122
  • item
    "ha kevés lesz egy ps3 , majd összekötök párat " na persze akkor most hogy is van ez a dolog a brutál konzolokkal?? Valószínüleg bele fogsz esni a hardcore pc-sek hibáiba, vagyis idézem újra "ha kevés lesz egy ps3 , majd összekötök párat " Ez kisértetiesen hasonlít a pc-nél bevezetett SLI Crossfire, 2mag 4magy sokmag történetére. Vagy nem így látod ?
  • muerte2
    Nem telepítem mindíg újra de nincs 15-20 játék 1idejűleg feltelepítve, én meg szeretek változatosan játszani. Mindíg van 1-2 ami huzamosan fent van a gépen és a többi cserélődik a hely hiány miatt pedig 2db 200GB-s HDD van a gépben, a mostaniban is. Én csak azt a játékot veszem meg eredetiben ami extrém módon megfog és úgy gondolom megérdemli, nem sok ilyen van. PL a BOX-ra ami meg lesz eredetiben is az a GoW lesz. Ha annyi zsém lenne több eredetit vennék, de nincs tehát marad a bevált módszer. A drivereket sem cserélgettem sűrűn, de előfordult hogy kellett, vagy ajánlott volt esetleges bug-ok v a sebesség miatt. Nem azon múlik a játékélmény hogy mennyire csillivilli valami, de aki azt mondja hogy nem lényeges az hazudik, vagy gyenge gépe van. Nem mindegy hogy mondjuk 1024*768-ban játszol valamit szűrők nélkül vagy 1240*1024-ben esetleg némi szűrővel, ezt te is belátod nem? Persze annak idején eljátszottam a HL-al 320*240-ben mert még nem volt 3D kártyám és az akkori gépemen szoftverrenderingben így futott jól, de csak kellemesebb leülni egy gyönyörű és elsősorban élvezhető játék elé. Ismerek olyat aki WoW-ozik és nem a csillivillire megy de muszály volt neki 2Gb ramot dobni a gépébe mert leglal szerveren 1Gb elfogy és játszhatatlan. Na az ilyenekből lett többekközött elegem. Konzolon ha megveszel egy játékot az tudod hogy fut és nem kevés neki a vas, nem kell új directx, nem akad össze egy fent lévő driverrel, vagy alkalmazással, kodekkel, stb. Perszekicsit sarkítok mint ahogy te is, de lássuk be egyszerűbb a polcról berakni egy lemezt és azonnal játszani mint a PC-s eljárás.
  • Gerygrey
    "ha játszani szeretnék, nincs install, meg drivercserélgetés" - lol :) te ha játszol, minden menet előtt újrainstallálod az adott gémt és drivert cserélsz hozzá? Ha eddig így csináltad, megsúgom, hogy nem kell :) ha van egy faszán belőtt rendszered jó driverekkel, akkor minek? Persze, telepíteni kell - egyszer, aztán viszont elfelejtheted a lemez pakolgatást is (én például ezt rühellem, ezért az eredeti játékjaimat is meg szoktam crackelni ha kérnek lemezt :))
  • Gerygrey
    Nekem meg az a véleményem, hogy a játékélményt a felbontás és a szűrők befolyásolják a legkevésbé. Ha egy játék önmagában jó, akkor az jó 1024-ben, egy-két csillivilli szarság kikapcsolásával is (nem baj az ha marad némi kiaknázatlan kraft egy játékban, a jövőre nézve). Ha meg egy játék unalmas fos, azon a hd felbontás és a hiperszuper séderek meg sóderek sem segítenek. Egyébként ha megnézitek mennyivel drágábbak a nextgen konzolokra a játékok (warezt most ne számoljuk bele), akkor látható hogy a konzolok esetében tényleg ezekből akarja bepótolni a gyártó a veszteséggel árult gép okozta kiesést. Ha 4-5 év alatt megveszel mondjuk 30 játékot, máris dupla áron vetted a konzolt, annyiból meg már igen ütős pécé összejönne.
