95
 • Shiwo
  #95
  Hammerworld-ről egy kis szösszenet a június 3-ai csillebérci MetalFest apropójából:

  "...Joacim Cans énekes és Oscar Dronjak gitáros kizárólag azért jön Budapestre, hogy a MetalFesten színpadra léphessen az úttörő magyar heavy metal csapattal, a három-négy nótás közös akció apropóját pedig az adja, hogy a május 20-án boltokba kerülő új Hammerfall albumra a svéd klasszikus metal csapat feltette a Pokolgép 1991-es 'Hol van a szó' című lírai nótájának angol változatát.
  A svéd zenészek június 3-án, a Pokolgép műsorának utolsó harmadában lépnek majd színpadra Kukovecz Gabiékkal, és a Send Me A Sign címet kapott Pokolgép feldolgozás mellett további közös produkcióra is sor kerül, ennek részleteit azonban a résztvevők még nem akarták elárulni.
  A Hammerfall elkötelezettségét mi sem példázza jobban, mint az, hogy nem csak lemezre tették az eredetileg az Adj új erőt című 1991-es Pokolgép albumon szerepelt lírai dalt, de Joacim még magyarul is felénekelte a nótát!
  Ez az exkluzív felvétel egyelőre nem jelenik meg hanghordozón, de hamarosan beszámolhatunk arról, hogy melyik népszerű magyar rádióműsorban, és pontosan mikor debütál. A csapat kiadója szerint később digitális letöltés formájában lehet majd hozzájutni a magyar verzióhoz..."
 • Shiwo
  #94
  wazze...Hammerfall feldolgozta a Pokolgép 1 számát
  Send me a sign

  ez nem semmi :)

 • A Kaszas
  #93
  jel
 • Shiwo
  #92
  nah, hétvégén voltam egy Pokolgép-koncerten....nem vagyok egy nagy zeneguru, szóval szerintem nem rossz az új énekes (biztos vannak olyanok, akiknek más a véleménye)....más, mint eddig, még szokni kell... ami feltűnt, hogy előszeretettel énekel hosszasan ki egy-egy szót, szótagot..
 • Shiwo
  #91
  már meg is van az új énekes... Tóth Attila (aki a társulatban megnyerte a táltos szerepét)
 • Kmarha
  #90
  persze hogy nem tér vissza :D de álmodozni jó :D
 • Shiwo
  #89
  eh...nincs szerencséjük az énekesekkel...akkor mostanában nem várható se koncert, de új album :(

  kíváncsi vagyok milyen új énekest találnak, nem valószínű szerintem, hogy Kalapács visszatér
 • Kmarha
  #88
  Nem tudom ki hallotta.. a Gép oldalán az áll hogy nem akarják kommentelni a dolgot, de a tény tény marad, megválnak Rudán Joetól.

  (várjuk vissza énekelni Kalapácsot :D)
 • HunButyok
  #87
  jajj, srácok, ez legalább feldolgozás, míg a Pokolgép lopott dalokat ... Amúgy nagyon rossz a Majka-féle verzió, és a bűnöző c*gány maffiózók mutogatása sem illik a dal mondanivalójához...
 • Shiwo
  #86
  hát ez egy érdekes feldolgozás, érdekes kommentekkel a lap alján..
 • Louis Cyphre
  #85
  Hát ez meg mi a ...?

