122
-
n0k0m #82 MMORPG, konzolra? Azt megnezem... -
n0k0m #81 Riddick, koszonom a bokokat. Hasonlokokat.
Egyebkent a pc-t a jatekok miatt veszem mar (elvegre konolt is eszerint kene)+ el tudom rajta intezni bongeszes, kepszerkesztes, stb.
Megfordult a fejemben PS3, de rajottem, hogy nem tudok semmit kezdeni vele, mivel en szinte kizarolag online jatszok (EVE online, Battlefield 2 esatobbi).
Pl. Far Cry Instincts Predator-ban X dolgok szebbek mint a regi pc-s Far cry-ban (effektek, novenyzet egyes elemei stb.). De texturak elkentek, es kicsik. Es nem talaltam tul poligondusnak se a jatekot, felbontasrol pedig nem tudok. Azota vannak uj Xbox 360 jatekok, meg uj PC jatekok is, de fel eve mar nem kovetem. Ahogy en tapasztaltam nem volt szebb mint egy jobb pc-n. BAr ezen a teman mar tultettem magam. -
#80 "Amennyiben a konzol ki tudja elegiteni ezeket: Letoltes, bongeszes, online jatek (ertem itt MMO, frissitesekkel), abban az esetben at fogom gondolni konzol vasarlasat."
A PS3 mindhármat tudja.
Sőt, annál még sokkal többet... -
n0k0m #79 Ez esetben nehany ismeretem lehet hianyos volt, de nem feltem a PC-t. Elvegre a konzoloknak evekre elore kell gondolkodnia.
Engem Xbox 360 nem kifejezetten nyugozott le, ps3-hoz pedig nem volt szerencsem, szerintem nektek se.
Azzal nem ertek egyet, hogy a konzol felzarkozott az online jatekban.
1. kevesen jatszanak neten
2. nem tudok konzolos mmo kornyezetrol.
Amennyiben a konzol ki tudja elegiteni ezeket: Letoltes, bongeszes, online jatek (ertem itt MMO, frissitesekkel), abban az esetben at fogom gondolni konzol vasarlasat. Bar akkor mar inkabb PC konfiguracio lesz es elveszti a konzol a konzol jelleget. (sry syoismetlesekert)
Ez pedig, hogy mekkora kijelzon jatszhatsz konzolon ez hulyeseg. PC-t is rakotheted TV-re, csak akkor meglatod milyen durva kulonbseg van tv es monitor kozt (bar egy NFS-t jo volt TV-n jatszani). Mellesleg projector konzolra is, PC-re is kotheto.
TExtura, poligonhoz pedig, hogy en eddig barmikor hasonlitgattam, pc-n utosebb volt. BAr szamomra ez nem zavaro, es teny hogy osszhatasban szep (szebb) a box, ha pc-n alacsonyabb grafon fut, vagy sok effekt nincs ami xboxon van. En most csak arrol beszelek amikor kikezdik a teljesitmenyt. (vegig xbox 360-rol beszelek)
De megint megemlitem nem 1 a ketto, jatszok konzolon is, pc-n is. 2 kulon fogalom. -
Riddick #78 Elnézést ,a válasz nem neked hanem,az IQ fighter
n0k0m nak szolt... -
Riddick #77 Te nagyon nem vagy képben a dolgokkal...még hogy közép kategóriás pc olyna mint a x360 an... aki most még pc re költ hogy játszon,az vagy nem ért hozzá,vagy nagyon sok kidobandó pénze van! Pedig számtech boltban dolgozok... -
#76 "Ráadásul te max 21" ban nyomod a tv meg általában 32",legalább is jobb helyeken,és azért a kettő nem ugyan az élmény."
Vagy esetleg 3X akkorában. :)
kép 1
kép 2
kép 3
-
#75 Baxter, megelőztél!;))) -
muerte2 #74 Nem, nem fut alatta fraps, nem szükséges. Konzolokra mindíg megpróbálnak 60Fps-re optimalizálni, ez történt ez esetben is, ezem felül azt azért meg lehet saccolni hogy mondjuk 20-40-60 fps-el pörög előtted valami sőt sokan ennél pontosabban is megmondják.
