Törvények a suliban

Oldal 1 / 8Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Nekem most talán lenne esélyem bekerülni,holnap eldõl.De valójában nem akarom ezt csinálni,úgy megyek majd el a beszélgetésre mintha a fogam húznák.Csak pillanatnyilag más nincs kilátásban és-utólag már megbántam-ez a végzettségem.Lehet hogy kipróbálom,de ha tudom is csinálni akkor sem akarom hosszú évekig ezt.A 2 hét kötelezõ gyakorlat igen kevés,bent az osztályteremben és a tanári szobában dõl el minden.Ha képes valaki a beilleszkedésre megfelel,ha magának való fajta akkor elõbb utóbb biztos kifúrják.Tulajdonképpen már attól a lüktetõ zsibongástól is rossz érzéseim vannak amit az iskolák körül hallani,gyakorlaton azt mondtam magamnak:mindegy-úgyis csak 2 hét.Most elég határozatlan vagyok abban hogy megpróbáljam-e.
Van itt az sg-n tanár aki szintén kelletlenül kezdte a pályát?

Osztalyfonokkel megbeszeled, nem lesz ellenere ugy gondolom.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Mark007
Hello!
Lenne egy kérdésem, topikot nem nyitok neki, gondolom ide befér.
Most szombaton nyelvvizsgázunk 5en az osztályból.
Én nem járok nyelviskolába, õk igen, nekik ott mondták, hogy az iskola 2 vagy 3 napot ad "felkészülés" gyanánt. Magyarul a nyelvvizsga elõtti 2/3 nap igazolt hiányzás.
Mennyi igaz ebbõl, hol van ez leirva hivatalosan?

Én örülnék annak a 2napnak elõtte, nem lennék fáradt, és õszintén szólva, nem sokat készültem eddig 😊

OssianFan
Ennek a tanárnak az esetében tuti csak ejnye-bejnye lenne.. Alpolgármester is a csávó.

hunbasser
jaaaaaaaa... félreértettem 😄 amúgy ja,tényleg csak akkor lehet bekerülni,ha valaki felmond vagy elmegy szülni,vagy nyugdíjba megy,esetleg meghal.

ReaL MaDRid x siempre

sz4bolcs
kihalós állás = olyan, mint a magyar foci válogatott. Csak akkor lehet bekerülni egy posztra, ha kihal valaki belõle.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Ja, de szerintem akkor is inkább csak 'ejnye-bejnye' lenne belõle.

hunbasser
"A tanárság az ilyen kihalós állás"

most viccelsz? 😄 a tanárképzõ fõiskolákba szükségeltetik a legkevesebb pontszám 😄 rengetegen mennek tanárképzõre és nagyrészük meg is próbálja a tanári pályán.

egyébként van olyan tanár,akit utál az igazgató.tuti mellettem állna ki az igazgató,ha nekem valami bajom lenne azzal a bizonyos tanárral.vagy a spanyoltanárom is kiállni mellettem,ha úgy érezné,hogy igazságtalan velem az ofõm.

minden tanári kar végülis más.

ReaL MaDRid x siempre

sz4bolcs
Arra azért nem vennék mérget, hogy ennyire könnyen ketté lehet válogatni a tanárokat két csoportra. A tanárság az ilyen kihalós állás, ha több évig képesek együtt dolgozni, elviselni egymást, akkor nincs az az isten, hogy ilyen szituációban inkább a diák pártját fogja olyan áron is, hogy veszélyezteti a kollégája állását. Legalábbis én így gondolom, aztán ki tudja..

hunbasser
jaa,hát ez max akkor jöhet szóba ha a, az igazgató lánya/fia vagy valamilyen rokoni szál fûzi hozzá b,a gyerek anyját dugja c,ha csaj a diák az igazgató meg férfi,akkor na...😄😄😄 és ha a csaj jól végzi dolgát,akkor simán lehet lojálisabb hozzá 😄😄

ReaL MaDRid x siempre

sz4bolcs
Én arra gondoltam, hogy melyik az az iskolaigazgató, aki ilyen esetben lojálisabb egy diákhoz, mint egy tanár beosztottjához, akivel esetleg már évek óta együtt dolgozik?

hunbasser
a normális tanárok utálják ezeket a geci tanárokat,csak szolidaritásból dícsérik kollégáikat a diákok elõtt 😄 mi pl spanyol fakton szoktuk a tanárnak kibeszélni osztályfõnökünket.látszik rajta,hogy nem kamázza õ sem,de azért nem szólal meg.mondjuk igaza van,mi van,ha véletlenül kicsusszan valakinek a száján,hogy õ szidta az egyik kollégáját,akkor õt páros lábbal rúgják ki a munkahelyérõl.