  • muerte2
    Persze el lehet de ezen a konfigon a Dark Messis(ha jól írtam) 1280*1024-be szűrőkkel már nem mindíg volt telesen folyamatos. (Mármint a demo)
  • Vers
    ja mer itt mindenkinek 8800-as nvidia dübörög a pc-jében loller
    majd jövöre vagy 2 év mulva lesz talán egy 8880-as szerü de annak kb a felévelmüködö vga-tok, a játékok meg majd talán 4-5 év mulva használják ki a felét
    januártol meg jön a cluster támogatás a ps3 linuxhoz,ha kevés lesz egy ps3 , majd összekötök párat
  • BiroAndras
    "2magos AMD procim volt tuningolva tuning ramokkal, X1800GTO-val, felső kategóriás alaplappal"

Ez erős túlzás. Jóval szerényebb árú konfigon is lehet játszani.
  • BiroAndras
    "Gondolkozz is kicsit. Kit érdekel, hogy "most is van 4magos proci" az üzletben, 250 ezerért? És az még csak a negyedét tudja matematikai számítási teljesítményben, mint egy Cell."

Megint elfelejted a GPU számítási teljesítményét.
  • Sanyix
    Hát valószínüleg odab@ssza simán. Videokártyában biztos, a 8800 nagyon erős lett, dehát az viszont nem lesz kihasználva, nem úgy mint az x360 videochipje.
  • 0ckH4M
    LÁL
  • mikloss
    ja gyün a meteorit oszt mind megdöglünk :)
  • adam first
    me+g=meg
  • adam first
    Amúgy me konzolon megtanultak optimizálni,pécén meg nem.:PPP
  • oasis UK
    Blablablaaaaaaa....
    Van itt minden csak elég pénzetek legyen rá!!!
    Amugy meg Muertenek igaza van!!!
    Ki tudja mi lesz 2010-re:S

• adam first
    Jaj az SG hatásvadász cikkei annyira gagyik,Braziliában meg betiltják a focit.Nem lesz Ps4!!Egyértelmű a dolog hogy lesz Ps4 egy személycsere a felsővezetőségben egyáltalán nem arra ad okot hogy most nem lesz Ps4.Különben is a legmenőbb,legtöbbet hozzó konzol a PlayStation(a nintendo konzoljai mellett) mint márkanév annyian állnak mögötte hogy ha a Sony nem akarná akkor is lenne következő Ps.De ki tudja úgy járnak mint a SEGA,bár erre nagyon csekély az esély.Mert ha pénzügyi gondjai akadnak a Ps-nek a Sony leányvállatai úgy is kihúzzák a slamasztikából.Szóval no problem,eleinte minden Ps konzol veszteséges de 1-2 éven belül már úszkálnak is a zsetonban.Egyébiránt Konzol Rulez(Nintendo Wii,X-box360,Ps3).
  • muerte2
    Én egy egész komoly PC-t cseréltem le egy jóval olcsóbbra hogy be tudjak szerezni egy XBOX360-et és nem bántam meg. 2magos AMD procim volt tuningolva tuning ramokkal, X1800GTO-val, felső kategóriás alaplappal, vízhűtéssel és nem láttam olyan játékokat rajta mint amilyenekkel most játszom, de ilyen grafikai minőségben nem is tudtam volna játszani. Mindemellett munkára, netezésre, stb ott az olcsó Celeron-os konfig, több mint elég. (nem grafikai munkákra. :D ) A következő 4-5évre meg van oldva a dolog ha játszani szeretnék, nincs install, drivercserélgetés, stb, csak tiszta játékidő van és ha játszani akarok akkor azt akarok, nem telepítgetni, mert hát ugye minden játékot nem telepítesz fel a gépedre kézenfekvő okok miatt. Emellett Jobban szeretek DVDfilmeket nézni a boxon, adott a távirányító is. Én nem vagyok elfogult még a BOX iránt sem, mert én korlátozott embereknek tartom azokat akik élből elutasítanak ezt v azt, majd meglátjuk mit produkál a PS3 és ha akkora király átállunk arra BOX-helyett.