-
#73 Tökre egyet értek veled, csak ez szúrt szemet:
"Azt hogy a teljesitmeny hude veri PC-t az meg egy nagy habi. Xbox PC alkatreszekbol all ez teny."
Hát bizti van bene jónéhány dióda meg ellenállás, ami valszeg ugyan az, de ilyen van a mosógépben is egy marékkal.
Szal: Xenon PPC alapú 3 magos CPU, 10MB beágyazott RAM-ot tarttalmazó spckó GPU, GDDR3 memória, illetve az előzőek kiszolgálására szolgáló csipszet.
Pls, pls mutass nekem olyan alaplapot amibe ezeket betudom dugdosni és már veszek is ilyet!!!;)))
-
Zenty #72 KOnzol nem olcsobb a pc-énél a játék árai miatt.
Veszel hármat és ott vagy mint pc-nél...
Szal konzolt is ugy érdemes venni ha warezolsz :( -
muerte2 #71 A textúra méretekben szerintem igazad is van, bár helyenként ez sem igaz, a polygonszám esetében nem adok igaza, talán a régi BOX esetében. (Uhh van ám szóismétlés! )
"Nekem konzol=party haverokkal. Pc= online jatek, strategia/fps jatekok" Látod ebből a szempontból már felnőtt a konzol a PC-hez. Lehet LAn-ba nyomni, LIVE-on nyomni, 1gépen többen és most már vannak stratégiajátékok is a gépre, fps mindíg is volt. Az hogy stratégia egérrel és fps egérrel, megszokás kérdése. Nagyon sokáig idegenkedtem attól, hogy gamepaddal fpsezzek, aztán mára egészen megszoktam, a stratégia esetében meg annyira jól megoldották a gamepadra portolást, hogy 5perc alatt ráálltam.
" Xbox PC alkatreszekbol all ez teny" - Ezzel is vitatkoznék mármint a 360 esetében.
1 a processzor tudtommal nem elérhető ebben a formában PC-khez 3magos 3,2Ghz-s Risc processor, ami mellett egy külön a géphez fejlesztett VPU található az egész egy az erre a célra kifejlesztett architectúrába ágyazva. CELL alapú szerverek is léteznek és igen magyarországon is van belőlük már, ettől a PS3 sem igazán PC-alkatrészekből épített valami.
Egyébként én nem vitázni szeretnék a jónépekkel, csak a berögzött dolgok helyett néha tájékozódniuk is kellene. (Ez nem neked szól konkrétan)
Azt sem vitatom, hogy AUTOCAD, v Photoshop, stb stb jobban v ne adj isten ugyanúgy használható lenne konzolon mint PC-n persze hogy nem, de mind a 2 dolognak más funkciója van és amire kitalálták őket arra tökéletesek, jobban megfelelnek mint a másik eszköz.
A konzolok a felbontás miatt voltak kicsit elmaradva a PC-ktől, bár minden másban verték őket a megjelenéskor és még egy darabig. (csak játékokra tessék gondolni) Most már a felbontással sincs gáz és én ezért vettem konzlt hosszú idő után, pedig 2éve ha ezt mondja valaki kiröhögöm. -
#70 Már a Carmageddon TDR2000 tudott 2048x1768 felbontást, 6 éve jelent meg :) -
csimmasz #69 Mindíg megmosolyogtat amint a kisgyerekek egymás torkát csavargatva habzó szájjal üvöltik az énapukámakkoriserősebbmintatied!!!
Bocs,akinek nem inge...
Ja és még az egekig istenitett HD játékélmény a pc-n már sok sok éve elérhető, hiszen a pár éves játékok is tudták már az 1024x768 illetve az 1280x1024-es felbontást. A konzolok csak most nőttek fel a dologhoz.
Ne beszéljünk már butaságokat,a HD tv-k mégcsak most kezdenek elterjedni tömegesen.
Ráadásul te max 21" ban nyomod a tv meg általában 32",legalább is jobb helyeken,és azért a kettő nem ugyan az élmény.
-
n0k0m #68 Sikerult irnom 3231 sort, amit ugyesen ki is toroltem.
