158
-
BaltásRém #38 Ez megint csak mellébeszélés. Milyen elv alapján jut a szemembe térhatású kép?
"a holografikus képernyő minden egyes pontjából különböző színű és intenzitású fénysugarakat bocsát ki, különböző irányokba" -
wanek #37 Miért kéne ugrálni a TV előtt? Az ember nem azért lát térben, hogy ugrál, hanem azért, mert két szeme van, és mind a 2 szem más szögből látja a látnivalót. Az agy pedig összerakja térhatásúnak. Ezért van az, hogy félszemű (csak egy szeme van) ember képtelen térben látni. Ezt bárki kipróbálhatja, aki becsukja az egyik szemét. -
BaltásRém #36 képcsöves, plazma, vagy lcd, egy képpontból akkor is csak egy szin jön ...az hogy felveszed a szemüveget, az csak érzéki csalódás.egy illuzió hogy 3d -t lácc, de a tárgy mögé akkor sem tudsz benézni... -
BaltásRém #35 sztem ha ilyenen lehetne nézni egy filmet, már megéri ugrálni tv előtt! :)
és ha elképzelem hogy kedvenc fps-eimmel egy ilyenen nyomulok áááá
Hajrá Magyarok !! :)
-
wanek #34 Ez megint csak mellébeszélés. Milyen elv alapján jut a szemembe térhatású kép? -
wanek #33 Mivel manapság az LCD TV-k terjednek, a térhatású TV is könnyebben kivitelezhető, ugyanis LCD-nél a polarizáció megoldható (eleve van is), így polaroid szemüveggel (90 fokos eltolás a két szemnél) simán, olcsón kivitelezhető a dolog. Ahogy a mozikban is. Persze ez csak az LCD esetén megy, sem crt-nél, sem plazmánál nem lenne használható. -
wOlFbYTe #32 Az már igaz, nem egy olcsó technológia - egyenlőre.. :)
Pláne hogy a számoláshoz egy(/több) erősebb célszerverre van szükség. A legnagyobb kijelző esetén másfél gigabites sávszélességgel, hogy az 50 megapixelni másodpercenkénti képet meg tudja jeleníteni. -
wanek #31 Szerintem én sem mondtam mást. Csupán azt, hogy állóképekre egy kicsit drága a technológia. Egyszerű hologrammal sokkal olcsóbban meg lehet oldani. Mozgó képeket meg én nem láttam. De ha lenne is mozgó, annyit nem ér meg, mint amennyibe az egész kerül. A szemüveg olcsóbb :)
PS: arról meg nincs is szó, hogy milyen elven működik ez az egész, csak mellébeszélés van. Ezért akár kamu is lehet. -
Celeborn #30 Látom egyesek elég rendesen félreértik egymást. Én teljességgel megértem a kétkedőket, és szerintem nem ebben lesz a jövő. Úgy értem, hogy nem ez a megfelelő technológia a 3D-s televíziózáshoz. -
wOlFbYTe #29 A cikkben pont erről van szó, hogy a képernyő a képsík előtt elhelyezkedő összes lehetséges irányba szórja a fényt olyan információtartalommal, ami abból a perspektívából helyes látványt nyújt, így akárhonnan nézed, nincs szétesett kép.
A térbeli látvány - amit a számítógép irányít - széles tartományon körbejárható
-
wOlFbYTe #28 Nem értek veled egyet, ugyanis maga a perspektíva, a kamera mozog, azaz neked nem kell. Vagy a távirányítóval ha akarod, te forgatod magát a kameraállást, azt elérve, mintha csak arrébb mennél, ezzel változtatva azt amit leképez neked.
Tehát gyakorlatban van értelme ennek a megjelenítési technikának, helyhez kötve is. -
wanek #27 Azért, mert annál csak egy "pontból" nézve valósítható meg jól a térérzet. Bármilyen más pontból nézve vagy nem teljes, vagy szétesik a látott tér. Láttam már ilyet, tapasztalatból mondom. TV-nek az ilyen azért nem alkalmas, mert egy TV-nél elvárható, hogy a képernyőt bárhonnan is nézed, jó képet kapsz. Vagy ha úgy tetszik, akkor nem egy személyes műfaj a TV. Monitornál még elmegy a dolog, mert azt túlnyomórészt ugyanabból a pozícióból nézi az ember. -
dez #26 Nem az volt a kérdés, hogy jó-e vagy rossz, hanem hogy van-e. :)
Egyébként milért szar? -
wanek #25 "Ilyen már van." - hol? Persze ugyanúgy ne kelljen szemüveg hozzá, és ne mikroprizmás rendszerű legyen, mert az szar. -
dez #24 Jobb nem lenne, vannak hátrányai. De sokkal olcsóbb. -
dez #23 "Kissé szkeptikus vagyok. Csupa állóképet láttunk, amit egy egyszerű hologrammal is meg lehet csinálni."