ReaL MaDRid x siempre

sz4bolcs
Amúgy meg véghezvihetõ amit hunbasser ír, a kérdés csak az, hogy megér-e annyi ba(síp)kodást.

sz4bolcs
Igen, ezek a köcs(síp) tanárok összetartanak, még ha gec(síp) is. Jobban jársz, ha tartod a szád, ha nem olyan kellemetlen, megbocsáthatatlan..

hunbasser
nem.ha megszívat érettségin azzal,hogy csal(tehát elmondasz mindent jól és mégsem adja meg a megfelelõ jegyet) akkor fellebezhetsz,és ha kiderül,hogy tényleg csaltak,csak azért,mert pikkeltek rád,akkor az nekik ugyanúgy szar.egyszerûen nem tehetik meg és tudják õk is.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
_:A?SDSDSDSASADSASDADSAASD

ReaL MaDRid x siempre

OssianFan
"simán felelõsségre vonathatnád kicsit morcosabb hangulatodban"

Na ezaz. Csak most lesz érettségi, aztán attól félek, hogy ha igazgatónak pl szólnék, akkor utána "véletlen" pont megbuknék az érettségin..

sz4bolcs
Sok köcsög van. Nem nagyon jó a biztonság. A rosszakat el kell ítélni. Akik bûnösek, szenvedjenek!

Amúgy rendes, hogy kiengedett, ilyenkor általában felajánlják, hogy kimehetsz mosdóba kis vizet inni, stb., de az elég csúnya volt, amit utána csinált, fõleg hogy nevelési igazgató (?), simán felelõsségre vonathatnád kicsit morcosabb hangulatodban.

hunbasser
kezdjük ott,hogy nem is küldhet ki...

ReaL MaDRid x siempre

OssianFan
Na jah, csak engem azért idegesített fel ez a "kedves" kérdés baromira, mert anyámnak 3 hete volt egy elég komoly mûtétje mélyaltatásban, aminél nem kizárható az sem, hogy az ember esetleg nem kel fel. Persze errõl ez a tanár nem tudott hogy anyámat mûtötték, de egy olyan embernek, akinek 3 diplomája van, és többekközött etikatanár is, annak ilyesmit sztem nem szabadna megengednie magának.

Mindenhol van köcsög.

OssianFan
Tegnap engem azért küldött ki a tanár rajzóráról, mert köhögtem... Tény, hogy elég hangosan, mert baromira kapart a torkom, de tehetek én arról hogy meg voltam fázva? Olyan volt, tanár bejött, énmeg már elõtte is köhögtem, aztán tanár mondta hogy menjek ki, aztán ha kiköhögtem magam, visszajöhetek. Jólvan, kimentem, köhécseltem még picit, bekopogok, mondom visszajöhetek? Nem.. Kimentem, megint vártam picit, megint kopogok, hogy visszamehetek-e, erre megint nem. Aztán nagy nehezen visszamehettem, erre amikor mentem a helyemre, a tanár jópofán megkérdezte hogy "szüleid élnek?". Asszem nevelési igazgató a tanár, de azért ilyet megkérdezni bazz... Ha elmentem volna igazgatóhoz vagy akár a rendõrségre, simán kirúghatnák, mert az ember akár simán vehetné fenyegetésnek vagy bárminek, hisz lehetne akár úgy is folytatni a mondatot hogy "szüleid élnek? mert nem sokáig", vagy bármi, úgyhogy.. Örülhet a tanár hogy nem voltam köcsög.

Támasszuk fel a témát. 😄

Sok tanár foglalkozik a diákok bajaival, délután pedig sok tanár készül fel órákra...

Akkor miért nem megy mindenki tanárnak?