  Majka: Ítélet helyett
 • Shiwo
  #84
  nyah, meghallgattam elsőre..nem rossz, bár még szokni kell..mondjuk mintha a gitár kissé elnyomná Joe hangját...
 • matula77
  #83
  Megjelent az új album!
 • matula77
  #82
 • Shiwo
  #81
  remélem a 25. éves nagykoncertről lesz majd felvétel..
 • matula77
  #80
  Ezek pedig a jövő évi tervek: 25 éves a zenekar és ezt egy hatalmas koncerttel tervezzük megünnepelni jövő év decemberében valamikor, ahová szeretnénk elhívni azokat a zenészeket, akiket szoros kapcsolat fűzött ez alatt a negyed évszázad alatt a Pokolgéphez, akiknek jelentett valamit ez a zenekar.
  Ezen kívül ebből az alkalomból kiadnánk 2008. év végén egy díszcsomagot benne öt cd-vel, melyben négy olyan album lesz, amelyeket már nem lehet kapni, mert elfogytak a boltokból, de igény az lenne rá. Illetve ötödikként egy következő sorlemez is benne lesz, amellyel már most félig készen vagyunk.- nyilatkozta Kukovecz Gabi.De itt a teljes interjú.
 • Shiwo
  #79
  új album ? nagyon helyes :) tán 1 hónapja néztem a honlapjukat, akkor mintha még nem lett volna róla szó, de lehet csak elsiklott felette a figyelmem...
 • matula77
  #78
  Pokoli mesék
 • matula77
  #77
  Kicsit leállt ez a topik.Én mindenesetre nagyon szeretem a Pokolgépet.2 nap múlva jelenik meg az új album:Pokoli Mesék címmel.http://www.pokolgep.hu/media.jsp-halgassatok bele a számokba!
 • Shiwo
  #76
  hátjah..
 • HiPPoNaX
  #75
  Az tulzas, hogy teljesen uj es eredeti album, mivel 90%-ban magukat hangszerelik ujra, szamomra neha azt is ketes minosegben. Kedvenc peldam erre a Jel cimu nota, aminek a mondanivalojahoz abszolut nem illik szerintem az az andalito megoldas, amit ezen az albumon huztak ra. Egyebkent jol osszerakott lemezrol van szo, ami ha el tudunk vonatkoztatni az eredeti notaktol akkor szerintem nagyon is kellemes, de ne probaljuk meg osszehasonlitani a dalok eredeti verzioival, mivel azok teljesen mast kepviselnek (nem mondom hogy minden esetben jobbak, de a regi pokolgep erzes nekem jobban bejott, mint ez az album)
 • Shiwo
  #74
  2006-os elvileg
 • Sephirot T
  #73
  Uj album?
 • Shiwo
  #72
  egy kis ismertető az albumról..
 • Shiwo
  #71
  hmm.. most szedtem le a Pokolgép Oblatio címü albumát..több régi dalt is újradolgoztak..hát nem mindegyiket az előnyére..
 • HunButyok
  #70
  Hihihihi! A mocskos rock műfaj nem jön be, de a Pokolgép igen? A Vérsdzívó aszony is dirty rock! ;) Igaz Saxon - Wheels of steel lenyúlása, de attól függetlenül dörti rokk :) Sebaj!
  Én nem ismerem a dirty dancing-et, mondjuk, de a jó dörti rokkot azt szeretem :)
  Amúgy nem értem, hogy egy nagymultú bandának miért csak nyúlfarknyi időt adnak...
  Ez éppen olyan volt, amikor itt volt a nemzetir ockot játszó finn Mistreat együttes, és még az olasz Legittima Offesa is, és az előzenekarok, mint pl. a Vérszerződés alig játszott fél órát. Tök csalódás volt... Egy Vérszerződésnél legalább 1 óra játékidő kell... :)

 • TS Zolly
  #69
  Tegnap voltam egy Pokolgép hangversenyen. Vagyis egy ó-év bucsusztató rock fesztivál volt. Pokolgép harmadikként került a szinpadra. Zenekar bemutatás csak 1x volt, valamikor a koncert közepén, mint Magyaország legjobb zenészei. :D. Igaz, Rudán Kukoveczt 3x is bemutatta. Magát csak a legvégén, mint Jóska. :)
  Kis botrányba fulladt a hangversenyük, mert a szervező, leparancsolta öket a szinpadról, idő rövidsége miatt. Rudán nem hagyta szó nélkül, elmondta a véleményét a prodokciós irádáról, és megigérte, hamarosan lesz egy kimondottan Pokolgép koncert kárpotlásúl. Talán ha hat számot játszhattak el, pedig fölösleges, dalok közti összekötő pofázás sem volt. Következő banda, az Edda több mint 2x annyi időt voltak fent. Fesztivál legvét nem vártuk meg, Korál nem érdekelt bennünk. Eddáért és a Pokolgépért mentünk el.
  Ha mán itt vagyok, irok az elő, és elő elő zenekarrol is. Pokolgép elött, a Dirty Dance játszott. Nevükhőz illő zenével is rukkoltak elő, számomra felejtős, soha nem szerettem ezt a mocskos rock műfajt. Azért meg lehetett öket hallgatni, még a büfébe se mentem ki. :) Összeszokott banda benyomását keltették. Talán a bögős logott ki egy kicsit. Ö is csak a szinpadi mozgással. :D Elöttük egy tapolcai, 14-15 évesekből álló Molarity nevű zenekar lépett fel. Eszméletlen jók voltak! Feldolgozásokat nyomattak. Metallica és Maiden [megasztárosan:)] nagyon át jött. Fiatal koruk ellére, le a kalappal elöttük. Főleg az utolsó számuk, a jó öreg paranoid Black sabbathtól, majd hanyat estem.
 • Noodlee
  #68
  Nekem pl az első 2 Omen jobban bejött, mint bármelyik régi Pokolgép.
  Rudános gépet nem ismerem, de a Vedd el ami jár(ezt az 1et ismeri) az állat album.