    A cikkhez kapcsolódva annyit, hogy baromi messze van még a 2010, fölösleges azon témázni, hogy 2010után a SONY v az MS mit ad ki vagy nem ad ki, lehet hogy akkorra egyik cég sem lesz már.
  • dez
    Ma is van olyan pc, csak épp az árának többszöröséért, ezért csak a piac nagyon kis részét teszi ki, ami miatt nem is arra alapoznak a játékkészítők. Több évbe tellik, mire ez a két dolog kiegyensúlyozza egymást, de akkor meg jön a köv. konzol.
  • N3v3rland
    Egy fél év és lessz olyan pc. Amúgy meg konzolon a játék fejlődik, pc-n a gép :D
  • scorpeeon
    Azért egy Intel Core 2 Extreme QX6700 procival, egy (vagy 2-3 SLI-ben :D) nVIDIA 8800GTX vidkarival és 2x2GB DDR2 800MHz rammal már eldöcögne az a játék. Talán odab@szná a nagy x360at is :) Szóval van olyan PC :)
  • Ma2ska
    Jelenleg nincs olyan pc amin a RS vegas ugy nézne ki mint 360 on, überbrutál gépen fog 25-50 fps sel nem full detailon cammogni, akkor miröl beszélünk?
  • Ma2ska
    Az xbox360 egy lebutitott pc ? Talán inkább a pc van lebutitva hozzá képest, és ha ez változni is fog , konzolon a játékok fejlődnek a hw fix, pc n viszont folyamatos fejlesztéssel se biztos hogy azt kapod.
  • N3v3rland
    Nekem semmi bajom a konzolokkal, de egy konzolban csak annyi a jó, hogy fix az egész és ezért jobban lehet rá optimalizálni a gammákat. (E mellett vannak rá más játékok és olcsóbb mint egy csúcs gép.) Ennyi. Ezeket nem tekintve megkapjuk a pc-t. Magyarul szerintem a konzolgyártók egyszerűen lebutítják a pc-t. És ez szerintem megmarad a ps 4-5-6-nál is. Ettől függetlenül örülnék ha lenne még ps 8 is, ugyanis jó az ha van lehetősége választani az embernek. Peace!

• scorpeeon
    Eddig is lehetett tudni h lesz PS4 és az sem volt kérdéses h 2010 után jön, szóval lol ez az egész.
  • sgbo
    De ahogy egyre több funkció kerül bele egyre drágább lesz (és egyre több hibája is lesz). Most is drágább mint kéne (hisz árából már kijön egy teljesen korrekt PC is) (pedig minden darabot veszteséggel adnak el,csak a játékok árán hozzák be) PS4 lehet hogy annyit tud majd mint egy PC, de hát az árban sem lesz olcsóbb. És bezárul a kör.

ez az elvalás is érdekes dolog : konzolok sosem a puszta erejükkel hódítottak. Egyszerűen mivel a rendszer fix, könnyű rá optimalizálni mindent. Ebben mindíg előnyben lesznek. (amúgy lehet bármekkora hatalmas ereje a Cell-nek, a ott van a szűk keresztmetszet a videókártya...) szerintem még 3 évig fej-fej mellet halad a PS3 és a PC graf. aztán majd kezd lemaradni a konzol.