Tanár kötelessége tanítani, diák kötelessége KUSSOLNI. Aztán jöhetnek a jogok szerintem. 😊

És nem tudta, jaj szegény, esetleg ha felütsz egy lexikont, az se fog tudni mindenre választ adni ne is várd el, de azért analizis szeminárium tanártól elvárható volna, hogy tudja a pi/2 1 hez viszonított helyzetét.
banok
A tanárok többsége úgy tanít, hogy felolvassa a tankönyvet. Egyszr egy fizika tanáromtól kérdeztem valamit ami nem volt benne a tananyagban és nem tudta.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

hunbasser
egy dolgozatot kb. 10 perc alatt össze lehet állítani,iskolában meg lefénymásolja.
kijavítani sok idõ,bár volt biosz tanáromnak eddig 15 perc a csúcsa(ennyi idõ alatt sikerült neki a leggyorsabban kijavítania egy osztály dolgozatát)
szóval azért álljon meg a menet.persze,jó,tankönyv szerint kell tanítaniuk,és azt is át kell olvasgatni,bár a tankönyveket sem cserélgetik évente...
õk nevezik magukat a "nemzet napszámosainak".ez tisztára úgy hangzik,mintha begyûjötték volna õket erõszakkal az iskolába,és korbáccsal ütik õket,miközben "güriznek".
õk elmondják amit amúgy is tudnak,ez igazán nem nehéz,inkább az a nehéz,h úgy mondja el,h más is megértse.de aki már minimum 5 éve tanít,annak már a kisujjában van az egész,és azért veszi fel a nettó 6 számjegyû fizuját.ya,és minél régebben vagy tanár,annál többet kapsz,ugyanis a tanárokat csoportokba osztják,aszerint,h hány évet tanítottak

ReaL MaDRid x siempre

n3whous3
Átlagos ember: heti 5*8=40 óra munka. 40 - 28 = 12. Vagyis ennyivel kevesebb a "tényleges" munkájuk egy héten, a sz*ros kis dolgozatokat, meg hasonlókat pedig mondjuk 6 óra összmunkával megoldják és összeállítják. És még nekik sír a szájuk. Náluk nem 60 ezer a minimálbér...

púúúúú

õk is csak emberek, és nem sztárfizetést kapnak. Ezzel az elvárásainkat is normálisra redukálhatjuk velük szemben. Ha ezek a nemtörõdõm,, bunkó tanárok sem lennének ,akkor mégis ki tanítana? A tv meg az sg? Amúgy értem mire gondolsz. Az összes felmenõm karakteres, az életét nagyban befolyásoló tanárokról mesélt, SZERETETTEL és TISZTELETTEL(persze ott is csak pár volt, de volt!). Ma már az ilyet ki kell fogni.

hunbasser
nincs gáz,csak némely tanár elég pofátlan,sõt mi több,sok tanár visszaél jogaival,meg azt hiszik,h nekik mindent szabad,azt talán még jobban várják a nyári szünetet,mint én,de azért olyan dolgokat várnának el,hogy...
nekem csak annyi kell,h bejöjjön az órára PONTOSAN(mert ha már én kések,egybõl befirkantja a szaktanárit),és adja le az anyagot jól érthetõen,értelmesen,és addig tanítson egy anyagot,amíg meg nem érti mindenki.

ReaL MaDRid x siempre

justin
Oké, nyugi van, én nem értek ehhez 😊

hunbasser
akkor meg ne sírjon a szájuk,ha egy héten 28 órát kell tanítaniuk.
amúgy meg +2 órát ingyen kell vállalniuk,ez is Ferenc testvérünk egyik zseniális újítása

ReaL MaDRid x siempre

justin
Lehet, hogy azért, mert kevesebb az óraszám, de az anyag változatlan.

hunbasser
hát igen,tulajdonképpen ez a helyzet.bemegy,leadja az órát,azt szia.
matektanárunk is szövegel,aztán mondja,h "Nyújtsa fel a kezét,aki érti!"
kb 2 ember felnyújtja a kezét,de leszarja,haladunk tovább,mert állandóan azzal a szöveggel jön,h le vagyunk maradva...az ilyenen úgy ki tudok akadni.h a faszba vagyunk lemaradva,ha sokkal gyorsabb tempóban haladunk mint más tantárgyakból???