A cég honlapján lévő (vagy az alább linkelt) videók között van olyan is, amiben mozgóképes rész is van. Sajnos egyelőre csak 3D animációk.
"Majd ha stereo kamerával (dupla kamera) felvett mozgófilmet lehet TV-n térhatásúként látni, az jobban fog érdekelni."
Ilyen már van.
"A cikk egy rettenetesen drága eljárásról szól, ami (ha igaz) lehet nagyon érdekes, de szerintem értelmetlen, pont a drágasága miatt."
Otthoni használatra (még) drága, de pár kliensük már volt. -
Goth #22 Hát beszarok, már lesz értelme FPS-ekben hajolgatni a monitor előtt, amit néha reflexből most is megcsinálok :D -
#21 "Nem egyszerű sztereoszkópikus rendszer létrehozásáról van szó, amely a bal és jobb szemnek két különálló, sík képet mutat"
Pedig szerintem az jobb lenne. Abból is kiindulva, hogy az ember tényleg nemfog egyik irányból a másikba menni, hogy megnézze.
Legjobb 3D film, ha elmész VIP belépővel a forgatásra, bár az már 4D vagy több. :) -
tpeterr #20 hm... nem rossz -
wanek #19 Kissé szkeptikus vagyok. Csupa állóképet láttunk, amit egy egyszerű hologrammal is meg lehet csinálni.
Majd ha stereo kamerával (dupla kamera) felvett mozgófilmet lehet TV-n térhatásúként látni, az jobban fog érdekelni.
A cikk egy rettenetesen drága eljárásról szól, ami (ha igaz) lehet nagyon érdekes, de szerintem értelmetlen, pont a drágasága miatt. -
GaBrutal #18 -
duke #17 Nem rossz,hamarosan lesz holofedelzetunk is. -
HUmanEmber41st #16 Én azt nem értem, miért nem lehetett erről olvasni hamarabb is az sg-n????
Legalábbis a főoldalon nem volt.. -
#15 túl bonyolult lenne játszani :/ -
#14 Tetszik a dolog, de nem értem, hogy hogy nézel ezen filmeket?!
Az egész 3D dolognak akkor van értelme ha mozogsz a képernyő előtt (Wii ), de ha eltespefsz egy fotelban, és mondjuk nézed a Csillagok háborúját, akkor nem fogsz elsétálni a kpernyő széléhez, hogy lásd, hogy néz ki oldalról a Tie Fighter... -
#13 Ez élőben még durvább lehet mint videón. Jó lenne kipróbálni egy-két játékot egy ilyenen (persze ahhoz előbb át kellene dolgozni kicsit azokat hogy támogassák ezt) -
dxtr #12 akit jobban érdekel:
látogatás a cégnél
-
Tripax #11 Most tudom bunkó leszek, de adják csak oda a licencet, ha minekünk nem olyan nagy érték. Már megint jön a sebnyalogatás, hogy mi magyarok mekkora arcok vagyunk. Nézzünk szembe a tényekkel, miért történik mindez, ja és ébresztő...
-
heyman8909 #10 hát megmondom mi lesz: el lesz adva a kizárólagos licenc egy amerikai vállakozónak, aki még jobban meggazdagszik... -
dxtr #9 úgy tudom a gond a folyamatos lejátszással az, hogy nincs olyan realtime számítási kapacitás még ami elegendő lenne -
kricsi #8 ki fogják azt is találni , de szerintem az animációs filmek népszerűbbek lesznek mert azt ki lehet dolgozni , illetve azok már ki is vannak dolgozva. -
nenad #7 ott az anim az elso video vegen.
-
kricsi #6 Azérd néha odaintünk a világnak hogy hol is van aza kis ország... -
Marchus #5 csak egy nem számítógéppel készített filmet hogy fogják 3D-be rakni? minden tárgyra raknak ilyen kis cuccot hogy tudják hogy hol helyezkedik el? Vagy több kamerával fognak dolgozni, és a gép kiszámolja hogy hol mi helyezkedett el? -
Marchus #4 hajrá Magyarok :) -
lee56 #3 waó -
#2 http://www.holografika.com/holovision128wd.avi
http://www.holografika.com/HoloVizio640RC.avi
BESZARÁS!!! micsoda videok....
a legnagyobb csalódás az volt, egy nyamvatt mozgo anim. nem volt a tv-ken. igaz igy jobban lehet látni a 3d-t de mégis... iszonyat érdekelne hogy hogy nézne ki -
prefix #1 remélem nagy siker lessz belőle..