  • echo
    nézd. nyilván az utolsó évben években nem ez lesz a top gép, de aztán jön az újabb. Cserébe nyilván lesznek király stratégiai játékok is és az fps-eket nyomahatod bill+-egérrel is. Ez így rendben van ha megnézed, hogy mindezt mennyi pénzért kapod 5 évre. Otthoni felhasználásra meg eddig az volt a fő érv a linux ellen, hogy nem lehet játszani rajta, meg hogy esetleg nincs drivert minden hardverhez. Nos ez a két ellenérv itt elbukott!!!!!! Többet nem vagyok arra kényszerítve sem, hogy M$ progikkal nyojam
  • echo
    Nagyon jól összerakott kis vid. Az zene is tökéletes alá. Az első játék nagyon nagy :)
  • Gerygrey
    Az hogy valami szép eladásokat produkál, az azt jelenti hogy az adott dolog jó? Bunyós pityu meg fekete pákó cédét is sokan vesznek, attól még egy rakás ...
  • GregSB
    Lol, persze, a PS2 megjelenésénél is ugyan ezeket a szövegeket lehetett olvasni mindenhol. Azóta eltelt 5 év, a grafikája elévült, de még mindíg szép eladásokat termel.
  • Emmegki
    Lehet hogy kisebb lesz a teljesítménye, de azt még akkor is hatékonyabban fogja kihasználni, mint egy PC.
    1, Eleve játékra tervezték az egész architektúrát, míg a PC-t nem.
    2, Nem lesz rajta akkora erőforrászabáló cucc mint a Vista.
  • Gerygrey
    Lol, konzol billentyűvel meg egérrel... Úgy látszik a konzolfejlesztők már kezdik belátni, hogy mégiscsak a pc-feeling az igazi, ezért kezd egyre jobban "pécésedni" a playstation. Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az első windows-os konzol, és milyen marketingmaszlaggal próbálják elhitetni velünk, hogy azon jobb játszani mint a pc-n.
  • Zsoldos
    Mindenesetre ezen a konzolon a gpu hamar nagyon gyenge lancszem lesz. 1-2 ev mulva meg egy kozepkategorias dx10 gpu is leveri, mint a poharat, es akkor lehet hajra kenni a nagy elmeleti szamitasi teljesitmenyt.
  • dez
    Gondolkozz is kicsit. Kit érdekel, hogy "most is van 4magos proci" az üzletben, 250 ezerért? És az még csak a negyedét tudja matematikai számítási teljesítményben, mint egy Cell. Csúcs grafkártyák sincsenek mindenki gépében. Sőt még a szerényebb konfigokat is figyelembe kell vennie a játékkészítőknek.
  • Csudri #10
    PC-re már most is van 4magos proci, a GPU meg már most olyan, mint ami ezekben a nextgen (loller) konzolokban van! Úgyhogy itt most el lehet felejteni a 4-5éves ciklust. A konzolok nextgen lufija nemsokára kidurran,,,
  • Csudri #9
    Hiába volt hozzá bill+egér ha a jatékok nagy része nem támogatta!
  • ffxi
    CSak akó fogok venni PS3-am hamár lesz hozzá warez :)
    Így lehet a legtöbbet sporólni.
  • Lacc
    Mert, ha már nem konzol, akkor mivan? Leszakad a plafon, senki se fog ilyet venni :D
  • roliika
    Csak nektek csak ma. :)
  • echo
    Király! Mióta erről dumálok! Asszem ez lesz a köv PC-m :) SZerintem a PS3 árábol sok évre megoldani a PC-s és a játékos kiadásokat nem rossz. Ilyen feltételekkel, az gép ára drágából, kifejezetten olcsóba változik...
  • Tinman #4
    Nálad a pont. Sokan még mindig képtelen felfogni, hogy már a PS2-vel is lazás és kényelmessen netehzettel ha volt benned elég kurázsi egy Linux kitet beszerezni.
    1000+1 ember jött már azzal, hogy milyen xar FPS-t játszani PS2-ön, de fogalmuk nem volt róla, hogy évek óta van a PS2-höz egér is, billentyűzet is.
  • léry
    ezt nemértem, már psx-hez is volt egér meg bill