ReaL MaDRid x siempre

Egyébként észrevettem, hogy akik kijárták az iskolát, hajlamosak lenézni és kioktatni azokat a fiatalokat, akiknek "nem tetszik a rendszer".
Mert õk már bölcs emberek, túl vannak rajta. És ezzel az önteltséggel persze fellép az empátiahiány. Ha hajdan még így gondolták õk is, és szenvedtek is, az emlékek már megfakultak, és ugye az idõ az emlékeket megszépítit. Így aztán végképp nem tudják elképzelni a fiatalok helyzetét, hiszen nincsenek benne.

milyen szép lenne már, ha így lenne.
De sajnos az az igazság hogy a tanárok arra valók, hogy bemenjenek leadni az anyagot, aztán felvegyék érte a fizetésüket. Minden többi dolog csupán a saját kedvtelése; ha nem tetszel neki persze szivat, ha tetszel neki, a szeme közé is köphetsz, leszarja.
És vannak olyan tanárok, akik szeretnek tanítani. De mivel ez nagy általánosságban sajnos nem mondható el, így nem jelenteném ki hogy közük van az életre való feklkészítéshez.

hunbasser
már kb 2 napos hír -.-

ReaL MaDRid x siempre

vmvr
lááááál, láttátok a hírekben, hogy egy harmadikos osztály megverte a tanárnõt AS:?ASFAS:F mikemények már

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

ezek a beteg emberek az egyetlenek akik vállalják, hogy a hozzád hasonló önértékelési zavarban küzdõ fiatalokat felkészítsék az életre.

ajánlom várj pár évet és helyzed el magadat a világban, mielõtt ekkora arcod lesz.

hunbasser
fu,ezt ne mondd már,hagy ne mondjam miért -.-
most nem akarom miért,tudod te nagyon jól,ha most mondanám,lehet,h nem lenne neked túl jó

ReaL MaDRid x siempre

vmvr
ilyenkor én azzal nyugtatom magam, hogy mit ért a tanár azzal, hogy õ jól tudja az adott tantárgyat. ért valamit? egy szaros tanár, a szaros iskolában, hát marha jó neki. a tanárok nagy átlaga valahol beteg ember, és ítt éli ki a suliban, hogy alázhatja a gyereket stb.

Nálunk is vannak ilyen tanárok, pl. a fizika tanár keményben aláz egy oszt társamat, nagyon rá van szállva. nyomja neki a dumákat, hogy
"milyen jegyért is hajtassz? 1-esért, vagy a 2-esért hahahah, úgy sem lesz meg muhahaha"
jegyeit is fel akarta olvasni az osztály elõtt , amik persze nem voltak valami fényesek, mert a srác erõssége nem a fizika.
velem is volt ilyen, pont ma, ugyanezzel a tanárral, most nekem sem voltak a legfényesebbek a jegyeim fizikából, fel akarta õket hangosan olvasni, de végül nem tette a szarházija😊

lényeg az ilyen tanárok mind tottenhamesek!ezt tudom!😊

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

CattiBrie
ha jól tippelek név nélkül idézhet

[/spam]™

hunbasser
ööö,megintcsak a házirendre tudok hivatkozni 😊
olvasd el,mert h ehhez jogod van 😊
elolvasod,jegyzetelsz belõle(mert hogy nem szabad elvinni/lefénymásolni/megrongálni),és szépen ki is használod a jogaidat,a tanárt pedig felszólítod kötelességeire,amikor épp nem teljesíti azokat.mert hogy a tanárok elég sokat hibáznak,de ha te elfingod magad az órán,akkor kapásból bevágják a szaktanárit,pedig elvileg nem csináltál semmi rosszat

ReaL MaDRid x siempre

stargatelost
igen eléggé xar volt, hogy mindenki rajtam röhögött 😞
én olyanról tudok, hogy nemhogy ilyet, de még a jegyeket sem olvashatja fel a tanár nyilvánosan...vagy rosszul tom?

amúgy meg nem tanulás függõ volt a dolog Ronny...

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

hunbasser
olvasd el a házirendek,benne vannak az ilyenek,de egyébként ezzel neked vmi személyiségi jogodat megsértette,ha nem tévedek

ReaL MaDRid x siempre

dotkom
vannak ilyen fasz tanarok. de szerintem az ilyenekkel az igazgatonal probalkozz. hatha..

http://atwwebmaker.tx.hu/

pofángyakod óra után

máskor tanuld meg az anyagot

Oldal 1 / 8Következő →