A százdolláros laptop nem megoldás?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
"normál piaci szereplõk eladásai csökkennének" - komolyan gondolod, hogy például Európában vetélytársa lenne ez a kütyü bármilyen hw gyártónak? Ha valakinek kevés pénze van/nem érdekli annyira a PC, az vesz magának a 150 dollár feléért egy p2-p3 gépet, többre megy vele. Akinek meg több van, az esetleg második gépnek venne ilyet a gyerkõcnek, de a desktopot nem cseréli le, egy komolyabb gép helyett nem fog ilyennel bohóckodni. Akik eddig minimum a 100-110.000 kategóriából választottak konfigot, azok ezután is így tesznek majd.
Ellenérdekeltségük alapból is van, hiszen milliónyi fiatallal ismerteti meg a Linuxot ez a kis gépecske...

Nem egyenlõek, de azért ugyebár van némi közük egymáshoz...

meg kéne már tanulnom magyarul írni 😞
komoly.... MS tiltakozik... De miért? Csak nem azért mert nem az Ms Start Editon-t rakták rá? lolll 😄

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Nem tudom, én nem vettem észre a funckiók lecsökkentését, lebutítását. Egész konkrétan mely funckióra gondolhatnak vajon, mint butítás? Az MS start edition (amit hasonló piacra szánnak) pl. _sokkal_ butább mint ez az a gép a maga linuxával. Pl. mert annak semmi hálózati támogatása nincs. Programból is csak három futhat, max felbontás 800x600... Vagy az a butítás, hogy ebben a vasban nincs winyó, csak ram? A Samsung (?) is csinál ilyen laptopokat, mégsem ugrált senki hogy az mekkora lebutítás. (gyorsabb és kevesebb áramot fogyaszt, igaz korlátozottabb a tárólókapacitása)

Szerintem valami egészen más dolog az ami fáj nekik... Az hogy az MS-nek és az Intelnek miért az ezek után egyértelmû, de vajon az MIT-nak miért? Kis guglizás után: nekik is van ellenérdekeltség.
"Jó példa erre az áljótékonykodás álarcában tetszelgõ M$"

Bill fiu != MS
Melyik mondattal is van problémád?

A legfontosabb funkciók benne lesznek, és ha igény van a termékre (márpedig van), akkor garantált a siker.

A zintel meg a zeMeS meg csak azért lengeti a pofazacskóját, mert ez nem az õ bizniszük.

Axon
Jó hallani, hogy az intel és az M$ tiltakozik a leghangosabban :-)
Mekkora pöcsfejek, hogy pont ebbõl a bizniszbõl maradtak ki. Egyébként kicsit gusztustalan a fejlett világ szereplõinek hozzáálása. Õket egy szemernyit sem érdekli, hogy a szegény országokban lesz-e laptop vagy sem. Csak aszerint tíltakoznak vagy támogatják ezt a kezdeményezést, hogy hoz-e nekik profitot avagy sem.
Jó példa erre az áljótékonykodás álarcában tetszelgõ M$, aki most veszettül kiabál, vagy a támogatásáról biztosító Inter-American Development Bank, aki a kölcsönök folyósitása révén, zsíros haszonra tesz szert.

Erre a cuccra itt Magyarországon is nagy szükség lenne. Sajnos a fizetésekhez mérve pofátlanúl drágák a vasak. Szóval én szúrkulok nekik!

asysoft
Sõt, ha drágábban adnák a fejlett országokban, akkor olcsóbban tudnák adni a szegényebbeknek, illetve mivel többet gyártanának, maga a gyártás is olcsóbb lenne...

/*WTF?!*/

Mo.Organ
Ezen a mondaton mennyit gondolkodtál. Mert ekkora hülyeséget még nekem sosem sikerült mondanom

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Ha a gyartonak nem veszteseges, akkor miert nem lehet a fejlett orszagokban is arulni? Ja, hogy azzal a normal piaci szereplok eladasai csokkennenek?

Es vegre a tescoban nem lcd kijelzos, igazabol semmire sem jo jateklaptop helyett ez mennyivel ertelmesebb lenne
Hehe, intel meg microsoft. Vajon miért pont õk tiltakoznak a legjobban? Ha bejön ez az egész, pont õk (de leginkább a ms) lesznek a legnagyobb vesztesei...

kicsit félek azért, hogy negatív befolyással (is) lesz a noti a fejlõdõ országokra. a történet jut eszembe, mikor a tanácsadó elmondja a halásznak, hogyan lehetne gazdag... úgyértem meglátják a notival-internettel azt a sok dolgot ami a fejlett világban van és feléled bennük a birtoklási vágy. volt errõl oktatófilm ugye, az istenek a fejükre estek. bár sarkított a hasonlat, mégis...

mindenesetre a gép hihetetlen.

← ElőzőOldal 2 / 2