Tehat par dolog:
Xbox-on nem ugyanaz a jatek fut, mas meretuek a texturak, a poligonszam, masok az effektek. NEm azert nez ki maskeppen, mert XBOX. Effektek teny hogy szebbek egy far cry-ban pl., de texturameret, poligonszam, max felbontas pc fele huz. Ranezesre lehet latni. Mellesleg x-box-ra joval kesobb is jott ki. Ennyi erovel PSP-n fut NFS carbon, tehat alaz egy kozepkategorias gepet.
A tobbi pedig, hogy nem vagyok konzol ellenes. Teljesen masra valo. Nekem konzol=party haverokkal. Pc= online jatek, strategia/fps jatekok.
Azt hogy a teljesitmeny hude veri PC-t az meg egy nagy habi. Xbox PC alkatreszekbol all ez teny. A PS3-rol pedig szerintem egyikonk se tud tobbet, mint par nyers adat, es par video. X-box360-hoz van viszonyitasi alapom, jatszottam azon is, PC-n is. Ennyi
Ui. Konzol nem egyenlo NASA szuperszamitogep. Hiaba akarjatok nem jar 10 evvel az egesz elektronikai ipar utan, es nem amerikai titkos katonai bazisokon fejlesztik. Sry -
#67 Nálam mondjuk 1360x768 ba megy az lcd tv mnek ez a max felbontása, de monitoron be lehet állitani még teljes HD felbonásra is. Ha tudja a monitor. -
#66 1280x1024 be mér ne menne ? -
#65 Gyárekök. Kérdem én, a GoW mióta megy 1280*1024-ben és főképpen 60FPS-t??? Alultájékozott-e vagyok?! :D -
#64 Hát igen, csak a felbontáshoz többnyire nem párosult pc n a minőség, mig konzolon az alacsonyabb felbontás nem volt mindig hátrány, viszont most a next gen konzoloknál a kettő találkozik akkor az elismerésre méltó, nem kell elvakultnak lenni, mert csak magadat csapod be, elérkezett az idő amikor már nem lehet a konzol gamek kinézetébe belekötni, és egy ilyen relative brutál célhardwerböl szinte bármit ki lehet hozni, /lásd xboxos példák/ -
#63 "mert tudod én most GoW-ozok vígan 1280*1024-ben fix 60fps-el" csak nem?? aztaaa és hol látod azt a 60fps-t ? talán a fraps is fut alatta?? vagy hogyan mérted le?? A Gow -nak szó se róla elképesztő a grafikája,de akkor hogy is van az hogy a Dead Rising simán legyilkolta a hardvert?? Pedig az nem egy Gow kategoriájú grafika ugyebár. -
#62 Ja és még az egekig istenitett HD játékélmény a pc-n már sok sok éve elérhető, hiszen a pár éves játékok is tudták már az 1024x768 illetve az 1280x1024-es felbontást. A konzolok csak most nőttek fel a dologhoz. -
#61 Nyugodj meg,vedd be a gyógyszered és meditálj! Nem minden PC-s fikázza a konzolt, csak nem kell annyira tökéletesnek hirdetni azt sem mert bőven van benne hiba. A konzol nem pc és forditva sem, a konzol arra jó amire alapjábavéve kitalálták,ahogy a pc is,de korántsem tökéletes (x360,ps3,Wii) Az aki meg évente vesz többszáezerért alkatrészt a gépébe annak meg úgyis áradozhatsz a konzolról az ígyis úgyis megveszi az új cumókat,az már mellékes hogy ennek sincs sok értelme. -
muerte2 #60 "Jatzottam en mar 21 colos, szelesvasznu LCD-n Xbox 360-al, hat bocsi, de sztem azt lazan veri egy kozepkategorias PC" Te miről beszélsz? Én 21'-os TFT-n hajtom a mostani gépem, az előzőt is ezen hajtottam és a Xbox360 is ezen muzsikál. A PC amit eladtam erős közép v fels középkat gép volt és grafikailag nem volt versenyképes a konzollal, de szó mi szó a te mostani videókártyád erősebb, majd kíváncsi leszek, hogy vajon Unreal engine3-al mit tud kezdeni, mert tudod én most GoW-ozok vígan 1280*1024-ben fix 60fps-el. Ja hogy UE3 majd Dx10 alatt fog ilyen mejgelenítést nyújtani amihez ugye VISTA kell? AJJAJ, azt hiszem gyorsan elfogynának azok a középkategóriás gépek amikről most azt állítod hogy elverik a konzolt. Ha már itt tartunk kb milyen konfig az amit te most középkategóriának nevezel? Ja majd elfelejtettem, hogy pl még a GoW is csak 1mag kapacitását használja ki a 3-ból. Persze majd 2-3év múlva egy akkori középkat PC lehet ráver a konzolokra de tudod még tavaj is láttam olyan XBOX játékot hogy leesett az állam mit ki nem hoznak abból a gépből. (2001-es a vas ugye)Bár nem vagyok PS kedvelő, de ha csak fele annyi tartalék van a gépbe mint amiről beszélnek és idővel jobban kiismerik majd a fejlesztők is, akkor a köv 3évben még az is okozha meglepetéseket. Ez a dolog nem arról szól hogy mi a jobb, hanem hogy játékra a konzol a jobb egyebekre a PC, ezt el kell fogadni.
