mennyiségû idõt vesz el, mint az ügyfelekkel történõ. és igen, ez tisztán munka, nem cseverészés.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ha valaki ügyfélszolgálatos, akkor természetesen az a munkája, hogy leveleket olvasson, telefonáljon, és akár sms-ezzen. De ezzel pont a munkáját végzi. A cikkben nem errõl volt szó.
Én páros lábbal rúgnám ki azt az alkalmazottamat, aki munkaidõben nem a munkáját végezné. De ezzel szerencsére a dolgozók is tisztában vannak, így nincs ilyen probléma.
Az egyébként nekem tökmindegy, hogy a _betervezett_ pihenõ idejét ki mivel tölti. Felõlem fejen is állhat.
Gerygrey
A privát e-mail fiókra érkezõ magánlevelet is? Az jó munka lehet ahol azt is muszáj elolvasni...
A munka jellegébõl simán adóthat.. hogy igen is fel kell venni a telefont el kell olvasni az e mailt... annyira nem vicces dolog sajnos

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

½A Basex nevû New York-i cég 100 alkalmazottat faggatott arról, ...½
Ilyen elképesztõ mennyiségû információt hogy voltak képesek feldolgozni?<#email><#guluszem1><#buck>

nincs, nem is lesz...

Gerygrey
Ugyanúgy ahogy azt hogy hány trillárd-csilliárd dollárt kárt okoznak a warezolók: a hasukra ütnek <#mf1>

Egyébként k... egyszerû, munkahelyen nem kell esemesezgetni meg levelezgetni. Én is csak akkor töltöm le a mailjeimet, akkor SMS-ezek és akkor olvasok ilyen marhaságokat az SG-n, amikor épp nincs más tennivalóm a munkahelyen. Ha munka van, akkor munka van, és én például, mint mûszakvezetõ, tökre tudom rühellni azt ha haladni kéne a munkával és azt látom hogy az emberem a telefonját nyomkodja. Az elõdöm azzal ijesztgetett minket hogy 500 Ft levonás az aznapi pénzbõl ha valakit munka közben telefont nyomkodni lát, az hatásos volt, de én nem vagyok ilyen köcsög. De szerintem az ügyfélben sem kelt valami pozitív benyomást, ha a kedves szolgáltató le se szarja õt, hanem mással van elfoglalva.
SCITEK

Dolgozzatok biorobotok! A gazdagoknak megtobb penz kell.

Killgore
Hogy a fenébe számolták ezt ki hogy 588 milliárd dollár? 😊

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Nagyon rosszul lehet megszervezve olyan helyen a munka, ahol ennyi be nem tervezett kiesõ idõ elõfordulhat.
Cactus
A menedzsment már rég foglalkozik ezzel a kérdéskörrel, szóval nem értem a cikk idõzítését...

\"There is no respawn or load game in real life!\"