  UFF
  Magánvélemény
 • HunButyok
  #67
  Én is voltam Kalapács koncerten (miért nem olvasol vissza?), még az Első merénylet anyagát játszották. Nem volt rossz... De én akkor sem szeretem Hammer Jóskát... Meg már a hangja sem az igazi...
 • Shiwo
  #66
  hát, én mindkét koncerten voltam..nem sokszor, de féltucatnyi alkalommal biztos..és abszolute nem viselkedett így a Pokolgép..és a bemutatkozás is csak 1szer szokott lemenni a legvégén..
 • JYeti
  #65
  Akkor a vita el is veszti a tárgyát, az msgdből úgy veszem ki, hogy eddig Kalapács koncerten nem voltál.

  Eddigi koncerttapasztalataim (minden papírformát mellőzve)

  Pokolgép : Ugye hatalmas csinadratta, nagy hangulat, Kukovecz már azt is nélkülözi, hogy behangolja a gitárját, aztán kezdődik a koncert, nyomják a számokat, jó hangulat, Rudán minden 2. szám után bemutatja kb 10 percig a zenekari tagokat, odamegy nyalni Kukoveczhez, aztán bemutatatja magát (ő Rudán Joe, aki itt meg itt játszik aki ezt meg ezt elérte stb), hajlonganak, tapsoltatják magukat. Ez a cirkusz minden 2. szám után lemegy, a végefelé leküldik a többieket, hogy most ők ketten zenélnek stb, a végén meg ugye a szokásos tapsoltatás hajlongás.

  Nem fikázok, minden eddig megélt koncertem kb így nézett ki. Én nem tartom sokra az ilyen hozzáállást, ezt a tapsoltassuk magunkat, nyalljuk kölcsönösen Kukovecz seggét a többieket meg szarjuk le.

  Kalapács :

  Behangszerelnek, Kalapács csak az első szám elején mutatkozik (felrohan a színpadra), "Jó estét Rockerek" :P, nyomják a számokat, hatalmas hangulat, minden számhoz ad egy kommentárt, és tényleg, az ember úgy érzi, hogy ez fasza, ez tényleg király, lekezel az emberekkel, nyomnak Pokolgépet, Oment, Kalapácsot, az utolsó szám előtt bemutatja a zenekar tagjait, ki mit ért el stb, magáról pedig csak annyit, hogy "jómagam Kalapács József" és meghajol.

  Szvsz sokkal jobb a hangulat, személyesebb, és azt érzi az ember, hogy ott van Kicsi, Lajcsi, Beló, Zsolti, Kalapács Józsi, nem csak a Kalapács Józsi azt őt kell tapsolni, egyszerűen örök :P De ez már szubjektív, ezt mindenki maga dönti el.
 • HunButyok
  #64
  Persze csak Rudánoson voltam. Hammer Jóskát csak szólóban láttam...
 • HunButyok
  #63
  Ez hülye kérdés volt már megbocsáss. :) Te amúgy voltál már?
 • HunButyok
  #62
  Hajaj!
 • JYeti
  #61
  Voltál már Pokolgép koncerten ?
 • HunButyok
  #60
  Nézd, ízlés dolga. Kalapács mostanság pózer szerintem. Jelenleg olyan százszor elcsépelt dolgokat énekel, hogy már fáj...
  Rudán nem jellegtelen, csak nem feszeng talpig bőrben, szegecsekkel. Rudán szerintem feleannyira játsz ameg magát és fele annyira hivalkodik, mint Joseph Hammer... :D
 • JYeti
  #59
  A Kalapács Józsi szted milyen énekes ? Megemlítem, hogy több mint 20 éve énekel, hatalmas sikereket ért el, és nem úgy, hogy jónevű bandák kipaterolt énekeseinek a helyére könyörögte be magát. Egyik különbség Kalapács József és Rudán között, hogy Kalapácsnak van személyisége.

  Megjegyzem, ez az én véleményem, felesleges erről flémelni.
 • JYeti
  #58


  Vicc kategóriája. Nem valószínűsítem, hogy egy olyan személyiség, mint a Kalapács Józsi koppintásból csinált volna hatalmas számokat.. szvsz nevetséges...

  Az énekhang vélemény kérdése, Rudán hangja sztem eszméletlen jellegtelen (nem hiába mindenhol másodhegedűs, az elődök árnyékát csak sikerül meglovagolni).
 • Shiwo
  #57
  Szia főnök!
 • Noodlee
  #56
  Anno a Sing-Sing is remekül levett egész sor szövegeket OzzY bácsi albumairól :P