-
Inquisitor #59 Akkor kommentálnád azt, hogy kommunikáltak kb. 600.000 PS3-ast, mint kiszállított mennyiség, amit az eladási statisztikai jóslások 430.000-re redukáltak és utána az Electronic Arts kibökte, hogy összesesn uszkve 220.000 darab lett csak kiszállítva?
Egyébként meg tök mindegy, hogy 100 vagy 300USD-t buknak darabonként, az eladott játékokkal eddig még legoptimistább becslések szerint is mínuszban vannak ugye.
A Nintendo a "hú de béna" Wii-vel meg 190-200 milliót keresett és az EU debut csak most jön! -
Inquisitor #58 "Miről beszélsz? 16000 játékból kb. 200-zal vannak kisebb-nagyobb problémák, de vagy talán csak voltak, mert a frissített fw beszámolók szerint javított a helyzeten."
A PS3-nak elvileg szoftveresen kéne emulálnia a PS1-PS2-t, erre jelenleg NEM képes, ezért rádobtak az alaplapra (egy árat növelő!) komplett PS2-t is, ami viszont ugye a PS2 Slimben is debütált és ami a Slimen nem ment, az ezen sem. Ha megoldanák a szoftveres emulálást, akkor olcsóbb lenne a gép kapásból és a maradék pár problémás játék is futna ... -
#57 A fikázó pécéseknek túl jó a konzol és az erre épülő játékpiac, maradjanak csak meg az fps meg rts hegyeknél, aholy csak az különbözik játékonként, hogy más szinűek az egységek és más a nevük, vagy éppen szürke ruhás terroristát kell leölni kék ruhás helyett.
Bővítgessék a gépüket, játszanak a 3dmark-kal meg a sandrával, és verjék ki, hogy nekik többet pörget, mint az osztálytárs Bíróandriskának. -
muerte2 #56 Annyit hozzátennék, hogy egyikhez sem KELL az internethozzáférés, ha akarod használod.
-
n0k0m #55 Mellesleg nem vagyok ps3 ellen, lehet veszek is majd egyet. De mivel geppemmel (amd 64 3700+, sapphire x1950 xt) nem erzem ugy, hogy egyenlore szuksegem lenne ps3-ra, valszeg hanyagolom egy idore.
Csak az idegesit baromira amikor szarraistenitik a konzolt, es mar arrol rizsalnak, hogy teljesitmenyben mennyire veri a gepet. Nem tudok rola, hogy a sony-t alien technologiaval tamogatnak.
Ha pedig ps3 ennyire uber, akkor pc ipar osszekapja magat, es behozza pillanatok alatt.
A vilag meghoditasa valoszinuleg ezuttal is elmarad. -
#54 Majd idővel jön, de a féreértések elkerülése végett, minden most megjelent konzol valami fw vagy szoftver frissitésen esett át,vagyis elmúlnak azok az idők amikor egy konzolra kiadott játékot volt idejük rendessen megirni,tesztelni. Mire kell a szélessávú netelérés (ms live,ps3 online,Wii online)??? pont erről szól hogyha akarják még késöbb is javíthatnak a játékon,mert kapkodva piacra dobták. Akkor valahogy mégiscsak az jön le nekem hogy a PC-s játékokhoz hasonlóan a mostani konzolosok is igencsak félkész termékek. -
n0k0m #53 Persze ez meg csak a kezdet ...
Amint irtam
PS3-al pedig meg nincs szemelyes tapasztalatom
ezt is irtam... -
dez #52 Nehéz felfogni, ugyi, hogy egyre jobb-szebb cuccok jönnek ki rájuk, mert egyre jobban kiismerik, stb. Nem a legelső játékok kinézetéből kellene kiindulni. -
dez #51 Az ilyen rémhíreket a MS szponzolálja... Nem kellene mindennek bedőlni. Ezek a kiadások/veszteségek kb. egy negyedév nyereségét vitték el, vagy még kevesebbet. Már túl is van rajta a Sony. -
dez #50 Miről beszélsz? 16000 játékból kb. 200-zal vannak kisebb-nagyobb problémák, de vagy talán csak voltak, mert a frissített fw beszámolók szerint javított a helyzeten. -
n0k0m #49 "ha kevés lesz egy ps3 , majd összekötök párat " De rohadtul elszoltad magad.
Most meg jot el vigadtok (bar nemhiszek ezekben a hude nagy teljesitmeny mesekben), de par ev mulva megint ott vagytok, hogy szegeny ps lemaradt pc-hez kepest. Jatzottam en mar 21 colos, szelesvasznu LCD-n Xbox 360-al, hat bocsi, de sztem azt lazan veri egy kozepkategorias PC. PS3-al pedig meg nincs szemelyes tapasztalatom, de a gameplay videok nem nyugoztek annyira le. Persze ez meg csak a kezdet ...
Amellett online jatekaimat nem adom fel, ha meg konzol elkezd arra is gyurni, akkor eler oda, hogy pc lesz belole... -
dez #48 Nem hiszem, hogy ez túl elterjedt gyakorlat lesz itt. -
dez #47 Megint? De egyébként nem, nem felejtem el, csak tudom, hogy még jó ideig nem lesz annyi felesleges GPU teljesítmény egy átlagos konfigban, hogy még másra is jusson. -
Inquisitor #46 "Na ezért ez nem teljessen igaz, az ms a live-on keresztül frissíti ala natúr patch-eli a be nem fejezett vagy bugos játékait."
Ehh most jött ki patch a Resistance-hez. (Apropó valami cikkben az volt írva, hogy a játék csak két vektormagot használ a 7-ből a Cell-en, akkor vajh mikor jön olyan játék ami ki is használja?) -
Inquisitor #45 "Eddig is lehetett tudni h lesz PS4 és az sem volt kérdéses h 2010 után jön, szóval lol ez az egész."
Olvass híreket, jelenleg kétséges a PS3 sorsa és az arra költött pénzek valamint a z aku botrányra költött pénz miatt lehet 2010-re Sony se lesz. Na ez volt a hír alapja. A másik meg az, hogy japánok nem szeressék a négyes számot bizonyos okokból, szóval lehet a következő PlayStation mondjuk 2010 névvel jön ki, vagy nem PlayStation lesz, hanem pl. PlayCenter vagy mittudom én. :) -
Inquisitor #44 "miközben a készülék kompatibilis a korábban megjelent mintegy 16 ezer fejlesztés nagy részével. "
Pedig pont nem. Még. De akkor is?! -
#43 " Konzolon ha megveszel egy játékot az tudod hogy fut és nem kevés neki a vas, nem kell új directx, nem akad össze egy fent lévő driverrel, vagy alkalmazással, kodekkel, " Na ezért ez nem teljessen igaz, az ms a live-on keresztül frissíti ala natúr patch-eli a be nem fejezett vagy bugos játékait. Tehát mivel a konzolvilágban is csak a pénz és pénz számít ezért azok a gamák is tele vannak hibákkal,bár nem annyira látványos mint egy pc-s verziónál de azért vannak!